Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 9 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Biff à la Lindström med rostad potatis från Stellan i Bläsinge, serveras med saltgurka, skysås och vispat persiljesmör
139 kr

FISK
Ångad kolja med spenat och bakad rotselleri från Solmarka Gård samt äpple från Urshult och skaldjursvinaigrette
139 kr

VEG
Pocherat ekologiskt ägg från Gårdsby med bakad rotselleri från Solmarka Gård,
serveras med spenat, äpple, blekselleri och hasselnötsvinaigrette
139 kr

 

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 16.00 samt LÖRDAG från 15.30

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st  

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Krämig blåmusselsoppa med kungskrabba och rökta blåmusslor samt
färska valnötter från Kristianstad, forellrom, bakad svartrot och persilja 239 kr

Varmrökt sik från Pålsson i Klasamåla med varm potatisemulsion och fermenterad blomkål
samt dillchips, picklad lök och fläderkapris från Odensjö 229 kr

Friterad krokett på rostad blomkål, mandelpotatis och Wrångebäcksost från Almnäs Bruk,
serveras med tryffelmajonnäs och endivesallat svängd i sherryvinäger 219 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

VARMRÄTTER

Dragonglaserad palsternacka från Vassmolösa med puré och crudité på morot, serveras med sallad
på färska valnötter från Kristianstad och vattenkrasse samt Beurre Blanc smaksatt med dragon 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Rödtunga Meunière med rostade mandlar och stekt blomkål samt
vattenkrasse, syrad lök och Sandefjordsmör med forellrom 369 kr

Ångad skrei från Lofoten med crisp på torkad svamp och variation på morötter från
Botulf samt citronmarinerad fänkål och smörad havskräftsbuljong 349 kr

Stekt innanlår på dovhjort från H.M.K:s Sollidens Slott med timjanconfiterad portabello
från Hällestad, puré på lättrökt rotselleri från Solmarka Gård samt viltsky smaksatt med
citrontimjan och inlagda björnbär 339 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med dragonglaserad palsternacka från Vassmolösa, stekt krispig
grönkål och friterad schalottenlök samt Sauce Bordelaise och husets pommes frîtes 395 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 235 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ericas dessert i glas med bakad havtornscurd, vaniljpannacotta samt brynt smörkola och brownie 115 kr

Bavaroise på rostad mandel med blodapelsincurd, maränger och chokladcrème
samt blodapelsinsorbet och mandelcrunch 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 16.00 samt LÖRDAG från 15.30

FÖRRÄTT

Krämig blåmusselsoppa med kungskrabba och rökta blåmusslor samt
färska valnötter från Kristianstad, forellrom, bakad svartrot och persilja

eller

Friterad krokett på rostad blomkål, mandelpotatis och Wrångebäcksost från Almnäs bruk,
serveras med tryffelmajonnäs och endivesallat marinerad i sherryvinäger
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

HUVUDRÄTT

Ångad skrei från Lofoten med crisp på torkad svamp och variation på morötter
från Botulf samt citronmarinrad fänkål och smörad havskräftsbuljong

eller

Stekt innanlår på dovhjort från H.M.K:s Sollidens Slott med timjanconfiterad portabello från Hällestad, puré på lättrökt rotselleri från Solmarka Gård samt viltsky smaksatt med citrontimjan och inlagda björnbär

DESSERT

Ericas dessert i glas med bakad havtornscurd, vaniljpannacotta samt brynt smörkola och brownie

eller

Bavaroise på rostad mandel med curd på blodapelsin, maränger och chokladcrème
samt blodapelsinsorbet och mandelcrunch

Trerättersmeny 599 kr

Tvårättersmeny 529 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-16.00 samt lördag 12.00-15.30

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st 

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

Friterad krokett på rostad blomkål, mandelpotatis och Wrångebäcksost från Almnäs Bruk,
serveras med tryffelmajonnäs och endivesallat svängd i sherryvinäger 219 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

VARMRÄTTER

Dragonglaserad palsternacka från Vassmolösa med puré och crudité på morot, serveras med sallad på färska valnötter från Kristianstad och vattenkrasse samt Beurre Blanc smaksatt med dragon 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Ångad skrei från Lofoten med stekt blomkål, serveras med bakad morot från Solmarka Gård
och kokt potatis samt Beurre Blanc smaksatt med dragon 269 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr  

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor,
kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap hommage à Magnus 249 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ericas dessert i glas med bakad havtornscurd, vaniljpannacotta samt brynt smörkola och brownie 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG 7 MARS - SERVERAS FRÅN 16.00

Trerätters meny till fast pris – varje söndag i PM Bistro

FÖRRÄTT

Friterad krokett på rostad blomkål, mandelpotatis och Wrångebäcks-ost från Almnäs Bruk,
serveras med tryffelmajonnäs och endivesallat svängd i sherryvinäger

VARMRÄTTER

Halstrad torskrygg med luftig puré på morötter från Solmarka Gård, serveras med
sherrysvängd savojkål, rostade morötter, en liten dressad sallad samt skaldjurssås
eller
Dragonglaserad palsternacka från Vassmolösa med luftig puré på morötter,
serveras med sherrysvängd savojkål, rostade morötter samt valnötsvinaigrette och en liten dressad sallad

DESSERT

Chefskonditor Jons dessert i glas med variation på havtorn, rostad vit chokladmousse och crunch på macadamianötter

 

Tre rätter 395 kr
Två rätter 345 kr
Varmrätt 295 kr / 245 kr 
 
KLASSIKER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kökets utvalda charkuterier och Almnäs Tegel-ost med oliver, cornichons och semi-torkad tomat med syrad rödlök 189 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)
 

Steak Minute
150g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

MENY TAKE AWAY - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 16.00 SAMT LÖRDAG FRÅN 15.30

FÖRRÄTTER

Kalix-löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 299 kr

Friterad krokett på rostad blomkål, mandelpotatis och Wrångebäcksost från
Almnäs Bruk, serveras med tryffelmajonnäs och endivesallat svängd i sherryvinäger 199 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Krämig blåmusselsoppa med rökta blåmusslor och kungskrabba samt
färska valnötter från Kristianstad, forellrom, bakad svartrot och persilja 219 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Råbiff med klassiska tillbehör och potatischips liten/stor 189/229 kr
(Tillval: Kalixlöjrom 69 kr) 

 

VARMRÄTTER

Dragonglaserad palsternacka från Vassmolösa med puré och crudité på morot, serveras
med sallad på färska valnötter från Kristianstad och vattenkrasse samt dragonsmörsås 219 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Ångad skrei från Lofoten med crisp på torkad svamp och variation på morötter
från Botulf samt citronmarinrad fänkål och smörad havskräftsbuljong 319 kr

Stekt innanlår av dovhjort med ekologisk portabello från Hällestad confiterad med timjan,
puré på lättrökt rotselleri från Vassmolösa och viltsky med citrontimjan och inlagda björnbär 309 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med dragonglaserad palsternacka från Vassmolösa, stekt krispig grönkål och friterad schalottenlök samt Sauce Bordelaise och stekt potatis 355 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 149 kr

Chefkonditor Jons cholkaddessert med saltkola, pekannötter och brownie 69 kr

PM:s klassiske citrontarte 49 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 59 kr

Tryfflar och praliner 19 kr/st

Close
Close

Söndagsmiddag

Avsluta veckan på bästa möjliga sätt med en härlig middag i vår bistro
Läs mer

Varje söndag från 16.00 har ni möjlighet att avsluta veckan på bästa möjliga sätt. Unna er en middag i vår bistro,
kom ner på ett glas vin eller kanske en dessert och något sött i glaset.

Vi erbjuder en trerätters meny för endast 395 kr och aktuell meny hittar ni här på vår hemsida.
Klicka in fliken Bistromeny. Utöver vår trerätters kan man också välja bland klassiker såsom vår råbiff eller kanske några ostron att inleda med. Önskar ni bara en varmrätt går det självklart också bra att beställa.

Varmt välkomna till söndagar med vännerna på PM & Vänner!

 

Close
Close

Afternoon Tea

Upplev PM & Vänner Atrium och förgyll din lördag med härliga godsaker från vårt hus
Läs mer

Vårt senaste tillskott till vårt hus är PM & Vänner Atrium. En underbar mötesplats i hjärtat av hotellet med FLORA, hotellreceptionen och vår bistro som närmsta grannar. Här serverar vi Afternoon Tea varje lördag med två fasta sittningstider, 13.00 och 15.00. Ta en paus från shoppingen på stan eller passa på att skämma bort någon du håller kär. Väl på plats kan ni avnjuta smörrebröd, kringlor med marmelad, wienerbröd, pain au chocolate, praliner, ostkaka och mycket mer. Till detta serverar vi ett väl utvalt sortiment av te och önskar man champagne finns även det att beställa.

Priset är 295 kr (395 kr med ett glas champagne) och bokning görs enklast här på vår hemsida.

Varmt välkomna!

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

Notera med anledning av rådande restriktioner är sista bokningsbara tid för middag 18.30

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 20.00
Tisdag 11.30 – 20.00
Onsdag 11:30 – 20.00
Torsdag 11:30 – 20.00
Fredag 11:30 – 20.00
Lördag 12.00 – 20.00
Söndag 16.00 – 20.00

ÖPPETTIDER PÅSK
1 april Skärtorsdagen 11:30 – 20.00
2 april Långfredagen 16.00 – 20.00
3 april Påskafton 12.00 – 20.00
4 april Påskdagen 16.00 – 20.00
5 april Annandag påsk 16.00-20.00

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close