Våra menyer
Meny Matsal
TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY
Bröd och Sovel
Kaviar från Strömnäsbruk med valnötter från Kristianstad
Kräftor från Örken med tomat, fänkål och svarta vinbärsblad från vår trädgård
Småländsk gös med kål från Solmarka Gård, brysselkålstopp, sidfläsk och kyndel
Nyplockade kantareller från Smålandsskogarna med färsk majs och grillad zucchini
Variation på potatis från Stellan i Bläsinge med inkokt kronärtskocka, kålrot och sommartryffel
Tupp från Stackvallen med palsternacka från Vassmolösa, röda vinbär och dragon från vår trädgård
Variation på äpple från Urshult med hasselnötter, kardemumma och rosmarin from our garden
”Myrstack”
2195 kr
Menyn serveras endast till samtliga vid bordet. Max antal gäster per bokning är 8 personer.
Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.
MENU VIN
Utvalda drycker 1995 kr
MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 2495 kr
Missa inte att du som gäst har möjligheten att köpa ett signerat exemplar av vår bok Skog Äng Sjö för endast 495 kr (Ordinarie pris 695 kr) i samband med ett besök i vår matsal.
Barmeny
À LA CARTE
SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00
SNACKS
Gordal oliver 69 kr
Ekologiska potatischips eller palsternackschips från Solmarka Gård med tryffelemulsion 69 kr
PM:s pommes frîtes och dijonmajonäs 69 kr
Struva med lingongelé, granskott och riven varmrökt hjortfilet 69 kr
Isterbandskroketter med rödbetspuré, vår egensyrade grädde samt friterad kapris 79 kr
Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd från Bröd & Sovel,
syrade grönsaker samt tomat- och böncrème 199 kr
FÖRRÄTTER
Norrøna matjessill med ekologiskt ägg från Gårdsby, serveras med tärnad potatis från Vassmolösa,
rödlök, gräslök, gräddfil och dill 169 kr
PM:s toast på nystekt bröd från Bröd & Sovel med gräddkokta kantareller, rödlök, krispig gurka, syrad blekselleri, senapsfrö, krasse samt riven Almnäs Tegel-ost 179 kr
Variation på betor från Solmarka Gård, serveras med vispad getostcrème, havre kokt med nyskördade örter samt syltade vinbär från PM:s Trädgård och marinerad mangold 169 kr
KLASSIKER & HUVUDRÄTTER
PM:s räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 199 kr
PM:s klassiska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, torrsaltad bacon, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr
Vegetarisk hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr
Steak Minute” på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, serveras med bakad
tomat, rostad blomkål, dragonemulsion, dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky 289 kr
Sallad med Botulfs ekologiska Eldost glaserad med tryffel och honung från egen kupa, serveras med en dressing med svartpeppar och citron, lättsyrade betor och fänkål samt smörstekta levainkrutonger 239 kr
Inkokt öring från Tjärö (serveras ljummen) och en krämig polenta med färsk majs från Botulf, serveras med syrlig ekologisk fänkål, råstekt broccoli, zucchini samt vinaigrette med inkokt lök och libbsticka från vår trädgård 269 kr
DESSERTER
Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 95 kr
Konditoriets blåbärsdessert i glas med blåbärskompott, bavaroise på vår egen yoghurt,
enkornskaka samt lavendel från vår trädgård 95 kr
Klassisk citrontarte med italiensk maräng 59 kr
Glasspinne från Bröd & Sovel (fråga servisen efter dagens smak) 59 kr
Praliner från vårt konditori 30 kr/st
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
PM BAR TVÅRÄTTERSMENY PRIX FIX
FÖRRÄTTER
PM:s toast på nystekt bröd från Bröd & Sovel med gräddkokta kantareller, rödlök, krispig gurka, syrad blekselleri, senapsfrö, krasse samt riven Almnäs Tegel-ost
eller
Variation på betor från Solmarka Gård, serveras med vispad getostcrème, havre kokt med nyskördade örter samt syltade vinbär från PM:s Trädgård och marinerad mangold
VARMRÄTTER
Steak Minute” på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, serveras med bakad tomat,
rostad blomkål, dragonemulsion, dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky
eller
Inkokt öring från Tjärö (serveras ljummen) och en krämig polenta med färsk majs från Botulf, serveras med syrlig ekologisk fänkål, råstekt broccoli, zucchini samt vinaigrette med inkokt lök och libbsticka från vår trädgård
399 kr
Bistromeny
Lunch vecka 40 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30
KÖTT
Kålpudding med rårörda lingon, gräddsås och kokt potatis från Stellan i Bläsinge
149 kr
FISK
Örtpanerad stekt sej från Lofoten med råstekt broccoli och syrad lök, serveras med kokt potatis från Stellan i Bläsinge samt emulsion på sotad citron
149 kr
VEG
Råstekt broccoli och Ölandspumpa, serveras med örtpanerad och stekt ost från Kristianstad, syrad lök och hasselnötsvinaigrette
139 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Lördagslunch 7 oktober - Serveras från 12.00
Krämig soppa på kräftor från Örken med syrad kålrot, tomater och fänkålsdill från trädgården samt stekt brioche smaksatt med dillfrön
199 kr
Meny
Krämig soppa på kräftor från Örken med syrad kålrot, tomater och fänkålsdill från trädgården samt stekt brioche smaksatt med dillfrön
Stekt lamminnerfilé från Appeltorp med dragonstuvad savojkål rostad puritanpotatis från Stellan samt späda rödbetor från Botulf med picklade senapsfrön
349 kr
Endast varmrätt 249 kr
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr
Variation på småländska svampar med smörstekt färsk majs från
Solmarka Gård, varm kantarellemulsion samt mejram från trädgården 269 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)
Krämig soppa på kräftor från Örken med syrad kålrot, tomater och fänkålsdill från
trädgården samt stekt brioche smaksatt med dillfrön 279 kr
Lättrökt gravad röding med späda salladsblad, dressing på yoghurt och fläderblommor från
Odensjö samt rimmad gurka, rostade pistagenötter, forellrom och krutonger 269 kr
Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)
VARMRÄTTER
Öppen ravioli med variation på tomater från vårt växthus, serveras med selleripuré, sherrykokt kål och purjolök från Botulf samt smörsås ”Barigoule” och örter från vår trädgård 279 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)
Ångad odlad piggvar med stekt karljohansvamp från Smålandsskogarna, serveras med
purjolök från Botulf, blåmusslor, gröna vindruvor samt beurre blanc med Champagne 545 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)
Bakad krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med sotad broccoli från Solmarka Gård, potatiskrokett smaksatt med citron och lagrad Grevé samt vinaigrette på stenbitsrom och krondill 389 kr
Anchochili-glaserat ankbröst med späda rödbetor från Vassmolösa, serveras med selleripuré, inlagda vinbär från trädgården samt anksky smaksatt med skogsbärs-balsamico från Lidhult 379 kr
Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med crème på färsk majs och sherrykokt kål från Botulf, stekt svamp från Smålandsskogarna och dragonmarinerad sotad zucchini, serveras med husets pommes frîtes 475 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar 179 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och sommartryffel 195 kr
Crème Brûlée 119 kr
Helenas dessert i glas med kompott på Discovery-äpplen från Urshult, bavaroise på brynt smör och vit choklad, äppelgelé och crunch på honung från våra egna kupor 139 kr
Konditoriets ”Sandwich” med blåbär, punsch, citrontimjan och chokladkex, serveras med
marinerade blåbär och luftigt punchskum 159 kr
PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Tryfflar och praliner 30 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer
samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Variation på småländska svampar med smörstekt färsk majs från
Solmarka Gård, varm kantarellemulsion samt mejram från trädgården
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)
eller
Lättrökt gravad röding med späda salladsblad, dressing på yoghurt och fläderblommor från
Odensjö samt rimmad gurka, rostade pistagenötter, forellrom och krutonger
HUVUDRÄTT
Bakad krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med sotad broccoli från Solmarka Gård, potatiskrokett smaksatt med citron och lagrad Grevé samt vinaigrette på stenbitsrom och krondill
eller
Anchochili-glaserat ankbröst med späda rödbetor från Vassmolösa, serveras med selleripuré, inlagda vinbär från trädgården samt anksky smaksatt med skogsbärs-balsamico från Lidhult