Våra menyer

Close

Meny Matsal

"Här hittar ni den meny vi serverar för tillfället. Vi är stolta över att kunna presentera en meny med råvaror utvalda av mig och mina kollegor efter säsong" Kökschef Anders Lauring
Läs mer

TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY

MENU TABBERAS

Kaviar från Strömsnäsbruk med valnötter från Östra Göinge

Abborre, enbärssalt och soja

”Bröd och Sovel”

Blåmusslor från Bohuslän med primörgurka, omogna jordgubbar, färsk stenbitsrom och fläder från Odensjö

Piggvar med grillade rapsskott från Hällestad, picklade kantareller och forellrom

Lammbräss med variation på ramslök från Öland och blomkål

Vårlamm från Appeltorp med vit sparris. murklor och rosmarin

Rabarber med harsyra, syrad grädde från Löt och mandel

”Myrstack

2195 kr

 

Menyn serveras endast till samtliga vid bordet. Max antal gäster per bokning är 8 personer.

Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.

MENU VIN
Utvalda drycker 1995 kr

MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 2995 kr

Missa inte att du som gäst har möjligheten att köpa ett signerat exemplar av vår bok Skog Äng Sjö för endast 495 kr (Ordinarie pris 695 kr) i samband med ett besök i vår matsal.

Close
Close

Barmeny

Lokala råvaror och en meny som spelar väl med det levande dryckesutbudet
Läs mer

À LA CARTE

SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00

SNACKS

Gordal oliver 69 kr

Ekologiska potatischips från Solmarka Gård med tryffelemulsion 69 kr

PM:s pommes frîtes och dijonmajonäs 69 kr

Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd från Bröd & Sovel,
syrade grönsaker samt tomat- och böncrème 199 kr

 

FÖRRÄTTER

Norrøna matjessill med ekologiskt ägg från Gårdsby, serveras med tärnad potatis från Vassmolösa,
rödlök, gräslök, gräddfil och dill 169 kr

PM:s toast på nystekt bröd från Bröd & Sovel med lättgravad och rökt fjällröding, rimmad gurka, krispig rädisa, ramslök samt emulsion med grillad citron och örtsallad 189 kr

Algbakade ekologiska betor från Solmarka Gård ”Nobel 2023“, serveras med hemgjord ricotta, sockertång från Nordic Sea Farm marinerad med fjolårets chili från vårt växthus samt salt mandel och örter 169 kr

 

KLASSIKER & HUVUDRÄTTER

PM:s räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 199 kr

PM:s klassiska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, torrsaltad bacon, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr

Vegetarisk hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr

Steak Minute på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, citron-inkokt svartrot, isad morot, ramslökssmör, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky 289 kr

PM:s sallad med varmrökt lax från Lillängshamnens Rökeri, serveras med ceasardressing, lättsyrade betor och fänkål, riven ost från Almnäs Bruk samt krispigt bröd från Bröd & Sovel 239 kr

Friterad torsk kryddad med fänkålspollen, serveras med potatis- och purjolökscrème, dillglaserad gulbeta, sauterad spetskål och purjolök samt vitvinssås med stenbitsrom och krabbolja 269 kr

 

DESSERTER

Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 95 kr

Konditoriets havtornsdessert i glas med Dulchey choklad-bavaroise, havtornsmousse, crunch på salt mandel och pistage samt havtornscurd 95 kr

Klassisk citrontarte med italiensk maräng 59 kr

Praliner från vårt konditori 30 kr/st

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

PM BAR TVÅRÄTTERSMENY PRIX FIX

FÖRRÄTTER

PM:s toast på nystekt bröd från Bröd & Sovel med lättgravad och rökt fjällröding, rimmad gurka, krispig rädisa, ramslök samt emulsion med grillad citron och örtsallad

eller

Algbakade ekologiska betor från Solmarka Gård ”Nobel 2023“, serveras med hemgjord ricotta, sockertång från Nordic Sea Farm marinerad med fjolårets chili från vårt växthus samt salt mandel och örter

 

VARMRÄTTER

Steak Minute på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, citron-inkokt svartrot, isad morot, ramslökssmör, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky

eller

Friterad torsk kryddad med fänkålspollen, serveras med potatis- och purjolökscrème, dillglaserad gulbeta, sauterad spetskål och purjolök samt vitvinssås med stenbitsrom och krabbolja

399 kr

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 17 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30

KÖTT
Klassisk raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon
159 kr

FISK
Ångad torsk med rädisor och gurka, serveras med kokt färskpotatis, riven pepparrot samt vinaigrette på blåmusslor, brynt smör och dill
159 kr

VEG
Confiterad portabello med spenat, gurka och rädisor, serveras med kokt färskpotatis, rostade pumpakärnor och karljohan-emulsion
149 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 20 april - Serveras från 12.00

Menu
Pata Negra Gran Reserva med krispig jordärtskocka och fermenterade champinjoner,
serveras med emulsion på Gammelknas-ost, rostade hasselnötter och krasse

Halstrad uer med kokt färskpotatis, stekt salladslök och hollandaise på vit sparris samt sallad på spenat,
picklad fänkål och tomat

 

Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr

Med reservation för slutförsäljning

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Vår egenrörda färska stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis och fläderkapris samt potatischips med vinäger och dill 289 kr

Nässelsoppa med bakat ägg från Gårdsby och kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla samt
inkokt fänkål och surdegskrutonger 279 kr

Tysk vit sparris AAA med varm emulsion på grillad rapsolja och ramslök från Öland, serveras med friterad schalottenlök, brioche-crunch, krasse och ramslökskapris 299 kr

PM:s råbiff smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat,
riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto på tysk vit sparris AAA med lagrad prästost, fermenterad vit sparris, rostade hasselnötter och krasse 289 kr

Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård samt färskpotatis
och vinaigrette på fläderblom från Odensjö 379 kr

Ångad piggvar med tysk vit sparris AAA, syrad kålrabbi och friterade nässlor, serveras med smörbakad färskpotatis
och vitvinssås på rostat skrov och gräslöksolja 545 kr

Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland,
serveras med pommes Anna, grillad grädde och ramslöksolja 389 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sherrykokta rapsskott från Österlen,
marinerad spenat och rostade hasselnötter samt ramslöksemulsion och husets pommes frîtes 495 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch 139 kr

Pistageglass med vit chokladbavaroise, halloncrème samt krisp på mandel och pistagenötter 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Vår egenrörda färska stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis och fläderkapris
samt potatischips med vinäger och dill

eller

Nässelsoppa med bakat ägg från Gårdsby och kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla
samt inkokt fänkål och surdegskrutonger

 

HUVUDRÄTT

Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård samt färskpotatis och vinaigrette på fläderblom från Odensjö

eller

Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland,
serveras med pommes Anna, grillad grädde och ramslöksolja

 

DESSERT

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch

eller

Pistageglass med vit chokladbavaroise, halloncrème samt krisp på mandel och pistagenötter

 

 

Trerättersmeny 695 kr

Tvårättersmeny 625 kr

Osttillägg 185 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 329 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Vår egenrörda färska stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis och fläderkapris
samt potatischips med vinäger och dill 289 kr

PM:s råbiff smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat,
riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto på tysk vit sparris AAA med lagrad prästost, fermenterad vit sparris, rostade hasselnötter och krasse 289 kr

Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård samt färskpotatis och vinaigrette på fläderblom från Odensjö 349 kr

PM:s råbiff smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

”Steak Minute” 150 g hängmörad ryggbiff med stekta små champinjoner och grönkål från Solmarka Gård samt vattenkrasse, vispat örtsmör och husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 16.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Vår egenrörda färska stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis och fläderkapris
samt potatischips med vinäger och dill 289 kr

Nässelsoppa med bakat ägg från Gårdsby och kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla samt
inkokt fänkål och surdegskrutonger 279 kr

PM:s råbiff smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat,
riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto på tysk vit sparris AAA med lagrad prästost, fermenterad vit sparris, rostade hasselnötter och krasse 289 kr

Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård samt färskpotatis och
vinaigrette på fläderblom från Odensjö 379 kr

Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland,
serveras med pommes Anna, grillad grädde och ramslöksolja 389 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch 139 kr

Pistageglass med vit chokladbavaroise, halloncrème samt krisp på mandel och pistagenötter 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close