Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Meny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lördagslunch 20 april

Toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel med liten sallad
179 kr

Menu
Liten Toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel med liten sallad

Bakad kalvhögrev med vårprimörer, serveras med majskräm smaksatt med sherry, rostad Anya potatis och ramslöksvelouté

299 kr
Endast varmrätt 199 kr

LUNCH MENY VECKA 16

SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-13.30

FISK
Ångad torsk serveras med primörgurka och rädisor, potatisstomp med pepparrot och vinaigrette på blåmusslor samt dill
139 kr

KÖTT
Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon
139 kr

VEGETARISKT
Confiterad portabello serveras med potatisstomp med pepparrot samt spenat, primörgurka, rädisor och en emulsion på hasselnöt
129 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel
endast accepterar kortbetalning

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

En liten sked Carelian Caviar, 5 gr. med 2 cl isad Absolut Elyx eller
ett glas champagne alternativt alkoholfritt 259/209 kr

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt Brioche
eller krispig råraka och klassiska tillbehör 299 kr

Vår egen stenbitsrom med potatis- och purjolökscrème, serveras med inlagda krusbär
från vår trädgård samt potatis-krisp och bakad crème fraiche 249 kr

Stekt vit sparris med vårklynne, rostade valnötter, stekta syltade
trattkantareller samt nyvevad hollandaise på brynt smör 229 kr

Soppa på Mariannes nässlor från Fyllerydskogen med bakad gös
och råmarinerad fänkål samt rågkrutonger och picklade vaktelägg från Lammhult 219 kr

PM:s råbiff på kalvinnanlår smaksatt med fläderkapris, inlagd lök och stjälkselleri,
serveras med rostad mandel och riven Gammel Knas-ost samt dijonmajonnäs och
husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(tillval: vår egen stenbitsrom 79 kr)

 

VARMRÄTTER

Gratinerad canneloni fylld med spetskål, purjolök och nässlor,
serveras med primörer, ramslökssås och vårens första örter 249 kr

Örtpanerad långa med dillrimmad primörgurka, serveras med rödbetspuré smaksatt med brynt smör och svartpeppar samt pepparrotsemulsion och vårens första örter från skogen och vår trädgård 309 kr

Ångad hälleflundra med vit sparris bakad i vassle, serveras med tryffelstuvad
purjolök och krabba samt crudité på sjökorall, dill och sparris 399 kr

Helstekt glaserat lår på primörlamm från slaktaren i Appeltorp med sotad spetskål,
spenat och ramslök samt potatis ”Lyonnais” med persilja och grillad grädde 299 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med stekta primörmorötter och sotad sticklök samt
varm ramslöksemulsion, örtcrunch och husets pommes frîtes 395 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ellens dessert i glas med valnötscrème, violgelé, yoghurtmousse samt valnötsflarn 115 kr

Variation på årets första rabarber med kardemumma-bavaroise,
maränger och sorbet på ängsyra 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra
sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Soppa på Mariannes nässlor från Fyllerydskogen med bakad gös och råmarinerad fänkål
samt rågkrutonger och picklade vaktelägg från Lammhult

eller

Stekt vit sparris med vårklynne, rostade valnötter
samt stekta syltade trattkantareller samt nyvevad hollandaise på brynt smör

HUVUDRÄTT

Örtpanerad långa med dillrimmad primörgurka, serveras med rödbetspuré smaksatt
med brynt smör och svartpeppar samt pepparrotsemulsion och vårens första örter
från skogen och vår trädgård

eller

Helstekt glaserat lår på primörlamm från slaktaren i Appeltorp med sotad spetskål,
spenat och ramslök samt potatis ”Lyonnais” med persilja och grillad grädde

DESSERT

Ellens dessert i glas med valnötscrème, violgelé, yoghurtmousse samt valnötsflarn

eller

Variation på årets första rabarber med kardemumma-bavaroise, maränger och sorbet på ängsyra

 

Trerätters meny 565 kr

Tvårätters meny 475 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive 169 kr
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe)

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 11.30-17.00 SAMT LÖRDAG FRÅN 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 35 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
Brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 299 kr

PM:s råbiff på kalvinnanlår smaksatt med fläderkapris, inlagd lök och stjälkselleri,
serveras med rostad mandel och riven Gammel Knas-ost samt dijonmajonnäs
och husets pommes liten/stor 209/259 kr
(tillval: vår egen stenbitsrom 79 kr)

Soppa på Mariannes nässlor från Fyllerydskogen med bakad gös och råmarinerad
fänkål samt rågkrutonger och picklade vaktelägg från Lammhult 219 kr

 

VARMRÄTTER

Gratinerad canneloni fylld med spetskål, purjolök och nässlor, serveras med primörer,
ramslökssås och vårens första örter 249 kr

Örtpanerad långa med glaserade primörer,
serveras med örtsvängd potatis och vitvinssås med ramslök 259 kr

PM:s råbiff på kalvinnanlår smaksatt med fläderkapris, inlagd lök och stjälkselleri,
serveras med rostad mandel och riven Gammel Knas-ost samt dijonmajonnäs
och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(tillval: vår egen stenbitsrom 79 kr)

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohan-majonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 239 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor,
kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 249 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ellens dessert i glas med valnötscrème, violgelé, yoghurtmousse samt valnötsflarn 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer
samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Bistro information

Läs mer

ÖPPETTIDER

Måndag 11.30 – 22.30
Tisdag 11.30 – 22.30
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00
Fredag 11:30 – 01.00
Lördag 12.00 – 01.00
Stängt Söndagar

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur:
Per Bengtsson

Kökschef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close