Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lördagslunch 14 december

Skaldjurssoppa med handskalade räkor, fänkålscrudité och dill samt nystekt brioche smaksatt med kummin 179 kr

Menu
Skaldjurssoppa med handskalade räkor, fänkålscrudité och dill samt nystekt brioche smaksatt med kummin

Krispigt stekt anklår från Munka Ljungby med dragonstuvad savoykål och murklor, serveras med potatis från Stellan rostad i ankfett och toppad med en crunch på Mörka Småland samt torkad lök

299 kr
Endast varmrätt 199 kr

Lunchmeny vecka 50

SERVERAS MÅNDAG TILL FREDAG 11.30-13.30

FISK
Stekt strömming med nyvevad potatispuré, skirat smör samt rårörda lingon
139 kr

KÖTT
Stekt kycklinglårfilé med ljummen sallad på Stellans potatis, ruccola och syltad silverlök, serveras med bakad tomat, basilikayoghurt och rostade pumpakärnor samt en vinaigrette på tomat
139 kr

VEGETARISKT
Rostad ölandspumpa med ljummen sallad på Stellans potatis, ruccola och syltad silverlök, serveras med bakad tomat, basilikayoghurt och rostade pumpakärnor samt en vinaigrette på tomat
139 kr

 

Vänligen notera att vårt hotell och våra restauranger är kontantfria.

Vid eventuella kostavvikelser som beror på eventuell diet och som ej är
kopplad till allergi eller sjukdom tillkommer 20 kr per rätt.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss detta.

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalix löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka samt klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Oxsvanssoppa med variation på jordärtskocka från Vrånghult
och stekt svamp från Hällestad, serveras med friterad kalvbräss och dragonolja 239 kr

Rimmad Fröyalax med marinerad broccoli, gelé på yuzu
och vattenmelonrättika, serveras med krispigt fröflarn och emulsion på dill 229 kr

Bakad ekologisk ägg från Gårdsby med svartrot från Solmarka Gård och stekta syltade
trattkantareller samt rostade hasselnötter, mejram och varm kantarellemulsion 219 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalix löjrom 69 kr)

 

VARMRÄTTER

Cannelloni fylld med stekt och lättrökt selleri från Solmarka Gård, fetaost från Harshult,
serveras med variation på rödbetor och rostade pumpafrön 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Sjötunga meunière serveras med rostade mandlar och stekt
blomkål samt vattenkrasse, syrad lök och Sandefjordsmör med forellrom 469 kr

Ångad torskrygg från Barents hav med variation på Botulfs
rödbetor och spetskål, serveras med crisp på isterband och syltade vinbär från trädgården 399 kr

Stekt innanlår på dovhjort med timjanconfiterad portabello från Hällestad
och puré på lättrökt rotselleri från Solmarka Gård samt viltsky med grönpeppar och inlagda päron 329 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med ljummen sallad på rostad jordärtskocka från Vrånghult,
rostade hasselnötter och krispigt bacon samt vispat brynt smör med citron och husets pommes frîtes 385 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 235 kr

Crème Brûlée 109 kr

Jons dessert i glas med variation på hjortron, vaniljbavaroise och krispigt havreflarn med honung 115 kr

Körsbärsmousse med mandelnougatine och kryddkokta körsbär,
serveras med sorbet på Valrhona Caraïbe choklad 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Rimmad Fröyalax med marinerad broccoli, gelé på yuzu och vattenmelonrättika,
serveras med krispigt fröflarn och emulsion på dill

eller

Bakad ekologisk ägg från Gårdsby med svartrot från Solmarka Gård
och stekta syltade trattkantareller samt rostade hasselnötter, mejram och varm kantarellemulsion

HUVUDRÄTT

Ångad torskrygg från Barents hav med variation på Botulfs rödbetor och spetskål,
serveras med crisp på isterband och syltade vinbär från trädgården

eller

Stekt innanlår på dovhjort med timjanconfiterad portabello från Hällestad och puré
på lättrökt rotselleri från Solmarka Gård samt viltsky med grönpeppar och inlagda päron

DESSERT

Jons dessert i glas med variation på hjortron, vaniljbavaroise och krispigt havreflarn med honung

eller

Körsbärsmousse med mandelnougatine och kryddkokta körsbär,
serveras med sorbet på Valrhona Caraïbe choklad

 

Trerätters meny 595 kr

Tvårätters meny 495 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 11.30-17.00 SAMT LÖRDAG FRÅN 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalix löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche
eller krispig råraka samt klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalix löjrom 69 kr)

Rimmad Fröyalax med marinerad broccoli, gelé på yuzu och vattenmelonrättika,
serveras med krispigt fröflarn och emulsion på dill 229 kr

 

VARMRÄTTER

Cannelloni fylld med stekt och lättrökt selleri från Solmarka Gård, fetaost från Harshult,
serveras med variation på rödbetor och rostade pumpafrön 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Ångad torskrygg från Barents hav serveras med handpillade räkor,
kokt ägg och riven pepparrot samt brynt smör och kokt potatis 269 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalix löjrom 69 kr)

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 249 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Crème Brûlée 109 kr

Jons dessert i glas med variation på hjortron,
vaniljbavaroise och krispigt havreflarn med honung 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Bistroinformation

Läs mer

ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 22.30
Tisdag 11.30 – 22.30
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00
Fredag 11:30 – 00.00
Lördag 12.00 – 01.00
Stängt Söndagar

ÖPPETTIDER JULEN 2019-2020
21 december 12.00 – 01.00
22 december Stängt
23 december 11.30 – 18.00
24 december Stängt
25 december 17.00 – 01.00
26 december 12.00 – 01.00
27 december 11.30 – 00.00
28 december 12.00 – 01.00
29 december Stängt
30 december 11.30 – 22.00
31 december Stängt
1 januari Stängt
2 januari 11.30 – 22.00
3 januari 11.30 – 00.00
4 januari 12.00 – 01.00
5 januari Stängt
6 januari Stängt
7 januari 11.30 – 22.00

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur:
Per Bengtsson

Kökschef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close