Våra menyer

Close

Restaurantmeny

"Här hittar ni den meny vi serverar för tillfället. Vi är stolta över att kunna presentera en meny med råvaror utvalda av mig och mina kollegor efter säsong" Kökschef Anders Lauring
Läs mer

TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY

Viktig information:
Vi fortsätter skapa samma unika upplevelse med vår avsmakningsmeny och tillhörande vinpaket precis som tidigare. Under denna tid ber vi dock er gäster att välja vinpaket eller unika viner från vår fantastiska källare på förhand för att vi ska kunna ta hand om er på bästa möjliga sätt.

Bröd & Sovel

Vit sparris från Vätterns strand med stenbitsrom och havskräfta från Fjällbacka

Gös med variation på kål från Solmarka Gård och kaviar från Strömsnäsbruk

Hjärta från Skogens Konung

Primörlamm från Appeltorp med ramslök från Mittlandsskogen,
spenat från Vasmolösa, bakad primörmorot och fyllda murklor

En gets mjölks ost

Rabarber från Moheda, syrad grädde från Löt Gårdsmejeri och spansk körvel från Gårdsby

Meny 1495 kr

Menyn serveras endast till samtliga vid bordet.

Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.

MENU VIN
Utvalda drycker 1595 kr

MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 1995 kr

Close
Close

Barmeny

Lokala råvaror och en meny som spelar väl med det levande dryckesutbudet
Läs mer

Lunch

Med anledning av rådande läge gällande Coronaviruset har vi valt att inte servera vår vegetariska buffé tills vidare. Vi hänvisar till vår Bistro eller Bröd & Sovel för lunch under denna tid.

À LA CARTE

SERVERAS FRÅN 17.00 ONSDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00

 

 

SNACKS

Ekologiska potatischips med tryffelemulsion 59 kr/st

Popcorn på majs från Österlen med växthuschili 59 kr/st

Gordal oliver 59 kr

Popcorn på majs från Österlen smaksatt med brynt smör och salt 59 kr/st

PMs pommes frîtes 59 kr/st

 

 

FÖRRÄTTER

Hela rökta räkor (200g) serveras med nyslagen citronaioli och stekt
surdegsbröd från Bröd och Sovel 189 kr

Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd
från bageriet, oliver, cornichons samt tomat- och böncrème 189 kr

Blini med stenbitsrom och klassiska tillbehör 149 kr

Varmrökt makrill med variation på tomater från trakten samt libbsticka från vår trädgård 149 kr
(vegetariskt alternativ med silkestofu istället för makrill)

 

 

HUVUDRÄTTER

PMs räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 179 kr

PMs klassiska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel och cheddar, torrsaltad bacon, sallad från Sjöviksgård, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes och dijonnaise 239 kr

PMs vegetariska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, sallad från Sjöviksgård,
inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes och dijonnaise 239 kr

Steak Minute med sallad från Sjöviksgård, tomater från trakten, picklad lök,
rödvinssky samt dubbelfriterade pommes frîtes och aioli 259 kr

Sallad med confiterat kycklinglår från Munka-Ljungby med semi-torkade tomater, dressing på yoghurt från Solmarka gård, rostad brioche från Bröd & Sovel, krispig fänkål och nyskördade örter från trädgården 229 kr

Inkokt öring från Tjärö med krispig rädisa, syrad gurka, kapris, purjolök, ärtskott från
Sjöviksgård  samt vår klassiska färskpotatissallad och senapsemulsion 249 kr

 

 

DESSERTER

Konditoriets jordgubbsdessert i glas med jordgubbskompott, vaniljbavaroise,
brynt smör-crunch och färska svenska jordgubbar 85 kr

Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 85 kr

PM:s gâteau 59 kr

Klassisk citrontarte med italiensk maräng 49 kr

Praliner från vårt konditori 25 kr/st

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

PM BAR TVÅRÄTTERSMENY

MENU 1

Varmrökt makrill med variation på tomater från trakten samt libbsticka från vår trädgård
(vegetariskt alternativ med silkestofu istället för makrill)

och

PMs klassiska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel och cheddar, torrsaltad bacon,
sallad från Sjöviksgård, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes och dijonnaise
(Vegetariskt alternativ är vår växtbaserade hamburgare) 

359 kr

MENU 2

Blini med stenbitsrom och klassiska tillbehör

och

Steak Minute med sallad från Sjöviksgård, tomater från trakten, picklad lök,
rödvinssky samt dubbelfriterade pommes frîtes och aioli

385 kr

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 24 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Stekt kycklinglårfilé med rostade primörer och kokt färskpotatis, serveras med
dragonchips samt vinaigrette med picklade senapsfrön och örtsallad
139 kr

FISK
Gravad lax med dillstuvad potatis, nyvispad Sauce Nobis och citron
139 kr

VEG
Rostade primörer och kokt färskpotatis, serveras med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby,
dragonchips, rostad mandel samt nyvispad Sauce Nobis och picklade senapsfrön
139 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 16.00 samt LÖRDAG från 15.30

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st  

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Rimmad Fröyalax med grön och lila rättika marinerad med fläderblomsvinäger,
serveras med broccoli och fläderkapris samt crème på fläderjuice, citron och yoghurt 229 kr

Egenrörd färsk stenbitsrom med puré på blomkål och crème fraîche,
bakat ekologiskt ägg från Gårdsby och vinägerchips 239 kr

Vit sparris glaserad med granskottsmör, serveras med gårdsskinka från Karlsfälts Gård,
emulsion på gräslök och vit sparris samt puffad råg och vårens första örter 249 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök,
serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

VARMRÄTTER

Årets första spenat från Vasmolösa och sotad grön sparris med krispigt bovete, potatisstomp
smaksatt med lagrad Grevéost, serveras med sallad på örter, picklade nässlor och
inlagda trattkantareller samt pepparrotsmajonnäs 249 kr

Ångad hälleflundra med vasslekokt vit sparris, smörbakad färskpotatis samt
varm nässelemulsion, rostade hasselnötter och friterade nässlor 449 kr

Halstrad öring från Tjärö med hällstekt grön sparris och primörgurka, potatisstomp
smaksatt med lagrad Grevéost, picklad rabarber och pepparrotsmajonnäs 349 kr

Helstekt lår på primörlamm från slaktaren i Appeltorp med sauterad spetskål smaksatt
med ramslök från Öland, potatiskaka med prästostcrème och krispigt bovete samt
lammskysås med picklade senapsfrön 339 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med stekt och bakad purjolök, årets första spenat från Vasmolösa med briochecrunch och syltade trattkantareller, serveras med vispat smör smaksatt
med sherrykokt lök och körvel samt husets pommes frîtes 395 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 235 kr

Crème Brûlée 109 kr

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, gräddfilsmousse
och citroncurd samt spansk körvel och honungsrostad havre 115 kr

Chefskonditor Jons chokladdessert med bavaroise på mjölkchoklad och crème på
Valhrona Caraibe samt variation på jordnötter och saltkolaglass 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 16.00 samt LÖRDAG från 15.30

FÖRRÄTT

Egenrörd färsk stenbitsrom med puré på blomkål och crème fraîche, bakat ekologiskt ägg från Gårdsby och vinägerchips

eller

Vit sparris glaserad med granskottsmör, serveras med gårdsskinka
från Karlsfälts Gård, emulsion på gräslök och vit sparris samt puffad råg och vårens första örter

HUVUDRÄTT

Halstrad öring från Tjärö med hällstekt grön sparris och primörgurka, potatisstomp
smaksatt med lagrad Grevéost, picklad rabarber och pepparrotsmajonnäs

eller

Helstekt lår på primörlamm från slaktaren i Appeltorp med sauterad spetskål smaksatt med ramslök från Öland, potatiskaka med prästostcrème och krispigt bovete samt lammskysås med picklade senapsfrön

DESSERT

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, gräddfilsmousse och
citroncurd samt spansk körvel och honungsrostad havre

eller

Chefskonditor Jons chokladdessert med bavaroise på mjölkchoklad
och crème på Valhrona Caraibe samt variation på jordnötter och saltkolaglass

Trerättersmeny 599 kr

Tvårättersmeny 529 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-16.00 samt lördag 12.00-15.30

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st 

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Rimmad Fröyalax med grön och lila rättika marinerad med fläderblomsvinäger,
serveras med broccoli och fläderkapris samt crème på fläderjuice, citron och yoghurt 229 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök,
serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

VARMRÄTTER

Årets första spenat från Vasmolösa och sotad grön sparris med krispigt bovete, serveras med smörbakad färskpotatis och
sallad på örter, picklade nässlor och inlagda trattkantareller samt pepparrotsmajonnäs 249 kr

Halstrad öring från Tjärö med smörbakad färskpotatis,
grön sparris och primörgurka samt pepparotsemulsion och dill 269 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök,
serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr  

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor,
kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap hommage à Magnus 249 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Crème Brûlée 109 kr

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, gräddfilsmousse
och citroncurd samt spansk körvel och honungsrostad havre 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG 20 JUNI - SERVERAS FRÅN 16.00

Trerätters meny till fast pris eller á la carte

FÖRRÄTT
Kallrökt Savolax med marinerad grön sparris från Algutsrum, mâchesallat
samt crunch på Mörka Småland och emulsion på vit sparris
195 kr

VARMRÄTTER
Timjanstekt kalventrecôte med citronrostade primörer, persiljestekt färskpotatis och murkelvelouté 295 kr
eller
Sherry spenat från Solmarkagård och sotad grönsparris med krispigt bovete serveras med smör bakade färskpotatis  och sallad på örter, picklade näslor och inlagda trattkantareller samt pepparrots majonnäs 249 kr

DESSERT
Chefskonditor Jons dessert i glas med variation på svenska jordgubbar,
vaniljbavaroise och sockerkaksbotten på brynt smör
95 kr

Tre rätter 395 kr
Två rätter 345 kr
Varmrätt 295 kr / 245 kr 

KLASSIKER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök,
serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

Halstrad öring från Tjärö med smörbakad färskpotatis, grön sparris
och primörgurka samt pepparotsemulsion och dill 269 kr

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

TAKE AWAY MENU - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 16.00 samt LÖRDAG från 15.30

FÖRRÄTTER

Kalix-löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 299 kr

Vit sparris glaserad med granskottsmör, serveras med gårdsskinka från
Karlsfälts Gård, emulsion på gräslök och vit sparris samt puffad råg och vårens första örter 225 kr

Rimmad Fröyalax med grön- och lila rättika marinerad med fläder,
serveras med broccoli och fläderkapris samt crème på fläder, citron och yoghurt 229 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och potatischips liten/stor 189/229 kr
(Tillval: Kalixlöjrom 69 kr) 

VARMRÄTTER

Årets första spenat från Vasmolösa och sotad grön sparris med krispigt bovete, potatisstomp smaksatt med lagrad Grevéost, serveras med sallad på örter, picklade nässlor och inlagda trattkantareller samt pepparrotsmajonnäs 219 kr

Halstrad öring från Tjärö med hällstekt grön sparris och primörgurka, potatisstomp
smaksatt med lagrad Grevéost, picklad rabarber och pepparrotsmajonnäs 309 kr

Helstekt lår på primörlamm från slaktaren i Appeltorp med sauterad spetskål smaksatt med ramslök från Öland, potatiskaka med prästostcrème och krispigt bovete samt lammskysås med picklade senapsfrön 319 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med bakad stekt purjolök, årets första spenat från Vasmolösa med briochecrunch och syltade trattkantareller, serveras med vispat smör smaksatt med sherrykokt lök och körvel samt och potatiskaka 355 kr

OST OCH DESSERTER

Tre utvalda ostar 149 kr

Chefkonditor Jons cholkaddessert med saltkola, pekannötter och brownie 69 kr

PM:s klassiske citrontarte 49 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 59 kr

Tryfflar och praliner 19 kr/st

Close