Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 26 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Bakad svensk högrev med primörmorot och sticklök, serveras med kokt färskpotatis samt dragonvelouté
149 kr

FISK
Stekt citronrimmad sej från Lofoten med sotad romansallat, serveras med rostad broccoli
och bakad tomat samt picklad silverlök, krutonger och prästostdressing
149 kr

VEG
Sotad romansallat med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby, serveras med rostad broccoli,
bakad tomat och picklad silverlök samt krutonger och dressing på lagrad prästost
139 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Lördagslunch 2 juli - Serveras från 12.00

Toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel med liten sallad 199 kr

Menu
Liten toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel

Stekt ankbröst med smörsvängda gulbetor och färskpotatis från Solmarka Gård
samt krisp på Mörka Småland, örtsallad och krassesmör

349 kr
Endast varmrätt 249 kr

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Vasslebakad kålrabbi från Solmarka Gård med sallad på mâchesallad, hyvlad gurka och rågkrisp, samt riven
pepparrot, serveras med gazpacho på gurka, grön chili och libbsticka från vårt växthus 249 kr

Sotad pilgrimsmussla med variation på blomkål, riven sommartryffel,
citronmarinerat äpple, persilja och rostade hasselnötter 299 kr

Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med puré på broccoli från Solmarka Gård,
picklade gröna jordgubbar, forellrom samt majonnäs på vit sparris
från Vätterns strand och potatischips med citronsalt 279 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 249/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare samt pecorino och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 279 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Ångad bergtunga med nyplockade sommarkantareller, spritärter och spenat, serveras med
färskpotatis från Botulf, picklad röd steklök, forellrom samt Sandefjordsås med grillad grädde 449 kr

Bakad röding med primörmorötter smaksatta med ingefära, eldad knipplök marinerad med fläder
från Odensjö samt färskpotatis från Vassmolösa och varm emulsion på brynt skaldjursmör 389 kr

Stekt majskycklingbröst och terrin på confiterat lår från Munka-Ljungby med bakade champinjoner
från Markaryd, syrade rädisor, rostad potatis samt gröna bönor och luftig kycklingvelouté 369 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på Oramatomater,
picklade småtomater och Flavancetomater från Orelunds Gård samt isad silverlök och vinaigrette på örter
från PM:s trädgård, serveras med husets pommes frîtes och Sauce Béarnaise 425 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 179 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 195 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med hallonkompott, myntamousse och bavaroise på karamelliserad
mjölkchoklad samt krisp på hallonchoklad 139 kr

Jordgubbar marinerade med lime och rosépeppar, serveras på en pistagebotten med curd
på fläder från Odensjö, vaniljbavaroise samt smultronsorbet 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Vasslebakad kålrabbi från Solmarka Gård med sallad på mâchesallad, hyvlad gurka och rågkrisp, samt riven
pepparrot, serveras med gazpacho på gurka, grön chili och libbsticka från vårt växthus

eller

Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med puré på broccoli från Solmarka Gård,
picklade gröna jordgubbar, forellrom samt majonnäs på vit sparris
från Vätterns strand och potatischips med citronsalt

 

HUVUDRÄTT

Bakad röding med primörmorötter smaksatta med ingefära, eldad knipplök marinerad med fläder
från Odensjö samt färskpotatis från Vassmolösa och varm emulsion på brynt skaldjursmör

eller

Stekt majskycklingbröst och terrin på confiterat lår från Munka-Ljungby med bakade champinjoner
från Markaryd, syrade rädisor, rostad potatis samt gröna bönor och luftig kycklingvelouté

 

DESSERT

Helenas dessert i glas med hallonkompott, myntamousse och bavaroise på karamelliserad
mjölkchoklad samt krisp på hallonchoklad

eller

Jordgubbar marinerade med lime och rosépeppar, serveras på en pistagebotten med curd
på fläder från Odensjö, vaniljbavaroise samt smultronsorbet

 

 

Trerättersmeny 645 kr

Tvårättersmeny 575 kr

Osttillägg 179 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 179 kr

 

MENU VIN

Tre glas 450 kr, två glas 299 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 45 kr

Rostade mandlar à la Valencia 39 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med puré på broccoli från Solmarka Gård,
picklade gröna jordgubbar, forellrom samt majonnäs på vit sparris
från Vätterns strand och potatischips med citronsalt 279 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 249/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

SALLAD & VARMRÄTTER

PM:s sallad med kallrökt lax från Pålsson i Klassamåla och dillmarinerad färskpotatis
från Vassmolösa, serveras med lättkokt ekologiskt ägg från Gårdsby, broccoli och
rädisor från Botulf samt emulsion på vit sparris från Vätterns strand och surdegskrutonger från Bröd & Sovel
Liten/Stor 219/269 kr

Risotto med primörer från våra bästa odlare samt pecorino och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 279 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad röding med sommarprimörer från våra bästa odlare, serveras med dillsvängd
färskpotatis från Vassmolösa samt brynt skaldjurssmör och handpillade räkor 349 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 249/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

”Steak Minute” 150g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 179 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 195 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med hallonkompott, myntamousse och bavaroise
på karamelliserad mjölkchoklad samt krisp på hallonchoklad 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Afternoon Tea

Upplev PM & Vänner Atrium och förgyll din lördag med härliga godsaker från vårt hus
Läs mer

Vårt senaste tillskott till vårt hus är PM & Vänner Atrium. En underbar mötesplats i hjärtat av hotellet med FLORA, hotellreceptionen och vår bistro som närmsta grannar. Här serverar vi Afternoon Tea varje lördag med två fasta sittningstider, 13.00 och 15.00. Ta en paus från shoppingen på stan eller passa på att skämma bort någon du håller kär. Väl på plats kan ni avnjuta smörrebröd, kringlor med marmelad, wienerbröd, pain au chocolate, praliner, ostkaka och mycket mer. Till detta serverar vi ett väl utvalt sortiment av te och önskar man champagne finns även det att beställa.

Priset är 295 kr (395 kr med ett glas champagne) och bokning görs enklast här på vår hemsida.

Varmt välkomna!

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 23.00
Tisdag 11.30 – 23.00
Onsdag 11:30 – 00.00
Torsdag 11:30 – 00.00
Fredag 11:30 – 01.00
Lördag 12.00 – 01.00
Söndag 17.00-22.00 – Start 2 juli

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close