Bistromeny

Lunch vecka 38 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30

KÖTT
Husets klassiska Wallenbergare med gröna ärtor och rårörda lingon samt luftig potatispuré och
gräddsås smaksatt med calvados
159 kr

FISK
Fiskfrikassé med rostad blomkål, serveras med crudité på fänkål och äpple,
krutonger samt kokt potatis från Stellan och skaldjursvelouté
159 kr

VEG
Stekt Blomkål med luftig potatispuré,  sauterad spenat och äpple samt vinaigrette på brynt smör,
puylinser och rostade hasselnötter
149 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 21 september - Serveras från 12.00

Menu
Chèvre chaud på stekt levain från Bröd & Sovel med vår egen rosmarinhonung, senapsdressad sallad med
picklade krusbär från trädgården, rödbetor från Botulf och rostade pumpafrön

Rosastekt lammrostbiff med bönor och bakad tomat samt picklad roscofflök, serveras med
rostad potatis från Stellan i Bläsinge och Café de Paris-smör

Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr

Med reservation för slutförsäljning

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Variation på småländska svampar med inkokt lök och smörstekt färsk majs från Solmarka Gård,
serveras med varm kantarellemulsion och friterad ostronskivling 279 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Krämig soppa på kräftor från Örken med picklad fänkål och stekt zucchini,
tomater och fänkålsdill från vår trädgård samt smörstekt brioche smaksatt med västerbottenost 299 kr

Fröyalax rimmad med Gudruns fläder från Odensjö, serveras med variation på gurka,
marinerad kålrabbi och chili från vårt växthus samt kefir-grädde från Arla Unika 289 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med variation på blomkål, rostade hasselnötter, sherrykokt kål och
purjolök från Botulf samt smörsås ”barigoule” och örter från vår trädgård 289 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med len blomkålspuré,
sensommaräpple från Urshult och hjärtmusslor från Bohuslän samt vinaigrette på
krondill, musslor och libbsticka från vår trädgård 389 kr

Ångad odlad piggvar med stekt goliatmusseron, späd purjolök från Botulf,
valnötter från Östra Göinge och gröna vindruvor samt beurre blanc med
champagne och kyndel från vår trädgård 545 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Rosastekt ankbröst med späda rödbetor från Vassmolösa, serveras med krispig
potatiskaka och inlagda bär från skog och äng samt anksky smaksatt med
timutpeppar och salvia från vår trädgård 379 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med stekt svamp från
Smålandsskogarna och dragon från trädgården, serveras med sherrykokt kål och
crème på färsk majs från Botulf samt husets pommes frîtes 495 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med kompott på Discovery-äpplen från Urshult,
bavaroise på brynt smör och vit choklad, äppelgelé och crunch på honung från våra egna kupor 139 kr

Konditoriets ”sandwich” med blåbär, punsch, vanilj och chokladkex-botten,
serveras med marinerade blåbär och gräddfilssorbet smaksatt med myskmadra 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Variation på småländska svampar med inkokt lök och smörstekt färsk majs från Solmarka Gård,
serveras med varm kantarellemulsion och friterad ostronskivling
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

eller

Fröyalax rimmad med Gudruns fläder från Odensjö, serveras med variation på gurka,
marinerad kålrabbi och chili från vårt växthus samt kefir-grädde från Arla Unika

 

HUVUDRÄTT

Bakad krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med len blomkålspuré,
sensommaräpple från Urshult och hjärtmusslor från Bohuslän samt vinaigrette på
krondill, musslor och libbsticka från vår trädgård

eller

Rosastekt ankbröst med späda rödbetor från Vassmolösa, serveras med krispig
potatiskaka och inlagda bär från skog och äng samt anksky smaksatt med
timutpeppar och salvia från vår trädgård

 

DESSERT

Helenas dessert i glas med kompott på Discovery-äpplen från Urshult,
bavaroise på brynt smör och vit choklad, äppelgelé och crunch på honung från våra egna kupor

eller

Konditoriets ”sandwich” med blåbär, punsch, vanilj och chokladkex-botten,
serveras med marinerade blåbär och gräddfilssorbet smaksatt med myskmadra

 

Trerättersmeny 695 kr

Tvårättersmeny 625 kr

Osttillägg 185 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 329 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Krämig soppa på kräftor från Örken med picklad fänkål och stekt zucchini,
tomater och fänkålsdill från vår trädgård samt smörstekt brioche smaksatt med västerbottenost 269 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med variation på blomkål, rostade hasselnötter, sherrykokt kål och
purjolök från Botulf samt smörsås ”barigoule” och örter från vår trädgård 259 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med len blomkålspuré,
sensommaräpple från Urshult och hjärtmusslor från Bohuslän samt vinaigrette på
krondill, musslor och libbsticka från vår trädgård 349 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

”Steak Minute” 150 g hängmörad ryggbiff med stekta små champinjoner och grönkål från Solmarka Gård samt vattenkrasse, vispat örtsmör och husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med kompott på Discovery-äpplen från Urshult,
bavaroise på brynt smör och vit choklad, äppelgelé och crunch på honung från våra egna kupor 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Variation på småländska svampar med inkokt lök och smörstekt färsk majs från Solmarka Gård,
serveras med varm kantarellemulsion och friterad ostronskivling 279 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Krämig soppa på kräftor från Örken med picklad fänkål och stekt zucchini,
tomater och fänkålsdill från vår trädgård samt smörstekt brioche smaksatt med västerbottenost 299 kr

Fröyalax rimmad med Gudruns fläder från Odensjö, serveras med variation på gurka,
marinerad kålrabbi och chili från vårt växthus samt kefir-grädde från Arla Unika 289 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med variation på blomkål, rostade hasselnötter, sherrykokt kål och
purjolök från Botulf samt smörsås ”barigoule” och örter från vår trädgård 289 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med len blomkålspuré,
sensommaräpple från Urshult och hjärtmusslor från Bohuslän samt vinaigrette på
krondill, musslor och libbsticka från vår trädgård 389 kr

Rosastekt ankbröst med späda rödbetor från Vassmolösa, serveras med krispig
potatiskaka och inlagda bär från skog och äng samt anksky smaksatt med
timutpeppar och salvia från vår trädgård 379 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med kompott på Discovery-äpplen från Urshult,
bavaroise på brynt smör och vit choklad, äppelgelé och crunch på honung från våra egna kupor 139 kr

Konditoriets ”sandwich” med blåbär, punsch, vanilj och chokladkex-botten,
serveras med marinerade blåbär och gräddfilssorbet smaksatt med myskmadra 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen