Våra menyer
Restaurantmeny
TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY
Vår matsal är stängd för sommaren och öppnar åter den 11 augusti.
Under tiden rekommenderar vi ett besök i vår bistro.
Menyn serveras endast till samtliga vid bordet. Max antal gäster per bokning är 8 personer.
Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.
MENU VIN
Utvalda drycker 1895 kr
MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 2295 kr
Barmeny
À LA CARTE
SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00
SNACKS
Ostron med krusbär och syrlig emulsion på persilja och krasse 49 kr
Gordal oliver 69 kr
Ekologiska potatischips eller palsternackschips från Solmarka Gård med tryffelemulsion 69 kr
PM:s pommes frîtes och dijonmajonnäs 69 kr
Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd från Bröd & Sovel,
syrade säsongsprimörer samt tomat- och böncrème 199 kr
FÖRRÄTTER – SHARING
Smörstekta blinier med stenbitsrom, dillemulsion, crème fraîche, färskriven pepparrot och krasse 219 kr
Norrøna matjessill med bakad ekologisk äggula från Gårdsby, ramslöksemulsion, syrad rödlök, potatis och purjolökscrisp samt färskpotatis slungad i brynt smör, krasse och dill 179 kr
Varmrökt clarias från Gårdsfisk, stekt vit sparris, brynt smör-skum, krispigt rågbröd,
torkad dill och färska örter från vår trädgård 199 kr
Råskuret oxinnanlår med krispig vårlök, krassemajonnäs, rädisor, picklade senapsfrön,
samt lagrad svensk hårdost och färska örter från vår trädgård 249 kr
HUVUDRÄTTER
PMs räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 199 kr
PM:s klassiska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri,
torrsaltad bacon, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes,
dijonnaise och hemgjord ketchup 259 kr
Vegetarisk hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr
”Steak Minute” på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, vårprimörer, ramslöksemulsion,
dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky 289 kr
Sallad med confiterat kycklinglår från Munka-Ljungby med kaprisdressing, bakad ekologisk äggula från Gårdsby, grön sparris, vårlök, briochekrutonger från Bröd & Sovel samt syrad fänkål och krasse 239 kr
Långbakad fläsksida med variation på ramslök, serveras med smörsvängd grön sparris
och färskpotatis, örter från vår trädgård samt skysås 269 kr
DESSERTER
Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 95 kr
Citronbavaroise med jordgubbs- och flädersorbet, rostad vit choklad och mandel,
färska jordgubbar samt inkokt rabarber 129 kr
Klassisk citrontarte med italiensk maräng 59 kr
Glasspinne från Bröd & Sovel (fråga servis efter dagens smak) 59 kr
Praliner från vårt konditori 30 kr/st
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
PM BAR TVÅRÄTTERSMENY
MENU 1
Varmrökt clarias från Gårdsfisk, stekt vit sparris, brynt smör-skum, krispigt rågbröd,
torkad dill och färska örter från vår trädgård
och
”Steak Minute” på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, vårprimörer, ramslöksemulsion,
dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky
389 kr
MENU 2
Råskuret oxinnanlår med krispig vårlök, krassemajonnäs, rädisor, picklade senapsfrön
samt lagrad svensk hårdost och färska örter från vår trädgård
och
Långbakad fläsksida med variation på ramslök, serveras med smörsvängd grön sparris
och färskpotatis, örter från vår trädgård samt skysås
419 kr
Bistromeny
Lunch vecka 26 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30
KÖTT
Bakad svensk högrev med primörmorot och sticklök, serveras med kokt färskpotatis samt dragonvelouté
149 kr
FISK
Stekt citronrimmad sej från Lofoten med sotad romansallat, serveras med rostad broccoli
och bakad tomat samt picklad silverlök, krutonger och prästostdressing
149 kr
VEG
Sotad romansallat med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby, serveras med rostad broccoli,
bakad tomat och picklad silverlök samt krutonger och dressing på lagrad prästost
139 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Lördagslunch 2 juli - Serveras från 12.00
Toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel med liten sallad 199 kr
Menu
Liten toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel
Stekt ankbröst med smörsvängda gulbetor och färskpotatis från Solmarka Gård
samt krisp på Mörka Småland, örtsallad och krassesmör
349 kr
Endast varmrätt 249 kr
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr
Vasslebakad kålrabbi från Solmarka Gård med sallad på mâchesallad, hyvlad gurka och rågkrisp, samt riven
pepparrot, serveras med gazpacho på gurka, grön chili och libbsticka från vårt växthus 249 kr
Sotad pilgrimsmussla med variation på blomkål, riven sommartryffel,
citronmarinerat äpple, persilja och rostade hasselnötter 299 kr
Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med puré på broccoli från Solmarka Gård,
picklade gröna jordgubbar, forellrom samt majonnäs på vit sparris
från Vätterns strand och potatischips med citronsalt 279 kr
Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 249/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)
VARMRÄTTER
Risotto med primörer från våra bästa odlare samt pecorino och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 279 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)
Ångad bergtunga med nyplockade sommarkantareller, spritärter och spenat, serveras med
färskpotatis från Botulf, picklad röd steklök, forellrom samt Sandefjordsås med grillad grädde 449 kr
Bakad röding med primörmorötter smaksatta med ingefära, eldad knipplök marinerad med fläder
från Odensjö samt färskpotatis från Vassmolösa och varm emulsion på brynt skaldjursmör 389 kr
Stekt majskycklingbröst och terrin på confiterat lår från Munka-Ljungby med bakade champinjoner
från Markaryd, syrade rädisor, rostad potatis samt gröna bönor och luftig kycklingvelouté 369 kr
Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på Oramatomater,
picklade småtomater och Flavancetomater från Orelunds Gård samt isad silverlök och vinaigrette på örter
från PM:s trädgård, serveras med husets pommes frîtes och Sauce Béarnaise 425 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar 179 kr
Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 195 kr
Crème Brûlée 119 kr
Helenas dessert i glas med hallonkompott, myntamousse och bavaroise på karamelliserad
mjölkchoklad samt krisp på hallonchoklad 139 kr
Jordgubbar marinerade med lime och rosépeppar, serveras på en pistagebotten med curd
på fläder från Odensjö, vaniljbavaroise samt smultronsorbet 159 kr
PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Tryfflar och praliner 30 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Vasslebakad kålrabbi från Solmarka Gård med sallad på mâchesallad, hyvlad gurka och rågkrisp, samt riven
pepparrot, serveras med gazpacho på gurka, grön chili och libbsticka från vårt växthus
eller
Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med puré på broccoli från Solmarka Gård,
picklade gröna jordgubbar, forellrom samt majonnäs på vit sparris
från Vätterns strand och potatischips med citronsalt
HUVUDRÄTT
Bakad röding med primörmorötter smaksatta med ingefära, eldad knipplök marinerad med fläder
från Odensjö samt färskpotatis från Vassmolösa och varm emulsion på brynt skaldjursmör
eller
Stekt majskycklingbröst och terrin på confiterat lår från Munka-Ljungby med bakade champinjoner
från Markaryd, syrade rädisor, rostad potatis samt gröna bönor och luftig kycklingvelouté