Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Meny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lördagslunch 15 juni

Kallrökt lax på stekt levain från Bröd & Sovel med grön och vit sparris, sallad och rädisor samt vit sparrismajonnäs 179 kr

Menu
Liten toast på stekt levain från Bröd & Sovel med kallrökt lax samt grön och vit sparris, sallad, rädisor och vit sparrismajonnäs

Stekt lamminnerfilé från slaktaren i Appeltorp med persiljesvängd färskpotatis och primörer samt lammsky och ramslökssmör

299 kr
Endast varmrätt 199 kr

LUNCH MENY VECKA 24

SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-13.30

FISK
Stekt kolja med primörmorötter och spenat, serveras med citronmarinerad sticklök och dillsvängd potatis från Stellan samt romsås
139 kr

KÖTT
Helstekt kotlettrad med knaperstekt svål, serveras med risotto på rostad tomat och sallad på zucchini och rucola samt gremolata
139 kr

VEGETARISKT
Tomatrisotto med stekta primörer och lagrad svensk hårdost, sallad på zucchini och rucola samt gremolata
129 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel
endast accepterar kortbetalning

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

En liten sked Carelian Caviar, 5 gr. med 2 cl isad Absolut Elyx eller
ett glas champagne alternativt alkoholfritt 259/209 kr

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt Brioche
eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

Sotad och lättrökt pilgrimsmussla med rädisor från Solmarka Gård och salladsemulsion samt syrad grädde från Löt Gårdsmejeri och syltade senapsfrön 239 kr

Smörbakad vit sparris med vit sparris-sabayonne, och vinaigrette med vår egen stenbitsrom, gräslök samt krispigt Mörka Småland 249 kr

Tartar på hummer och Fröya lax smaksatt med citron och vallmofrö, serveras med
hummermajonnäs, broccoli och spansk körvel från vår trädgård 259 kr

PM:s råbiff på kalvinnanlår smaksatt med fläderkapris, inlagd lök och stjälkselleri,
serveras med rostad mandel och riven Gammel Knas-ost samt dijonmajonnäs och
husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(tillval: vår egen stenbitsrom 79 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med vit och grön sparris, Almnäs Tegel ost och ramslöksolja
samt örter från skogen och vår trädgård 249 kr(tillval: sommartryffel 50 kr)

Stekt nyfångad makrill från Kattegatt med råstekt grön sparris från Algutsrum, spenat från
Somarka Gård, citron- och dillgratinerad färskpotatis samt mandel-vinaigrette 289 kr

Ångad rödtunga med vårens primörer och forellrom, serveras med lättrökta blåmusslor
och smörsås smaksatt med fläderblommor från Odensjö 379 kr

Helstekt vårkyckling från Munka Ljungby med grillad hjärtsallat och primörer samt
fermenterad ramslök, friterad kapris och majonnäs smaksatt med rostad vitlök 299 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med stekt sparris och Almnäs Tegel ost samt sotad knipplök, vit sparrisemulsion och husets pommes frîtes 385 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ellens dessert i glas med karamell-mousse, bavaroise och
gelé på syren samt crunch på sesamfrön 115 kr

Pistagebavaroise med rabarbersorbet och rabarberkräm med citrontimjan
samt crunch på rostad mandel och havre 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra
sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Sotad och lättrökt pilgrimsmussla med rädisor från Solmarka Gård
och salladsemulsion samt syrad grädde från Löt Gårdsmejeri och syltade senapsfrön

eller

Smörbakad vit sparris med vit sparris-sabayonne, och vinaigrette
med vår egen stenbitsrom, gräslök samt krispigt Mörka Småland

HUVUDRÄTT

Stekt nyfångad makrill från Kattegatt med råstekt grön sparris från Algutsrum, spenat från Somarka Gård, citron- och dillgratinerad färskpotatis samt mandel-vinaigrette

eller

Helstekt vårkyckling från Munka Ljungby med grillad hjärtsallat och primörer samt fermenterad ramslök, friterad kapris och emulsion smaksatt med rostad vitlök

DESSERT

Ellens dessert i glas med karamell-mousse, bavaroise
och gelé på syren samt crunch på sesamfrön

eller

Pistagebavaroise med rabarbersorbet och rabarberkräm
med citrontimjan samt crunch på rostad mandel och havre

 

Trerätters meny 575 kr

Tvårätters meny 475 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive 169 kr
(PM-pralin och ett glas digestive
unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe)

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 11.30-17.00 SAMT LÖRDAG FRÅN 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 35 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
Brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

PM:s råbiff på kalvinnanlår smaksatt med fläderkapris, inlagd lök och stjälkselleri,
serveras med rostad mandel och riven Gammel Knas-ost samt dijonmajonnäs
och husets pommes liten/stor 209/259 kr
(tillval: vår egen stenbitsrom 79 kr)

Sotad och lättrökt pilgrimsmussla med rädisor från Solmarka Gård och salladsemulsion
samt syrad grädde från Löt Gårdsmejeri och syltade senapsfrön 229 kr

 

VARMRÄTTER

Risotto med vit och grön sparris, Almnäs Tegel ost och
ramslöksolja samt örter från skogen och vår trädgård 249 kr
(tillval: sommartryffel 50 kr)

Stekt nyfångad makrill från Kattegatt med vårens
primörer och dillsvängd färskpotatis samt mandel-vinaigrette 259 kr

PM:s råbiff på kalvinnanlår smaksatt med fläderkapris, inlagd lök och stjälkselleri,
serveras med rostad mandel och riven Gammel Knas-ost samt dijonmajonnäs
och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(tillval: vår egen stenbitsrom 79 kr)

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohan-majonnäs
och sallad samt husets pommes frîtes 239 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor,
kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 249 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ellens dessert i glas med karamell-mousse, bavaroise
och gelé på syren samt crunch på sesamfrön 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt
utvalda av våra sommelierer
samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Bistro information

Läs mer

ÖPPETTIDER

Måndag 11.30 – 22.30
Tisdag 11.30 – 22.30
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00
Fredag 11:30 – 01.00
Lördag 12.00 – 01.00
Stängt Söndagar

ÖPPETTIDER MIDSOMMARHELGEN 2019

Torsdag 20 juni – 11.30-14.00
Fredag 21 juni – Stängt
Lördag 22 juni – Stängt
Söndag 23 juni – Stängt

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur:
Per Bengtsson

Kökschef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close