Våra menyer

Close

Restaurantmeny

"Här hittar ni den meny vi serverar för tillfället. Vi är stolta över att kunna presentera en meny med råvaror utvalda av mig och mina kollegor efter säsong" Kökschef Anders Lauring
Läs mer

TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY

Bröd & Sovel

Smålands Guld 2021

Gös med kål och mangold från Solmarka Gård samt lardo och kyndel från trädgården

Hjärta från Skogens Konung

Ankbröst från Munka-Ljungby med späd rotselleri och purjolök från Solmarka Gård,
fermenterade krusbär och salvia från trädgården samt peppar

En gets mjölks ost

Variation på sommarens vinbär från vår trädgård med syrad grädde från Löt och kardemumma

 

Meny 1695 kr

Menyn serveras endast till samtliga vid bordet.

Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.

MENU VIN
Utvalda drycker 1595 kr

MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 1995 kr

Close
Close

Barmeny

Lokala råvaror och en meny som spelar väl med det levande dryckesutbudet
Läs mer

À LA CARTE

SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00

SNACKS

Ekologiska potatischips med tryffelemulsion 59 kr/st

Popcorn på majs från Österlen med växthuschili 59 kr/st

Gordal oliver 59 kr

PMs pommes frîtes 59 kr/st

FÖRRÄTTER

Hela rökta räkor (200g) serveras med nyslagen citronaioli och stekt
surdegsbröd från Bröd och Sovel 189 kr

Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd
från bageriet, oliver, cornichons samt tomat- och böncrème 189 kr

Blini med stenbitsrom och klassiska tillbehör 149 kr

Blomkål à la Nobel 2019 med sotad pilgrimsmussla, gurka, krispigt äpple,
pepparrotsemulsion, picklad blekselleri samt vinaigrette med lättrökt forellrom och krondill 159 kr

Hummerbisque med smörstekta kantareller, zucchini och majs från Solmarka
Gård samt rostad brioche från Bröd och Sovel
Liten 169 kr / Stor 249 kr

HUVUDRÄTTER

PMs räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 179 kr

PMs klassiska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel och cheddar, torrsaltad bacon, sallad från Sjöviksgård, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes och dijonnaise 239 kr

PMs vegetariska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, sallad från Sjöviksgård,
inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes och dijonnaise 239 kr

Steak Minute med sallad från Sjöviksgård, tomater från trakten, picklad lök,
rödvinssky samt dubbelfriterade pommes frîtes och aioli 259 kr

Sallad med confiterat kycklinglår från Munka-Ljungby med semi-torkade tomater, dressing på yoghurt från Solmarka gård, rostad brioche från Bröd & Sovel, krispig fänkål och nyskördade örter från trädgården 229 kr

Inkokt öring från Tjärö med krispig rädisa, syrad gurka, kapris, purjolök, ärtskott från
Sjöviksgård  samt vår klassiska färskpotatissallad och senapsemulsion 249 kr

DESSERTER

Rebeccas blåbärsdessert i glas med blåbärskompott, gräddfilsmousse och
kardemummacrunch samt maräng smaksatt med lavendel från vår trädgård 85 kr

Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 85 kr

PM:s gâteau 59 kr

Klassisk citrontarte med italiensk maräng 49 kr

Praliner från vårt konditori 25 kr/st

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

PM BAR TVÅRÄTTERSMENY

MENU 1

Varmrökt makrill med variation på tomater från trakten samt libbsticka från vår trädgård
(vegetariskt alternativ med silkestofu istället för makrill)

och

PMs klassiska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel och cheddar, torrsaltad bacon,
sallad från Sjöviksgård, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes och dijonnaise
(Vegetariskt alternativ är vår växtbaserade hamburgare) 

359 kr

MENU 2

Blini med stenbitsrom och klassiska tillbehör

och

Steak Minute med sallad från Sjöviksgård, tomater från trakten, picklad lök,
rödvinssky samt dubbelfriterade pommes frîtes och aioli

385 kr

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 38 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Klassisk raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon
139 kr

FISK
Ångad torsk med gurka och rädisor, serveras med kokt potatis från Stellan
i Bläsinge, riven pepparrot samt vinaigrette på blåmusslor och dill
139 kr

VEG
Confiterad portabello med spenat, gurka och rädisor, serveras med kokt
potatis från Stellan i Bläsinge, riven pepparrot samt hasselnötsemulsion
139 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Lördagslunch 25 september - Serveras från 12.00

Krämig skaldjursoppa med sotad pilgrimsmussla och syrad kålrot från
Solmarka Gård samt fänkåls-crudité och surdegskrutonger från bageriet 179 kr

MENU
Krämig skaldjursoppa med sotad pilgrimsmussla och syrad kålrot från
Solmarka Gård samt fänkåls-crudité och surdegskrutonger från bageriet

Helstekt lammstek från slaktaren i Appeltorp med rostade höstprimörer
och potatisstomp med lagrad prästost samt röd vinbärsgelé och smörad svamp-skysås

299 kr
Endast varmrätt 199 kr

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör
10 gram/25 gram 395 / 695 kr

Soppa på rostad rotselleri från Solmarka Gård med confiterat anklår, färsk
ekologisk majs samt inlagt Urshultsäpple, hasselnötter och friterad salvia 229 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

Stekta kantareller från Värend med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby,
syrad kålrot och surdegskrutonger samt varm kantarellemulsion 239 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

Rimmad Fröyalax med kålrabbi från Vassmolösa, sagogryn med
ponzu samt gurka och ingefäramajonnäs 249 kr

PM:s råbiff ”Skog” smak satt med svamp och syltade granskott från Värend,
serveras med vattenlingon, råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 219 kr/269 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

 

VARMRÄTTER

Sotad broccoli och sherrykokt kål med variation på färsk ekologisk majs från Botulf, serveras
med fläderinkokt fänkål och steklök samt vinaigrette på rostade mandlar och brynt smör 249 kr

Slätvarsfilé ”meunière” med vasslebakad purjolök från Solmarka Gård, serveras med
fläderinkokt fänkål och steklök samt beurre blanc med forellrom 475 kr

Krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med variation på broccoli samt vinaigrette
på småländska kräftor från Örken och brynt smör 349 kr

Bakad grissida med glaserade primörbetor och picklade svarta vinbär från PM:s trädgård,
serveras med luftig puré på potatis och schalottenlök toppad med krispig lök samt skysås
smaksatt med varmrökt sidfläsk 329 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med puré på färsk ekologisk majs
från Botulf, sherryglaserad kål, stekta kantareller samt saltrostade Marcona-mandlar och
husets pommes frîtes 395 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och sommartryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

Rebeccas dessert i glas med variation på havtorn och salt
karamellmousse med brynt smör samt honungsrostade pumpafrön 115 kr

Variation på blåbär med bavaroise på syrad grädde, citronverbenamousse, citroncurd
samt flarn med puffad vetemalt och kardemumma 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Soppa på rostad rotselleri från Solmarka Gård med confiterat anklår,
färsk ekologisk majs samt inlagt Urshultsäpple, hasselnötter och friterad salvia
(Tillval: Tryffel 50 kr)

eller

Rimmad Fröyalax med kålrabbi från Vassmolösa, sagogryn med ponzu samt gurka och ingefäramajonnäs

 

HUVUDRÄTT

Krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med variation på
broccoli samt vinaigrette på småländska kräftor från Örken och brynt smör

eller

Bakad grissida med glaserade primörbetor och picklade svarta vinbär från PM:s trädgård, serveras med luftig puré på potatis och schalottenlök toppad med krispig lök samt skysås smaksatt med varmrökt sidfläsk

 

DESSERT

Rebeccas dessert i glas med variation på havtorn och salt
karamellmousse med brynt smör samt honungsrostade pumpafrön

eller

Variation på blåbär med bavaroise på syrad grädde, citronverbenamousse,
citroncurd samt flarn med puffad vetemalt och kardemumma

Trerättersmeny 599 kr

Tvårättersmeny 529 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st 

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche
eller krispig råraka och klassiska tillbehör
10 gram / 25 gram 395 kr/695 kr

Rimmad Fröyalax med kålrabbi från Vassmolösa, sagogryn med ponzu samt gurka och ingefäramajonnäs 249 kr

PM:s råbiff ”Skog” smak satt med svamp och syltade granskott från Värend, serveras med vattenlingon, råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 219/269 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

 

VARMRÄTTER

Sotad broccoli och sherrykokt kål med variation på färsk ekologisk majs från Botulf, serveras
med fläderinkokt fänkål och steklök samt vinaigrette på rostade mandlar och brynt smör 249 kr

Krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med broccoli, syrad lök,
hasselnötter samt dillsvängd potatis från Stellan i Bläsinge och skaldjursvinaigrette 279 kr

PM:s råbiff ”Skog” smak satt med svamp och syltade granskott från Värend,
serveras med vattenlingon och råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 219/269 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr  

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor,
kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap hommage à Magnus 249 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Crème Brûlée 109 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och sommartryffel 185 kr

Rebeccas dessert i glas med variation på havtorn och salt
karamellmousse med brynt smör samt honungsrostade pumpafrön 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Söndagsmiddag 26 september - serveras från 16.00

APERITIFS

Champagne 139 kr
Bloody Mary 145 kr
Småländsk Gin & Tonic 145 kr
Rudenstams Vita Vinbär 42 kr
Virgin Mary 99 kr

KLASSIKER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

PM:s råbiff ”Skog” smak satt med svamp och syltade granskott från Värend, serveras med
vattenlingon, råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 219/269 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

Krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med broccoli, syrad lök och hasselnötter
samt dillsvängd potatis från Stellan i Bläsinge och skaldjursvinaigrette 279 kr

Tre utvalda ostar med frukt- och nötbröd samt marmelad från bageriet 169 kr

 

”SÖNDAGSMIDDAG”

Soppa på rostad rotselleri från Solmarka Gård med confiterat anklår, färsk ekologisk
majs samt inlagt Urshultäpple, hasselnötter och friterad salvia
(Tillval: Tryffel 50 kr)

Flankstek med patatas bravas, chimichurri samt sallad på spenat, torrsaltad bacon, syrad lök och rostade hasselnötter
eller
Sotad broccoli och sherrykokt kål med variation på färsk ekologisk majs från Botulf,
fläderinkokt fänkål och steklökar samt vinaigrette på rostade mandlar och brynt smör

Chefskonditor Jons dessert i glas med blåbärskompott och gräddfilsmousse
samt lavendelmaräng och havrecrunch smaksatt med kardemumma

 

Tre rätter 395 kr

Två rätter 345 kr

Förrätt 195 krpage1image45891328

Varmrätt 295/245 kr

Dessert 95 kr

Ost 95 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

Take Away - Serveras måndag-lördag från 17.00

FÖRRÄTTER

Kalix-löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 279 kr

Soppa på rostad rotselleri från Solmarka Gård med confiterat anklår och färsk
ekologisk majs samt inlagt Urshultäpple, hasselnötter och friterad salvia 209 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

Rimmad Fröyalax med kålrabbi från Vassmolösa, sagogryn med ponzu samt gurka och ingefäramajonnäs 219 kr

PM:s råbiff ”Skog” smak satt med svamp och syltade granskott från Värend, serveras med
vattenlingon, råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och nyfriterade potatischips 189/229 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

 

VARMRÄTTER

Sotad broccoli och sherrykokt kål med variation på färsk ekologisk majs från Botulf, fläderinkokt
fänkål och steklök samt vinaigrette på rostade mandlar och brynt smör 219 kr

Krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med variation på broccoli och
vinaigrette på småländska kräftor från Örken och brynt smör 319 kr

Bakad grissida med glaserade primörbetor och picklade svarta vinbär från PM:s trädgård, serveras med luftig puré på potatis och schalottenlök toppad med krispig lök samt skysås smaksatt med varmrökt sidfläsk 299 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med puré på färsk ekologisk majs från Botulf,
sherryglaserad kål och stekta kantareller samt saltrostade Marcona-mandlar och stekt potatis 355 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 149 kr

Chefkonditor Jons cholkaddessert med saltkola, pekannötter och brownie 69 kr

PM:s klassiska citrontarte 49 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 59 kr

Tryfflar och praliner 19 kr/st

Close