Våra menyer
Meny Matsal
TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY
MENU TABBERAS
Kaviar från Strömsnäsbruk med ägg från Gårdsby smaksatt med dill och tång från vår egen boj
Abborre, enbärssalt och soja
”Bröd och Sovel”
Variation på vit sparris med vårens första stenbitsrom och nässlor
Blåmusslor från Bohuslän med rotselleri från Solmarka Gård, kvitten från Vemboö och fläderkapris från Odensjö
Gös med grillad vitkål från Tångagård, forellrom samt inlagd morot från trädgården
Tupp från Stackvallen i två serveringar:
Grillat lår på tupp från Stackvallen fyllt med dragon och höstens svampar, serveras med en buljong med svensk miso
Bröst på tupp från Stackvallen stekt på benet med sherrykokta rapsskott från Hällestad, färska murklor och ramslök
Ingrid Marie äpple med björnbär, hasselnötter, rosmarin och inlagda paradisäpplen från trädgården
”Fallen ek i stenröse”
2195 kr
Menyn serveras endast till samtliga vid bordet. Max antal gäster per bokning är 8 personer.
Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.
MENU VIN
Utvalda drycker 1995 kr
MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 2995 kr
Missa inte att du som gäst har möjligheten att köpa ett signerat exemplar av vår bok Skog Äng Sjö för endast 495 kr (Ordinarie pris 695 kr) i samband med ett besök i vår matsal.
Barmeny
À LA CARTE
SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00
SNACKS
Gordal oliver 69 kr
Ekologiska potatischips från Solmarka Gård med gräddfil och årets första stenbitsrom 69 kr
PM:s Dirty Fries med chilimajonnäs, gräddfil och riven Almnäs Tegel- ost 85 kr
Rökt dansk brisling i olja, serveras med grillat levainbröd från Bröd & Sovel, citron, pickles samt nyslagen majonnäs
159 kr
Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd från Bröd & Sovel,
syrade grönsaker samt tomat- och böncrème 225 kr
FÖRRÄTTER & SHARING
Grov tartar på citrongräs-gravad lax från Skagenlax med ponzu, ingefära och soja, serveras med emulsion på rostade
sesamfrön, krispig rädisa, rimmad gurka, krasseskott samt frasig panko 195 kr
Vårrullar fyllda med handpillade räkor, ångat kål, gurka, ramslök och salladslök, serveras samt dip på honung från
Gemla och chili 209 kr
Vit sparris inkokt i yuzu och samjang, serveras med blekselleri-crudité, bakat ägg från Gårdsby,
örter samt rostade pinjenötter 225 kr
KLASSIKER & HUVUDRÄTTER
PM:s räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 215 kr
Öring pocherad i buljong på sockertång från vår egen boj och grillade blåmusslor, serveras med sauterad rädisa, pak choi, ekologiska morötter från Solmarka Gård samt smörad buljong på blåmusslor smaksatt med fermenterad chili
349 kr
PM Bar:s hamburgare med nybakat bröd från Bröd & Sovel, 24 månaders lagrad grevéost, torrsaltad bacon, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 269 kr
Vegetarisk hamburgare med nybakat bröd från Bröd & Sovel, 24 månaders lagrad grevéost, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 269 kr
“Steak Minute“ på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, grillade rapsskott glaserade med rökt teryakisås, confiterad shiitake, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky 309 kr
PM:s sallad med grillad karré “bulgogi“, serveras med krispig sallat slungad i dressing på vit sparris från Vätterns strand smaksatt med vit miso, syrad och friterad lök samt koriander 289 kr
DESSERTER
Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 89 kr
Konditoriets havtornsdessert i glas med Dulcheychoklad-bavaroise, havtornsmousse, crunch på salt mandel och pistage samt havtornscurd 99 kr
PM:s glasspinne med vaniljglass doppad i choklad och mandel 89 kr
PM:s klassiska créme brûlée 119 kr
Praliner från vårt konditori 30 kr/st
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
PM BAR TVÅRÄTTERSMENY PRIX FIX
FÖRRÄTTER
Grov tartar på citrongräs-gravad lax från Skagenlax med ponzu, ingefära och soja, serveras med emulsion på
rostade sesamfrön, krispig rädisa, rimmad gurka, krasseskott samt frasig panko
eller
Vit sparris inkokt i yuzu och samjang, serveras med blekselleri-crudité, bakat ägg från Gårdsby,
örter samt rostade pinjenötter
VARMRÄTTER
Öring pocherad i buljong på sockertång från vår egen boj och grillade blåmusslor, serveras med sauterad rädisa, pak choi, ekologiska morötter från Solmarka Gård samt smörad buljong på blåmusslor smaksatt med fermenterad chili
eller
“Steak Minute“ på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, grillade rapsskott glaserade med rökt teryakisås, confiterad shiitake, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky
449 kr
Bistromeny
Lunch vecka 15 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30
KÖTT
Stekt fläsk med löksås, serveras med kokt potatis samt rårörda lingon
169 kr
FISK
Ångad torsk med blomkålspuré, serveras med dillsvängd potatis, stekt savoykål samt vinaigrette på matjessill,
citron och brynt smör
169 kr
VEG
Bakat ekologiskt Ägg från Gårdsby med blomkålspuré, serveras med stekt svamp, savoykål och rostade hasselnötter samt vinaigrette på citron, örter och kallpressad rapsolja
159 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away
Lördagslunch 4 april - Serveras från 12.00
Menu
Liten toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel
Helstekt flankstek med chimichurri och sallad på rostad morot, ruccola och picklad rödlök,
serveras med friterad klyftpotatis och dragonmajonnäs
Två rätter 345 kr
Endast varmrätt 245 kr
Med reservation för slutförsäljning
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr
Crème Ninon med ragu på ärtor, tryffel och hjärtsallat, serveras med
bakat ekologiskt ägg från Gårdsby samt mynta och rågkrutonger från bageriet 279 kr
Carpaccio på odlad hälleflundra med mild vinaigrette på örter, jalapeño och vitlök, serveras med rimmad gurka och vattenmelonrättika samt färska valnötter från Kristianstad och kefirgrädde 299 kr
Pata Negra Gran Reserva med krispig jordärtskocka och fermenterade champinjoner,
serveras med emulsion på Gammelknas-ost, rostade hasselnötter och krasse 289 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)
PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med cognac, krasse och senap,
serveras med variation på jordärtskockor från Vrånghult, vinterpäron och
rostad mandel samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)
VARMRÄTTER
Potatiskroketter med vår egen surkål toppade med riven parmesanost, serveras med glaserade svartrötter,
sotad hjärtsallat, citronpicklad silverlök, semitorkade småtomater samt emulsion på fermenterad vitlök 289 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)
Ångad skreirygg från Lofoten med len blomkålspuré, smörsauterad spenat och
purjolök samt Sandefjordssås med grillad grädde, ostron och forellrom 489 kr
Halstrad uer med lättrökta tomater och apelsinbakad fänkål, serveras med
brandade samt vinaigrette på havskräfta, pimentón och olivolja 435 kr
Rosastekt ankbröst med glaserade svartrötter och endivesallat, serveras med äppel- och mirabellgelé,
hasselnötscrunch samt Sauce Aigre Doux smaksatt med sichuanpeppar 409 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)
Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sotad hjärtsallat, citronpicklad silverlök,
semitorkade småtomater, krispig blekselleri samt majonnäs med fermenterad vitlök och husets pommes frîtes 535 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 245 kr
PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr
Martinas dessert i glas med citrontimjan-mousse, kompott på vinterpäron samt lingonglace och havrecrunch 149 kr
Mjölkchokladbavaroise med kanderade jordnötter och crème på dulce de leche samt saltkolaglass och jordnötspulver
169 kr
Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Crème Ninon med ragu på ärtor, tryffel och hjärtsallat, serveras med
bakat ekologiskt ägg från Gårdsby samt mynta och rågkrutonger från bageriet
eller
Pata Negra Gran Reserva med krispig jordärtskocka och fermenterade champinjoner,
serveras med emulsion på Gammelknas-ost, rostade hasselnötter och krasse
(Tillval: Tryffel från 50 kr)
HUVUDRÄTT
Halstrad uer med lättrökta tomater och apelsinbakad fänkål, serveras med
brandade samt vinaigrette på havskräfta, pimentón och olivolja
eller
Rosastekt ankbröst med glaserade svartrötter och endivesallat, serveras med äppel- och mirabellgelé,
hasselnötscrunch samt Sauce Aigre Doux smaksatt med sichuanpeppar
(Tillval: Tryffel från 50 kr)