Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 33 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Bakad svensk kalvhögrev med primörmorot och sticklök, serveras med kokt färskpotatis samt dragonvelouté
139 kr

FISK
Stekt citronrimmad sej från Lofoten med sotad romansallat, serveras med rostad broccoli
och bakad tomat samt picklad silverlök, krutonger och prästostdressing
139 kr

VEG
Sotad romansallat med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby, serveras med rostad broccoli,
bakad tomat och picklad silverlök samt krutonger och dressing på lagrad prästost
139 kr

 

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st  

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Helstekt blomkål från Botulf med vaktelägg från Lammhult och riven sommartryffel, serveras med krispig crunch på Mörka Småland från Bröd & Sovel samt vinaigrette på krasse och libbsticka från PM:s trädgård 229 kr

Tartar på rå och kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med primörgurka och rädisor från Solmarka Gård samt kall tomatconsommé smaksatt med chili från PM:s växthus och emulsion på rimmad citron 249 kr

Sotad pilgrimsmussla med variation på fänkål och lättrökt forellrom samt
majonnäs på vit sparris från Vätterns strand och potatischips med citronsalt 239 kr  

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 79 kr)

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 249 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Ångad bergtunga med variation på broccoli och rädisor från Solmarka Gård,
serveras med smörad skaldjursbuljong, rostade hasselnötter och tomatolja 359 kr

Bakad röding med syrad blomkål och vinaigrette på grillat smör,
serveras med räkor och dill, blomkålsemulsion samt riven pepparrot, spenat och färskpotatis från Botulf 339 kr

Stekt majskyckling från Munka Ljungby med flädermarinerad zucchini från Vassmolösa,
picklad röd steklök och friterad ostronskrivling samt risotto med lagrad prästost och gräslöksgremolata 329 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med dagens nyskördade grönsaker
från våra bästa odlare samt husets pommes frîtes och Sauce Béarnaise 395 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och sommartryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ingrids dessert i glas med variation på hallon, mousse på kesella
och citron samt dragonmaräng och crunch på vit choklad 115 kr

Jordgubbar marinerade med lime och muscovadosocker på en
pistagebotten och curd på fläder från Odensjö samt vaniljbavaroise och smultronsorbet 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

TAKE AWAY - MÅNDAG TILL LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Kalix-löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör299 kr

Helstekt blomkål från Botulf med vaktelägg från Lammhult och riven sommartryffel,
serveras med krispig crunch på Mörka Småland från Bröd & Sovel samt vinaigrette
 krasse och libbsticka från PM:s trädgård 199 kr

Tartar på rå och kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med primörgurka och rädisor från Solmarka Gård samt kall tomatconsommé smaksatt med chili från PM:s växthus och emulsion på rimmad citron 219 kr

Sotad pilgrimsmussla med variation på fänkål och lättrökt forellrom samt
majonnäs på vit sparris från Vätterns strand och potatischips med citronsalt 209 kr  

Råbiff med klassiska tillbehör och potatischips liten/stor 189/229 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 79 kr)

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare och lagrad prästost, serveras
med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 219 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Ångad bergtunga med variation på broccoli och rädisor från Solmarka Gård,
serveras med smörad skaldjursbuljong, rostade hasselnötter och tomatolja 329 kr

Bakad röding med syrad blomkål och vinaigrette på grillat smör, serveras
med räkor och dill, samt riven pepparrot, spenat och färskpotatis från Botulf 309 kr

Stekt majskyckling från Munka Ljungby med flädermarinerad zucchini från Vassmolösa,
picklad röd steklök och friterad ostronskrivling samt
risotto med lagrad prästost och gräslöksgremolata 299 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med
dagens nyskördade grönsaker från våra bästa odlare samt stekt färskpotatis och Sauce Béarnaise 355 kr

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 149 kr

Chefkonditor Jons cholkaddessert med saltkola, pekannötter och brownie 69 kr

PM:s klassiske citrontarte 49 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 59 kr

Tryfflar och praliner 19 kr/st

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Helstekt blomkål från Botulf med vaktelägg från Lammhult och riven sommartryffel, serveras med krispig crunch på rågbröd från Bröd & Sovel samt vinaigrette på krasse och libsticka från PM:s trädgård 

eller

Sotad pilgrimsmussla med variation på fänkål och lättrökt forellrom samt
majonnäs på vit sparris från Vätterns strand och potatischips med citronsalt

HUVUDRÄTT

Bakad röding med syrad blomkål och vinaigrette på grillat smör, serveras med räkor
och dill, blomkålsemulsion samt riven pepparrot, spenat och färskpotatis från Botulf

eller

Stekt majskyckling från Munka Ljungby med flädermarinerad zucchini från Vassmolösa,
picklad röd steklök och friterad ostronskrivling samt risotto med lagrad prästost och gräslöksgremolata

DESSERT

Ingrids dessert i glas med variation på hallon, mousse på kesella
och citron samt dragonmaräng och crunch på vit choklad

eller

Jordgubbar marinerade med lime och muscovadosocker på en pistagebotten
med curd på fläder från Odensjö samt vaniljbavaroise och smultronsorbet

 

Trerätters meny 599 kr

Tvårätters meny 529 kr

Osttillägg 159 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 SAMT LÖRDAG 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st 

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr) 

Sotad pilgrimsmussla med variation på fänkål och lättrökt forellrom
samt majonnäs på vit sparris från Vätterns strand och potatischips med citronsalt 239 kr

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare och lagrad prästost, serveras med
rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 249 kr (Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad röding med sommarprimörer från våra bästa odlare och dillsvängd
färskpotatis samt brynt smör med räkor och pepparrot 259 kr 

Råbiff med klassiska tillbehör liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr) 

PM:s sallad med kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla och färskpotatis,
serveras med vaktelägg från Lammhult, fänkål och rädisor samt emulsion på vit sparris från Vätterns strand
och surdegskrutonger från Bröd & Sovel liten/stor 169/229 kr 

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr  

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor,
kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap hommage à Magnus 249 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ingrids dessert i glas med variation på hallon, mousse på kesella
och citron samt dragonmaräng och crunch på vit choklad 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 22.30
Tisdag 11.30 – 22.30
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00
Fredag 11:30 – 00.00
Lördag 12.00 – 01.00
Söndag Stängt

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close