Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 38 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Klassisk raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon
139 kr

FISK
Ångad torsk med gurka och rädisor, serveras med kokt potatis från Stellan
i Bläsinge, riven pepparrot samt vinaigrette på blåmusslor och dill
139 kr

VEG
Confiterad portabello med spenat, gurka och rädisor, serveras med kokt
potatis från Stellan i Bläsinge, riven pepparrot samt hasselnötsemulsion
139 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Lördagslunch 25 september - Serveras från 12.00

Krämig skaldjursoppa med sotad pilgrimsmussla och syrad kålrot från
Solmarka Gård samt fänkåls-crudité och surdegskrutonger från bageriet 179 kr

MENU
Krämig skaldjursoppa med sotad pilgrimsmussla och syrad kålrot från
Solmarka Gård samt fänkåls-crudité och surdegskrutonger från bageriet

Helstekt lammstek från slaktaren i Appeltorp med rostade höstprimörer
och potatisstomp med lagrad prästost samt röd vinbärsgelé och smörad svamp-skysås

299 kr
Endast varmrätt 199 kr

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör
10 gram/25 gram 395 / 695 kr

Soppa på rostad rotselleri från Solmarka Gård med confiterat anklår, färsk
ekologisk majs samt inlagt Urshultsäpple, hasselnötter och friterad salvia 229 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

Stekta kantareller från Värend med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby,
syrad kålrot och surdegskrutonger samt varm kantarellemulsion 239 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

Rimmad Fröyalax med kålrabbi från Vassmolösa, sagogryn med
ponzu samt gurka och ingefäramajonnäs 249 kr

PM:s råbiff ”Skog” smak satt med svamp och syltade granskott från Värend,
serveras med vattenlingon, råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 219 kr/269 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

 

VARMRÄTTER

Sotad broccoli och sherrykokt kål med variation på färsk ekologisk majs från Botulf, serveras
med fläderinkokt fänkål och steklök samt vinaigrette på rostade mandlar och brynt smör 249 kr

Slätvarsfilé ”meunière” med vasslebakad purjolök från Solmarka Gård, serveras med
fläderinkokt fänkål och steklök samt beurre blanc med forellrom 475 kr

Krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med variation på broccoli samt vinaigrette
på småländska kräftor från Örken och brynt smör 349 kr

Bakad grissida med glaserade primörbetor och picklade svarta vinbär från PM:s trädgård,
serveras med luftig puré på potatis och schalottenlök toppad med krispig lök samt skysås
smaksatt med varmrökt sidfläsk 329 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med puré på färsk ekologisk majs
från Botulf, sherryglaserad kål, stekta kantareller samt saltrostade Marcona-mandlar och
husets pommes frîtes 395 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och sommartryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

Rebeccas dessert i glas med variation på havtorn och salt
karamellmousse med brynt smör samt honungsrostade pumpafrön 115 kr

Variation på blåbär med bavaroise på syrad grädde, citronverbenamousse, citroncurd
samt flarn med puffad vetemalt och kardemumma 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Soppa på rostad rotselleri från Solmarka Gård med confiterat anklår,
färsk ekologisk majs samt inlagt Urshultsäpple, hasselnötter och friterad salvia
(Tillval: Tryffel 50 kr)

eller

Rimmad Fröyalax med kålrabbi från Vassmolösa, sagogryn med ponzu samt gurka och ingefäramajonnäs

 

HUVUDRÄTT

Krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med variation på
broccoli samt vinaigrette på småländska kräftor från Örken och brynt smör

eller

Bakad grissida med glaserade primörbetor och picklade svarta vinbär från PM:s trädgård, serveras med luftig puré på potatis och schalottenlök toppad med krispig lök samt skysås smaksatt med varmrökt sidfläsk

 

DESSERT

Rebeccas dessert i glas med variation på havtorn och salt
karamellmousse med brynt smör samt honungsrostade pumpafrön

eller

Variation på blåbär med bavaroise på syrad grädde, citronverbenamousse,
citroncurd samt flarn med puffad vetemalt och kardemumma

Trerättersmeny 599 kr

Tvårättersmeny 529 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st 

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche
eller krispig råraka och klassiska tillbehör
10 gram / 25 gram 395 kr/695 kr

Rimmad Fröyalax med kålrabbi från Vassmolösa, sagogryn med ponzu samt gurka och ingefäramajonnäs 249 kr

PM:s råbiff ”Skog” smak satt med svamp och syltade granskott från Värend, serveras med vattenlingon, råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 219/269 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

 

VARMRÄTTER

Sotad broccoli och sherrykokt kål med variation på färsk ekologisk majs från Botulf, serveras
med fläderinkokt fänkål och steklök samt vinaigrette på rostade mandlar och brynt smör 249 kr

Krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med broccoli, syrad lök,
hasselnötter samt dillsvängd potatis från Stellan i Bläsinge och skaldjursvinaigrette 279 kr

PM:s råbiff ”Skog” smak satt med svamp och syltade granskott från Värend,
serveras med vattenlingon och råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 219/269 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr  

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor,
kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap hommage à Magnus 249 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Crème Brûlée 109 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och sommartryffel 185 kr

Rebeccas dessert i glas med variation på havtorn och salt
karamellmousse med brynt smör samt honungsrostade pumpafrön 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Söndagsmiddag 26 september - serveras från 16.00

APERITIFS

Champagne 139 kr
Bloody Mary 145 kr
Småländsk Gin & Tonic 145 kr
Rudenstams Vita Vinbär 42 kr
Virgin Mary 99 kr

KLASSIKER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

PM:s råbiff ”Skog” smak satt med svamp och syltade granskott från Värend, serveras med
vattenlingon, råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 219/269 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

Krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med broccoli, syrad lök och hasselnötter
samt dillsvängd potatis från Stellan i Bläsinge och skaldjursvinaigrette 279 kr

Tre utvalda ostar med frukt- och nötbröd samt marmelad från bageriet 169 kr

 

”SÖNDAGSMIDDAG”

Soppa på rostad rotselleri från Solmarka Gård med confiterat anklår, färsk ekologisk
majs samt inlagt Urshultäpple, hasselnötter och friterad salvia
(Tillval: Tryffel 50 kr)

Flankstek med patatas bravas, chimichurri samt sallad på spenat, torrsaltad bacon, syrad lök och rostade hasselnötter
eller
Sotad broccoli och sherrykokt kål med variation på färsk ekologisk majs från Botulf,
fläderinkokt fänkål och steklökar samt vinaigrette på rostade mandlar och brynt smör

Chefskonditor Jons dessert i glas med blåbärskompott och gräddfilsmousse
samt lavendelmaräng och havrecrunch smaksatt med kardemumma

 

Tre rätter 395 kr

Två rätter 345 kr

Förrätt 195 krpage1image45891328

Varmrätt 295/245 kr

Dessert 95 kr

Ost 95 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

Take Away - Serveras måndag-lördag från 17.00

FÖRRÄTTER

Kalix-löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 279 kr

Soppa på rostad rotselleri från Solmarka Gård med confiterat anklår och färsk
ekologisk majs samt inlagt Urshultäpple, hasselnötter och friterad salvia 209 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

Rimmad Fröyalax med kålrabbi från Vassmolösa, sagogryn med ponzu samt gurka och ingefäramajonnäs 219 kr

PM:s råbiff ”Skog” smak satt med svamp och syltade granskott från Värend, serveras med
vattenlingon, råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och nyfriterade potatischips 189/229 kr
(Tillval: Tryffel 50 kr)

 

VARMRÄTTER

Sotad broccoli och sherrykokt kål med variation på färsk ekologisk majs från Botulf, fläderinkokt
fänkål och steklök samt vinaigrette på rostade mandlar och brynt smör 219 kr

Krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med variation på broccoli och
vinaigrette på småländska kräftor från Örken och brynt smör 319 kr

Bakad grissida med glaserade primörbetor och picklade svarta vinbär från PM:s trädgård, serveras med luftig puré på potatis och schalottenlök toppad med krispig lök samt skysås smaksatt med varmrökt sidfläsk 299 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med puré på färsk ekologisk majs från Botulf,
sherryglaserad kål och stekta kantareller samt saltrostade Marcona-mandlar och stekt potatis 355 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 149 kr

Chefkonditor Jons cholkaddessert med saltkola, pekannötter och brownie 69 kr

PM:s klassiska citrontarte 49 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 59 kr

Tryfflar och praliner 19 kr/st

Close
Close

Söndagsmiddag

Avsluta veckan på bästa möjliga sätt med en härlig middag i vår bistro
Läs mer

Varje söndag från 16.00 har ni möjlighet att avsluta veckan på bästa möjliga sätt. Unna er en middag i vår bistro,
kom ner på ett glas vin eller kanske en dessert och något sött i glaset.

Vi erbjuder en trerätters meny för endast 395 kr och aktuell meny hittar ni här på vår hemsida.
Klicka in fliken Bistromeny. Utöver vår trerätters kan man också välja bland klassiker såsom vår råbiff eller kanske några ostron att inleda med. Önskar ni bara en varmrätt går det självklart också bra att beställa.

Varmt välkomna till söndagar med vännerna på PM & Vänner!

 

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 23.00
Tisdag 11.30 – 23.00
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00
Fredag 11:30 – 00.00
Lördag 12.00 – 00.00
Söndag 16.00 – 22.00

 

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close