Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunchmeny vecka 22 - Serveras måndag - fredag

KÖTT
Wallenbergare med gröna ärtor och rårörda lingon samt luftig  potatispuré och gräddsås smaksatt med calvados
139 kr

FISK
Fiskfrikassé med rostad blomkål, serveras med crudité på fänkål och äpple,
krutonger samt färskpotatis och skaldjursvelouté
139 kr

VEG
Stekt blomkål med luftig  potatispuré, sauterad spenat och äpple
samt vinaigrette på brynt smör  och rostade hasselnötter
139 kr

 

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalix löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka samt klassiska tillbehör 309 kr

Vit tysk sparris glaserad med granskottssmör, serveras med gårdsskinka från Karlsfälts Gård,
emulsion på gräslök och vit sparris samt puffad quinoa och vårens första örter 249 kr

Rimmad Fröyalax med variation på primörgurka, inlagd rabarber samt
pepparrotsmajonnäs och blomsterkrasse 239 kr

Soppa på Mariannes nässlor från Fyllerydsskogen med picklade vaktelägg från Lammhult,
vispad ekologisk crème fraîche, färsk stenbitsrom samt rostade valnötter och torkad rotselleri 229 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök,
serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalix-löjrom 69 kr)

VARMRÄTTER

Sallad på sotade vårprimörer med chilipicklade små tomater,
rostade hasselnötter samt ramslöksemulsion och röstipotatis 249 kr

Rimmad bakad öring från Tjärö med crunch på brioche och persilja,
serveras med hällstekt grön sparris, stomp på potatis från Stellan i Bläsinge
och lagrad svensk hårdost samt vinaigrette på brynt smör, sojasås, rostade hasselnötter och äpple 309 kr

Halstrad makrill från Skagerrak med blomkålscrème och forellrom samt rädisor från
Solmarka Gård, lättrökt vitvinssås och kokt svensk färskpotatis med flädersyrad schalottenlök 329 kr

Bakad grissida glaserad med äpple, serveras med sallad på
sotade vårprimörer och chilipicklade små tomater samt ramslöksemulsion 299 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med stekt vit sparris från Vättern strand,
sauterad spenat och spansk körvel samt varm emulsion på vit sparris och PM:s pommes frîtes 395 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 179 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ericas dessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse
och björnbärskräm samt salt choklad-crunch och inlagda björnbär 115 kr

Chefskonditor Jons rabarberdessert med bavaroise på vit choklad,
inkokt rabarber och citronmousse samt maränger, rostad vit chokladkrisp och rabarbersorbet 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Rimmad Fröyalax med variation på primörgurka, inlagd
rabarber samt pepparrotsmajonnäs och blomsterkrasse

eller

Soppa på Mariannes nässlor från Fyllerydsskogen med picklade vaktelägg från Lammhult,
vispad ekologisk crème fraîche, färsk stenbitsrom samt rostade valnötter och torkad rotselleri

HUVUDRÄTT

Rimmad och bakad öring från Tjärö med crunch på brioche och persilja,
serveras med hällstekt grön sparris, stomp på potatis från Stellan i Bläsinge och lagrad
svensk hårdost samt vinaigrette på brynt smör, sojasås, rostade hasselnötter och äpple

eller

Bakad grissida glaserad med äpple, serveras med sallad på sotade vårprimörer
och chilipicklade små tomater samt ramslöksemulsion

DESSERT

Ericas dessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse och
björnbärskräm samt salt choklad-crunch och inlagda björnbär

eller

Chefskonditor Jons rabarberdessert med bavaroise på vit choklad,
inkokt rabarber och citronmousse samt maränger, rostad vit chokladkrisp och rabarbersorbet

 

Trerätters meny 595 kr

Tvårätters meny 495 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

TILLFÄLLIG TAKE AWAY MENU - SERVERAS MÅNDAG TILL LÖRDAG FRÅN 17.00

Vänligen maila er beställning till reservations@pmrestauranger.se
Vänligen notera avhämtning sker senast 19.00 på fredag och lördag då vi efter
detta vill ta hand om våra gäster i huset på bästa möjliga sätt. 

FÖRRÄTTER

Kalix-löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 299 kr

Rimmad Fröyalax med variation på primörgurka, inlagd rabarber samt pepparrotsmajonnäs och blomsterkrasse 219 kr

Soppa på Mariannes nässlor från Fyllerydsskogen med picklade vaktelägg från Lammhult,
vispad ekologisk crème fraîche, färsk stenbitsrom samt rostade valnötter och torkad rotselleri 209 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och potatis chips 189/229 kr

 

VARMRÄTTER

Sallad på sotade vårprimörer med chilipicklade små tomater, rostade hasselnötter
samt ramslöksemulsion och röstipotatis 229 kr  

Rimmad bakad öring från Tjärö med crunch på brioche och persilja,
serveras med hällstekt grön sparris, stomp på potatis från Stellan i Bläsinge och lagrad svensk hårdost samt vinaigrette
på brynt smör, sojasås, rostade hasselnötter och äpple 279 kr

Halstrad makrill från Skagerrak med blomkålscrème och forellrom samt rädisor
från Solmarka Gård, lättrökt vitvinssås och kokt svensk färskpotatis med flädersyrad schalottenlök 299 kr

Bakad grissida glaserad med äpple, serveras med sallad på sotade
vårprimörer och chilipicklade små tomater samt ramslöksemulsion 269 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med stekt vit sparris från Vättern strand,
sauterad spenat och spansk körvel samt varm emulsion på vit sparris och PM:s röstipotatis 349 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 149 kr

Chefkonditor Jons cholkaddessert med saltkola, pekannötter och brownie 69 kr

PM:s klassiske citrontarte 49 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 59 kr

Tryfflar och praliner 19 kr/st

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 11.30-17.00 SAMT LÖRDAG FRÅN 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalix löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche
eller krispig råraka samt klassiska tillbehör 309 kr

Soppa på Mariannes nässlor från Fyllerydsskogen med picklade vaktelägg
från Lammhult, vispad ekologisk crème fraîche, färsk stenbitsrom samt rostade
valnötter och torkad rotselleri 229 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök,
serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost
samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalix-löjrom 69 kr)

 

VARMRÄTTER

Sallad på sotade vårprimörer med chilipicklade små tomater,
rostade hasselnötter samt ramslöksemulsion och röstipotatis 249 kr

Rimmad bakad öring från Tjärö med blomkålscrème, serveras med
dillglaserad potatis från Stellan i Bläsinge samt brynt smör med hasselnötter och sojasås 259 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök,
serveras med rostademandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost
samt dijonmajonnäs och husets pommes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalix-löjrom 69 kr)

”Steak Minute”
150g hängmörad ryggbiff med Karljohan-majonnäs och sallad samt PM:s pommes frîtes 259 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan,
rödbetor, kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 249 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ericas dessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse och
björnbärskräm samt salt choklad-crunch och inlagda björnbär 115 kr 

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Bistroinformation

Läs mer

ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 22.30
Tisdag 11.30 – 22.30
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00
Fredag 11:30 – 00.00
Lördag 12.00 – 01.00
Söndag Stängt

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close