Bistromeny
Lunch vecka 38 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30
KÖTT
Husets klassiska Wallenbergare med gröna ärtor och rårörda lingon samt luftig potatispuré och
gräddsås smaksatt med calvados
159 kr
FISK
Fiskfrikassé med rostad blomkål, serveras med crudité på fänkål och äpple,
krutonger samt kokt potatis från Stellan och skaldjursvelouté
159 kr
VEG
Stekt Blomkål med luftig potatispuré, sauterad spenat och äpple samt vinaigrette på brynt smör,
puylinser och rostade hasselnötter
149 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away
Lördagslunch 21 september - Serveras från 12.00
Menu
Chèvre chaud på stekt levain från Bröd & Sovel med vår egen rosmarinhonung, senapsdressad sallad med
picklade krusbär från trädgården, rödbetor från Botulf och rostade pumpafrön
Rosastekt lammrostbiff med bönor och bakad tomat samt picklad roscofflök, serveras med
rostad potatis från Stellan i Bläsinge och Café de Paris-smör
Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr
Med reservation för slutförsäljning
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr
Variation på småländska svampar med inkokt lök och smörstekt färsk majs från Solmarka Gård,
serveras med varm kantarellemulsion och friterad ostronskivling 279 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)
Krämig soppa på kräftor från Örken med picklad fänkål och stekt zucchini,
tomater och fänkålsdill från vår trädgård samt smörstekt brioche smaksatt med västerbottenost 299 kr
Fröyalax rimmad med Gudruns fläder från Odensjö, serveras med variation på gurka,
marinerad kålrabbi och chili från vårt växthus samt kefir-grädde från Arla Unika 289 kr
Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)
VARMRÄTTER
Öppen ravioli med variation på blomkål, rostade hasselnötter, sherrykokt kål och
purjolök från Botulf samt smörsås ”barigoule” och örter från vår trädgård 289 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)
Bakad krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med len blomkålspuré,
sensommaräpple från Urshult och hjärtmusslor från Bohuslän samt vinaigrette på
krondill, musslor och libbsticka från vår trädgård 389 kr
Ångad odlad piggvar med stekt goliatmusseron, späd purjolök från Botulf,
valnötter från Östra Göinge och gröna vindruvor samt beurre blanc med
champagne och kyndel från vår trädgård 545 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)
Rosastekt ankbröst med späda rödbetor från Vassmolösa, serveras med krispig
potatiskaka och inlagda bär från skog och äng samt anksky smaksatt med
timutpeppar och salvia från vår trädgård 379 kr
Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med stekt svamp från
Smålandsskogarna och dragon från trädgården, serveras med sherrykokt kål och
crème på färsk majs från Botulf samt husets pommes frîtes 495 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar 189 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr
Crème Brûlée 129 kr
Helenas dessert i glas med kompott på Discovery-äpplen från Urshult,
bavaroise på brynt smör och vit choklad, äppelgelé och crunch på honung från våra egna kupor 139 kr
Konditoriets ”sandwich” med blåbär, punsch, vanilj och chokladkex-botten,
serveras med marinerade blåbär och gräddfilssorbet smaksatt med myskmadra 159 kr
PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Tryfflar och praliner 30 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Variation på småländska svampar med inkokt lök och smörstekt färsk majs från Solmarka Gård,
serveras med varm kantarellemulsion och friterad ostronskivling
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)
eller
Fröyalax rimmad med Gudruns fläder från Odensjö, serveras med variation på gurka,
marinerad kålrabbi och chili från vårt växthus samt kefir-grädde från Arla Unika
HUVUDRÄTT
Bakad krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med len blomkålspuré,
sensommaräpple från Urshult och hjärtmusslor från Bohuslän samt vinaigrette på
krondill, musslor och libbsticka från vår trädgård
eller
Rosastekt ankbröst med späda rödbetor från Vassmolösa, serveras med krispig
potatiskaka och inlagda bär från skog och äng samt anksky smaksatt med
timutpeppar och salvia från vår trädgård