Våra menyer
Meny Matsal
TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY
MENU TABBERAS
Kaviar från Strömsnäsbruk med valnötter från Östra Göinge
Abborre, enbärssalt och soja
”Bröd och Sovel”
Blåmusslor från Bohuslän med äpple från Urshult, purjolök, mandel och persilja
Gös med purpurkål från Solmarka Gård, brysselkålstopp och sidfläsk
Höstens svampar från Smålandsskogarna ”confit” med crème på Ölandspumpa samt luftig svampemulsion
Älgkalv från Koskull på Engaholm i två serveringar:
Bakad älgkalvnacke och naturlig anklever med rödbeta från Solmarka Gård, och riven hösttryffel
Ryggbiff och hjärta på älgkalv med karljohansvamp, rotselleri samt tranbär från Lammhult och timjan
Variation på krusbär från trädgården med päron, mandel och citronverbena
”Fallen ek i stenröse”
2195 kr
Menyn serveras endast till samtliga vid bordet. Max antal gäster per bokning är 8 personer.
Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.
MENU VIN
Utvalda drycker 1995 kr
MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 2995 kr
Missa inte att du som gäst har möjligheten att köpa ett signerat exemplar av vår bok Skog Äng Sjö för endast 495 kr (Ordinarie pris 695 kr) i samband med ett besök i vår matsal.
Barmeny
À LA CARTE
SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00
SNACKS
Gordal oliver 69 kr
Ekologiska potatischips från Solmarka Gård med dragonemulsion 69 kr
PM:s Dirty Fries med chilimajonnäs, gräddfil och riven Almnäs Tegel- ost 79 kr
PM:s `Nduja på fläsk från “Glada Utegrisar“ i Vimmerby smaksatt med koriander från Tolg samt tomater och chili från vårt växthus, serveras med husets knäckechips 79 kr
Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd från Bröd & Sovel,
syrade grönsaker samt tomat- och böncrème 199 kr
FÖRRÄTTER & SHARING
Ramen med svenska nudlar från Nordic Noodles i buljong på svamp och rostad kyckling, serveras med ägg från Stackvallen Lantgårds kulturhöns, ostronskivling, böngroddar, salladslök samt morot från Solmarka Gård 185 kr
PM:s bao med långbakad och chiliglaserad fläsksida, stekt svamp från lokala skogar och odlare, syrad kål, pumpa från Vassmolösa, picklad lök och soyaglaze 189 kr
Vårrullar med inspiration från Vietnam, fyllda med handpillade räkor, ångad kål, morot, koriander och salladslök,
serveras med jordnötssås samt dip på honung från Gemla och chili från vårt växthus 195 kr
KLASSIKER & HUVUDRÄTTER
PM:s räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 199 kr
Friterad kungsflundra “Tonkatsu“ med stekt savoykål, saltrostad gulbeta från Botulf och bakad lök,
serveras med vår egen tonkatsusås och chiliemulsion 279 kr
PM Bar:s hamburgare med nybakat bröd från Bröd & Sovel, 24 månaders lagrad grevéost, torrsaltad bacon, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr
Vegetarisk hamburgare med nybakat bröd från Bröd & Sovel, 24 månaders lagrad grevéost, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr
“Steak Minute“ på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, stekt broccoli, serveras med vispat kantarallsmör, picklade vinbär, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky 289 kr
PM:s sallad med grillad karré “bulgogi“, serveras med krispig sallat slungad i dressing på vit sparris från Vätterns strand smaksatt med vit miso, syrad och friterad lök samt koriander 289 kr
DESSERTER
Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 85 kr
Konditoriets äppeldessert i glas med bavaroise smaksatt med Ceylonkanel, nykokt äppelkompott och gräddkola,
crunch på havre och honung från vår egen kupa samt äppelcrème 95 kr
Antons affogato med hemvevad vaniljglass, krossade drömmar, dulche de leche och nybryggd espresso 79 kr
Konditoriets glasspinne med vaniljglass doppad i mjölkchoklad och hallonströssel 59 kr
PM:s klassiska créme brûlée 99 kr
Praliner från vårt konditori 30 kr/st
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
PM BAR TVÅRÄTTERSMENY PRIX FIX
FÖRRÄTTER
PM:s bao med långbakad och chiliglaserad fläsksida, stekt svamp från lokala skogar och odlare, syrad kål, pumpa från Vassmolösa, picklad lök och soyaglaze
eller
Vårrullar med inspiration från Vietnam, fyllda med handpillade räkor, ångad kål, morot, koriander och salladslök,
serveras med jordnötssås samt dip på honung från Gemla och chili från vårt växthus
VARMRÄTTER
Friterad kungsflundra “Tonkatsu“ med stekt savoykål, saltrostad gulbeta från Botulf och bakad lök,
serveras med vår egen tonkatsusås och chiliemulsion
eller
“Steak Minute“ på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, stekt broccoli, serveras med vispat kantarallsmör, picklade vinbär, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky
435 kr
Bistromeny
Lunch vecka 2 - Serveras tisdag - fredag 11.30 -13.30
KÖTT
Kålpudding med rårörda lingon, gräddsås och kokt potatis från Stellan i Bläsinge
169 kr
FISK
Örtpanerad stekt sej från Lofoten med råstekt broccoli och syrad lök,
serveras med rostad potatis från Stellan i Bläsinge samt emulsion på sotad citron
169 kr
VEG
Råstekt broccoli och Ölandspumpa, serveras med örtpanerad och stekt ost från Kristianstad,
syrad lök och hasselnötsvinaigrette
159 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away
Lördagslunch 4 januari - Serveras från 12.00
Menu
Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet och rostade pumpakärnor
Rosastekt ankbröst med rostad Chériepotatis från Stellan, smörad surkål med äpple och senapsfrön samt
krassesallad och skysås
Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr
Med reservation för slutförsäljning
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr
Rimmad hälleflundra ”Escabeche” med saffransemulsion, lätttorkad tomat och inlagd paprika,
serveras med ljummen skaldjursvinaigrette smaksatt med fänkål och korianderfrön 289 kr
Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja 279 kr
Timjanbakad rotselleri och confiterad portabellosvamp, serveras med
rostade hasselnötter, picklade trattkantareller och varm emulsion på parmesanost 259 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
VARMRÄTTER
Hummus på Vreta gulärt från Töreboda med bakade jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med grönkål från Botulf samt potatiskoketter med Gruyère-ost och surkål 279 kr
Halstrad gös med stekt karljohansvamp och variation på jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med marinerade vinterpäron, blomsterkrasse och beurre rouge 459 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
Ångad torskrygg med len pumpacrème, serveras med sherrykokt grönkål och bakad purjolök från Solmarka Gård samt chilipicklad pumpa och vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan 399 kr
Stekt tuppbröst från Munka-Ljungby med brynta små champinjoner och
inkokt steklök, serveras med potatiskroketter smaksatta med Gruyère-ost och surkål samt
Sauce Blanquette smaksatt med sherry 379 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på gulbetor från Vassmolösa,
frissésallat och färska valnötter från Vinslöv, serveras med Sauce au Poivre och husets pommes frîtes 495 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar 189 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 245 kr
Crème Brûlée 129 kr
Martinas dessert i glas med kompott på svarta vinbär, serveras med lemoncurd,
mousse på färskost smaksatt med vanilj samt havrecrunch och kardemumma 139 kr
Bavaroise på rostad mandel och Amaretto, serveras med ljummen körsbärssås, chokladglass samt
mandelcrunch och nybakad Madeleinekaka 159 kr
PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Tryfflar och praliner 30 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Timjanbakad rotselleri och confiterad portabellosvamp, serveras med
rostade hasselnötter, picklade trattkantareller och varm emulsion på parmesanost
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
eller
Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja
HUVUDRÄTT
Ångad torskrygg med len pumpacrème, serveras med sherrykokt grönkål och bakad purjolök från Solmarka Gård samt chilipicklad pumpa och vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan
eller
Stekt tuppbröst från Munka-Ljungby med brynta små champinjoner och
inkokt steklök, serveras med potatiskroketter smaksatta med Gruyère-ost och surkål samt
Sauce Blanquette smaksatt med sherry
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)