Våra menyer

Close

Meny Matsal

"Här hittar ni den meny vi serverar för tillfället. Vi är stolta över att kunna presentera en meny med råvaror utvalda av mig och mina kollegor efter säsong" Kökschef Anders Lauring
Läs mer

TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY

MENU TABBERAS

Kaviar från Strömsnäsbruk med valnötter från Östra Göinge

Abborre, enbärssalt och soja

”Bröd och Sovel”

Blåmusslor från Bohuslän med äpple från Urshult, purjolök, mandel och persilja

Gös med purpurkål från Solmarka Gård, brysselkålstopp och sidfläsk

Höstens svampar från Smålandsskogarna ”confit” med crème på Ölandspumpa samt luftig svampemulsion

Älgkalv från Koskull på Engaholm i två serveringar:

Bakad älgkalvnacke och naturlig anklever med rödbeta från Solmarka Gård, och riven hösttryffel

Ryggbiff och hjärta på älgkalv med karljohansvamp, rotselleri samt tranbär från Lammhult och timjan

Variation på krusbär från trädgården med päron, mandel och citronverbena

”Fallen ek i stenröse”

2195 kr

 

Menyn serveras endast till samtliga vid bordet. Max antal gäster per bokning är 8 personer.

Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.

MENU VIN
Utvalda drycker 1995 kr

MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 2995 kr

Missa inte att du som gäst har möjligheten att köpa ett signerat exemplar av vår bok Skog Äng Sjö för endast 495 kr (Ordinarie pris 695 kr) i samband med ett besök i vår matsal.

Close
Close

Barmeny

Lokala råvaror och en meny som spelar väl med det levande dryckesutbudet
Läs mer

À LA CARTE

SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00

SNACKS

Gordal oliver 69 kr

Ekologiska potatischips från Solmarka Gård med dragonemulsion 69 kr

PM:s Dirty Fries med chilimajonnäs, gräddfil och riven Almnäs Tegel- ost 79 kr

PM:s `Nduja på fläsk från “Glada Utegrisar“ i Vimmerby smaksatt med koriander från Tolg samt tomater och chili från vårt växthus, serveras med husets knäckechips 79 kr

Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd från Bröd & Sovel,
syrade grönsaker samt tomat- och böncrème 199 kr

 

FÖRRÄTTER & SHARING

Ramen med svenska nudlar från Nordic Noodles i buljong på svamp och rostad kyckling, serveras med ägg från Stackvallen Lantgårds kulturhöns, ostronskivling, böngroddar, salladslök samt morot från Solmarka Gård 185 kr

PM:s bao med långbakad och chiliglaserad fläsksida, stekt svamp från lokala skogar och odlare, syrad kål, pumpa från Vassmolösa, picklad lök och soyaglaze 189 kr

Vårrullar med inspiration från Vietnam, fyllda med handpillade räkor, ångad kål, morot, koriander och salladslök,
serveras med jordnötssås samt dip på honung från Gemla och chili från vårt växthus 195 kr

 

KLASSIKER & HUVUDRÄTTER

PM:s räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 199 kr

Friterad kungsflundra “Tonkatsu“ med stekt savoykål, saltrostad gulbeta från Botulf och bakad lök,
serveras med vår egen tonkatsusås och chiliemulsion  279 kr

PM Bar:s hamburgare med nybakat bröd från Bröd & Sovel, 24 månaders lagrad grevéost, torrsaltad bacon, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr

Vegetarisk hamburgare med nybakat bröd från Bröd & Sovel, 24 månaders lagrad grevéost, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr

“Steak Minute“ på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, stekt broccoli, serveras med vispat kantarallsmör, picklade vinbär, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky 289 kr

PM:s sallad med grillad karré “bulgogi“, serveras med krispig sallat slungad i dressing på vit sparris från Vätterns strand smaksatt med vit miso, syrad och friterad lök samt koriander 289 kr

 

DESSERTER

Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 85 kr

Konditoriets äppeldessert i glas med bavaroise smaksatt med Ceylonkanel, nykokt äppelkompott och gräddkola,
crunch på havre och honung från vår egen kupa samt äppelcrème 95 kr

Antons affogato med hemvevad vaniljglass, krossade drömmar, dulche de leche och nybryggd espresso 79 kr

Konditoriets glasspinne med vaniljglass doppad i mjölkchoklad och hallonströssel 59 kr

PM:s klassiska créme brûlée 99 kr

Praliner från vårt konditori 30 kr/st

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

PM BAR TVÅRÄTTERSMENY PRIX FIX

FÖRRÄTTER

PM:s bao med långbakad och chiliglaserad fläsksida, stekt svamp från lokala skogar och odlare, syrad kål, pumpa från Vassmolösa, picklad lök och soyaglaze

eller

Vårrullar med inspiration från Vietnam, fyllda med handpillade räkor, ångad kål, morot, koriander och salladslök,
serveras med jordnötssås samt dip på honung från Gemla och chili från vårt växthus

 

VARMRÄTTER

Friterad kungsflundra “Tonkatsu“ med stekt savoykål, saltrostad gulbeta från Botulf och bakad lök,
serveras med vår egen tonkatsusås och chiliemulsion

eller

“Steak Minute“ på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, stekt broccoli, serveras med vispat kantarallsmör, picklade vinbär, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky

435 kr

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 2 - Serveras tisdag - fredag 11.30 -13.30

KÖTT
Kålpudding med rårörda lingon, gräddsås och kokt potatis från Stellan i Bläsinge
169 kr

FISK
Örtpanerad stekt sej från Lofoten med råstekt broccoli och syrad lök,
serveras med rostad potatis från Stellan i Bläsinge samt emulsion på sotad citron
169 kr

VEG
Råstekt broccoli och Ölandspumpa, serveras med örtpanerad och stekt ost från Kristianstad,
syrad lök och hasselnötsvinaigrette
159 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 4 januari - Serveras från 12.00

Menu

Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet och rostade pumpakärnor

Rosastekt ankbröst med rostad Chériepotatis från Stellan, smörad surkål med äpple och senapsfrön samt
krassesallad och skysås

Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr

Med reservation för slutförsäljning

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Rimmad hälleflundra ”Escabeche” med saffransemulsion, lätttorkad tomat och inlagd paprika,
serveras med ljummen skaldjursvinaigrette smaksatt med fänkål och korianderfrön 289 kr

Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja 279 kr

Timjanbakad rotselleri och confiterad portabellosvamp, serveras med
rostade hasselnötter, picklade trattkantareller och varm emulsion på parmesanost 259 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Hummus på Vreta gulärt från Töreboda med bakade jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med grönkål från Botulf samt potatiskoketter med Gruyère-ost och surkål 279 kr

Halstrad gös med stekt karljohansvamp och variation på jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med marinerade vinterpäron, blomsterkrasse och beurre rouge 459 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Ångad torskrygg med len pumpacrème, serveras med sherrykokt grönkål och bakad purjolök från Solmarka Gård samt chilipicklad pumpa och vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan 399 kr

Stekt tuppbröst från Munka-Ljungby med brynta små champinjoner och
inkokt steklök, serveras med potatiskroketter smaksatta med Gruyère-ost och surkål samt
Sauce Blanquette smaksatt med sherry 379 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på gulbetor från Vassmolösa,
frissésallat och färska valnötter från Vinslöv, serveras med Sauce au Poivre och husets pommes frîtes 495 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 245 kr

Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med kompott på svarta vinbär, serveras med lemoncurd,
mousse på färskost smaksatt med vanilj samt havrecrunch och kardemumma 139 kr

Bavaroise på rostad mandel och Amaretto, serveras med ljummen körsbärssås, chokladglass samt
mandelcrunch och nybakad Madeleinekaka 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Timjanbakad rotselleri och confiterad portabellosvamp, serveras med
rostade hasselnötter, picklade trattkantareller och varm emulsion på parmesanost
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

eller

Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja

 

HUVUDRÄTT

Ångad torskrygg med len pumpacrème, serveras med sherrykokt grönkål och bakad purjolök från Solmarka Gård samt chilipicklad pumpa och vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan

eller

Stekt tuppbröst från Munka-Ljungby med brynta små champinjoner och
inkokt steklök, serveras med potatiskroketter smaksatta med Gruyère-ost och surkål samt
Sauce Blanquette smaksatt med sherry
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

DESSERT

Martinas dessert i glas med kompott på svarta vinbär, serveras med lemoncurd,
mousse på färskost smaksatt med vanilj samt havrecrunch och kardemumma

eller

Bavaroise på rostad mandel och Amaretto, serveras med ljummen körsbärssås, chokladglass samt mandelcrunch och nybakad Madeleinekaka

Trerättersmeny 695 kr

Tvårättersmeny 625 kr

Osttillägg 185 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 329 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja 259 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Hummus på Vreta gulärt från Töreboda med bakade jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med grönkål från Botulf samt potatiskoketter med Gruyère-ost och surkål 259 kr

Ångad torskrygg med bakad purjolök och sherrykokt grönkål från
Solmarka Gård, serveras med chilipicklad pumpa, kokt potatis från Stellan i
Bläsinge samt vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan 359 kr

Steak Minute 150 g hängmörad ryggbiff med stekt kål från Solmarka Gård, och svamp,
serveras med karljohan-majonnäs och husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 245 kr

Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med kompott på svarta vinbär, serveras med lemoncurd,
mousse på färskost smaksatt med vanilj samt havrecrunch och kardemumma 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Timjanbakad rotselleri och confiterad portabellosvamp, serveras med
rostade hasselnötter, picklade trattkantareller och varm emulsion på parmesanost 259 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja 279 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Hummus på Vreta gulärt från Töreboda med bakade jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med grönkål från Botulf samt potatiskoketter med Gruyère-ost och surkål 279 kr

Ångad torskrygg med len pumpacrème, serveras med sherrykokt grönkål och bakad purjolök från Solmarka Gård samt chilipicklad pumpa och vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan 399 kr

Stekt tuppbröst från Munka-Ljungby med brynta små champinjoner och
inkokt steklök, serveras med potatiskroketter smaksatta med Gruyère-ost och surkål samt
Sauce Blanquette smaksatt med sherry 379 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 245 kr

Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med kompott på svarta vinbär, serveras med lemoncurd,
mousse på färskost smaksatt med vanilj samt havrecrunch och kardemumma 139 kr

Bavaroise på rostad mandel och Amaretto, serveras med ljummen körsbärssås, chokladglass samt
mandelcrunch och nybakad Madeleinekaka 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close