Våra menyer

Close

Meny Matsal

"Här hittar ni den meny vi serverar för tillfället. Vi är stolta över att kunna presentera en meny med råvaror utvalda av mig och mina kollegor efter säsong" Kökschef Anders Lauring
Läs mer

TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY

MENU TABBERAS

Kaviar från Strömsnäsbruk med valnötter från Östra Göinge

Abborre, enbärssalt och soja

”Bröd och Sovel”

Höstlegymer à la nage med tomat och citrontimjan från vår trädgård

Blåmusslor från Bohuslän med äpple från Urshult, purjolök, mandel och persilja

Gös med purpurkål från Solmarka Gård, brysselkålstopp och sidfläsk

Småländska svampar med crème på färsk svensk majs

Tupp från Stackvallen Lantgård med morot, salvia och röda vinbär från vår trädgård

Variation på krusbär från trädgården med päron, mandel och citronverbena

”Fallen ek i stenröse”

2195 kr

 

Menyn serveras endast till samtliga vid bordet. Max antal gäster per bokning är 8 personer.

Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.

MENU VIN
Utvalda drycker 1995 kr

MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 2995 kr

Missa inte att du som gäst har möjligheten att köpa ett signerat exemplar av vår bok Skog Äng Sjö för endast 495 kr (Ordinarie pris 695 kr) i samband med ett besök i vår matsal.

Close
Close

Barmeny

Lokala råvaror och en meny som spelar väl med det levande dryckesutbudet
Läs mer

À LA CARTE

SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00

SNACKS

Gordal oliver 69 kr

Ekologiska potatischips från Solmarka Gård med dragonemulsion 69 kr

PM:s Dirty Fries med chilimajonnäs, gräddfil och riven Almnäs Tegel- ost 79 kr

PM:s `Nduja på fläsk från “Glada Utegrisar“ i Vimmerby smaksatt med koriander från Tolg samt tomater och chili från vårt växthus, serveras med husets knäckechips 79 kr

Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd från Bröd & Sovel,
syrade grönsaker samt tomat- och böncrème 199 kr

 

FÖRRÄTTER & SHARING

Smörstekta kantareller från Värend, serveras med råstekt blomkål, purjolök, crème på lagrad hårdost,
frasigt bröd från Bröd & Sovel samt lättrökt forellrom och örter från vår trädgård 185 kr

Sotad öring med syrlig sallad på kålrabbi och rättika från Vassmolösa smaksatt med ingefära och sesam, serveras med chiliglaserad gulbeta samt friterat ris kryddat med torkad sockertång från vår egna sjöboj 189 kr

PM:s dumplings fyllda med anka från Munka-Ljungby ”five spice”, morot från Solmarka Gård, salladslök,
buljongkokt shiitake, koriander samt smörad buljong på svampar och svensk soja 195 kr

 

KLASSIKER & HUVUDRÄTTER

PM:s räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 199 kr

Friterad kungsflundra “Tonkatsu“ med stekt pak choi, zucchini och nyskördad majs från Botulf,
serveras med vår egen tonkatsusås samt chiliemulsion 279 kr

PM Bar:s hamburgare med nybakat bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, torrsaltad bacon, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr

Vegetarisk hamburgare med nybakat bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, krispig sallad,
inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr

“Steak Minute“ på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, stekt broccoli, serveras med vispat kantarallsmör, picklade vinbär, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky 289 kr

PM:s sallad med grillad karré “bulgogi“, serveras med krispig sallat slungad i dressing på vit sparris från Vätterns strand smaksatt med vit miso, syrad och friterad lök samt koriander 289 kr

 

DESSERTER

Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 85 kr

Konditoriets blåbärsdessert i glas, serveras med nykokt blåbärskompott, bakad vaniljcréme, crunch på einkorn från Solmarka Gård samt lavendelmaräng 85 kr

Antons affogato med hemvevad vaniljglass, krossade drömmar, dulche de leche och nybryggd espresso 79 kr

Konditoriets glasspinne med vaniljglass doppad i mjölkchoklad och hallonströssel 59 kr

PM:s klassiska créme brûlée 99 kr

Praliner från vårt konditori 30 kr/st

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

PM BAR TVÅRÄTTERSMENY PRIX FIX

FÖRRÄTTER

Smörstekta kantareller från Värend, serveras med råstekt blomkål, purjolök, crème på lagrad hårdost,
frasigt bröd från Bröd & Sovel samt lättrökt forellrom och örter från vår trädgård

eller

Sotad öring med syrlig sallad på kålrabbi och rättika från Vassmolösa smaksatt med ingefära och sesam, serveras med chiliglaserad gulbeta samt friterat ris kryddat med torkad sockertång från vår egna sjöboj

 

VARMRÄTTER

Friterad kungsflundra Tonkatsu med stekt pak choi, zucchini och nyskördad majs från Botulf,
serveras med vår egen tonkatsusås samt chiliemulsion

eller

“Steak Minute“ på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, stekt broccoli, serveras med vispat kantarallsmör, picklade vinbär, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky

435 kr

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 43 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30

KÖTT
PM:s köttbullar med potatismos, rårörda lingon, pressgurka med persilja och gräddsås 
159 kr

FISK
Ångad kolja med morötter och rotselleri från Solmarka Gård glaserad i chili, serveras med ångade blåmusslor,
kokt potatis och gräslöksvelouté

159 kr

VEG
Smörsvängd spenat och sojabönor med chiliglaserade morötter och rotselleri från Solmarka Gård,
serveras med gräslöksemulsion och örtsallad 

149 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 19 oktober - Serveras från 12.00

Menu
Friterade Pata Negra-kroketter med emulsion på prästost, hjärtsallat med citronette,
rostade hasselnötter och inkokt steklök

Bakad röding med variation på blomkål och syrligt Urshultsäpple och dill samt vinaigrette på kräftbuljong och hjärtmussla

Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr

Med reservation för slutförsäljning

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Variation på jordärtskockor från Vrånghult med lagrad Norrøna matjessill,
serveras med brynt smör, gräddfil, dill och gräslök 269 kr

Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med
picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet samt rostade pumpakärnor 259 kr

Mjölkbakad gös med amandine-potatis från Stellan i Bläsinge, serveras med
vår egenrörda stenbitsrom och ostcrème på Gammel Knas samt krispigt bovete och fläderkapris från Odensjö 269 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)

 

VARMRÄTTER

Svamprisotto med stekt svamp från Smålandsskogarna, bakad jordärtskocka från
Vrånghult, lagrad prästost och syrat äpple från Urshult 289 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)

Halstrad öring från Värmland med glaserade gulbetor, rotselleri från Solmarka Gård,
äpple från Urshult samt havtorn och hollandaise på grillat smör 389 kr

Ångad bergtunga med stuvad spetskål och purjolök från Vassmolösa smaksatt med
kyndel från trädgården, serveras med stekta kantareller, varmrökt baconsida och vattenkrasse 495 kr

Rödvinsbrässerad oxkind med luftig potatispuré och riven hösttryffel,
serveras med svartkål från Botulf, syrlig röd steklök, champinjonskott och baconcrunch 379 kr

Utvald ryggbiff på älg med bakad jordärtskocka från Vrånghult och
potatiskroketter smaksatta med timjan och rostad vitlök, serveras med
friterad persilja, picklade blåbär och veloutésås smaksatt med enbär 495 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med päronkompott, mjölkchoklad-mousse,
havtornscrème och crunch på macadamianötter 139 kr

Nyponsoppa ”façon PM” smaksatt med punsch, serveras med konditoriets mandelbiskvier, vaniljglass,
pannacotta smaksatt med citrontimjan samt dulceychoklad och rostad mandel 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med
picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet samt rostade pumpakärnor

eller

Mjölkbakad gös med amandine-potatis från Stellan i Bläsinge, serveras med
vår egenrörda stenbitsrom och ostcrème på Gammel Knas samt krispigt bovete och fläderkapris från Odensjö

 

HUVUDRÄTT

Halstrad öring från Värmland med glaserade gulbetor, rotselleri från Solmarka Gård,
äpple från Urshult samt havtorn och hollandaise på grillat smör

eller

Rödvinsbrässerad oxkind med luftig potatispuré och riven hösttryffel,
serveras med svartkål från Botulf, syrlig röd steklök, champinjonskott och baconcrunch

 

DESSERT

Martinas dessert i glas med päronkompott, mjölkchoklad-mousse,
havtornscrème och crunch på macadamianötter

eller

Nyponsoppa ”façon PM” smaksatt med punsch, serveras med konditoriets mandelbiskvier, vaniljglass,
pannacotta smaksatt med citrontimjan samt dulceychoklad och rostad mandel

Trerättersmeny 695 kr

Tvårättersmeny 625 kr

Osttillägg 185 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 329 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med
picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet samt rostade pumpakärnor 229 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)

 

VARMRÄTTER

Svamprisotto med stekt svamp från Smålandsskogarna, bakad jordärtskocka från
Vrånghult, lagrad prästost och syrat äpple från Urshult 259 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)

Halstrad öring från Värmland med glaserade gulbetor och rotselleri från Solmarka Gård
samt äpple från Urshult, dillsvängd potatis och vinaigrette på havtorn och grillat smör 349 kr

Steak Minute 150 g hängmörad ryggbiff med stekt kål från Solmarka Gård, och svamp,
serveras med karljohan-majonnäs och husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med päronkompott, mjölkchoklad-mousse,
havtornscrème och crunch på macadamianötter 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med
picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet samt rostade pumpakärnor 259 kr

Mjölkbakad gös med amandine-potatis från Stellan i Bläsinge, serveras med
vår egenrörda stenbitsrom och ostcrème på Gammel Knas samt krispigt bovete och fläderkapris från Odensjö 269 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)

 

VARMRÄTTER

Svamprisotto med stekt svamp från Smålandsskogarna, bakad jordärtskocka från
Vrånghult, lagrad prästost och syrat äpple från Urshult 289 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)

Halstrad öring från Värmland med glaserade gulbetor, rotselleri från Solmarka Gård,
äpple från Urshult samt havtorn och hollandaise på grillat smör 389 kr

Rödvinsbrässerad oxkind med luftig potatispuré och riven hösttryffel,
serveras med svartkål från Botulf, syrlig röd steklök, champinjonskott och baconcrunch 379 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med päronkompott, mjölkchoklad-mousse,
havtornscrème och crunch på macadamianötter 139 kr

Nyponsoppa ”façon PM” smaksatt med punsch, serveras med konditoriets mandelbiskvier, vaniljglass,
pannacotta smaksatt med citrontimjan samt dulceychoklad och rostad mandel 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close