
Bistromeny
Lunch vecka 11 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30
KÖTT
Isterband från Åkes i Tingsryd med dillstuvad potatis samt rödlök, kapris och rödbetor
169 kr
FISK
Stekt torsk med ragu på spetskål, champinjoner och fänkål, serveras med kokt potatis från Stellan i Bläsinge,
citron och sauce gribiche
169 kr
VEG
Bakat ekologiskt ägg från Gårdsby med ragu på spetskål, champinjoner och fänkål, kokt potatis från Stellan i Bläsinge samt en vinaigrette med rostad mandel och citron
159 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away
Lördagslunch 15 mars - Serveras från 12.00
Menu
Krämig nässelsoppa med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby och inkokt fänkål, serveras med surdegskrutonger och körvel
Stekt majskycklingbröst med variation på jordärtskockor från Vrånghult, mâchesallat och picklad steklök samt
Sauce au Poivre
Två rätter 345 kr
Endast varmrätt 245 kr
Med reservation för slutförsäljning
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr
Crème Ninon med ragu på ärtor, tryffel och hjärtsallat, serveras med
bakat ekologiskt ägg från Gårdsby samt mynta och rågkrutonger från bageriet 279 kr
Carpaccio på odlad hälleflundra med mild vinaigrette på örter, jalapeño och vitlök, serveras med rimmad gurka och vattenmelonrättika samt färska valnötter från Kristianstad och kefirgrädde 299 kr
Pata Negra Gran Reserva med krispig jordärtskocka och fermenterade champinjoner,
serveras med emulsion på Gammelknas-ost, rostade hasselnötter och krasse 289 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)
PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med cognac, krasse och senap,
serveras med variation på jordärtskockor från Vrånghult, vinterpäron och
rostad mandel samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)
VARMRÄTTER
Potatiskroketter med vår egen surkål toppade med riven parmesanost, serveras med glaserade svartrötter,
sotad hjärtsallat, citronpicklad silverlök, semitorkade småtomater samt emulsion på fermenterad vitlök 289 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)
Ångad skreirygg från Lofoten med len blomkålspuré, smörsauterad spenat och
purjolök samt Sandefjordssås med grillad grädde, ostron och forellrom 489 kr
Halstrad uer med lättrökta tomater och apelsinbakad fänkål, serveras med
brandade samt vinaigrette på havskräfta, pimentón och olivolja 435 kr
Rosastekt ankbröst med glaserade svartrötter och endivesallat, serveras med äppel- och mirabellgelé,
hasselnötscrunch samt Sauce Aigre Doux smaksatt med sichuanpeppar 409 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)
Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sotad hjärtsallat, citronpicklad silverlök,
semitorkade småtomater, krispig blekselleri samt majonnäs med fermenterad vitlök och husets pommes frîtes 535 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 245 kr
PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr
Martinas dessert i glas med citrontimjan-mousse, kompott på vinterpäron samt lingonglace och havrecrunch 149 kr
Mjölkchokladbavaroise med kanderade jordnötter och crème på dulce de leche samt saltkolaglass och jordnötspulver
169 kr
Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Crème Ninon med ragu på ärtor, tryffel och hjärtsallat, serveras med
bakat ekologiskt ägg från Gårdsby samt mynta och rågkrutonger från bageriet
eller
Pata Negra Gran Reserva med krispig jordärtskocka och fermenterade champinjoner,
serveras med emulsion på Gammelknas-ost, rostade hasselnötter och krasse
(Tillval: Tryffel från 50 kr)
HUVUDRÄTT
Halstrad uer med lättrökta tomater och apelsinbakad fänkål, serveras med
brandade samt vinaigrette på havskräfta, pimentón och olivolja
eller
Rosastekt ankbröst med glaserade svartrötter och endivesallat, serveras med äppel- och mirabellgelé,
hasselnötscrunch samt Sauce Aigre Doux smaksatt med sichuanpeppar
(Tillval: Tryffel från 50 kr)