
Bistromeny
Lunch vecka 20 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30
KÖTT
Isterband från Åkes i Tingsryd med dillstuvad potatis samt rödlök, kapris och rödbetor
169 kr
FISK
Ångad torsk med crème på gröna ärtor, serveras med kokt färskpotatis, stekt zucchini och rödlök samt vitvinssås smaksatt med dill och gräslök
169 kr
VEG
Helstekt blomkål med puré på gröna ärtor, serveras med persiljesvängd färskpotatis,
stekt zucchini och rödlök samt vinaigrette med rostad mandel
159 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away
Lördagslunch 10 maj - Serveras från 12.00
Menu
Liten toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel
Helstekt flankstek med sallad på ruccola, inlagd steklök, krispiga rädisor och primörgurka, serveras med dragonmajonnäs och friterad färskpotatis svängd i parmesan och örter
Två rätter 345 kr
Endast varmrätt 245 kr
Med reservation för slutförsäljning
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr
Egenrörd färsk stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis, fläderkapris från Odensjö samt potatischips smaksatta med vinäger och dill 289 kr
Tysk vit sparris AAA med varm emulsion på fermenterad purjolök och ramslök från Öland,
serveras med friterad schalottenlök, brioche-crunch, krasse och ramslökskapris 299 kr
Nässelsoppa med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby och kallrökt lax från
Pålsson i Klasamåla samt inkokt fänkål och surdegskrutonger 279 kr
PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med årets första ramslök från Öland och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
VARMRÄTTER
Risotto på tysk vit sparris AAA med lagrad prästost, fermenterad vit sparris, rostade hasselnötter och krasse 289 kr
Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård, serveras med färskpotatis samt vinaigrette på blåmusslor och fläderblom från Odensjö 445 kr
Ångad piggvar med stekt tysk vit sparris AAA, syrad kålrabbi och friterade nässlor, serveras med smörbakad färskpotatis samt vitvinssås på rostat skrov och gräslöksolja 575 kr
Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland, serveras med grillad grädde och ramslöksolja samt Pommes Lyonnaise med persiljecrème 449 kr
Hängmörad svensk ryggbiff från utvalda gårdar med sherrykokt spenat och rapsskott från Österlen,
serveras med rostade hasselnötter samt ramslöksemulsion och husets pommes frîtes 545 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 245 kr
PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr
Martinas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch 149 kr
Pistageglass med vit chokladbavaroise, halloncrème samt krisp på mandel och pistagenötter 169 kr
Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Egenrörd färsk stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis, fläderkapris från Odensjö samt potatischips smaksatta med vinäger och dill
eller
Nässelsoppa med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby och kallrökt lax från
Pålsson i Klasamåla samt inkokt fänkål och surdegskrutonger
HUVUDRÄTT
Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård, serveras med färskpotatis samt vinaigrette på blåmusslor och fläderblom från Odensjö
eller
Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland, serveras med grillad grädde och ramslöksolja samt Pommes Lyonnaise med persiljecrème