Bistromeny
Lunch vecka 42 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30
KÖTT
Stekt fläsk med löksås, serveras med kokt potatis från Stellan i Bläsinge samt rårörda lingon
159 kr
FISK
Ångad torsk med blomkålspuré, serveras med dillsvängd potatis från Stellan i Bläsinge, stekt savoykål samt vinaigrette på matjessill, citron och brynt smör
159 kr
VEG
Bakat ekologiskt Ägg från Gårdsby med blomkålspuré, serveras med stekt svamp, savoykål och rostade hasselnötter samt vinaigrette på citron, örter och kallpressad rapsolja
149 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away
Lördagslunch 19 oktober - Serveras från 12.00
Menu
Friterade Pata Negra-kroketter med emulsion på prästost, hjärtsallat med citronette,
rostade hasselnötter och inkokt steklök
Bakad röding med variation på blomkål och syrligt Urshultsäpple och dill samt vinaigrette på kräftbuljong och hjärtmussla
Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr
Med reservation för slutförsäljning
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr
Variation på jordärtskockor från Vrånghult med lagrad Norrøna matjessill,
serveras med brynt smör, gräddfil, dill och gräslök 269 kr
Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med
picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet samt rostade pumpakärnor 259 kr
Mjölkbakad gös med amandine-potatis från Stellan i Bläsinge, serveras med
vår egenrörda stenbitsrom och ostcrème på Gammel Knas samt krispigt bovete och fläderkapris från Odensjö 269 kr
PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)
VARMRÄTTER
Svamprisotto med stekt svamp från Smålandsskogarna, bakad jordärtskocka från
Vrånghult, lagrad prästost och syrat äpple från Urshult 289 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)
Halstrad öring från Värmland med glaserade gulbetor, rotselleri från Solmarka Gård,
äpple från Urshult samt havtorn och hollandaise på grillat smör 389 kr
Ångad bergtunga med stuvad spetskål och purjolök från Vassmolösa smaksatt med
kyndel från trädgården, serveras med stekta kantareller, varmrökt baconsida och vattenkrasse 495 kr
Rödvinsbrässerad oxkind med luftig potatispuré och riven hösttryffel,
serveras med svartkål från Botulf, syrlig röd steklök, champinjonskott och baconcrunch 379 kr
Utvald ryggbiff på älg med bakad jordärtskocka från Vrånghult och
potatiskroketter smaksatta med timjan och rostad vitlök, serveras med
friterad persilja, picklade blåbär och veloutésås smaksatt med enbär 495 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar 189 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr
Crème Brûlée 129 kr
Martinas dessert i glas med päronkompott, mjölkchoklad-mousse,
havtornscrème och crunch på macadamianötter 139 kr
Nyponsoppa ”façon PM” smaksatt med punsch, serveras med konditoriets mandelbiskvier, vaniljglass,
pannacotta smaksatt med citrontimjan samt dulceychoklad och rostad mandel 159 kr
PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Tryfflar och praliner 30 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med
picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet samt rostade pumpakärnor
eller
Mjölkbakad gös med amandine-potatis från Stellan i Bläsinge, serveras med
vår egenrörda stenbitsrom och ostcrème på Gammel Knas samt krispigt bovete och fläderkapris från Odensjö
HUVUDRÄTT
Halstrad öring från Värmland med glaserade gulbetor, rotselleri från Solmarka Gård,
äpple från Urshult samt havtorn och hollandaise på grillat smör
eller
Rödvinsbrässerad oxkind med luftig potatispuré och riven hösttryffel,
serveras med svartkål från Botulf, syrlig röd steklök, champinjonskott och baconcrunch