Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lördagslunch 29 februari

Skaldjurssoppa med handpillade räkor, fänkålscrudité och dill samt nystekt kummin-brioche 179 kr

Menu
Skaldjurssoppa med handpillade räkor, fänkålscrudité och dill samt nystekt kummin-brioche

Helstekt entrecôte med bakad Ölandspumpa, potatis kroketter med lagrad prästost och vispat brynt smör samt mâche sallad med picklade steklök och vinbär från trädgården

299 kr
Endast varmrätt 199 kr

 

Lunchmeny vecka 9

FISK
Ångad torsk med blomkålspuré, serveras med  dillsvängd potatis från Stellan i Bläsinge,
rostad blomkål samt
vinaigrette på matjessill, citron och brynt smör
139 kr

KÖTT
Stekt fläsk med löksås, kokt potatis från Stellan i Bläsinge samt  rårörda lingon
139 kr

VEG
Bakat ekologisk ägg från Gårdsby med variation på blomkål och rostade hasselnötter,
serveras med
vinaigrette på puy-linser, örter och kallpressad rapsolja
139 kr

 

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalix löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka samt klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Hälleflundra ”Escabeche” med inlagda små tomater och svartrot samt ljummen vinaigrette
på havskräfta, sotad paprika, saffran samt emulsion på rostad vitlök 239 kr

Lättrökt gravad röding med sotad avokado och fermenterad kålrabbi från Solmarka Gård,
serveras med rimmad gurka, krassemajonnäs och saltrostade pistagenötter 229 kr

Jordärtskockssoppa med lättkokt vaktelägg från Lammhult och brässerad jordärtskocka
från Vrånghult samt en crème på brynta äpplen, stekt svamp och rostade hasselnötter 219 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalix löjrom 69 kr)

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med puré på Ölandspumpa och stekta morötter från Botulf samt
svartkål och en vinaigrette på färska valnötter från Kristianstad 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Halstrad öring från Tjärö med tryffelstuvade svartrötter, serveras med sallad på syrad silverlök,
hyvlad fänkål och sjökoraller samt en vinaigrette på havskräftor och kallpressad rapsolja 339 kr

Ångad skreirygg från Lofoten med variation på Ölandspumpa smaksatt med
stjärnanis samt smörbakad blomkål och vitvinssås med apelsin och Sherry 399 kr

Krispigt ankbröst med stekt svartkål och schalottenlök, serveras med luftig
potatispuré smaksatt med husets surkål från Solmarka Gård och krisp på varmrökt
sidfläsk samt skysås med senapsfrön och persiljeolja 329 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med helstekt morot, rostade mandlar och vattenkrasse,
serveras med en varm emulsion på rökt oxmärg, madeirasky och PM:s pommes frîtes 385 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 235 kr

Crème Brûlée 109 kr

Jons dessert i glas med variation på havtorn och mousse på karamelliserad choklad samt puffade quinonafrön 115 kr

Bavaroise på rostad mandel med curd på blodapelsin, apelsinmaränger och
chokladcrème samt blodapelsinsorbet och mandelcrunch 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Lättrökt gravad röding med sotad avokado och fermenterad kålrabbi från Solmarka Gård,
serveras med rimmad gurka, krassemajonnäs och saltrostade pistagenötter

eller

Jordärtskockssoppa med lättkokt vaktelägg från Lammhult och brässerad jordärtskocka
från Vrånghult samt crème på brynta äpplen, stekt svamp och rostade hasselnötter
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

HUVUDRÄTT

Halstrad öring från Tjärö med tryffelstuvade svartrötter, serveras med sallad på syrad silverlök,
hyvlad fänkål och sjökoraller samt en vinaigrette på havskräftor och kallpressad rapsolja

eller

Krispigt ankbröst med stekt svartkål och schalottenlök, serveras med luftig potatispuré smaksatt
med husets surkål från Solmarka Gård och krisp på varmrökt sidfläsk samt skysås med senapsfrön och persiljeolja

DESSERT

Jons dessert i glas med variation på havtorn och mousse på karamelliserad choklad samt puffade quinonafrön

eller

Bavaroise på rostad mandel med curd på blodapelsin, apelsinmaränger och
chokladcrème samt blodapelsinsorbet och mandelcrunch

 

Trerätters meny 595 kr

Tvårätters meny 495 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 11.30-17.00 SAMT LÖRDAG FRÅN 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalix löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche
eller krispig råraka samt klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalix löjrom 69 kr)

Lättrökt gravad röding med sotad avokado och fermenterad kålrabbi från Solmarka Gård,
serveras med rimmad gurka, krassemajonnäs och saltrostade pistagenötter 229 kr

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med puré på Ölandspumpa och stekta morötter från Botulf samt svartkål och en vinaigrette på färska valnötter från Kristianstad 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Ångad skreirygg från Lofoten med handpillade räkor, serveras med kokt ägg och riven pepparrot samt brynt smör och kokt potatis från Stellan i Bläsinge 269 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalix löjrom 69 kr)

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 249 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Crème Brûlée 109 kr

Jons dessert i glas med variation på havtorn och mousse på karamelliserad
choklad samt puffade quinonafrön 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Bistroinformation

Läs mer

ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 22.30
Tisdag 11.30 – 22.30
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00
Fredag 11:30 – 00.00
Lördag 12.00 – 01.00
Stängt Söndagar

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close