Konferensaktiviteter

Kombinationen att förena nytta med nöje är något vi tror starkt på. Vi har under många år samlat på oss ett brett utbud på aktiviteter som verkligen får våra konferensgäster att minnas besöket på PM & Vänner. Nedan kan ni se några förslag på aktiviteter vi kan erbjuda, om du har några egna önskemål eller idéer – låt oss veta!

 

Blomsterbindning

Nu har du chansen att bli florist för en dag. Tillsammans med vår otroligt duktiga florist Åsa Carlsson bjuder vi in till en kurs i blombindning. Antingen i mindre grupper i Flora PM & Vänners lokaler (max 8 personer och efter 18.15) eller i vår festvåning (max 20 personer). Under kvällen får ni tips att ta med hem och ni får möjligheten att skapa er egen kreation.
Tidsåtgång ca 2 timmar

Pris 495/person

 

Yoga

Tillsammans med våra vänner från Veda kan vi erbjuda ett kort yogapass som avslutning på en lång konferensdag.

Pris: 200 kr per person ex moms (minimum 10 personer), vid färre deltagare kontakta oss för mer information och priser.

 

Träningspass med egen PT och/eller föreläsning om mental styrka, kost och träning

Tobias Olsson som håller i dessa punkter har ett förflutet som elitidrottare inom friidrott. Idag är han verksam vid HPC där han främst jobbar med hållbar träning / kost och är flitigt anlitad av såväl elitidrottare som glada motionärer.

Pris: Kontakta oss för mer information och priser.

 

Hotellets mästare

En utvecklande och rolig lagtävling där ni får prova på grenar inspirerade av TV-succén Mästarnas Mästare. Grenarna bjuder på en härlig mix av utmaningar, vilka ställer krav på gruppens samarbete, kommunikations- och problemlösningsförmåga.Varje lag anpassar sin laguppställning efter förutsättningarna i den aktuella tävlingen vilket möjliggör ett aktivt deltagande från alla.
Tidsåtgång ca 2 timmar

Pris 1-40 personer 495/person
Vid fler 450/person
Minimum 7500 kr ex moms
Läs mer om Kryast här

 

Inlåst – Hjärngympa och teambuilding

Inlåst, även känt som Escape game runtom i världen, är succékonceptet som nu sveper över Sverige och Inlåst i Växjö var bland de första i vårt land. Konceptet är väldigt enkelt:
Tillsammans blir ni inlåsta i ett rum med varierande teman, därifrån har ni 60 minuter på att ta er ut. För att lyckas behöver gruppen samarbeta och gå från ledtråd till ledtråd.
Utöver detta så erbjuder också Inlåst två mobila koncept, Byråkampen och Väskan (varav Väskan även är spelbart på engelska).

Pris: 1248 kr per rum ex moms för Inlåst (Max antal deltagare per rum är 6 personer).
För Byråkampen på plats hos oss är priset 4000 kr ex moms och då ingår 20 platser. Vid fler än så tillkommer 150 kr ex moms per person.

 

Utflykt till PM & Vänners växthus och bikupa med fika

Tillsammans med en våra duktiga kockar beger ni er till fots upp till Ringsberg – beläget ca 10 minuter från hotellet. Här finns vårt växthus och vår bikupa.Vi inleder med en välkomstdryck, tillsammans med ett litet snack får ni lyssna på hur vi dagligen arbetar med producenter och egenproducerade råvaror. Vi avslutar med en tur i grönsakslandet och ni får dofta, känna och smaka på närproducerat på riktigt.

Pris: 295 kr per person ex moms (Minimum 10 personer). Denna aktivitet är säsongsbetonad och upplevs bäst under vår, sommar och höst.

 

Hållbara föredrag

Hållbarhet är en stor del i vårt DNA och därför erbjuder vi också en rad föreläsningar med fokus på just detta ämne.
Vilken inriktning ni önskar väljer ni själva men exempel kan vara att en av våra kockar berättar mer om hur de jobbar fram nya menyer samtidigt som råvara och hållbarhet ska stå i centrum, utan att för den delen smaken och upplevelsen skall påverkas. Ett annat populärt tema är ekologiska viner där en av våra sommelierer berättar mer om vinvärlden och de trender som just nu finns. Även arkitektur är en inriktning som är populär och där vi får höra mer från en av stadens ledande arkitekter om hållbarhet vid både nybyggnationer men också när det gäller att bevara och utveckla.

Pris: På förfrågan, och beroende på inriktning.

 

Vinprovning

PM & Vänner har en av Sveriges största och mest dynamiska vinkällare. Den har under flera år utvecklats och vi har inte mindre än tre gånger mottagit priset för ”Årets Vinupplevelse” av White Guide – det är mer än någon annan i vårt land. Totalt rymmer idag vår vinkällare mer än 18 000 flaskor och över 4900 referenser. I detta paket inleder vi med ett besök i Vinkällaren följt av själva provningen. Tillsammans med utbildad sommelier går vi igenom kort vinets historia och hur det ser ut idag. Därefter provar vi tillsammans fyra olika viner alternativt fyra olika champagne beroende på vilken provning ni valt. Provningarna arrangeras tillsammans med vår samarbetspartner Dimanche.

Pris: 495 kr per person ex moms för vinprovning, 695 kr per person ex moms för champagneprovning (Minimum 8 personer).

 

Massage & SPA

Tillsammans med våra vänner på Le Lac kan vi stolt erbjuda en rad behandlingar. Detta kombineras bäst med ett dopp i vårt Japanska bad och en bastu med utsikt över Växjö City.
För att se komplett utbud och aktuell prislista, vänligen besök www.lelac.se

 

Stadsvandring

Växjö har en lång och intressant historia. Genom stadens drygt 670-åriga historia har det hänt både det ena och det andra. Under vandringen som inleds i vår lobby med välkomstdryck och ett litet tilltugg får vi historien om Växjö Domkyrka berättad och danskarnas framfört och inte minst, varför heter staden Växjö?

Pris: På förfrågan (Minimum 10 personer).

 

Utöver aktiviteterna ovan kan vi självklart erbjuda och skräddarsy fler aktiviteter på förfrågan. Vi har genom många års erfarenhet en bred kunskap om vad som kan passa. Vi erbjuder också fler föreläsare och som gäst kan ni bland annat också lyssna på designföredrag med Ingegerd Råman – en av Sveriges mest kända formgivare eller höra Per B Sundberg som är professor på Konstfack prata om konstnärsskap.