Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning
Bistro
Filosofi
Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta! En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.
Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.
Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.
Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.
Bistromeny
Lunch vecka 49 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30
KÖTT
Stekt kycklinglårfilé från Munka-Ljungby med romansallat svängd i kapris- och parmesanost-dressing, serveras med rostad purjolök och potatis från Stellan i Bläsinge, picklade småtomater samt levainkrutonger från bageriet
149 kr
FISK
Vitvinspocherad kolja med dillkoktpotatis från Stellan i Bläsinge, serveras med handpillade räkor, hackat ägg, riven pepparrot samt brynt smör smaksatt med soja
149 kr
VEG
Stekta champinjoner och kikärtor med romansallat svängd i kapris- och parmesanost-dressing, serveras med rostad purjolök och potatis från Stellan i Bläsinge, picklade småtomater samt levainkrutonger från bageriet
139 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Lördagslunch 9 december - Serveras från 12.00
Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger samt rostade pumpakärnor 199 kr
Menu
Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger samt rostade pumpakärnor
Rödvinsbrässerad oxkind med luftig puré på rotselleri från Solmarka Gård och rostad Amandine potatis från Stellan i Bläsinge, serveras med ragu på brysselkål, champinjoner och rökt sidfläsk samt rödvinssås
349 kr
Endast varmrätt 249 kr
Med reservation för slutförsäljning
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr
Hummerbisque med terrine på skaldjur, svartrot och morot ”barigoule”,
vattenkrasse samt smörstekt brioche smaksatt med torkad svamp 289 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
Rimmad Fröya-lax med bakade gulbetor från Solmarka Gård, serveras med
puré på kvitten från Vemboö, valnötter från Kristianstad samt marinerade polkabetor och pepparrots-majonnäs 279 kr
Variation på jordärtskockor från Vrånghult, bakade och puré smaksatt med tryffel, serveras med Norröna matjessill, lättkokt vaktelägg och crunch på Mörka Småland samt inlagda krusbär från vår trädgård och blomsterkrasse 259 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp och granskottsolja från Värend, serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
VARMRÄTTER
Stekt fänkål från Solmarka Gård med ragu på gröna Anicia-linser från Fagraslätt smaksatt med tryffel, serveras med bakade jordärtskockor från Vrånghult och potatiskroketter med gruyère och surkål 279 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
Halstrad gös med stekt fänkål från Solmaka Gård, apelsinpicklade havtornsbär, forellrom
samt inlagda trattkantareller, fänkålscrudité och smörad skaldjursbuljong 449 kr
Ångad långarygg med krispig crunch på torkad svamp, serveras med stekt svartrot och grönkål,
kokt Laura-potatis från Vassmolösa och hollandaise smaksatt med ljus soja 389 kr
Stekt tupp från Munka-Ljungby med pannstekta små champinjoner, serveras med inkokt steklök,
potatiskroketter med gruyère och surkål samt sauce blanguette smaksatt med sherry 379 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på frisésallat, babyspenat,
rostade jordärtskockor från Vrånghult, torrsaltad bacon samt rostade hasselnötter, serveras med emulsion på karamelliserad lök och husets pommes frîtes 475 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar 179 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 245 kr
Crème Brûlée 119 kr
Helenas dessert i glas med vaniljmousse, kompott på Urshultsäpplen och havtorn samt glace
på fläderblommor från Odensjö och havrecrunch smaksatt med kardemumma 139 kr
Bavaroise på rostad mandel och Amaretto med ljummen körsbärsås, chokladglass
samt mandelcrunch och nybakad Madeleinekaka 159 kr
PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Tryfflar och praliner 30 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Rimmad Fröya-lax med bakade gulbetor från Solmarka Gård, serveras med
puré på kvitten från Vemboö, valnötter från Kristianstad samt marinerade polkabetor och pepparrots-majonnäs
eller
Variation på jordärtskockor från Vrånghult, bakade och puré smaksatt med tryffel, serveras med Norröna matjessill, lättkokt vaktelägg och crunch på Mörka Småland samt inlagda krusbär från vår trädgård och blomsterkrasse 259 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
HUVUDRÄTT
Ångad långarygg med krispig crunch på torkad svamp, serveras med stekt svartrot och grönkål,
kokt Laura-potatis från Vassmolösa och hollandaise smaksatt med ljus soja
eller
Stekt tupp från Munka-Ljungby med pannstekta små champinjoner, serveras med inkokt steklök,
potatiskroketter med gruyère och surkål samt sauce blanguette smaksatt med sherry