Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 20 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30

KÖTT
Bakad svensk högrev med sticklök, gröna bönor och inlagd morot, serveras med kokt färskpotatis samt dragonveloutésås
159 kr

FISK
Stekt citronrimmad sej från Lofoten med sotad romansallat, serveras med rostad broccoli och bakad tomat samt picklad silverlök, krutonger och prästostdressing
159 kr

VEG
Sotad romansallat med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby, serveras med rostad broccoli, bakad tomat och picklad silverlök samt krutonger och dressing på lagrad prästost
149 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 18 maj - Serveras från 12.00

Menu
Nässelsoppa med Kallrökt lax från Klasamåla, lättkokt ägg från Gårdsby, inkokt fänkål och
surdegskrutonger från vårt bageri

Helstekt lammstek från slaktaren i Appeltorp med smörsvängd spetskål och ramslök, grillad grädde och
ramslöksolja samt Pommes Anna

 

Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr

Med reservation för slutförsäljning

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Hälleflundra gravad med fänkål och rosépeppar, serveras med variation på primörgurka och
syrliga rädisor samt get-färskost och mynta från vårt växthus 289 kr

Stekt vit sparris från Vätterns strand med färsk stenbitsrom, rostade hasselnötter samt hollandaise och
vårens örter från skog och mark 299 kr

Friterade kroketter på potatis från Stellan i Bläsinge och Pata Negra, serveras med crudité på gröna tomater och
vårens primörer samt emulsion på rostad paprika och Pimentón 279 kr

PM:s råbiff smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat,
riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med sotad grön sparris från Vinslöv, vårens primörer med quinoakrisp samt spansk körvel och
sparris-smörsås 289 kr

Friterad kolja med sallad på spenat från Solmarka Gård, blekselleri och råhyvlad rabarber, serveras med skaldjursmajonnäs, grillad citron och husets pommes frîtes 379 kr

Halstrad makrill från Kattegatt med sotad grön sparris från Vinslöv och picklade omorgna jordgubbar, serveras med färskpotatis och ramslöks-hollandaise 389 kr

Vårkyckling från Munka-Ljungby med sotad hjärtsallat och primörgurka, serveras med inlagd rabarber och
tomat picklad med chili från växthuset samt vit sparrisemulsion 369 kr

Hängmörad svensk ryggbiff från utvalda gårdar serveras med smörglaserade vårprimörer, ört- och quinoakrisp samt skysås med ramslökskapris och husets pommes frîtes 495 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med variation på citron, vaniljmousse och viol 139 kr

Bavaroise på ängsyra med inkokt rabarber och sockerkakskrutonger, salt maräng samt rabarbersorbet 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Stekt vit sparris från Vätterns strand med färsk stenbitsrom, rostade hasselnötter samt hollandaise och
vårens örter från skog och mark

eller

Friterade kroketter på potatis från Stellan i Bläsinge och Pata Negra, serveras med crudité på gröna tomater och
vårens primörer samt emulsion på rostad paprika och Pimentón

 

HUVUDRÄTT

Friterad kolja med sallad på spenat från Solmarka Gård, blekselleri och råhyvlad rabarber, serveras med skaldjursmajonnäs, grillad citron och husets pommes frîtes

eller

Vårkyckling från Munka-Ljungby med sotad hjärtsallat och primörgurka, serveras med inlagd rabarber och
tomat picklad med chili från växthuset samt vit sparrisemulsion

 

DESSERT

Helenas dessert i glas med variation på citron, vaniljmousse och viol

eller

Bavaroise på ängsyra med inkokt rabarber och sockerkakskrutonger, salt maräng samt rabarbersorbet

 

 

Trerättersmeny 695 kr

Tvårättersmeny 625 kr

Osttillägg 185 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 329 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Friterade kroketter på potatis från Stellan i Bläsinge och Pata Negra, serveras med crudité på gröna tomater och
vårens primörer samt emulsion på rostad paprika och Pimentón 279 kr

PM:s råbiff smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat,
riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med sotad grön sparris från Vinslöv, vårens primörer med quinoakrisp samt spansk körvel och
sparris-smörsås 289 kr

Friterad kolja med sallad på spenat från Solmarka Gård, blekselleri och råhyvlad rabarber, serveras med skaldjursmajonnäs, grillad citron och husets pommes frîtes 379 kr

PM:s råbiff smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

”Steak Minute” 150 g hängmörad ryggbiff med stekta små champinjoner och grönkål från Solmarka Gård samt vattenkrasse, vispat örtsmör och husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med variation på citron, vaniljmousse och viol 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Stekt vit sparris från Vätterns strand med färsk stenbitsrom, rostade hasselnötter samt hollandaise och
vårens örter från skog och mark 299 kr

Friterade kroketter på potatis från Stellan i Bläsinge och Pata Negra, serveras med crudité på gröna tomater och
vårens primörer samt emulsion på rostad paprika och Pimentón 279 kr

PM:s råbiff smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat,
riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med sotad grön sparris från Vinslöv, vårens primörer med quinoakrisp samt spansk körvel och
sparris-smörsås 289 kr

Friterad kolja med sallad på spenat från Solmarka Gård, blekselleri och råhyvlad rabarber, serveras med skaldjursmajonnäs, grillad citron och husets pommes frîtes 379 kr

Vårkyckling från Munka-Ljungby med sotad hjärtsallat och primörgurka, serveras med inlagd rabarber och
tomat picklad med chili från växthuset samt vit sparrisemulsion 369 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med variation på citron, vaniljmousse och viol 139 kr

Bavaroise på ängsyra med inkokt rabarber och sockerkakskrutonger, salt maräng samt rabarbersorbet 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Blomsterbordet

En unik mötesplats i hjärtat av vårt hus
Läs mer

Vårt blomsterbord – Middag på ett helt nytt sätt!

I direkt anslutning till vår bistro och hotellreceptionen hittar ni dagtid våra florister i deras butik och showroom – Flora!

På kvällstid förvandlas lokalen till en unik plats för middagar. Oavsett om det är med kollegorna,
en bröllopsdag som skall firas eller kanske någon i familjen fyllt jämnt är detta vår mest privata miljö. Här sitter ni bekvämt och njuter av god mat och dryck från vår bistro. Ni har egen servicepersonal som är helt fokuserade på endast ert sällskap under kvällen och för att verkligen få känslan av att ni sitter mitt i en blomsterbutik har våra duktiga florister samma dag dukat bordet fullt med vackert blomster.

Minimumantal för att boka vårt blomsterbord är 8 personer och vi kan bekvämt välkomna upp till 16 gäster.

Aktuell meny Blomsterbordet

Amuse bouche

Nässelsoppa med bakat ägg från Gårdsby och kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla samt
inkokt fänkål och surdegskrutonger

Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland,
serveras med pommes Anna, grillad grädde och ramslöksolja

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch

795 kr

Osttilägg 185 kr

Tillhörande vinpaket med tre glas 499 kr

 

För bokning och eventuella frågor, vänligen kontakta Samuel Sörgårn
via email samuel@pmrestauranger.se eller via telefon 0470-75 97 29

Avbokningar senare än 48 timmar innan ankomst debiteras med fullt menypris.

Close
Close

Afternoon Tea

Upplev PM & Vänner Atrium och förgyll din lördag med härliga godsaker från vårt hus
Läs mer

Vårt senaste tillskott till vårt hus är PM & Vänner Atrium. En underbar mötesplats i hjärtat av hotellet med FLORA, hotellreceptionen och vår bistro som närmsta grannar. Här serverar vi Afternoon Tea varje lördag med två fasta sittningstider, 13.00 och 15.00. Ta en paus från shoppingen på stan eller passa på att skämma bort någon du håller kär.

Väl på plats kan ni avnjuta smörrebröd, kringlor med marmelad, wienerbröd, pain au chocolate, praliner, ostkaka och mycket mer. Till detta serverar vi ett väl utvalt sortiment av te och önskar man champagne finns även det att beställa.

Pris:
295 kr (395 kr med ett glas champagne)
150 kr för barn under 12 år

Bokning görs enklast via denna länk: Boka bord

Varmt välkomna!

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 23.00
Tisdag 11.30 – 23.00
Onsdag 11:30 – 00.00
Torsdag 11:30 – 00.00
Fredag 11:30 – 01.00
Lördag 12.00 – 01.00
Söndag 17.00-22.00 (Köket är öppet till 21.00)

 

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Wine Director:
Rubén Sanz Ramiro

Head Sommelier:
Arvid Lundström

Bistro manager:
Samuel Sörgårn 

Food and Beverage manager:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Henrik Westin, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close