Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Julefrokost 2020

Serveras i vår bistro den 29/11, 6/12, 13/12 samt 20/12
Läs mer
PM & Vänner är sedan 2018 danskt konsulat – ett uppdrag vi är otroligt glada och stolta över.
Därför har vi i år bestämt att hylla den danska gastronomin med en meny inspirerad av vårt kära grannland.
Under fyra söndagar innan jul har ni chansen att uppleva en traditionell julefrokost som består av 6 serveringar
och som serveras i vår bistro. Första bokningsbara tid varje söndag är 14.00.

 

MENU

1:a servering:
Christiansö sild
Hvide sild
Karry sild
Lättkokt ägg 
Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med inkokt fänkål och royal

Bröd, smör och krydderfett

2:a servering

Lun fiskefilet med remoulade

3:a servering

Lun leverpostej med torrsaltat bacon och svamp från Hällestad

4:e servering

Ribbensteg af gris med spröd svål och och rosastekt andebryst med rödkål, katrinplommon och två sorters potatis

5:e servering

Stilton rört med portvin

6:e servering
Ris à la Mande med lun körsbärsås från konditoriet

 

Varmt välkomna till julen 2020 på PM & Vänner!

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lördagslunch 5 december - Serveras från 12.00

Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med variation på blomkål samt vinaigrette på krondill och rostade hasselnötter 179 kr

Menu
Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med variation på blomkål samt vinaigrette på krondill och rostade hasselnötter

Stekt majskyckling från Munka-Ljungby med tryffelstuvad svamp från Hällestad, serveras med stekt äpple och savoykål samt Pommes Anna smaksatt med timjan och rostad vitlök

299 kr
Endast varmrätt 199 kr

Lunch vecka 49 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Stekt fläsk med löksås, serveras med kokt potatis från Stellan i Bläsinge samt  rårörda lingon
139 kr

FISK
Ångad torsk med blomkålspuré, serveras med  dillsvängd potatis från Stellan i Bläsinge,
stekt savoykål samt vinaigrette på matjessill, citron och brynt smör
139 kr

VEG
Bakat ekologiskt ägg från Gårdsby med blomkålspuré, serveras med stekt savoykål och
rostade hasselnötter samt vinaigrette på puylinser, örter och kallpressad rapsolja
139 kr

 

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st  

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Rimmad hälleflundra med inlagda små tomater och svartrot, serveras med ljummen vinaigrette
på havskräfta, sotad paprika och saffran samt emulsion på rostad vitlök 239 kr

Varmrökt sik från Pålsson i Klasamåla med varm potatisemulsion och fermenterad blomkål
samt dillchips, picklad lök och fläderkapris från Odensjö 229 kr

Oxsvanssoppa med variation på Ölandspumpa och stekt ekologisk
svamp från Hällestad samt rostade pumpakärnor och krasse 219 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

VARMRÄTTER

Cannelloni fylld med ekologisk svamp från Hällestad smaksatt med tryffel, serveras med
saltbakade rödbetor från Solmarka Gård, rostade pumpafrön samt vattenkrasse och getostcrème 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Rödtunga Meunière med rostade mandlar och stekt blomkål samt
vattenkrasse, syrad lök och Sandefjordsmör med forellrom 369 kr

Krondillsrimmad och ugnsbakad långarygg med saltbakade rödbetor från Solmarka Gård, serveras
med vinägerbakad rödlök, kaprisbär samt isterbandscrunch och ljummen getostcrème 319 kr

Stekt innanlår av dovhjort med ekologisk portabello från Hällestad, confiterad med timjan, puré på lättrökt rotselleri från Vassmolösa och viltsky med citrontimjan och inlagda björnbär 339 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med ljummen sallad på rostade jordärtskockor från Vrånghult, rostade hasselnötter och krispig bacon samt vispat dragonsmör med citron och husets pommes frîtes 395 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 235 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ericas dessert i glas med bakad havtornscurd, vaniljpannacotta samt brynt smörkola och brownie 115 kr

Chokladmousse på Valhrona Caraïbe med körsbärsglass och salta macadamianötter samt varm körsbärsås 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Julefrokost på PM & Vänner Bistro - 6/12, 13/12 och 20/12 från 14.00

JULEFROKOST

1:a servering:
Christiansö sild
Hvide sild
Karry sild
Lättkokt ägg 
Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med inkokt fänkål och royal
Bröd, smör och krydderfett

 

2:a servering
Lun fiskefilet med remoulade

 

3:a servering
Lun leverpostej med torrsaltat bacon och svamp från Hällestad

 

4:e servering
Ribbensteg af gris med spröd svål och och rosastekt andebryst med rödkål, katrinplommon och två sorters potatis

 

5:e servering
Stilton rört med portvin

 

6:e servering
Ris à la Mande med lun körsbärsås från konditoriet

 

595 kr

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Varmrökt sik från Pålsson i Klasamåla med varm potatisemulsion och
fermenterad blomkål samt dillchips, picklad lök och fläderkapris från Odensjö

eller

Oxsvanssoppa med variation på Ölandspumpa och stekt ekologisk
svamp från Hällestad samt rostade pumpakärnor och krasse
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

HUVUDRÄTT

Krondillsrimmad och ugnsbakad långarygg med saltbakade rödbetor från Solmarka Gård, serveras med vinägerbakad rödlök, kaprisbär samt isterbandscrunch och ljummen getostcrème

eller

Stekt innanlår av dovhjort med ekologisk portabello från Hällestad, confiterad med timjan, puré på lättrökt rotselleri från Vassmolösa och viltsky med citrontimjan och inlagda björnbär

DESSERT

Ericas dessert i glas med bakad havtornscurd, vaniljpannacotta samt brynt smörkola och brownie

eller

Chokladmousse på Valhrona Caraïbe med körsbärsglass och salta macadamianötter samt varm körsbärsås

Trerättersmeny 599 kr

Tvårättersmeny 529 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 SAMT LÖRDAG 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st 

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

Oxsvanssoppa med variation på Ölandspumpa och stekt ekologisk
svamp från Hällestad samt rostade pumpakärnor och krasse 219 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

VARMRÄTTER

Cannelloni fylld med ekologisk svamp från Hällestad smaksatt med tryffel, serveras med
saltbakade rödbetor från Solmarka Gård, rostade pumpafrön samt vattenkrasse och getostcrème 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Krondillsrimmad och ugnsbakad långarygg med stekt blomkål, saltbakade rödbetor
och kokt potatis samt vinaigrette på brynt smör, riven pepparrot och dill 259 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr  

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor,
kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap hommage à Magnus 249 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ericas dessert i glas med bakad havtornscurd, vaniljpannacotta samt brynt smörkola och brownie 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY TAKE AWAY - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Kalix-löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör299 kr

Rimma hälleflundra med inlagda små tomater och svartrot, serveras med
ljummen vinaigrette på havskräfta, sotad paprika och saffran samt emulsion på rostad vitlök 215 kr

Oxsvanssoppa med variation på Ölandspumpa och stekt ekologisk
svamp från Hällestad samt rostade pumpakärnor och krasse 199 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Råbiff med klassiska tillbehör och potatischips liten/stor 189/229 kr
(Tillval: Kalixlöjrom 69 kr) 

VARMRÄTTER

Cannelloni fylld med ekologisk svamp från Hällestad smaksatt med tryffel, serveras med saltbakade
rödbetor från Solmarka Gård, rostade pumpafrön samt vattenkrasse och getostcrème 219 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Krondillsrimmad och bakad långarygg med saltbakade rödbetor från Solmarka Gård,
serveras med vinägerbakad rödlök, kaprisbär samt isterbandscrisp och getostcrème 289 kr

Stekt innanlår av dovhjort med ekologisk portabello från Hällestad confiterad med timjan,
puré på lättrökt rotselleri från Vassmolösa och viltsky med citrontimjan och inlagda björnbär 309 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med ljummen sallad på rostade jordärtskockor från Vrånghult,
rostade hasselnötter och krispigt bacon samt vispat dragonsmör med citron och stekt potatis 355 kr

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 149 kr

Chefkonditor Jons cholkaddessert med saltkola, pekannötter och brownie 69 kr

PM:s klassiske citrontarte 49 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 59 kr

Tryfflar och praliner 19 kr/st

Close
Close

Afternoon Tea

Upplev PM & Vänner Atrium och förgyll din lördag med härliga godsaker från vårt hus
Läs mer

Vårt senaste tillskott till vårt hus är PM & Vänner Atrium. En underbar mötesplats i hjärtat av hotellet med FLORA, hotellreceptionen och vår bistro som närmsta grannar. Här serverar vi Afternoon Tea varje lördag med två fasta sittningstider, 13.00 och 15.00. Ta en paus från shoppingen på stan eller passa på att skämma bort någon du håller kär. Väl på plats kan ni avnjuta smörrebröd, kringlor med marmelad, wienerbröd, pain au chocolate, praliner, ostkaka och mycket mer. Till detta serverar vi ett väl utvalt sortiment av te och önskar man champagne finns även det att beställa.

Priset är 295 kr (395 kr med ett glas champagne) och bokning görs enklast här på vår hemsida.

Varmt välkomna!

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

Notera med anledning av rådande restriktioner är sista bokningsbara tid för middag 20.00,
köket håller öppet till 21.00.

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 22.00
Tisdag 11.30 – 22.00
Onsdag 11:30 – 22.00
Torsdag 11:30 – 22.00
Fredag 11:30 – 22.00
Lördag 12.00 – 22.00
Söndag 16.00-22.00

ÖPPETTIDER JULEN 2020
Tisdag 22/12 11.30 – 22.00
Onsdag 23/12 11.30 – 22.00
Torsdag 24/12 Stängt
Fredag 25/12 17.00-22.00
Lördag 26/12 12.00 – 22.00
Söndag 27/12 16.00-22.00
Måndag 28/12  11.30-22.00
Tisdag 29/12 11.30-22.00
Onsdag 30/12 11.30-22.00
Torsdag 31/12 Stängt
Fredag 1/1 Stängt
Lördag 2/1 12.00-22.00
Söndag 3/1 16.00-22.00
Måndag 4/1 11.30-22.00
Tisdag 5/1 12.00-22.00
Onsdag 6/1 Stängt

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close