Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lördagslunch 19 september

Toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel serveras med en liten sallad 179 kr

Menu
Liten Toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel

Bakad grissida med rostad potatis och morötter från Solmarka Gård,
serveras med vår egen surkål samt skysås med äpple och senapsfrön

299 kr
Endast varmrätt 199 kr

Lunch vecka 38 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Lammfärsbiff med tomatbrässerade grönsaker, serveras med
rostad potatis och örtsallad samt basilikayoghurt
139 kr

FISK
Ångad kolja med broccolipuré och syrad fänkål, serveras med
dillsvängd färskpotatis och brynt skaldjurssmör
139 kr

VEG
Stekta champinjoner med tomatbrässerade grönsaker, serveras med rostad
potatis och broccoli samt basilikayoghurt och vårens örter
139 kr

 

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st  

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Stekta småländska svampar från våra bästa plockare med rotselleri från Solmarka Gård
smaksatt med mejram och varm kantarellemulsion 229 kr
(Tillval: tryffel 50 kr)

Krondillsrimmad torsk med kombination på årets skörd av tomater från vårt växthus och
krondillsolja samt tomat-dashi smaksatt med chili från vårt orangerie 239 kr

Krämig soppa på småländska kräftor från Örken med syrad kålrot från Vassmolösa,
serveras med örtmarinerad zucchini och fånkålsdill samt nybakad brioche från Bröd
& Sovel smaksatt med dill och Gammelknas ost 249 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp och syltade granskott från Värend,
serveras med vattenlingon och råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
liten/stor 209/259 kr
(Tillval: tryffel 50 kr)

VARMRÄTTER

Helstekt spetskål med variation på ekologisk majs från Botulf och
inlagda tomater från vårt växthus samt vinaigrette på rostad mandel och brynt smör 249 kr

Piggvar pocherad på ben, serveras med vasslebakad späd purjolök från
Solmarka Gård och Mariannes nyplockade svampar samt lättsyrad röd steklök och gräslöks-beurre blanc 475 kr

Halstrad öring från Tjärö med variation på rotselleri och äpple från Urshult, serveras med
rökta blåmusslor samt vinaigrette på rostade hasselnötter och kallpressad rapsolja 319 kr

Krispigt ankbröst med rödbetspuré och glaserade rödbetor från Solmarka Gård, Chérie-potatis från Stellan i Bläsinge rostade i ankfett, syrad silverlök samt anksky smaksatt med körsbär inlagda med anis 329 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda skånska gårdar
med puré på ekologisk majs från Botulf, sherryglaserad kål och bönor
samt saltrostad Marcona-mandeloch husets pommes frîtes 395 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och sommartryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

Jons dessert i glas med päronkompott och saltkolamousse samt inlagda päron och kanderade hasselnötter 115 kr

Variation på blåbär med bavaroise på syrad grädde, citronverbena-mousse,
citroncurd samt flarn med puffad vetemalt och kardemumma 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Söndagsmiddag på PM & Vänner Bistro - Från 16.00

TRERÄTTERSMENY

FÖRRÄTTER

Sallad med kallrökt lax från Klasamåla, fänkål, surdegskrutonger och en
vinaigrette på kapris samt löskokt ekologiskt ägg från Gårdsby

eller

Kökets utvalda charkuterier och Almnäs Tegel ost, serveras med
oliver, cornichons och semi-torkade tomater samt syrad rödlök

VARMRÄTTER

Bakad grissida med rostad potatis och morötter från Solmarka Gård,
serveras med vår egen surkål samt skysås på äpple och senapsfrön

eller

Helstekt rotselleri med rostad potatis och morötter från Solmarka Gård
serveras med vår egen surkål och vinaigrette på äpple och senapsfrön

DESSERTER

Chefskonditor Jons dessert i glas med karameliserad mjölkchokladmousse, nyponkräm och honungsrostad müsli

eller

Två goda ostar med frukt- och nötbröd samt marmelad från bageriet

 

Trerättersmeny 395 kr
Tvårättersmeny 345 kr
Endast varmrätt 295 / 245 kr

FAVORITER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
_____________

PM:s råbiff ”Skog” smak satt med svamp och syltade granskott från Värend,
serveras med vattenlingon och råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/stor 209/259 kr
(Tillval: tryffel 50 kr)

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Krondillsrimmad torsk med kombination på årets skörd av tomater från vårt
växthus och krondillsolja samt tomat-dashi smaksatt med chili från vårt orangerie

eller

Stekta småländska svampar från våra bästa plockare med rotselleri från
Solmarka Gård smaksatt med mejram och varm kantarellemulsion
(Tillval: tryffel 50 kr)

HUVUDRÄTT

Halstrad öring från Tjärö med variation på rotselleri och äpple från Urshult, serveras med
rökta blåmusslor samt vinaigrette på rostade hasselnötter och kallpressad rapsolja

eller

Krispigt ankbröst med rödbetspuré och glaserade rödbetor från Solmarka Gård, Chérie-potatis
från Stellan i Bläsinge rostade i ankfett, syrad silverlök samt anksky smaksatt med körsbär inlagda med anis

DESSERT

Jons dessert i glas med päronkompott och saltkolamousse samt inlagda päron och kanderade hasselnötter

eller

Variation på blåbär med bavaroise på syrad grädde, citronverbena-mousse,
citroncurd samt flarn med puffad vetemalt och kardemumma

Trerättersmeny 599 kr

Tvårättersmeny 529 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 SAMT LÖRDAG 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st 

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Krondillsrimmad torsk med kombination på årets skörd av tomater från vårt växthus och
krondillsolja samt tomat-dashi smaksatt med chili från vårt orangerie 239 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp och syltade granskott från Värend,
serveras med vattenlingon och råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
liten/stor 209/259 kr
(Tillval: tryffel 50 kr)

 

VARMRÄTTER

Helstekt spetskål med variation på ekologisk majs från Botulf och inlagda tomater från
vårt växthus samt vinaigrette på rostad mandel och brynt smör 249 kr

Halstrad öring från Tjärö med bakad kål och dillsvängd potatis från Stellan i Bläsinge samt brynt smör med räkor och pepparrot 259 kr

Råbiff med klassiska tillbehör
liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr) 

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr  

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor,
kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap hommage à Magnus 249 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

Jons dessert i glas med päronkompott och saltkolamousse samt inlagda päron och kanderade hasselnötter 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY TAKE-AWAY - MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 299 kr

Krondillsrimmad torsk med kombination på årets skörd av tomater från vårt växthus och
krondillsolja samt tomat-dashi smaksatt med chili från vårt orangerie 209 kr

Krämig soppa på småländska kräftor från Örken med syrad kålrot från Vassmolösa,
serveras med örtmarinerad zucchini och fånkålsdill samt nybakad brioche från Bröd
& Sovel smaksatt med dill och Gammelknas ost 209 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp och syltade granskott från Värend,
serveras med vattenlingon och råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
liten/stor 189/229 kr
(Tillval: tryffel 50 kr)

 

VARMRÄTTER

Helstekt spetskål med variation på ekologisk majs från Botulf och
inlagda tomater från vårt växthus samt vinaigrette på rostad mandel och brynt smör 219 kr

Halstrad öring från Tjärö med variation på rotselleri och äpple från Urshult, serveras med
rökta blåmusslor samt vinaigrette på rostade hasselnötter och kallpressad rapsolja 289 kr

Krispigt ankbröst med rödbetspuré och glaserade rödbetor från Solmarka Gård, Chérie-potatis från Stellan i Bläsinge rostade i ankfett, syrad silverlök samt anksky smaksatt med körsbär inlagda med anis 299 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda skånska gårdar
med puré på ekologisk majs från Botulf, sherryglaserad kål och bönor
samt saltrostad Marcona-mandeloch husets pommes frîtes 355 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 149 kr

Chefkonditor Jons chokladdessert med saltkola, pekannötter och brownie 69 kr

PM:s klassiska citrontarte 49 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 59 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 22.30
Tisdag 11.30 – 22.30
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00
Fredag 11:30 – 00.00
Lördag 12.00 – 01.00
Söndag 16.00-22.00

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close