Bistromeny

Lunch vecka 5 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30

KÖTT
Rödvinsbrässerad högrev med potatisstomp smaksatt med rostad vitlök, serveras med inlagda pärllökar,
stekta champinjoner och rökt sidfläsk samt persilja
169 kr

FISK
Bakad torsk med rostade jordärtskockor och gulbetor, sallad på ruccola, päron och solroskärnor samt
vitvinssås smaksatt med krasse
169 kr

VEG
Stekt svamp och spenat med rostade jordärtskockor och gulbetor, serveras med sallad på ruccola, päron och solroskärnor samt vinaigrette med hasselnötter
159 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 25 januari - Serveras från 12.00

Menu

Rimmad hälleflundra ”Escabeche” med saffransemulsion, lätt-torkad tomat och inlagd paprika,
serveras med
ljummen skaldjursvinaigrette med fänkål och korianderfrön

PM:s schnitzel på kalvinnanlår med ärtor ”française”, serveras med rostad potatis från Stellan i Bläsinge samt sardellsmör

Två rätter 395 kr
Endast varmrätt 295 kr

Med reservation för slutförsäljning

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Friterade kroketter på rostad blomkål, mandelpotatis och Arla Unika Efterglöd,
serveras med frissé- och endivesallat svängd i sherryvinäger samt
färska valnötter från Kristianstad och tryffelmajonnäs 279 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Crudo på hamachi smaksatt med mirabeller, serveras med blodapelsin,
rättika och blekselleri samt dashi med kalamansi 299 kr

Consommé på tupp från Dalby smaksatt med torkad svamp och sherry, serveras med
friterad ostronskivling, tuppmousseline med tryffel och bakad gulbeta från Vassmolösa 289 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med cognac, krasse och senap,
serveras med variation på jordärtskockor från Vrånghult, vinterpäron och
rostad mandel samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Salviastekta potatisgnocchi med rostade jordärtskockor från Vrånghult, serveras med
glaserade gulbetor från Solmarka Gård samt saltrostad mandel, riven parmesan och smörsås 299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Ångad skreirygg från Lofoten, serveras med savojkålsblad fyllt med
krabba och pilgrimsmussla, glaserade gulbetor från Botulf,
marinerad sjökorall samt buerre blanc smaksatt med fläder från Odensjö 489 kr

Bakad röding med luftig broccolipuré, serveras med rattepotatis bakad med brynt smör,
frissésallat med inkokt röd steklök samt vinaigrette med dillfrön, verjus och forellrom 435 kr

Kryddstekt innanlår på dovhjort från H.M.K:s Sollidens Slott med stekt svartrot och variation på kål från Solmarka Gård samt viltsky smaksatt med Skogsbärs-balsamico från Odensjö 425 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med krispig sallad på ruccola,
torrsaltad bacon, rostade hasselnötter och inkokt lök, serveras med rostad jordärtskocka från Vrånghult,
Café de Paris- smör och husets pommes frîtes 535 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 245 kr

PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med curd på blodapelsin och yuzu, vanilj- och
yoghurtmousse samt blodapelsinglace och honungsrostad müsli 149 kr

Nougatbavaroise rullad i hasselnötskrokant, serveras med inlagda päron och
vaniljkräm smaksatt med citronverbena samt päronsorbet 169 kr

Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Friterade kroketter på rostad blomkål, mandelpotatis och Arla Unika Efterglöd,
serveras med frissé- och endivesallat svängd i sherryvinäger samt
färska valnötter från Kristianstad och tryffelmajonnäs
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

eller

Consommé på tupp från Dalby smaksatt med torkad svamp och sherry, serveras med
friterad ostronskivling, tuppmousseline med tryffel och bakad gulbeta från Vassmolösa
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

HUVUDRÄTT

Bakad röding med luftig broccolipuré, serveras med rattepotatis bakad med brynt smör,
frissésallat med inkokt röd steklök samt vinaigrette med dillfrön, verjus och forellrom

eller

Kryddstekt innanlår på dovhjort från H.M.K:s Sollidens Slott med stekt svartrot och variation på kål från Solmarka Gård samt viltsky smaksatt med Skogsbärs-balsamico från Odensjö
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

DESSERT

Martinas dessert i glas med curd på blodapelsin och yuzu, vanilj- och
yoghurtmousse samt blodapelsinglace och honungsrostad müsli

eller

Nougatbavaroise rullad i hasselnötskrokant, serveras med inlagda päron och
vaniljkräm smaksatt med citronverbena samt päronsorbet

Trerättersmeny 745 kr

Tvårättersmeny 675 kr

Osttillägg 195 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 349 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Friterade kroketter på rostad blomkål, mandelpotatis och Arla Unika Efterglöd,
serveras med frissé- och endivesallat svängd i sherryvinäger samt
färska valnötter från Kristianstad och tryffelmajonnäs 239 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med cognac, krasse och senap,
serveras med variation på jordärtskockor från Vrånghult, vinterpäron och
rostad mandel samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Salviastekta potatisgnocchi med rostade jordärtskockor från Vrånghult, serveras med
glaserade gulbetor från Solmarka Gård samt saltrostad mandel, riven parmesan och smörsås 279 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Bakad röding med ångad broccoli, serveras med rattepotatis bakad med brynt smör,
frissésallat med inkokt röd steklök samt vinaigrette med dillfrön, verjus och forellrom 375 kr

Steak Minute 150 g hängmörad ryggbiff med sallad på gulbetor från Botulf, frissésallat och rostad mandel, serveras med Café de Paris smör och husets pommes frîtes 319 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 299 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 245 kr

PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med curd på blodapelsin och yuzu, vanilj- och yoghurtmousse samt
blodapelsinglace och honungsrostad müsli 149 kr

Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Friterade kroketter på rostad blomkål, mandelpotatis och Arla Unika Efterglöd,
serveras med frissé- och endivesallat svängd i sherryvinäger samt
färska valnötter från Kristianstad och tryffelmajonnäs 279 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Consommé på tupp från Dalby smaksatt med torkad svamp och sherry, serveras med
friterad ostronskivling, tuppmousseline med tryffel och bakad gulbeta från Vassmolösa 289 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med cognac, krasse och senap,
serveras med variation på jordärtskockor från Vrånghult, vinterpäron och
rostad mandel samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Salviastekta potatisgnocchi med rostade jordärtskockor från Vrånghult, serveras med
glaserade gulbetor från Solmarka Gård samt saltrostad mandel, riven parmesan och smörsås 299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Bakad röding med luftig broccolipuré, serveras med rattepotatis bakad med brynt smör,
frissésallat med inkokt röd steklök samt vinaigrette med dillfrön, verjus och forellrom 435 kr

Kryddstekt innanlår på dovhjort från H.M.K:s Sollidens Slott med stekt svartrot och variation på kål från Solmarka Gård samt viltsky smaksatt med Skogsbärs-balsamico från Odensjö 425 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 245 kr

PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med curd på blodapelsin och yuzu, vanilj- och
yoghurtmousse samt blodapelsinglace och honungsrostad müsli 149 kr

Nougatbavaroise rullad i hasselnötskrokant, serveras med inlagda päron och
vaniljkräm smaksatt med citronverbena samt päronsorbet 169 kr

Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen