Våra menyer

Close

Restaurantmeny

"Här hittar ni den meny vi serverar för tillfället. Vi är stolta över att kunna presentera en meny med råvaror utvalda av mig och mina kollegor efter säsong" Kökschef Anders Lauring
Läs mer

TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY

Vår matsal är stängd för sommaren och öppnar åter den 11 augusti.
Under tiden rekommenderar vi ett besök i vår bistro.

 

 

 

 

Menyn serveras endast till samtliga vid bordet. Max antal gäster per bokning är 8 personer.

Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.

MENU VIN
Utvalda drycker 1895 kr

MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 2295 kr

Close
Close

Barmeny

Lokala råvaror och en meny som spelar väl med det levande dryckesutbudet
Läs mer

À LA CARTE

SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00

SNACKS

Ostron med krusbär och syrlig emulsion på persilja och krasse 49 kr

Gordal oliver 69 kr

Ekologiska potatischips eller palsternackschips från Solmarka Gård med tryffelemulsion 69 kr

PM:s pommes frîtes och dijonmajonnäs 69 kr

Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd från Bröd & Sovel,
syrade säsongsprimörer samt tomat- och böncrème 199 kr

 

FÖRRÄTTER – SHARING

Smörstekta blinier med stenbitsrom, dillemulsion, crème fraîche, färskriven pepparrot och krasse 219 kr

Norrøna matjessill med bakad ekologisk äggula från Gårdsby, ramslöksemulsion, syrad rödlök, potatis och purjolökscrisp samt färskpotatis slungad i brynt smör, krasse och dill 179 kr

Varmrökt clarias från Gårdsfisk, stekt vit sparris, brynt smör-skum, krispigt rågbröd,
torkad dill och färska örter från vår trädgård 199 kr

Råskuret oxinnanlår med krispig vårlök, krassemajonnäs, rädisor, picklade senapsfrön,
samt lagrad svensk hårdost och färska örter från vår trädgård 249 kr 

HUVUDRÄTTER

PMs räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 199 kr

PM:s klassiska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri,
torrsaltad bacon, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes,
dijonnaise och hemgjord ketchup 259 kr

Vegetarisk hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr

”Steak Minute” på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, vårprimörer, ramslöksemulsion,
dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky 289 kr

Sallad med confiterat kycklinglår från Munka-Ljungby med kaprisdressing, bakad ekologisk äggula från Gårdsby, grön sparris, vårlök, briochekrutonger från Bröd & Sovel samt syrad fänkål och krasse 239 kr

Långbakad fläsksida med variation på ramslök, serveras med smörsvängd grön sparris
och färskpotatis, örter från vår trädgård samt skysås 269 kr

 

 

DESSERTER

Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 95 kr

Citronbavaroise med jordgubbs- och flädersorbet, rostad vit choklad och mandel,
färska jordgubbar samt inkokt rabarber 129 kr

Klassisk citrontarte med italiensk maräng 59 kr

Glasspinne från Bröd & Sovel (fråga servis efter dagens smak) 59 kr

Praliner från vårt konditori 30 kr/st

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

PM BAR TVÅRÄTTERSMENY

MENU 1

Varmrökt clarias från Gårdsfisk, stekt vit sparris, brynt smör-skum, krispigt rågbröd,
torkad dill och färska örter från vår trädgård

och

”Steak Minute” på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, vårprimörer, ramslöksemulsion,
dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky

389 kr

 

MENU 2

Råskuret oxinnanlår med krispig vårlök, krassemajonnäs, rädisor, picklade senapsfrön
samt lagrad svensk hårdost och färska örter från vår trädgård

och

Långbakad fläsksida med variation på ramslök, serveras med smörsvängd grön sparris
och färskpotatis, örter från vår trädgård samt skysås

419 kr

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 26 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Bakad svensk högrev med primörmorot och sticklök, serveras med kokt färskpotatis samt dragonvelouté
149 kr

FISK
Stekt citronrimmad sej från Lofoten med sotad romansallat, serveras med rostad broccoli
och bakad tomat samt picklad silverlök, krutonger och prästostdressing
149 kr

VEG
Sotad romansallat med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby, serveras med rostad broccoli,
bakad tomat och picklad silverlök samt krutonger och dressing på lagrad prästost
139 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Lördagslunch 2 juli - Serveras från 12.00

Toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel med liten sallad 199 kr

Menu
Liten toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel

Stekt ankbröst med smörsvängda gulbetor och färskpotatis från Solmarka Gård
samt krisp på Mörka Småland, örtsallad och krassesmör

349 kr
Endast varmrätt 249 kr

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Vasslebakad kålrabbi från Solmarka Gård med sallad på mâchesallad, hyvlad gurka och rågkrisp, samt riven
pepparrot, serveras med gazpacho på gurka, grön chili och libbsticka från vårt växthus 249 kr

Sotad pilgrimsmussla med variation på blomkål, riven sommartryffel,
citronmarinerat äpple, persilja och rostade hasselnötter 299 kr

Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med puré på broccoli från Solmarka Gård,
picklade gröna jordgubbar, forellrom samt majonnäs på vit sparris
från Vätterns strand och potatischips med citronsalt 279 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 249/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare samt pecorino och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 279 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Ångad bergtunga med nyplockade sommarkantareller, spritärter och spenat, serveras med
färskpotatis från Botulf, picklad röd steklök, forellrom samt Sandefjordsås med grillad grädde 449 kr

Bakad röding med primörmorötter smaksatta med ingefära, eldad knipplök marinerad med fläder
från Odensjö samt färskpotatis från Vassmolösa och varm emulsion på brynt skaldjursmör 389 kr

Stekt majskycklingbröst och terrin på confiterat lår från Munka-Ljungby med bakade champinjoner
från Markaryd, syrade rädisor, rostad potatis samt gröna bönor och luftig kycklingvelouté 369 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på Oramatomater,
picklade småtomater och Flavancetomater från Orelunds Gård samt isad silverlök och vinaigrette på örter
från PM:s trädgård, serveras med husets pommes frîtes och Sauce Béarnaise 425 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 179 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 195 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med hallonkompott, myntamousse och bavaroise på karamelliserad
mjölkchoklad samt krisp på hallonchoklad 139 kr

Jordgubbar marinerade med lime och rosépeppar, serveras på en pistagebotten med curd
på fläder från Odensjö, vaniljbavaroise samt smultronsorbet 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Vasslebakad kålrabbi från Solmarka Gård med sallad på mâchesallad, hyvlad gurka och rågkrisp, samt riven
pepparrot, serveras med gazpacho på gurka, grön chili och libbsticka från vårt växthus

eller

Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med puré på broccoli från Solmarka Gård,
picklade gröna jordgubbar, forellrom samt majonnäs på vit sparris
från Vätterns strand och potatischips med citronsalt

 

HUVUDRÄTT

Bakad röding med primörmorötter smaksatta med ingefära, eldad knipplök marinerad med fläder
från Odensjö samt färskpotatis från Vassmolösa och varm emulsion på brynt skaldjursmör

eller

Stekt majskycklingbröst och terrin på confiterat lår från Munka-Ljungby med bakade champinjoner
från Markaryd, syrade rädisor, rostad potatis samt gröna bönor och luftig kycklingvelouté

 

DESSERT

Helenas dessert i glas med hallonkompott, myntamousse och bavaroise på karamelliserad
mjölkchoklad samt krisp på hallonchoklad

eller

Jordgubbar marinerade med lime och rosépeppar, serveras på en pistagebotten med curd
på fläder från Odensjö, vaniljbavaroise samt smultronsorbet

 

 

Trerättersmeny 645 kr

Tvårättersmeny 575 kr

Osttillägg 179 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 179 kr

 

MENU VIN

Tre glas 450 kr, två glas 299 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 45 kr

Rostade mandlar à la Valencia 39 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med puré på broccoli från Solmarka Gård,
picklade gröna jordgubbar, forellrom samt majonnäs på vit sparris
från Vätterns strand och potatischips med citronsalt 279 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 249/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

SALLAD & VARMRÄTTER

PM:s sallad med kallrökt lax från Pålsson i Klassamåla och dillmarinerad färskpotatis
från Vassmolösa, serveras med lättkokt ekologiskt ägg från Gårdsby, broccoli och
rädisor från Botulf samt emulsion på vit sparris från Vätterns strand och surdegskrutonger från Bröd & Sovel
Liten/Stor 219/269 kr

Risotto med primörer från våra bästa odlare samt pecorino och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 279 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad röding med sommarprimörer från våra bästa odlare, serveras med dillsvängd
färskpotatis från Vassmolösa samt brynt skaldjurssmör och handpillade räkor 349 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 249/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

”Steak Minute” 150g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 179 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 195 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med hallonkompott, myntamousse och bavaroise
på karamelliserad mjölkchoklad samt krisp på hallonchoklad 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close