Våra menyer
Meny Matsal
TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY
MENU TABBERAS
Kaviar från Strömsnäsbruk med valnötter från Östra Göinge
Abborre, enbärssalt och soja
”Bröd och Sovel”
Höstlegymer à la nage med tomat och citrontimjan från vår trädgård
Blåmusslor från Bohuslän med äpple från Urshult, purjolök, mandel och persilja
Gös med purpurkål från Solmarka Gård, brysselkålstopp och sidfläsk
Småländska svampar med crème på färsk svensk majs
Tupp från Stackvallen Lantgård med morot, salvia och röda vinbär från vår trädgård
Variation på krusbär från trädgården med päron, mandel och citronverbena
”Fallen ek i stenröse”
2195 kr
Menyn serveras endast till samtliga vid bordet. Max antal gäster per bokning är 8 personer.
Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.
MENU VIN
Utvalda drycker 1995 kr
MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 2995 kr
Missa inte att du som gäst har möjligheten att köpa ett signerat exemplar av vår bok Skog Äng Sjö för endast 495 kr (Ordinarie pris 695 kr) i samband med ett besök i vår matsal.
Barmeny
À LA CARTE
SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00
SNACKS
Gordal oliver 69 kr
Ekologiska potatischips från Solmarka Gård med dragonemulsion 69 kr
PM:s Dirty Fries med chilimajonnäs, gräddfil och riven Almnäs Tegel- ost 79 kr
PM:s `Nduja på fläsk från “Glada Utegrisar“ i Vimmerby smaksatt med koriander från Tolg samt tomater och chili från vårt växthus, serveras med husets knäckechips 79 kr
Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd från Bröd & Sovel,
syrade grönsaker samt tomat- och böncrème 199 kr
FÖRRÄTTER & SHARING
Smörstekta kantareller från Värend, serveras med råstekt blomkål, purjolök, crème på lagrad hårdost,
frasigt bröd från Bröd & Sovel samt lättrökt forellrom och örter från vår trädgård 185 kr
Sotad öring med syrlig sallad på kålrabbi och rättika från Vassmolösa smaksatt med ingefära och sesam, serveras med chiliglaserad gulbeta samt friterat ris kryddat med torkad sockertång från vår egna sjöboj 189 kr
PM:s dumplings fyllda med anka från Munka-Ljungby ”five spice”, morot från Solmarka Gård, salladslök,
buljongkokt shiitake, koriander samt smörad buljong på svampar och svensk soja 195 kr
KLASSIKER & HUVUDRÄTTER
PM:s räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 199 kr
Friterad kungsflundra “Tonkatsu“ med stekt pak choi, zucchini och nyskördad majs från Botulf,
serveras med vår egen tonkatsusås samt chiliemulsion 279 kr
PM Bar:s hamburgare med nybakat bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, torrsaltad bacon, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr
Vegetarisk hamburgare med nybakat bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, krispig sallad,
inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr
“Steak Minute“ på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, stekt broccoli, serveras med vispat kantarallsmör, picklade vinbär, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky 289 kr
PM:s sallad med grillad karré “bulgogi“, serveras med krispig sallat slungad i dressing på vit sparris från Vätterns strand smaksatt med vit miso, syrad och friterad lök samt koriander 289 kr
DESSERTER
Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 85 kr
Konditoriets blåbärsdessert i glas, serveras med nykokt blåbärskompott, bakad vaniljcréme, crunch på einkorn från Solmarka Gård samt lavendelmaräng 85 kr
Antons affogato med hemvevad vaniljglass, krossade drömmar, dulche de leche och nybryggd espresso 79 kr
Konditoriets glasspinne med vaniljglass doppad i mjölkchoklad och hallonströssel 59 kr
PM:s klassiska créme brûlée 99 kr
Praliner från vårt konditori 30 kr/st
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
PM BAR TVÅRÄTTERSMENY PRIX FIX
FÖRRÄTTER
Smörstekta kantareller från Värend, serveras med råstekt blomkål, purjolök, crème på lagrad hårdost,
frasigt bröd från Bröd & Sovel samt lättrökt forellrom och örter från vår trädgård
eller
Sotad öring med syrlig sallad på kålrabbi och rättika från Vassmolösa smaksatt med ingefära och sesam, serveras med chiliglaserad gulbeta samt friterat ris kryddat med torkad sockertång från vår egna sjöboj
VARMRÄTTER
Friterad kungsflundra Tonkatsu med stekt pak choi, zucchini och nyskördad majs från Botulf,
serveras med vår egen tonkatsusås samt chiliemulsion
eller
“Steak Minute“ på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, stekt broccoli, serveras med vispat kantarallsmör, picklade vinbär, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky
435 kr
Bistromeny
Lunch vecka 41 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30
KÖTT
Bakad svensk högrev med sticklök, gröna bönor och inlagd morot, serveras med kokt potatis från Stellan samt
dragon-veloutésås
159 kr
FISK
Stekt citronrimmad sej från Lofoten med sotad romansallat, serveras med rostad broccoli, bakad tomat samt
picklad silverlök, krutonger och prästostdressing
159 kr
VEG
Sotad romansallat med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby, serveras med rostad broccoli, bakad tomat och picklad silverlök samt krutonger och dressing på lagrad prästost
149 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away
Lördagslunch 12 oktober - Serveras från 12.00
Menu
Krämig soppa på kräftor från Örken med picklad fänkål, stekt zucchini, tomater och fänkålsdill från vår trädgård samt smörstekt brioche smaksatt med västerbottenost
Rosastekt ankbröst med sherrykokt kål från Solmarka Gård, äpple från Urshult samt krispig potatiskaka och
luftig svampveloutésås
Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr
Med reservation för slutförsäljning
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr
Variation på jordärtskockor från Vrånghult med lagrad Norrøna matjessill,
serveras med brynt smör, gräddfil, dill och gräslök 269 kr
Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med
picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet samt rostade pumpakärnor 259 kr
Mjölkbakad gös med amandine-potatis från Stellan i Bläsinge, serveras med
vår egenrörda stenbitsrom och ostcrème på Gammel Knas samt krispigt bovete och fläderkapris från Odensjö 269 kr
PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)
VARMRÄTTER
Svamprisotto med stekt svamp från Smålandsskogarna, bakad jordärtskocka från
Vrånghult, lagrad prästost och syrat äpple från Urshult 289 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)
Halstrad öring från Värmland med glaserade gulbetor, rotselleri från Solmarka Gård,
äpple från Urshult samt havtorn och hollandaise på grillat smör 389 kr
Ångad bergtunga med stuvad spetskål och purjolök från Vassmolösa smaksatt med
kyndel från trädgården, serveras med stekta kantareller, varmrökt baconsida och vattenkrasse 495 kr
Rödvinsbrässerad oxkind med luftig potatispuré och riven hösttryffel,
serveras med svartkål från Botulf, syrlig röd steklök, champinjonskott och baconcrunch 379 kr
Utvald ryggbiff på älg med bakad jordärtskocka från Vrånghult och
potatiskroketter smaksatta med timjan och rostad vitlök, serveras med
friterad persilja, picklade blåbär och veloutésås smaksatt med enbär 495 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar 189 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr
Crème Brûlée 129 kr
Martinas dessert i glas med päronkompott, mjölkchoklad-mousse,
havtornscrème och crunch på macadamianötter 139 kr
Nyponsoppa ”façon PM” smaksatt med punsch, serveras med konditoriets mandelbiskvier, vaniljglass,
pannacotta smaksatt med citrontimjan samt dulceychoklad och rostad mandel 159 kr
PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Tryfflar och praliner 30 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med
picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet samt rostade pumpakärnor
eller
Mjölkbakad gös med amandine-potatis från Stellan i Bläsinge, serveras med
vår egenrörda stenbitsrom och ostcrème på Gammel Knas samt krispigt bovete och fläderkapris från Odensjö
HUVUDRÄTT
Halstrad öring från Värmland med glaserade gulbetor, rotselleri från Solmarka Gård,
äpple från Urshult samt havtorn och hollandaise på grillat smör
eller
Rödvinsbrässerad oxkind med luftig potatispuré och riven hösttryffel,
serveras med svartkål från Botulf, syrlig röd steklök, champinjonskott och baconcrunch