Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunchmeny vecka 15

KÖTT
Helstekt kotlettrad med rostad potatis och  jordärtskocka från Vrånghult,
serveras med 
mâchesallad, picklad pumpa samt en emulsion på krasse
139 kr

FISK
Havets Wallenbergare med kokt potatis från Stellan i Bläsinge,
gröna ärtor samt luftig skaldjurssås och citron

139 kr

VEG
Confiterad portabello med rostad potatis och  jordärtskocka från Vrånghult,
serveras med mâchesallad, picklad pumpa samt en emulsion på krasse

139 kr

 

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalix löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka samt klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (30 gr.) med smörstekt brioche
eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Variation på gulbetor från Solmarka Gård med rökta mandlar,
crème på fetaost från Harshult, blodapelsin och vattenkrasse 219 kr

Öppen ravioli med havskräfta och sotad pilgrimsmussla, serveras med
confiterad tomat från PM:s Växthus, blekselleri och citron-aioli samt luftig blåmusselsås och tomatolja 259 kr

Crème Ninon med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby och gårdsskinka från Karlsfälts Gård
samt vinterkyndel och crunch på Mörka Småland smaksatt med tryffel 229 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök,
serveras med rostade hasselnötter, mâchesallat, riven Gammelknas ost samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalix-löjrom 69 kr)

VARMRÄTTER

Helstekt spetskål med picklat äpple och jordärtskocka från Vrånghult, serveras med
vispat smör smaksatt med äppelcidervinäger-senap och grillad grädde med örtolja 249 kr

Bakad rimmad röding med dillglaserad palsternacka från Solmarka Gård och
syrad blomkål samt potatischips och varm sötsur dillemulsion 309 kr

Ångad skreirygg från Lofoten med Botulfs smörkokta kålrabbi,
karamelliserad lökpuré och steklökar samt beurre blanc med forellrom och gräslök 399 kr

Helstekt lår på primörlamm från slaktaren i Appeltorp med spetskål, Pommes Anna med
picklad jordärtskocka och äpple samt grillad grädde och rosmarinsky 329 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med variation på purjolök och sotad hjärtsallad samt vispat smör smaksatt med äppelcidervinäger-senap och PM:s pommes frîtes 385 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 235 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ellens dessert i glas med bavaroise på ängssyra och blåbärsmousse
samt höstens inlagda blåbär och honungsrostad havre 115 kr

Chefskonditor Jons chokladdessert med bavaroise på mjölkchoklad och crème på
Valhrona Caraibe samt variation på jordnötter och saltkolaglass 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Variation på gulbetor från Solmarka Gård med rökta mandlar,
crème på fetaost från Harshult, blodapelsin och vattenkrasse

eller

Crème Ninon med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby och gårdsskinka
från Karlsfälts Gård samt vinterkyndel och crunch på Mörka Småland smaksatt med tryffel

HUVUDRÄTT

Bakad rimmad röding med dillglaserad palsternacka från Solmarka Gård
och syrad blomkål samt potatischips och varm sötsur dillemulsion

eller

Helstekt lår på primörlamm från slaktaren i Appeltorp med spetskål,
Pommes Anna med picklad jordärtskocka och äpple samt grillad grädde och rosmarinsky

DESSERT

Ellens dessert i glas med bavaroise på ängssyra och blåbärsmousse
samt höstens inlagda blåbär och honungsrostad havre

eller

Chefskonditor Jons chokladdessert med bavaroise på mjölkchoklad
och crème på Valhrona Caraibe samt variation på jordnötter och saltkolaglass

 

Trerätters meny 595 kr

Tvårätters meny 495 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

TILLFÄLLIG TAKE AWAY MENU - SERVERAS MÅNDAG TILL LÖRDAG FRÅN 17.00

Vänligen maila er beställning till reservations@pmrestauranger.se
Vänligen notera avhämtning sker senast 19.00 på fredag och lördag då vi efter
detta vill ta hand om våra gäster i huset på bästa möjliga sätt. 

FÖRRÄTTER

Kalix-löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche
eller krispig råraka och klassiska tillbehör 299 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (30 gr.) med smörstekt brioche
eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Variation på gulbetor från Solmarka Gård med rökta mandlar, crème på fetaost
från Harshult, blodapelsin och vattenkrasse 189 kr

Crème Ninon med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby och gårdsskinka
från Karlsfälts Gård samt vinterkyndel och crunch på Mörka Småland smaksatt med tryffel 199 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade hasselnötter, mâchesallat, riven Gammelknas ost samt dijonmajonnäs och nyfriterade potatischips 189/229 kr

VARMRÄTTER

Helstekt spetskål med picklat äpple och jordärtskocka från Vrånghult,
serveras med vispat smör smaksatt med cidervinäger-senap och grillad grädde med örtolja 219 kr

Ångad skreirygg från Lofoten med Botulfs smörkokta kålrabbi,
karamelliserad lökpuré och steklökar samt beurre blanc med forellrom och gräslök 349 kr

Helstekt lår på primörlamm från slaktaren i Appeltorp med spetskål,
Pommes Anna med picklad jordärtskocka och äpple samt grillad grädde och rosmarinsky 299 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med variation på purjolök och sotad
hjärtsallad samt vispat smör med cidervinäger-senap och Pommes Anna 339 kr

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 149 kr

Chefkonditor Jons cholkaddessert med saltkola, pekannötter och brownie 69 kr

PM:s klassiske citrontarte 49 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 59 kr Tryfflar och praliner 19 kr/st

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 11.30-17.00 SAMT LÖRDAG FRÅN 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalix löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche
eller krispig råraka samt klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Variation på gulbetor från Solmarka Gård med rökta mandlar, crème på fetaost
från Harshult, blodapelsin och vattenkrasse 219 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök,
serveras med rostade hasselnötter, mâchesallat, riven Gammelknas ost samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalix-löjrom 69 kr)

 

VARMRÄTTER

Helstekt spetskål med picklat äpple och jordärtskocka från Vrånghult, serveras med
vispat smör smaksatt med äppelcidervinäger-senap och grillad grädde med örtolja 249 kr

Bakad rimmad röding med dillglaserad potatis från Stellan i Bläsinge och
picklad blomkål samt brynt smör med rostade hasselnötter och sojasås 269 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök,
serveras med rostade hasselnötter, mâchesallat, riven Gammelknas ost samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalix-löjrom 69 kr)

”Steak Minute”
150g hängmörad ryggbiff med Karljohan-majonnäs och sallad samt PM:s pommes frîtes 259 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan,
rödbetor, kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 249 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Crème Brûlée 109 kr

Jons dessert i glas med variation på havtorn och mousse på karamelliserad choklad samt puffade quinonafrön 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Bistroinformation

Läs mer

ÖPPETTIDER PÅSK 2020
Skärtorsdagen 11:30 – 23.00
Långfredagen 17:00 – 00.00
Påskafton 12.00 – 00.00
Påskdagen Stängt
Annandag påsk Stängt

 

ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 22.30
Tisdag 11.30 – 22.30
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00
Fredag 11:30 – 00.00
Lördag 12.00 – 01.00
Stängt Söndagar

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close