Bistromeny

Lunch vecka 20 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30

KÖTT
Isterband från Åkes i Tingsryd med dillstuvad potatis samt rödlök, kapris och rödbetor  
169 kr

FISK
Ångad torsk med crème på gröna ärtor, serveras med kokt färskpotatis, stekt zucchini och rödlök samt vitvinssås smaksatt med dill och gräslök  
169 kr

VEG
Helstekt blomkål med puré på gröna ärtor, serveras med persiljesvängd färskpotatis,
stekt zucchini och rödlök samt vinaigrette med rostad mandel
159 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 10 maj - Serveras från 12.00

Menu

Liten toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel

Helstekt flankstek med sallad på ruccola, inlagd steklök, krispiga rädisor och primörgurka, serveras med dragonmajonnäs och friterad färskpotatis svängd i parmesan och örter 

Två rätter 345 kr
Endast varmrätt 245 kr

Med reservation för slutförsäljning

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr

Egenrörd färsk stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis, fläderkapris från Odensjö samt potatischips smaksatta med vinäger och dill 289 kr

Tysk vit sparris AAA med varm emulsion på fermenterad purjolök och ramslök från Öland,
serveras med friterad schalottenlök, brioche-crunch, krasse och ramslökskapris 299 kr

Nässelsoppa med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby och kallrökt lax från
Pålsson i Klasamåla samt inkokt fänkål och surdegskrutonger 279 kr

PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med årets första ramslök från Öland och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr

 

VARMRÄTTER

Risotto på tysk vit sparris AAA med lagrad prästost, fermenterad vit sparris, rostade hasselnötter och krasse 289 kr

Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård, serveras med färskpotatis samt vinaigrette på blåmusslor och fläderblom från Odensjö 445 kr

Ångad piggvar med stekt tysk vit sparris AAA, syrad kålrabbi och friterade nässlor, serveras med smörbakad färskpotatis samt vitvinssås på rostat skrov och gräslöksolja 575 kr

Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland, serveras med grillad grädde och ramslöksolja samt Pommes Lyonnaise med persiljecrème 449 kr

Hängmörad svensk ryggbiff från utvalda gårdar med sherrykokt spenat och rapsskott från Österlen,
serveras med rostade hasselnötter samt ramslöksemulsion och husets pommes frîtes 545 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 245 kr

PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch 149 kr

Pistageglass med vit chokladbavaroise, halloncrème samt krisp på mandel och pistagenötter 169 kr

Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Egenrörd färsk stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis, fläderkapris från Odensjö samt potatischips smaksatta med vinäger och dill

eller

Nässelsoppa med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby och kallrökt lax från
Pålsson i Klasamåla samt inkokt fänkål och surdegskrutonger

 

HUVUDRÄTT

Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård, serveras med färskpotatis samt vinaigrette på blåmusslor och fläderblom från Odensjö

eller

Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland, serveras med grillad grädde och ramslöksolja samt Pommes Lyonnaise med persiljecrème

 

DESSERT

Martinas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch

eller

Pistageglass med vit chokladbavaroise, halloncrème samt krisp på mandel och pistagenötter

Trerättersmeny 749 kr

Tvårättersmeny 679 kr

Osttillägg 195 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 349 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr

Egenrörd färsk stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis, fläderkapris från Odensjö samt potatischips smaksatta med vinäger och dill 259 kr

PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med årets första ramslök från Öland och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr

 

VARMRÄTTER

Risotto på tysk vit sparris AAA med lagrad prästost, fermenterad vit sparris, rostade hasselnötter och krasse 289 kr

Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård, serveras med färskpotatis samt vinaigrette på blåmusslor och fläderblom från Odensjö 395 kr

Steak Minute 150 g hängmörad ryggbiff med mâchesallat, picklad rabarber och
primörgurka samt ramslöksemulsion och husets pommes frîtes 319 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 299 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 245 kr

PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch 149 kr

Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr

Egenrörd färsk stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis, fläderkapris från Odensjö samt potatischips smaksatta med vinäger och dill 289 kr

Nässelsoppa med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby och kallrökt lax från
Pålsson i Klasamåla samt inkokt fänkål och surdegskrutonger 279 kr

PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med årets första ramslök från Öland och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr

 

VARMRÄTTER

Risotto på tysk vit sparris AAA med lagrad prästost, fermenterad vit sparris, rostade hasselnötter och krasse 289 kr

Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård, serveras med färskpotatis samt vinaigrette på blåmusslor och fläderblom från Odensjö 445 kr

Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland, serveras med grillad grädde och ramslöksolja samt Pommes Lyonnaise med persiljecrème 449 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 245 kr

PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch 149 kr

Pistageglass med vit chokladbavaroise, halloncrème samt krisp på mandel och pistagenötter 169 kr

Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen