Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 17 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30

KÖTT
Klassisk raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon
159 kr

FISK
Ångad torsk med rädisor och gurka, serveras med kokt färskpotatis, riven pepparrot samt vinaigrette på blåmusslor, brynt smör och dill
159 kr

VEG
Confiterad portabello med spenat, gurka och rädisor, serveras med kokt färskpotatis, rostade pumpakärnor och karljohan-emulsion
149 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 27 april - Serveras från 12.00

Menu
Fläderbakad gös med dillmarinerad gurka och hyvlade rädisor från Solmarka Gård samt skaldjursemulsion och forellrom

PM:s schnitzel på kalvinnanlår med ärtor ”française” och rostad potatis från Stellan i Bläsinge samt sardellsmör

 

Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr

Med reservation för slutförsäljning

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Vår egenrörda färska stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis och fläderkapris samt potatischips med vinäger och dill 289 kr

Nässelsoppa med bakat ägg från Gårdsby och kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla samt
inkokt fänkål och surdegskrutonger 279 kr

Tysk vit sparris AAA med varm emulsion på grillad rapsolja och ramslök från Öland, serveras med friterad schalottenlök, brioche-crunch, krasse och ramslökskapris 299 kr

PM:s råbiff smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat,
riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto på tysk vit sparris AAA med lagrad prästost, fermenterad vit sparris, rostade hasselnötter och krasse 289 kr

Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård samt färskpotatis
och vinaigrette på fläderblom från Odensjö 379 kr

Ångad piggvar med tysk vit sparris AAA, syrad kålrabbi och friterade nässlor, serveras med smörbakad färskpotatis
och vitvinssås på rostat skrov och gräslöksolja 545 kr

Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland,
serveras med pommes Anna, grillad grädde och ramslöksolja 389 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sherrykokta rapsskott från Österlen,
marinerad spenat och rostade hasselnötter samt ramslöksemulsion och husets pommes frîtes 495 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch 139 kr

Pistageglass med vit chokladbavaroise, halloncrème samt krisp på mandel och pistagenötter 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Vår egenrörda färska stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis och fläderkapris
samt potatischips med vinäger och dill

eller

Nässelsoppa med bakat ägg från Gårdsby och kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla
samt inkokt fänkål och surdegskrutonger

 

HUVUDRÄTT

Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård samt färskpotatis och vinaigrette på fläderblom från Odensjö

eller

Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland,
serveras med pommes Anna, grillad grädde och ramslöksolja

 

DESSERT

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch

eller

Pistageglass med vit chokladbavaroise, halloncrème samt krisp på mandel och pistagenötter

 

 

Trerättersmeny 695 kr

Tvårättersmeny 625 kr

Osttillägg 185 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 329 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Vår egenrörda färska stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis och fläderkapris
samt potatischips med vinäger och dill 289 kr

PM:s råbiff smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat,
riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto på tysk vit sparris AAA med lagrad prästost, fermenterad vit sparris, rostade hasselnötter och krasse 289 kr

Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård samt färskpotatis och vinaigrette på fläderblom från Odensjö 349 kr

PM:s råbiff smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

”Steak Minute” 150 g hängmörad ryggbiff med stekta små champinjoner och grönkål från Solmarka Gård samt vattenkrasse, vispat örtsmör och husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 16.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Vår egenrörda färska stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis och fläderkapris
samt potatischips med vinäger och dill 289 kr

Nässelsoppa med bakat ägg från Gårdsby och kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla samt
inkokt fänkål och surdegskrutonger 279 kr

PM:s råbiff smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat,
riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto på tysk vit sparris AAA med lagrad prästost, fermenterad vit sparris, rostade hasselnötter och krasse 289 kr

Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård samt färskpotatis och
vinaigrette på fläderblom från Odensjö 379 kr

Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland,
serveras med pommes Anna, grillad grädde och ramslöksolja 389 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch 139 kr

Pistageglass med vit chokladbavaroise, halloncrème samt krisp på mandel och pistagenötter 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Blomsterbordet

En unik mötesplats i hjärtat av vårt hus
Läs mer

Vårt blomsterbord – Middag på ett helt nytt sätt!

I direkt anslutning till vår bistro och hotellreceptionen hittar ni dagtid våra florister i deras butik och showroom – Flora!

På kvällstid förvandlas lokalen till en unik plats för middagar. Oavsett om det är med kollegorna,
en bröllopsdag som skall firas eller kanske någon i familjen fyllt jämnt är detta vår mest privata miljö. Här sitter ni bekvämt och njuter av god mat och dryck från vår bistro. Ni har egen servicepersonal som är helt fokuserade på endast ert sällskap under kvällen och för att verkligen få känslan av att ni sitter mitt i en blomsterbutik har våra duktiga florister samma dag dukat bordet fullt med vackert blomster.

Minimumantal för att boka vårt blomsterbord är 8 personer och vi kan bekvämt välkomna upp till 16 gäster.

Aktuell meny Blomsterbordet

Amuse bouche

Nässelsoppa med bakat ägg från Gårdsby och kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla samt
inkokt fänkål och surdegskrutonger

Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland,
serveras med pommes Anna, grillad grädde och ramslöksolja

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch

795 kr

Osttilägg 185 kr

Tillhörande vinpaket med tre glas 499 kr

 

För bokning och eventuella frågor, vänligen kontakta Samuel Sörgårn
via email samuel@pmrestauranger.se eller via telefon 0470-75 97 29

Avbokningar senare än 48 timmar innan ankomst debiteras med fullt menypris.

Close
Close

Afternoon Tea

Upplev PM & Vänner Atrium och förgyll din lördag med härliga godsaker från vårt hus
Läs mer

Vårt senaste tillskott till vårt hus är PM & Vänner Atrium. En underbar mötesplats i hjärtat av hotellet med FLORA, hotellreceptionen och vår bistro som närmsta grannar. Här serverar vi Afternoon Tea varje lördag med två fasta sittningstider, 13.00 och 15.00. Ta en paus från shoppingen på stan eller passa på att skämma bort någon du håller kär.

Väl på plats kan ni avnjuta smörrebröd, kringlor med marmelad, wienerbröd, pain au chocolate, praliner, ostkaka och mycket mer. Till detta serverar vi ett väl utvalt sortiment av te och önskar man champagne finns även det att beställa.

Pris:
295 kr (395 kr med ett glas champagne)
150 kr för barn under 12 år

Bokning görs enklast via denna länk: Boka bord

Varmt välkomna!

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 23.00
Tisdag 11.30 – 23.00
Onsdag 11:30 – 00.00
Torsdag 11:30 – 00.00
Fredag 11:30 – 01.00
Lördag 12.00 – 01.00
Söndag 17.00-22.00 (Köket är öppet till 21.00)

 

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Bistro manager:
Samuel Sörgårn 

Food and Beverage manager:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close