Bistromeny
Lunch vecka 5 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30
KÖTT
Rödvinsbrässerad högrev med potatisstomp smaksatt med rostad vitlök, serveras med inlagda pärllökar,
stekta champinjoner och rökt sidfläsk samt persilja
169 kr
FISK
Bakad torsk med rostade jordärtskockor och gulbetor, sallad på ruccola, päron och solroskärnor samt
vitvinssås smaksatt med krasse
169 kr
VEG
Stekt svamp och spenat med rostade jordärtskockor och gulbetor, serveras med sallad på ruccola, päron och solroskärnor samt vinaigrette med hasselnötter
159 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away
Lördagslunch 25 januari - Serveras från 12.00
Menu
Rimmad hälleflundra ”Escabeche” med saffransemulsion, lätt-torkad tomat och inlagd paprika,
serveras med ljummen skaldjursvinaigrette med fänkål och korianderfrön
PM:s schnitzel på kalvinnanlår med ärtor ”française”, serveras med rostad potatis från Stellan i Bläsinge samt sardellsmör
Två rätter 395 kr
Endast varmrätt 295 kr
Med reservation för slutförsäljning
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr
Friterade kroketter på rostad blomkål, mandelpotatis och Arla Unika Efterglöd,
serveras med frissé- och endivesallat svängd i sherryvinäger samt
färska valnötter från Kristianstad och tryffelmajonnäs 279 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
Crudo på hamachi smaksatt med mirabeller, serveras med blodapelsin,
rättika och blekselleri samt dashi med kalamansi 299 kr
Consommé på tupp från Dalby smaksatt med torkad svamp och sherry, serveras med
friterad ostronskivling, tuppmousseline med tryffel och bakad gulbeta från Vassmolösa 289 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med cognac, krasse och senap,
serveras med variation på jordärtskockor från Vrånghult, vinterpäron och
rostad mandel samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
VARMRÄTTER
Salviastekta potatisgnocchi med rostade jordärtskockor från Vrånghult, serveras med
glaserade gulbetor från Solmarka Gård samt saltrostad mandel, riven parmesan och smörsås 299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
Ångad skreirygg från Lofoten, serveras med savojkålsblad fyllt med
krabba och pilgrimsmussla, glaserade gulbetor från Botulf,
marinerad sjökorall samt buerre blanc smaksatt med fläder från Odensjö 489 kr
Bakad röding med luftig broccolipuré, serveras med rattepotatis bakad med brynt smör,
frissésallat med inkokt röd steklök samt vinaigrette med dillfrön, verjus och forellrom 435 kr
Kryddstekt innanlår på dovhjort från H.M.K:s Sollidens Slott med stekt svartrot och variation på kål från Solmarka Gård samt viltsky smaksatt med Skogsbärs-balsamico från Odensjö 425 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med krispig sallad på ruccola,
torrsaltad bacon, rostade hasselnötter och inkokt lök, serveras med rostad jordärtskocka från Vrånghult,
Café de Paris- smör och husets pommes frîtes 535 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 245 kr
PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr
Martinas dessert i glas med curd på blodapelsin och yuzu, vanilj- och
yoghurtmousse samt blodapelsinglace och honungsrostad müsli 149 kr
Nougatbavaroise rullad i hasselnötskrokant, serveras med inlagda päron och
vaniljkräm smaksatt med citronverbena samt päronsorbet 169 kr
Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Friterade kroketter på rostad blomkål, mandelpotatis och Arla Unika Efterglöd,
serveras med frissé- och endivesallat svängd i sherryvinäger samt
färska valnötter från Kristianstad och tryffelmajonnäs
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
eller
Consommé på tupp från Dalby smaksatt med torkad svamp och sherry, serveras med
friterad ostronskivling, tuppmousseline med tryffel och bakad gulbeta från Vassmolösa
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
HUVUDRÄTT
Bakad röding med luftig broccolipuré, serveras med rattepotatis bakad med brynt smör,
frissésallat med inkokt röd steklök samt vinaigrette med dillfrön, verjus och forellrom
eller
Kryddstekt innanlår på dovhjort från H.M.K:s Sollidens Slott med stekt svartrot och variation på kål från Solmarka Gård samt viltsky smaksatt med Skogsbärs-balsamico från Odensjö
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)