Våra menyer

Close

Meny Matsal

"Här hittar ni den meny vi serverar för tillfället. Vi är stolta över att kunna presentera en meny med råvaror utvalda av mig och mina kollegor efter säsong" Kökschef Anders Lauring
Läs mer

TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY

MENU TABBERAS

Kaviar från Strömsnäsbruk med valnötter från Östra Göinge

Abborre, enbärssalt och soja

”Bröd och Sovel”

Blåmusslor från Bohuslän med primörgurka, omogna jordgubbar, färsk stenbitsrom och fläder från Odensjö

Piggvar med grillad grön sparris från Vinslöv, picklade kantareller och forellrom

Lammbräss med variation på ramslök från Öland och blomkål

Vårlamm från Appeltorp med vit sparris från Vätterns strand, murklor och rosmarin

Rabarber med harsyra, syrad grädde från Löt och mandel

”Fallen ek i stenröse”

2195 kr

 

Menyn serveras endast till samtliga vid bordet. Max antal gäster per bokning är 8 personer.

Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.

MENU VIN
Utvalda drycker 1995 kr

MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 2995 kr

Missa inte att du som gäst har möjligheten att köpa ett signerat exemplar av vår bok Skog Äng Sjö för endast 495 kr (Ordinarie pris 695 kr) i samband med ett besök i vår matsal.

Close
Close

Barmeny

Lokala råvaror och en meny som spelar väl med det levande dryckesutbudet
Läs mer

À LA CARTE

SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00

SNACKS

Gordal oliver 69 kr

Ekologiska potatischips från Solmarka Gård med dragonemulsion 69 kr

PM:s Dirty Fries med chilimajonnäs, gräddfil och riven Almnäs Tegel- ost 79 kr

Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd från Bröd & Sovel,
syrade grönsaker samt tomat- och böncrème 199 kr

 

FÖRRÄTTER & SHARING

Marinerade tomater från Orelund och vår egen trädgård med burrata på svensk mjölk, libbsticka och krasse från trädgården, serveras med torkad chili, sesam och torkad havssallat från vår egen boj 195 kr

Crudo på hamachi med marinerad kålrabbi och forellrom, serveras med vinaigrette på fläder från Odensjö,
svensk soja samt yuzu och nyskördade örter från vår trädgård 189 kr

Yakitori på tupplår från Tockafarmen glaserad med teriyakisås, serveras med krossad gurka dressad i aromatisk soja smaksatt med fänkålsfrö och Sichuanpeppar 175 kr

 

KLASSIKER & HUVUDRÄTTER

PM:s räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 199 kr

Friterad kungsflundra &8221; med lättsyrad sallad på strimlad färsk vitkål, salladslök, kålrabbi och rädisor, serveras med vår egen tonkatsusås samt chiliemulsion 279 kr

PM:s klassiska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, torrsaltad bacon,
krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr

Vegetarisk hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, krispig sallad,
inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr

Steak Minute på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, semitorkade körsbärstomater råstekt blomkål och dragonemulsion, serveras med husets dubbelfritterade pommes frîtes och rödvinssky 289 kr

PM:s sallad med grillad hoisinglaserad karré, krispig sallat slungad i dressing på vit sparris från Vätterns strand smaksatt med vit miso, syrad lök med koriander, tomater samt friterad lök 289 kr

 

DESSERTER

Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 85 kr

Helenas jordgubbsdessert i glas med jordgubbskompott, bavaroise smaksatt med fläder från Odensjö samt limecurd och crunch på mandelkaka 95 kr

Antons affogato med hemvevad vaniljglass, krossade drömmar, dulche de leche och nybryggd espresso 79 kr

PM:s klassiska créme brûlée 99 kr

Praliner från vårt konditori 30 kr/st

Till barnen: Konditoriets glasspinne med vaniljglass doppad i mjölkchoklad och hallonströssel 59 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

PM BAR TVÅRÄTTERSMENY PRIX FIX

FÖRRÄTTER

Marinerade tomater från Orelund och vår egen trädgård med burrata på svensk mjölk, libbsticka och krasse från trädgården, serveras med torkad chili, sesam och torkad havssallat från vår egen boj

eller

Crudo på hamachi med marinerad kålrabbi och forellrom, serveras med vinaigrette på fläder från Odensjö,
svensk soja samt yuzu och nyskördade örter från vår trädgård

 

VARMRÄTTER

Friterad kungsflundra &8221; med lättsyrad sallad på strimlad färsk vitkål, salladslök, kålrabbi och rädisor, serveras med vår egen tonkatsusås samt chiliemulsion

eller

Steak Minute på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, semitorkade körsbärstomater råstekt blomkål och dragonemulsion, serveras med husets dubbelfritterade pommes frîtes och rödvinssky

435 kr

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 29 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30

KÖTT
Stekt kycklinglårfilé med rostade primörer och kokt färskpotatis, serveras med dragonchips och vinaigrette med
picklade senapsfrön samt örtsallad
159 kr

FISK
Gravad lax med dillstuvad potatis, nyvispad Sauce Nobis och citron
159 kr

VEG
Rostade primörer och kokt färskpotatis, serveras med stekt ost från Kristianstad , dragonchips, rostad mandel samt nyvispad Sauce Nobis och picklade senapsfrön
149 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 13 juli - Serveras från 12.00

Menu
Liten toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel

Friterad kolja med sallad på mâche, blekselleri, äpple och rostad mandel serveras med vitsparrisemulsion, sotad citron och husets pommes frites

 

Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr

Med reservation för slutförsäljning

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Tartar på rimmad lax och rökt lax från Pålsson i Klasamåla, serveras med
forellrom, grön tomat och melon, krispig potatis samt tomatvatten smaksatt
med citronverbena från vår trädgård och jalapeñoolja 299 kr

Helstekt blomkål från Bjud på Söderslätt med rostade hasselnötter och
tryffelvinaigrette samt blomkålscrème och chips på Mörka Småland,
serveras med spansk körvel från trädgården och riven färsk sommartryffel 269 kr

Sotad pilgrimsmussla med picklad rättika och sjökorall, serveras med rimmad gurka och
rädisor från Solmarka Gård samt rostade frön och emulsion på svensk miso 279 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare samt pecorino och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 289 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad svensk röding med smörsvängda primörer från Vassmolösa och hasselnötskrisp,
färskpotatis med spenat samt vitvinssås med olja på gräslök och libsticka från trädgården 379 kr

Ångad hälleflundra från Norska havet med frikassé på sommarkål,
ärtor och mynta från växthuset, serveras med Botulfs färskpotatis och
buerre blanc smaksatt med Gudruns fläderblommor 489 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Grillad pluma från Halla Gård med ljummen sallad på sotade primörer och picklad rabarber från
trädgården, serveras med friterad färskpotatis samt majonnäs på rimmad citron och Nduja 369 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på Oramatomater,
Flavancetomater och picklade småtomater från Orelunds Gård samt isad silverlök och
vinaigrette på örter från PM:s trädgård, serveras med husets pommes frîtes och Sauce Béarnaise 495 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 219 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med hallonkompott smaksatt med mynta från växthuset,
mjölkchoklad-mousse och vit chokladcrème samt salt myntamaräng 139 kr

Limemarinerade jordgubbar på mandelkaka med brynt smör, serveras med
fläderbavaroise och limecurd samt nyvevad vaniljglass 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Helstekt blomkål från Bjud på Söderslätt med rostade hasselnötter och
tryffelvinaigrette samt blomkålscrème och chips på Mörka Småland,
serveras med
spansk körvel från trädgården och riven färsk sommartryffel

eller

Sotad pilgrimsmussla med picklad rättika och sjökorall, serveras med rimmad gurka och
rädisor från Solmarka Gård samt rostade frön och emulsion på svensk miso

 

HUVUDRÄTT

Bakad svensk röding med smörsvängda primörer från
Vassmolösa och hasselnöts-krisp, färskpotatis med spenat samt
vitvinssås med olja på gräslök och libsticka från trädgården

eller

Grillad pluma från Halla Gård med ljummen sallad på
sotade primörer och picklad rabarber från trädgården, serveras med
friterad färskpotatis samt majonnäs på rimmad citron och Nduja

 

DESSERT

Helenas dessert i glas med hallonkompott smaksatt med mynta från växthuset,
mjölkchoklad-mousse och vit chokladcrème samt salt myntamaräng

eller

Limemarinerade jordgubbar på mandelkaka med brynt smör, serveras med
fläderbavaroise och limecurd samt nyvevad vaniljglass

 

Trerättersmeny 695 kr

Tvårättersmeny 625 kr

Osttillägg 185 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 329 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Sotad pilgrimsmussla med picklad rättika och sjökorall, serveras med rimmad gurka och
rädisor från Solmarka Gård samt rostade frön och emulsion på svensk miso 259 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare samt pecorino och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 269 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad svensk röding med smörsvängda primörer från Vassmolösa och hasselnöts-krisp,
färskpotatis med spenat samt vitvinssås med olja på gräslök och libsticka från trädgården 369 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

PM:s sallad med kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla och dillmarinerad färskpotatis från
Vassmolösa, serveras med lättkokt ekologiskt ägg från Gårdsby, gurka och rädisor från
Botulf samt emulsion på vit sparris och surdegskrutonger från Bröd & Sovel Liten/Stor 229/269 kr

”Steak Minute” 150 g hängmörad ryggbiff med stekta små champinjoner och grönkål från Solmarka Gård samt vattenkrasse, vispat örtsmör och husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 219 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med hallonkompott smaksatt med mynta från växthuset,
mjölkchoklad-mousse och vit chokladcrème samt salt myntamaräng 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Tartar på rimmad lax och rökt lax från Pålsson i Klasamåla, serveras med forellrom,
grön tomat och melon, krispig potatis samt tomatvatten smaksatt
med citronverbena från vår trädgård och jalapeñoolja 299 kr

Helstekt blomkål från Bjud på Söderslätt med rostade hasselnötter och
tryffelvinaigrette samt blomkålscrème och chips på Mörka Småland,
serveras med spansk körvel från trädgården och riven färsk sommartryffe 299 kr

Sotad pilgrimsmussla med picklad rättika och sjökorall, serveras med rimmad gurka och
rädisor från Solmarka Gård samt rostade frön och emulsion på svensk miso 279 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare samt pecorino och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 289 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad svensk röding med smörsvängda primörer från Vassmolösa och hasselnötskrisp,
färskpotatis med spenat samt vitvinssås med olja på gräslök och libsticka från trädgården 379 kr

Ångad hälleflundra från Norska havet med frikassé på sommarkål,
ärtor och mynta från växthuset, serveras med Botulfs färskpotatis och
buerre blanc smaksatt med Gudruns fläderblommor 489 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Grillad pluma från Halla Gård med ljummen sallad på sotade primörer och picklad rabarber från
trädgården, serveras med friterad färskpotatis samt majonnäs på rimmad citron och Nduja 369 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på Oramatomater,
Flavancetomater och picklade småtomater från Orelunds Gård samt isad silverlök och
vinaigrette på örter från PM:s trädgård, serveras med husets pommes frîtes och Sauce Béarnaise 495 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 219 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med hallonkompott smaksatt med mynta från växthuset,
mjölkchoklad-mousse och vit chokladcrème samt salt myntamaräng 139 kr

Limemarinerade jordgubbar på mandelkaka med brynt smör, serveras med
fläderbavaroise och limecurd samt nyvevad vaniljglass 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close