Våra menyer

Close

Meny Matsal

"Här hittar ni den meny vi serverar för tillfället. Vi är stolta över att kunna presentera en meny med råvaror utvalda av mig och mina kollegor efter säsong" Kökschef Anders Lauring
Läs mer

TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY

Bröd och Sovel

Kaviar från Strömnäsbruk, palsternacka och päron

Pilgrimsmussla från Hitra med löjrom, svartrot, äpple från Urshult och färska valnötter från Kristianstad

Gös med spetskål och kålrot från Solmarka Gård , lardo och fermenterade krusbär

Jordärtskocka från Vrånghult med purjolök och rökt getost från Orranäs

Kroppkaka fylld med älgkalvsnacke och naturlig anklever, serveras med tryffel och buljong

Älgkalvrygg från Koskull med persiljerot, syltad blomkålssvamp och tranbär från Lammhult

En Gets Mjölks Ost

Variation på päron med pistagenötter och citrontimjan

2195 kr

 

Menyn serveras endast till samtliga vid bordet. Max antal gäster per bokning är 8 personer.

Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.

MENU VIN
Utvalda drycker 1995 kr

MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 2495 kr

Close
Close

Barmeny

Lokala råvaror och en meny som spelar väl med det levande dryckesutbudet
Läs mer

À LA CARTE

SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00

SNACKS

Gordal oliver 69 kr

Ekologiska potatischips eller palsternackschips från Solmarka Gård med tryffelemulsion 69 kr

PM:s pommes frîtes och dijonmajonäs 69 kr

Isterbandskrokett med rödbetspuré, crème fraîche och friterad kapris .79 kr

Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd från Bröd & Sovel,
syrade grönsaker samt tomat- och böncrème 199 kr

 

FÖRRÄTTER – SHARING

Norrøna matjessill med bakad ekologisk äggula från Gårdsby, gräslöksemulsion, syrad rödlök, potatis- och purjolökscrisp,buljongkokt potatis med puder på brynt smör samt krasse och dill 179 kr

Variation på betor från Solmarka Gård med färskostbavaroise,
frasig grönkål, svart vinbärscrème, picklade senapsfrön och valnötspulver 169 kr

Tourchon på varmrökt lax från Vägga Rökeri, ekologiska ägg från Gårdsby och brynt smör,
serveras med örtsallad, gräslöksemulsion, rågbrödschips och krispigt äpple 179 kr 

 

HUVUDRÄTTER

PM:s räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs,citron och dill 199 kr

PM:s klassiska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, torrsaltad bacon, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr

Vegetarisk hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr

”Steak Minute” på hängmörad ryggbiff med vintersallad, serveras med picklad lök, tryffelemulsion,
rostad jordärtsskocka, dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssås 289 kr

Sallad med Botulfs ekologiska Eldost glaserad med tryffel och honung från vår egen kupa, en
dressing med svartpeppar och citron, lätt syrade betor och fänkål samt smörstekta levainkrutonger 239 kr

Långbakad grissida med ljummen sallad på syrad kål och pumpa
från Vassmolösa, mandelpotatiscrème samt velouté smaksatt med dijonsenap 269 kr

 

DESSERTER

Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 95 kr

Konditoriets glasdessert med kompott på skogsbär, gräddfilsbavaroise,
rostad mjuk pepparkaka vänd i brynt smör samt lingonmousse 95 kr

Klassisk citrontarte med italiensk maräng 59 kr

Glasspinne från Bröd & Sovel (fråga servis efter dagens smak) 59 kr

Praliner från vårt konditori 30 kr/st

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

PM BAR TVÅRÄTTERSMENY PRIX FIX

FÖRRÄTTER

Variation på betor från Solmarka Gård med färskostbavaroise,
frasig grönkål, svart vinbärscrème, picklade senapsfrön och valnötspulver

eller

Tourchon på varmrökt lax från Vägga Rökeri, ekologiska ägg från Gårdsby och brynt smör,
serveras med örtsallad, gräslöksemulsion, rågbrödschips och krispigt äpple

 

VARMRÄTTER

”Steak Minute” på hängmörad ryggbiff med vintersallad, serveras med picklad lök, tryffelemulsion,
rostad jordärtsskocka, dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssås

eller

Långbakad grissida med ljummen sallad på syrad kål och pumpa
från Vassmolösa, mandelpotatiscrème samt velouté smaksatt med dijonsenap

 

399 kr

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 48 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Stekt kycklinglårfilé med ljummen sallad på Stellans potatis, ruccola och syltad silverlök,
serveras med bakad tomat, basilikayoghurt och rostade pumpakärnor samt tomatvinaigrette
149 kr

FISK
Vitvinspocherad kolja med dillkokt potatis från Stellan, serveras med hackat ägg,
handpillade räkor och riven pepparrot samt brynt smör smaksatt med soja
149 kr

VEG
Helstekt spetskål från Solmarka Gård med ljummen sallad på Stellans potatis, ruccola och syltad silverlök, serveras med bakad tomat, basilikayoghurt och rostade pumpakärnor samt tomatvinaigrette
139 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Lördagslunch 3 december - Serveras från 12.00

Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med bakad
pumpa, surdegskrutonger samt emulsion på rostade pumpakärnor 199 kr

Menu
Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med bakad
pumpa, surdegskrutonger samt emulsion på rostade pumpakärnor

Stekt pluma från skånsk gårdsgris med kroketter smaksatta med Wrångebäcksost och brynt lök,
serveras med sotad hjärtsallad, confiterad tomat och silverlök samt emulsion på grillad citron

 

349 kr

Endast varmrätt 249 kr

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Hummerbisque med terrine på skaldjur, svartrot och morot ”Barigoule”,
marinerad blekselleri och stekt brioche smaksatt med dillfrön 289 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Stekt rotselleri från Solmarka Gård med Norröna matjessill, varm emulsion på grillad rotselleri
och ramslökskapris, serveras med krispiga potatischips samt tryffelvinaigrette 259 kr

Rimmad Fröyalax toppad med Furikake, serveras med broccolipuré,
forellrom och emulsion på svarta sesamfrön samt sojagelé och rättika 279 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp och syltade granskott från Värend, serveras med vattenlingon, syltade
trattkantareller och råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 249/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med gulbetor från Vassmolösa, variation på blomkål, rostade hasselnötter
och syrat äpple från Urshult samt smörad ”Barigoule” 269 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Halstrad gös med variation på jordärtskockor från Vrånghult, inlagda vinterpäron
och Sauce Vierge på kalvsky, brynt smör, dragon och havtorn 449 kr

Ångad torskrygg från Norska havet med smörglaserade gulbetor från Rut och Botulf,
serveras med äpple från Urshult och örtgratinerad blomkål samt luftig hjärtmusselsås 389 kr

Rosastekt ankbröst med stekt svartkål och sotad schalottenlök, potatispuré med surkål samt
ankskysås smaksatt med Timutpeppar och inlagda röda vinbär från PM:s trädgård 379 kr

Hängmörad svensk ryggbiff från utvalda gårdar med stekt purjolök, bakade rödbetor från Rut och Botulf, luftig lökpuré, rostade hasselnötter samt vispat smör smaksatt med isterband från Åkes i Tingsryd och husets pommes frîtes 445 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 179 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen
honung och vintertryffel från Périgord 235 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med äppelkompott och karamellmousse samt
äppelglace, rostade macadamianötter och vaniljkola 139 kr

Bavaroise på Manjarichoklad med körsbärsorbet och inkokta körsbär
samt karamelliserad chokladcrème och salt chokladcrunch 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer
samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Stekt rotselleri från Solmarka Gård med Norröna matjessill, varm emulsion på grillad rotselleri
och ramslökskapris, serveras med krispiga potatischips samt tryffelvinaigrette

eller

Rimmad Fröyalax toppad med Furikake, serveras med broccolipuré,
forellrom och emulsion på svarta sesamfrön samt sojagelé och rättika

 

HUVUDRÄTT

Ångad torskrygg från Norska havet med smörglaserade gulbetor från Rut och Botulf,
serveras med äpple från Urshult och örtgratinerad blomkål samt luftig hjärtmusselsås

eller

Rosastekt ankbröst med stekt svartkål och sotad schalottenlök, potatispuré med surkål samt
ankskysås smaksatt med Timutpeppar och inlagda röda vinbär från PM:s trädgård

 

DESSERT

Helenas dessert i glas med äppelkompott och karamellmousse samt
äppelglace, rostade macadamianötter och vaniljkola

eller

Bavaroise på Manjarichoklad med körsbärsorbet och inkokta körsbär
samt karamelliserad chokladcrème och salt chokladcrunch

 

 

Trerättersmeny 645 kr

Tvårättersmeny 585 kr

Osttillägg 179 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 179 kr

 

MENU VIN

Tre glas 450 kr, två glas 299 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Rimmad Fröyalax toppad med Furikake, serveras med broccolipuré,
forellrom och emulsion på svarta sesamfrön samt sojagelé och rättika 269 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp och syltade granskott från Värend, serveras med vattenlingon, syltade
trattkantareller och råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 249/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med gulbetor från Vassmolösa, variation på blomkål, rostade hasselnötter
och syrat äpple från Urshult samt smörad ”Barigoule” 269 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Ångad torskrygg från Norska havet med smörglaserade gulbetor från Rut och Botulf,
blomkål och äpple från Urshult samt luftig hjärtmusselsås 349 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp och syltade granskott från Värend, serveras med vattenlingon, syltade
trattkantareller och råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 249/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

”Steak Minute” 150g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 279 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 269 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 179 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen
honung och vintertryffel från Périgord 195 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med äppelkompott och karamellmousse samt
äppelglace, rostade macadamianötter och vaniljkola 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close