Våra menyer

Close

Meny Matsal

"Här hittar ni den meny vi serverar för tillfället. Vi är stolta över att kunna presentera en meny med råvaror utvalda av mig och mina kollegor efter säsong" Kökschef Anders Lauring
Läs mer

TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY

Bröd och Sovel

Kaviar från Strömnäsbruk med valnötter från Kristianstad

Kräftor från Örken med tomat, fänkål och svarta vinbärsblad från vår trädgård

Småländsk gös med kål från Solmarka Gård, brysselkålstopp, sidfläsk och kyndel

Nyplockade kantareller från Smålandsskogarna med färsk majs och grillad zucchini

Variation på potatis från Stellan i Bläsinge med inkokt kronärtskocka, kålrot och sommartryffel

Tupp från Stackvallen med palsternacka från Vassmolösa, röda vinbär och dragon från vår trädgård

Variation på äpple från Urshult med hasselnötter, kardemumma och rosmarin from our garden

”Myrstack”

2195 kr

 

Menyn serveras endast till samtliga vid bordet. Max antal gäster per bokning är 8 personer.

Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.

MENU VIN
Utvalda drycker 1995 kr

MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 2495 kr

Missa inte att du som gäst har möjligheten att köpa ett signerat exemplar av vår bok Skog Äng Sjö för endast 495 kr (Ordinarie pris 695 kr) i samband med ett besök i vår matsal.

Close
Close

Barmeny

Lokala råvaror och en meny som spelar väl med det levande dryckesutbudet
Läs mer

À LA CARTE

SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00

SNACKS

Gordal oliver 69 kr

Ekologiska potatischips eller palsternackschips från Solmarka Gård med tryffelemulsion 69 kr

PM:s pommes frîtes och dijonmajonäs 69 kr

Struva med lingongelé, granskott och riven varmrökt hjortfilet 69 kr

Isterbandskroketter med rödbetspuré, vår egensyrade grädde samt friterad kapris 79 kr

Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd från Bröd & Sovel,
syrade grönsaker samt tomat- och böncrème 199 kr

 

FÖRRÄTTER

Norrøna matjessill med ekologiskt ägg från Gårdsby, serveras med tärnad potatis från Vassmolösa,
rödlök, gräslök, gräddfil och dill 169 kr

PM:s toast på nystekt bröd från Bröd & Sovel med gräddkokta kantareller, rödlök, krispig gurka, syrad blekselleri, senapsfrö, krasse samt riven Almnäs Tegel-ost 179 kr

Variation på betor från Solmarka Gård, serveras med vispad getostcrème, havre kokt med nyskördade örter samt syltade vinbär från PM:s Trädgård och marinerad mangold 169 kr

 

KLASSIKER & HUVUDRÄTTER

PM:s räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 199 kr

PM:s klassiska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, torrsaltad bacon, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr

Vegetarisk hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr

Steak Minute” på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, serveras med bakad
tomat, rostad blomkål, dragonemulsion, dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky 289 kr

Sallad med Botulfs ekologiska Eldost glaserad med tryffel och honung från egen kupa, serveras med en dressing med svartpeppar och citron, lättsyrade betor och fänkål samt smörstekta levainkrutonger 239 kr

Inkokt öring från Tjärö (serveras ljummen) och en krämig polenta med färsk majs från Botulf, serveras med syrlig ekologisk fänkål, råstekt broccoli, zucchini samt vinaigrette med inkokt lök och libbsticka från vår trädgård 269 kr

 

DESSERTER

Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 95 kr

Konditoriets blåbärsdessert i glas med blåbärskompott, bavaroise på vår egen yoghurt,
enkornskaka samt lavendel från vår trädgård 95 kr

Klassisk citrontarte med italiensk maräng 59 kr

Glasspinne från Bröd & Sovel (fråga servisen efter dagens smak) 59 kr

Praliner från vårt konditori 30 kr/st

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

PM BAR TVÅRÄTTERSMENY PRIX FIX

FÖRRÄTTER

PM:s toast på nystekt bröd från Bröd & Sovel med gräddkokta kantareller, rödlök, krispig gurka, syrad blekselleri, senapsfrö, krasse samt riven Almnäs Tegel-ost

eller

Variation på betor från Solmarka Gård, serveras med vispad getostcrème, havre kokt med nyskördade örter samt syltade vinbär från PM:s Trädgård och marinerad mangold

 

VARMRÄTTER

Steak Minute” på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, serveras med bakad tomat,
rostad blomkål, dragonemulsion, dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky

eller

Inkokt öring från Tjärö (serveras ljummen) och en krämig polenta med färsk majs från Botulf, serveras med syrlig ekologisk fänkål, råstekt broccoli, zucchini samt vinaigrette med inkokt lök och libbsticka från vår trädgård

399 kr

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 40 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Kålpudding med rårörda lingon, gräddsås och kokt potatis från Stellan i Bläsinge
149 kr

FISK
Örtpanerad stekt sej från Lofoten med råstekt broccoli och syrad lök, serveras med kokt potatis från Stellan i Bläsinge samt emulsion på sotad citron
149 kr

VEG
Råstekt broccoli och Ölandspumpa, serveras med örtpanerad och stekt ost från Kristianstad, syrad lök och hasselnötsvinaigrette
139 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Lördagslunch 7 oktober - Serveras från 12.00

Krämig soppa på kräftor från Örken med syrad kålrot, tomater och fänkålsdill från trädgården samt stekt brioche smaksatt med dillfrön
199 kr

Meny
Krämig soppa på kräftor från Örken med syrad kålrot, tomater och fänkålsdill från trädgården samt stekt brioche smaksatt med dillfrön

Stekt lamminnerfilé från Appeltorp med dragonstuvad savojkål rostad puritanpotatis från Stellan samt späda rödbetor från Botulf med picklade senapsfrön

 

349 kr
Endast varmrätt 249 kr

 

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Variation på småländska svampar med smörstekt färsk majs från
Solmarka Gård, varm kantarellemulsion samt mejram från trädgården 269 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Krämig soppa på kräftor från Örken med syrad kålrot, tomater och fänkålsdill från
trädgården samt stekt brioche smaksatt med dillfrön 279 kr

Lättrökt gravad röding med späda salladsblad, dressing på yoghurt och fläderblommor från
Odensjö samt rimmad gurka, rostade pistagenötter, forellrom och krutonger 269 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med variation på tomater från vårt växthus, serveras med selleripuré, sherrykokt kål och purjolök från Botulf samt smörsås ”Barigoule” och örter från vår trädgård 279 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Ångad odlad piggvar med stekt karljohansvamp från Smålandsskogarna, serveras med
purjolök från Botulf, blåmusslor, gröna vindruvor samt beurre blanc med Champagne 545 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med sotad broccoli från Solmarka Gård, potatiskrokett smaksatt med citron och lagrad Grevé samt vinaigrette på stenbitsrom och krondill 389 kr

Anchochili-glaserat ankbröst med späda rödbetor från Vassmolösa, serveras med selleripuré, inlagda vinbär från trädgården samt anksky smaksatt med skogsbärs-balsamico från Lidhult 379 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med crème på färsk majs och sherrykokt kål från Botulf, stekt svamp från Smålandsskogarna och dragonmarinerad sotad zucchini, serveras med husets pommes frîtes 475 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 179 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och sommartryffel 195 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med kompott på Discovery-äpplen från Urshult, bavaroise på brynt smör och vit choklad, äppelgelé och crunch på honung från våra egna kupor 139 kr

Konditoriets ”Sandwich” med blåbär, punsch, citrontimjan och chokladkex, serveras med
marinerade blåbär och luftigt punchskum 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer
samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Variation på småländska svampar med smörstekt färsk majs från
Solmarka Gård, varm kantarellemulsion samt mejram från trädgården
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

eller

Lättrökt gravad röding med späda salladsblad, dressing på yoghurt och fläderblommor från
Odensjö samt rimmad gurka, rostade pistagenötter, forellrom och krutonger

 

HUVUDRÄTT

Bakad krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med sotad broccoli från Solmarka Gård, potatiskrokett smaksatt med citron och lagrad Grevé samt vinaigrette på stenbitsrom och krondill

eller

Anchochili-glaserat ankbröst med späda rödbetor från Vassmolösa, serveras med selleripuré, inlagda vinbär från trädgården samt anksky smaksatt med skogsbärs-balsamico från Lidhult

 

DESSERT

Helenas dessert i glas med kompott på Discovery-äpplen från Urshult, bavaroise på brynt smör och vit choklad, äppelgelé och crunch på honung från våra egna kupor

eller

Konditoriets ”Sandwich” med blåbär, punsch, citrontimjan och chokladkex, serveras med
marinerade blåbär och luftigt punchskum

 

 

Trerättersmeny 645 kr

Tvårättersmeny 585 kr

Osttillägg 179 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 450 kr, två glas 299 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Lättrökt gravad röding med späda salladsblad, dressing på yoghurt och fläderblommor från
Odensjö samt rimmad gurka, rostade pistagenötter, forellrom och krutonger 239 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med variation på tomater från vårt växthus serveras med selleripuré, sherrykokt kål och purjolök från Botulf samt smörsås ”Barigoule” och örter från vår trädgård 279 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med sotad broccoli från Solmarka Gård, potatiskrokett smaksatt med citron och lagrad Grevé samt vinaigrette på stenbitsrom och krondill 339 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

”Steak Minute” 150g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 179 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med kompott på Discovery-äpplen från Urshult, bavaroise på brynt smör och vit choklad, äppelgelé och crunch på honung från våra egna kupor 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 16.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Variation på småländska svampar med smörstekt färsk majs från
Solmarka Gård, varm kantarellemulsion samt mejram från trädgården 269 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Lättrökt gravad röding med späda salladsblad, dressing på yoghurt och fläderblommor från
Odensjö samt rimmad gurka, rostade pistagenötter, forellrom och krutonger 269 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med variation på tomater från vårt växthus, serveras med selleripuré, sherrykokt kål och purjolök från Botulf samt smörsås ”Barigoule” och örter från vår trädgård 279 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med sotad broccoli från Solmarka Gård, potatiskrokett smaksatt med citron och lagrad Grevé samt vinaigrette på stenbitsrom och krondill 389 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

Anchochili-glaserat ankbröst med späda rödbetor från Vassmolösa, serveras med selleripuré, inlagda vinbär från trädgården samt anksky smaksatt med skogsbärs-balsamico från Lidhult 379 kr

 

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 179 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och sommartryffel 195 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med kompott på Discovery-äpplen från Urshult, bavaroise på brynt smör och vit choklad, äppelgelé och crunch på honung från våra egna kupor 139 kr

Konditoriets ”Sandwich” med blåbär, punsch, citrontimjan och chokladkex, serveras med
marinerade blåbär och luftigt punchskum 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer
samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close