Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunchmeny vecka 43

SERVERAS MÅNDAG TILL FREDAG 11.30-13.30

FISK
Stekt strömming med nyvevad potatispuré, skirat smör och rårörda lingon
139 kr

KÖTT
Stekt kycklinglårfilé med ljummen sallad på Stellans potatis, ruccola och syltad silverlök, serveras med bakad tomat, basilikayoghurt och rostade pumpakärnor samt tomatvinaigrette
139 kr

VEGETARISKT
Rostad Ölandspumpa med ljummen sallad på Stellans potatis, ruccola och syltad silverlök, serveras med bakad tomat, basilikayoghurt och rostade pumpakärnor samt tomatvinaigrette
129 kr

 

Vänligen notera att vårt hotell och våra restauranger är kontantfria

Om du har några allergier, vänligen meddela oss detta

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalix löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka
samt klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Kryddig soppa på pumpa från Solmarka Gård smaksatt med ingefära,
picklade korianderfrön från trädgården och apelsin, serveras med en emulsion
på rostade pumpakärnor, krispiga krutonger på surdegsbröd från vårt bageri samt blomsterkrasse 219 kr

Mjölkbakad gös serveras med dillmarinerad potatis från Stellan i Bläsinge, inkokt steklök och kapris på gröna fläderbär från Odensjö samt gravad äggula från Gårdsby och sabayonne på brynt smör 229 kr

Eldad pilgrimsmussla med variation på jordärtskocka från Vrånghult och vaktelägg från Lammhult samt riven Gotlandstryffel och krasseolja 239 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med granskott och svamp från Värend, serveras med vattenlingon, champinjoner och stekta trattkantareller samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr

 

VARMRÄTTER

Risotto med Mariannes nyplockade svampar från Fyllerydskogen och
ekologiskt odlade svampar från Hällestad, serveras med sherrykokt kål
från Solmarka Gård och chips på jordärtskocka från Vrånghult 249 kr
(Tillval: Gotlandstryffel 60 kr)

Ångad hälleflundra serveras med smörsvängd spetskål från Botulf smaksatt med Gotlandstryffel och variation på blomkål, forellrom samt en sås på rostat skrov, grädde och färska valnötter 399 kr

Halstrad MSC sejrygg från Lofoten serveras med höbakade rödbetor från Solmarka Gård och en purè på persiljerötter samt calvadospicklade Urshultsäpplen, vinaigrette på grillat smör och äppelcidervinäger 299 kr

Bakad kalvhögrev med grönkål från Solmarka Gård, syltad rödsteklök och potatiskompott
samt brynt lök, Gruyere och veloutèsås på Småländska svampar 289 kr

Ryggbiff på älg serveras med variation på jordärtskocka från Vrånghult, päron och brysselkål från Botulf glaserade med havtorn samt älgskysås smaksatt med senapsfrö och enbär 385 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 159 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och fransk hösttryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

Jons dessert i glas med mandelbavaroise och nyponkräm smaksatt
med punsch samt yoghurtmousse och mandelbiskvier 115 kr

Laurings nybakade Tarte Tatin på äpplen från Urshult med nyvevad kanelglass och pistagenötter 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Kryddig soppa på pumpa från Solmarka Gård smaksatt med ingefära, picklade
korianderfrön från trädgården och apelsin, serveras med en emulsion på rostade pumpakärnor,
krispiga krutonger på surdegsbröd från vårt bageri samt blomsterkrasse

eller

Mjölkbakad gös serveras med dillmarinerad potatis från Stellan i Bläsinge, inkokt steklök och kapris på gröna fläderbär från Odensjö samt gravad äggula från Gårdsby och sabayonne på brynt smör

HUVUDRÄTT

Halstrad MSC sejrygg från Lofoten serveras med höbakade rödbetor från Solmarka Gård och en purè på persiljerötter samt calvadospicklade Urshultsäpplen, vinaigrette på grillat smör och äppelcidervinäger

eller

Bakad kalvhögrev med grönkål från Östrabo, syltad rödsteklök och potatiskompott
samt brynt lök, Gruyere och veloutèsås på Småländska svampar

DESSERT

Jons dessert i glas med mandelbavaroise och nyponkräm smaksatt
med punsch samt yoghurtmousse och mandelbiskvier

eller

Laurings nybakade Tarte Tatin på äpplen från Urshult med nyvevad kanelglass och pistagenötter

 

Trerätters meny 575 kr

Tvårätters meny 485 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 11.30-17.00 SAMT LÖRDAG FRÅN 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalix löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka
samt klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med granskott och svamp från Värend, serveras med
vattenlingon, champinjoner och stekta trattkantareller samt dijonmajonnäs och
husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr

Kryddig soppa på pumpa från Solmarka Gård smaksatt med ingefära, korianderfrön och
apelsin, serveras med en emulsion på rostade pumpakärnor, krispiga krutonger
på surdegsbröd från vårt bageri samt blomsterkrasse 219 kr

 

VARMRÄTTER

Risotto med Mariannes nyplockade svampar från Fyllerydskogen,
serveras med sherrykokt kål från Solmarka Gård och chips på jordärtskocka från Vrånghult 249 kr
(Tillval: Gotlandstryffel 60 kr)

Halstrad MSC sejrygg från Lofoten serveras med handpillade räkor,
kokt ägg och riven pepparrot samt brynt smör och kokt potatis 269 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med granskott och svamp från Värend, serveras med
vattenlingon, champinjoner och stekta trattkantareller samt dijonmajonnäs och
husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 249 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Crème Brûlée 109 kr

Jons dessert i glas med mandelbavaroise och nyponkräm smaksatt
med punsch samt yoghurtmousse och mandelbiskvier 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 79 kr

Tryfflar och praliner 19 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Bistroinformation

Läs mer

ÖPPETTIDER

Måndag 11.30 – 22.30
Tisdag 11.30 – 22.30
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00
Fredag 11:30 – 01.00
Lördag 12.00 – 01.00
Stängt Söndagar

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur:
Per Bengtsson

Kökschef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close