
Bistromeny
Lunch vecka 51 - Serveras måndag - fredag 11.30 - 13.30
KÖTT
Dansk fläskstek med krispig svål, serveras med rödkål från Solmarka Gård, kokt och sockerglaserad potatis från
Stellan i Bläsinge samt stekt äpple, katrinplommon och skysås
169 kr
FISK
Örtpanerad stekt sej från Lofoten med råstekt broccoli och syrad lök, serveras med rostad potatis från
Stellan i Bläsinge samt emulsion på sotad citron
169 kr
VEG
Råstekt broccoli och Ölandspumpa, serveras med örtpanerad och stekt ost från Kristianstad,
syrad lök och emulsion på sotad citron
159 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som inte är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away
Lördagslunch 13 december - Serveras från 12.00
Menu
Krämig soppa på jordärtskocka från Vrånghult med handpillade räkor, rostade hasselnötter samt
surdegskrutonger från Bröd & Sovel och krasse
Helstekt ryggbiff på älg från Koskull med potatisstomp smaksatt med lagrad ost från Arla Unika,
stekt brysselkål och äpple samt luftig svamp-veloutésås
Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr
Med reservation för slutförsäljning
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Gillardeau N°6 49 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr
Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och kålrabbi samt rostad mandel,
serveras med en krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja 279 kr
Timjanbakad rotselleri och confiterad portabello, serveras med rostade hasselnötter från Piemonte,
picklade trattkantareller från Värend samt varm emulsion på parmesanost 269 kr
Tupp-mousseline smaksatt med tryffel och Madeira, serveras med consommé på rostat tuppskrov samt krispig ankrillette, torkat äpple och körvel 279 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna med emulsion på bakat ägg och Mörka Småland från Bröd & Sovel,
rostade mandlar, picklad schalottenlök och krasse samt dijon-majonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
VARMRÄTTER
Potatiskroketter smaksatta med Gruyère och surkål, serveras med hummus på Vreta gulärt från Töreboda och
bakade jordärtskockor från Vrånghult samt brysselkål från Botulf 289 kr
Ångad torskrygg med stekt karljohansvamp från vår svamp-plockare Stuart och variation på jordärtskockor från Vrånghult, serveras med marinerade vinterpäron, blomsterkrasse och en smörsås på rostat skrov och torkad svamp 495 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
Halstrad uer från Norska havet med len pumpacrème, serveras med sherrykokt brysselkål och bakad purjolök från Vassmolösa samt chilipicklad pumpa och vinaigrette på ljus soja, havtorn och timjan från vår trädgård 399 kr
Stekt tuppbröst från Munka-Ljungby med brynta små champinjoner och inkokt steklök, serveras med
potatiskroketter smaksatta med Gruyère och surkål samt Sauce Blanquette smaksatt med sherry 379 kr
Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på gulbetor från Solmarka Gård, frissésallat och färska valnötter från Näsby, serveras med Sauce au Poivre och husets pommes frîtes 545 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 245 kr
PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr
Konditoriets dessert i glas med variation på päron och havtorn samt mjölkchoklad-mousse och rostade macadamianötter 149 kr
Bavaroise på rostad mandel och Amaretto med ljummen körsbärssås och chokladglass samt
mandelcrunch och nybakad Madeleinekaka 169 kr
Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och kålrabbi samt rostad mandel,
serveras med en krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja
eller
Timjanbakad rotselleri och confiterad portabello, serveras med rostade hasselnötter från Piemonte,
picklade trattkantareller från Värend samt varm emulsion på parmesanost
HUVUDRÄTT
Halstrad uer från Norska havet med len pumpacrème, serveras med sherrykokt brysselkål och bakad purjolök från Vassmolösa samt chilipicklad pumpa och vinaigrette på ljus soja, havtorn och timjan från vår trädgård
eller
Stekt tuppbröst från Munka-Ljungby med brynta små champinjoner och inkokt steklök, serveras med
potatiskroketter smaksatta med Gruyère och surkål samt Sauce Blanquette smaksatt med sherry