Våra menyer

Close

Restaurantmeny

"Här hittar ni den meny vi serverar för tillfället. Vi är stolta över att kunna presentera en meny med råvaror utvalda av mig och mina kollegor efter säsong" Kökschef Anders Lauring
Läs mer

TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY

Bröd & Sovel

Pumpa från Öland med äpple från Urshult samt havskräfta från Fjällbacka

Piggvar med jordärtskockor från Vrånghult, vinterpäron och färska valnötter från Kristianstad

Hjärta från Skogens Konung

Kroppkaka façon PM

Dovhjortrygg från H.M.K:s Sollidens Slott med palsternacka
från Solmarka Gård, confiterad goliatmusseron och inlagda blåbär

En gets mjölks ost

Äpple från Urshult med mandel, citronverbena och kardemumma

 

Meny 1895 kr

Menyn serveras endast till samtliga vid bordet. Max antal gäster per bokning är 8 personer.

Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.

MENU VIN
Utvalda drycker 1895 kr

MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 2295 kr

Close
Close

Barmeny

Lokala råvaror och en meny som spelar väl med det levande dryckesutbudet
Läs mer

À LA CARTE

SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00

SNACKS

Gordal oliver 65 kr

Ekologiska potatischips med tryffelemulsion 65 kr/st

Chips av Botulfs palsternacka med ekologisk gräddfil och dill 65 kr/st

PMs pommes frîtes 65 kr/st

 

FÖRRÄTTER – SHARING

Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd
från bageriet, oliver, cornichons samt tomat- och böncrème 199 kr

Variation på palsternacka från Vassmolösa med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby,
smörsvängd svartkål, buljong på ekologisk svamp från Hällestad, rårörda lingon samt lökcrisp 179 kr

Norrøna matjessill med ekologiskt ägg från Gårdsby, nyslagen majonnäs, rödlök,
potatis och purjolökscrisp, bakad palsternacka, lingon samt brynt smör och dill 159 kr

Terrine på utegrisar från Vimmerby och Karljohansvamp, serveras med variation på kål från
Solmarka Gård samt vinaigrette smaksatt med hasselnötter och tryffel 189 kr

 

HUVUDRÄTTER

PMs räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 189 kr

PMs klassiska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel och cheddar, torrsaltad bacon,
sallad från Sjöviksgård, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes och dijonnaise 249 kr

Vegetarisk hamburgare med nybakat brioche bröd från Bröd & Sovel, krispig sallad, inlagd
lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes och dijonnaise 249 kr

Steak Minute med krispig sallad och inkokta morötter från Vassmolösa, serveras med picklad lök, rödvinssky samt
dubbelfriterade pommes frîtes och emulsion smaksatt med chili från vår trädgård 269 kr

Sallad med confiterat kycklinglår från Munka-Ljungby och bakat ekologiskt ägg från Gårdsby,
inkokt morot, dressing på yoghurt från Solmarka Gård smaksatt med honung från våra egna kupor,
svartpeppar, rostad brioche från Bröd & Sovel, samt krispig fänkål och krasse 239 kr

Långbakad fläsksida glaserad med syltad ingefära, serveras med Vreta gulärt, variation på ekologiska morötter,
smörstekta levainkrutonger, koriander, mizuna samt vinaigrette på soja och sesamfrön 249 kr

 

DESSERTER

Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 95 kr

PM:s gâteau 69 kr

Klassisk citrontarte med italiensk maräng 59 kr

Praliner från vårt konditori 30 kr/st

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

PM BAR TVÅRÄTTERSMENY

MENU 1

Variation på palsternacka från Vassmolösa med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby,
smörsvängd svartkål, buljong på ekologisk svamp från Hällestad, rårörda lingon samt lökcrisp

och

PMs klassiska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel och cheddar, torrsaltad bacon, sallad från Sjöviksgård,
inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes och dijonnaise
(Vegetariskt alternativ med växtbaserad hamburgare)

369 kr

 

MENU 2

Terrine på utegrisar från Vimmerby och Karljohansvamp, serveras med variation på kål
från Solmarka Gård samt vinaigrette smaksatt med hasselnötter och tryffel

och

Steak Minute med krispig sallad och inkokta morötter från Vassmolösa, serveras med picklad lök, rödvinssky samt
dubbelfriterade pommes frîtes och emulsion smaksatt med chili från vår trädgård

395 kr

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 4 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

HUSMAN
Isterband från Åkes i Tingsryd med dillstuvad potatis samt rödlök, kapris och rödbetor
149 kr

DAGENS
Stekt torsk med crème på gröna ärtor, serveras med kokt potatis från Stellan i Bläsinge,
dillsvängd gurka, spenat samt vitvinssås smaksatt med dill och persilja
149 kr

VEG
Helstekt blomkål med puré på gröna ärtor, serveras med kokt potatis från Stellan i Bläsinge,
dillsvängd gurka, spenat samt vinaigrette med rostad mandel
139 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Lördagslunch 29 januari - Serveras från 12.00

Veckans meny presenteras fredagen den 28 januari

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 395 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram/25 gram 295 / 695 kr

Soppa på nyskördade jordärtskockor från Vrånghult med marinerat vinterpäron,
färska valnötter från Kristianstad samt bakad jordärtskocka och dragon 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Varmrökt sik från Pålsson i Klasamåla med varm potatisemulsion, fermenterad blomkål,
dillchips, picklad lök och fläderkapris från Odensjö 239 kr

Rimmad hälleflundra med svartrot och variation på tomater, serveras med ljummen
vinaigrette på havskräfta, saffran och citron samt emulsion på rostad vitlök 259 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten
Liten/Stor 219 kr/269 kr (Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med ekologisk svamp från Hällestad med bakad rotselleri och krispig grönkål
från Solmarka Gård samt lagrad prästost och vattenkrasse 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Rödtunga meunière med rostade mandlar och stekt blomkål,
vattenkrasse, syrad lök samt vitvinssås med forellrom och gräslök 379 kr

Ångad torsk från Norska havet med len pumpacrème och bakad jordärtskocka från Vrånghult,
serveras med vinaigrette på hummersmör, havtorn från Pukatorp och dillolja 349 kr

Brässerat lammlägg med variation på kål från Solmarka Gård, bakad rotselleri samt
inlagda Urshultsäpplen och Sauce Suprème smaksatt med sherry 339 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Hängmörad svensk ryggbiff med ljummen sallad på stekt purjolök från Botulf, rostade hasselnötter och torrsaltad bacon, serveras med vispat smör smaksatt med citron och krasse samt husets pommes frîtes 395 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 195 kr

Crème Brûlée 109 kr

Jons dessert i glas med variation på höstäpplen från Urshult, kanelbavaroise,
nougatine samt havrecrunch med kardemumma 129 kr

Chokladmousse på Valhrona Caraïbe med körsbärsglass, salta macadamianötter och varm körsbärsås 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Soppa på nyskördade jordärtskockor från Vrånghult med marinerat vinterpäron,
färska valnötter från Kristianstad samt bakad jordärtskocka och dragon
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

eller

Varmrökt sik från Pålsson i Klasamåla med varm potatisemulsion,
fermenterad blomkål, dillchips, picklad lök och fläderkapris från Odensjö

 

HUVUDRÄTT

Ångad torsk från Norska havet med len pumpacrème och bakad jordärtskocka från
Vrånghult, serveras med vinaigrette på hummersmör, havtorn från Pukatorp och dillolja

eller

Brässerat lammlägg med variation på kål från Solmarka Gård, bakad rotselleri
samt inlagda Urshultsäpplen och Sauce Suprème smaksatt med sherry
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

 

DESSERT

Jons dessert i glas med variation på höstäpplen från Urshult, kanelbavaroise,
nougatine samt havrecrunch med kardemumma

eller

Chokladmousse på Valhrona Caraïbe med körsbärsglass, salta macadamianötter och varm körsbärsås

 

 

Trerättersmeny 599 kr

Tvårättersmeny 529 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

 

MENU VIN

Tre glas 439 kr, två glas 299 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st 

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche och klassiska tillbehör 395 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche
eller krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram / 25 gram 295 kr/695 kr

Soppa på nyskördade jordärtskockor från Vrånghult med marinerat vinterpäron,
färska valnötter från Kristianstad samt bakad jordärtskocka och dragon 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes Liten/Stor 219/269 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med ekologisk svamp från Hällestad med bakad rotselleri och krispig grönkål
från Solmarka Gård samt lagrad prästost och vattenkrasse 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Ångad torsk från Norska havet med bakad rotselleri och krispig grönkål från Solmarka Gård,
serveras med vinaigrette på hummersmör, havtorn från Pukatorp och dillolja 299 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes Liten 219 kr / Stor 269 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr  

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor,
kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap hommage à Magnus 249 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Crème Brûlée 109 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 189 kr

Jons dessert i glas med variation på höstäpplen från Urshult, kanelbavaroise,
nougatine samt havrecrunch med kardemumma 129 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close