Våra menyer

Close

Restaurantmeny

"Här hittar ni den meny vi serverar för tillfället. Vi är stolta över att kunna presentera en meny med råvaror utvalda av mig och mina kollegor efter säsong" Kökschef Anders Lauring
Läs mer

TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY

Viktig information:
Vi fortsätter skapa samma unika upplevelse med vår avsmakningsmeny och tillhörande vinpaket precis som tidigare. Under denna tid ber vi dock er gäster att välja vinpaket eller unika viner från vår fantastiska källare på förhand för att vi ska kunna ta hand om er på bästa möjliga sätt.

 

Bröd & Sovel

Pumpa från Öland med äpple från Urshult och havskräfta från Fjällbacka

Gös med spetskål, kyndel och mangold från Östrabo

Hjärta från Skogens Konung

Ryggbiff på älgkalv från Koskull med bakad svartrot, rostade hasselnötter,
rökt oxmärg, lökpuré och aroniabär från Sjöviksgård

En gets mjölks ost

Höstnypon med mandel och syrad grädde från Löt Gårdsmejeri

 

Meny 1495 kr

 

Menyn serveras endast till samtliga vid bordet.

Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.

 

MENU VIN
Utvalda drycker 1595 kr

MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 1995 kr

Close
Close

Barmeny

Lokala råvaror och en meny som spelar väl med det levande dryckesutbudet
Läs mer

Lunch

Med anledning av rådande läge gällande Coronaviruset har vi valt att inte servera vår vegetariska buffé tills vidare. Vi hänvisar till vår Bistro eller Bröd & Sovel för lunch under denna tid.

À LA CARTE

SERVERAS FRÅN 17.00 ONSDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00

 

SNACKS & ANDRA RÄTTER

Marinerade oliver 59 kr/st

PM:s ekologiska potatischips med tryffelmajonnäs 59 kr/st

Popcorn på majs från Österlen smaksatt med brynt smör och salt 59 kr/st

PM:s pommes frîtes med dijonemulsion 59 kr/st

PM:s kallrökta röding med helbakad rotselleri och luftig rotselleripuré, serveras med
brynt smör smaksatt med enris, rårörda lingon och friterad purjolök 159 kr

Krämig soppa på jordärtskockor med bakad äggula från Gårdsby samt savoykål,
torkade äpplen från Urshult och gulbeta från Vassmolösa 149 kr

Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd,
oliver, cornichons samt tomat- och böncrème 189 kr

PM:s räksmörgås med handpillade räkor på levain från Bröd & Sovel, och
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 179 kr

 

HUVUDRÄTTER

Färsk tagliatelle med krämig sås på tryffel och karamelliserad lök, serveras med grönkål från Solmarka Gård, purjolök, stekt ekologisk svamp från Hällestad, rostade hasselnötter och riven extra lagrad prästost 195 kr

PM:s hamburgare, serveras i bröd från Bröd och Sovel med lagrad cheddarost, coleslaw på ekologisk kål och rotfrukter från Solmarka Gård, torrsaltad bacon, inlagd lök, saltgurka, dijonemulsion samt huset pommes frîtes 239 kr

PM:s växtbaserade hamburgare, serveras i bröd från Bröd och Sovel med växtbaserad cheddar, coleslaw på ekologisk kål och rotfrukter från Solmarka Gård, inlagd lök, saltgurka, dijonemulsion samt husets pommes frîtes 239 kr

PM:s höstsallad på krispig romansallat och confiterat kycklinglår från Munka-Ljungby,
serveras med ädelostdressing, honungsrostad rödbeta, isad fänkål och rostade hasselnötter 229 kr

 

DESSERTER

Rebeccas dessert i glas med päronkompott, nougatmousse och hasselnötscrunch 85 kr

Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchoklad-mousse, brownie och saltkola 85 kr

PM:s gâteau 59 kr

Klassisk citrontarte med italiensk maräng 49 kr

Praliner från vårt konditori 25 kr/st

 

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

PM BAR TVÅRÄTTERSMENY

MENU 1

PM:s kallrökta röding med helbakad rotselleri och luftig rotselleripuré, serveras med
brynt smör smaksatt med enris, rårörda lingon och friterad purjolök

och

PM:s hamburgare, serveras i bröd från Bröd och Sovel med lagrad cheddarost, coleslaw på ekologisk kål och rotfrukter från Solmarka Gård, torrsaltad bacon, inlagd lök, saltgurka, dijonemulsion samt husets pommes frîtes

349 kr

 

MENU 2

Krämig soppa på jordärtskockor med bakad äggula från Gårdsby samt savoykål,
torkade äpplen från Urshult och gulbeta från Vassmolösa

och

Färsk tagliatelle med krämig sås på tryffel och karamelliserad lök, serveras med grönkål från Solmarka Gård, purjolök, stekt ekologisk svamp från Hällestad, rostade hasselnötter och riven extra lagrad prästost

299 kr

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lördagslunch 5 december - Serveras från 12.00

Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med variation på blomkål samt vinaigrette på krondill och rostade hasselnötter 179 kr

Menu
Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med variation på blomkål samt vinaigrette på krondill och rostade hasselnötter

Stekt majskyckling från Munka-Ljungby med tryffelstuvad svamp från Hällestad, serveras med stekt äpple och savoykål samt Pommes Anna smaksatt med timjan och rostad vitlök

299 kr
Endast varmrätt 199 kr

Lunch vecka 49 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Stekt fläsk med löksås, serveras med kokt potatis från Stellan i Bläsinge samt  rårörda lingon
139 kr

FISK
Ångad torsk med blomkålspuré, serveras med  dillsvängd potatis från Stellan i Bläsinge,
stekt savoykål samt vinaigrette på matjessill, citron och brynt smör
139 kr

VEG
Bakat ekologiskt ägg från Gårdsby med blomkålspuré, serveras med stekt savoykål och
rostade hasselnötter samt vinaigrette på puylinser, örter och kallpressad rapsolja
139 kr

 

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st  

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Rimmad hälleflundra med inlagda små tomater och svartrot, serveras med ljummen vinaigrette
på havskräfta, sotad paprika och saffran samt emulsion på rostad vitlök 239 kr

Varmrökt sik från Pålsson i Klasamåla med varm potatisemulsion och fermenterad blomkål
samt dillchips, picklad lök och fläderkapris från Odensjö 229 kr

Oxsvanssoppa med variation på Ölandspumpa och stekt ekologisk
svamp från Hällestad samt rostade pumpakärnor och krasse 219 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

VARMRÄTTER

Cannelloni fylld med ekologisk svamp från Hällestad smaksatt med tryffel, serveras med
saltbakade rödbetor från Solmarka Gård, rostade pumpafrön samt vattenkrasse och getostcrème 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Rödtunga Meunière med rostade mandlar och stekt blomkål samt
vattenkrasse, syrad lök och Sandefjordsmör med forellrom 369 kr

Krondillsrimmad och ugnsbakad långarygg med saltbakade rödbetor från Solmarka Gård, serveras
med vinägerbakad rödlök, kaprisbär samt isterbandscrunch och ljummen getostcrème 319 kr

Stekt innanlår av dovhjort med ekologisk portabello från Hällestad, confiterad med timjan, puré på lättrökt rotselleri från Vassmolösa och viltsky med citrontimjan och inlagda björnbär 339 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med ljummen sallad på rostade jordärtskockor från Vrånghult, rostade hasselnötter och krispig bacon samt vispat dragonsmör med citron och husets pommes frîtes 395 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 235 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ericas dessert i glas med bakad havtornscurd, vaniljpannacotta samt brynt smörkola och brownie 115 kr

Chokladmousse på Valhrona Caraïbe med körsbärsglass och salta macadamianötter samt varm körsbärsås 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Julefrokost på PM & Vänner Bistro - 6/12, 13/12 och 20/12 från 14.00

JULEFROKOST

1:a servering:
Christiansö sild
Hvide sild
Karry sild
Lättkokt ägg 
Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med inkokt fänkål och royal
Bröd, smör och krydderfett

 

2:a servering
Lun fiskefilet med remoulade

 

3:a servering
Lun leverpostej med torrsaltat bacon och svamp från Hällestad

 

4:e servering
Ribbensteg af gris med spröd svål och och rosastekt andebryst med rödkål, katrinplommon och två sorters potatis

 

5:e servering
Stilton rört med portvin

 

6:e servering
Ris à la Mande med lun körsbärsås från konditoriet

 

595 kr

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Varmrökt sik från Pålsson i Klasamåla med varm potatisemulsion och
fermenterad blomkål samt dillchips, picklad lök och fläderkapris från Odensjö

eller

Oxsvanssoppa med variation på Ölandspumpa och stekt ekologisk
svamp från Hällestad samt rostade pumpakärnor och krasse
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

HUVUDRÄTT

Krondillsrimmad och ugnsbakad långarygg med saltbakade rödbetor från Solmarka Gård, serveras med vinägerbakad rödlök, kaprisbär samt isterbandscrunch och ljummen getostcrème

eller

Stekt innanlår av dovhjort med ekologisk portabello från Hällestad, confiterad med timjan, puré på lättrökt rotselleri från Vassmolösa och viltsky med citrontimjan och inlagda björnbär

DESSERT

Ericas dessert i glas med bakad havtornscurd, vaniljpannacotta samt brynt smörkola och brownie

eller

Chokladmousse på Valhrona Caraïbe med körsbärsglass och salta macadamianötter samt varm körsbärsås

Trerättersmeny 599 kr

Tvårättersmeny 529 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 SAMT LÖRDAG 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st 

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

Oxsvanssoppa med variation på Ölandspumpa och stekt ekologisk
svamp från Hällestad samt rostade pumpakärnor och krasse 219 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

VARMRÄTTER

Cannelloni fylld med ekologisk svamp från Hällestad smaksatt med tryffel, serveras med
saltbakade rödbetor från Solmarka Gård, rostade pumpafrön samt vattenkrasse och getostcrème 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Krondillsrimmad och ugnsbakad långarygg med stekt blomkål, saltbakade rödbetor
och kokt potatis samt vinaigrette på brynt smör, riven pepparrot och dill 259 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr  

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor,
kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap hommage à Magnus 249 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ericas dessert i glas med bakad havtornscurd, vaniljpannacotta samt brynt smörkola och brownie 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY TAKE AWAY - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Kalix-löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör299 kr

Rimma hälleflundra med inlagda små tomater och svartrot, serveras med
ljummen vinaigrette på havskräfta, sotad paprika och saffran samt emulsion på rostad vitlök 215 kr

Oxsvanssoppa med variation på Ölandspumpa och stekt ekologisk
svamp från Hällestad samt rostade pumpakärnor och krasse 199 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Råbiff med klassiska tillbehör och potatischips liten/stor 189/229 kr
(Tillval: Kalixlöjrom 69 kr) 

VARMRÄTTER

Cannelloni fylld med ekologisk svamp från Hällestad smaksatt med tryffel, serveras med saltbakade
rödbetor från Solmarka Gård, rostade pumpafrön samt vattenkrasse och getostcrème 219 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Krondillsrimmad och bakad långarygg med saltbakade rödbetor från Solmarka Gård,
serveras med vinägerbakad rödlök, kaprisbär samt isterbandscrisp och getostcrème 289 kr

Stekt innanlår av dovhjort med ekologisk portabello från Hällestad confiterad med timjan,
puré på lättrökt rotselleri från Vassmolösa och viltsky med citrontimjan och inlagda björnbär 309 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med ljummen sallad på rostade jordärtskockor från Vrånghult,
rostade hasselnötter och krispigt bacon samt vispat dragonsmör med citron och stekt potatis 355 kr

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 149 kr

Chefkonditor Jons cholkaddessert med saltkola, pekannötter och brownie 69 kr

PM:s klassiske citrontarte 49 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 59 kr

Tryfflar och praliner 19 kr/st

Close