Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning.

Vi är stolta över att servera härliga lokala, säsongsbetonade råvaror noggrant utvalda och tillagade av våra kockar. Svamp, älgkorv, krispig ekologisk kål från Botulf, liksom sill och ostar från lokala mejerier är bara några av våra favoriter. Och såklart härligt färskt bröd från vårt eget bageri, Bröd & Sovel.

Smaklig spis!

// Vännerna på PM & Vänner Bistro

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 29 - Serveras måndag - fredag 11.30 - 13.30

KÖTT
Pannbiff med persiljesvängd färskpotatis, serveras med pressgurka, svartvinbärsgelé och lökskysås
169 kr

FISK
Stekt panerad bleka med stomp på potatis och rostad blomkål, serveras med sallad på spenat och äpple,
remouladsås smaksatt med spenat och ramslök samt grillad citron
169 kr

VEG
Bakat ekologiskt ägg från Gårdsby med rostade primörer, serveras med stomp på potatis och rostad blomkål,
sallad på spenat och äpple samt vinaigrette på rabarber och kallpressad rapsolja
159 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 19 juli - Serveras från 12.00

Menu

Liten Toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel

Stekt majskycklingbröst från Munka-Ljungby med variation på primörmorötter, kokt färskpotatis och rädisor från
Solmarka Gård samt champinjon-veloutésås smaksatt med sherry 

Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr

Med reservation för slutförsäljning

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Gillardeau N°6 45 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr

Odlad hiramasa från Hirtshals med picklad kålrabbi, grön tomat och omogna jordgubbar,
serveras med gazpacho på tomater från vårt växthus och jalapeño-olja 279 kr

Helstekt blomkål från Bjud på Söderslätt med Hallands Siren från Kvibille Mejeri,
blomkålscrème och krisp på Mörka Småland, serveras med spansk körvel från
vår trädgård, riven färsk sommartryffel samt vinaigrette på brynt smör och mandel 269 kr

Pata Negra-kroketter med späd sallat från Botulf och krispig blekselleri, serveras med
skånsk ”Grana-ost” från Kristianstad och emulsion på hasselnötter från Piemonte 299 kr
(Tillval: Sommartryffel: 50 kr)

Råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna med klassiska tillbehör samt husets pommes frîtes och dijon-majonnäs
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 45 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare samt skånsk ”Grana-ost” från Kristianstad och
lagrad Prästost, serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 299 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad svensk röding med sotad zucchini och crudité på rädisor från Solmarka Gård samt
marinerad gurka och inkokt rabarber, serveras med färskpotatis och varm emulsion på brynt smör,
soja och miso från Dalarna 399 kr

Ångad hälleflundra från Norska havet med frikassé på sommarkål,
ärtor och mynta från vår trädgård, serveras med färskpotatis från Solmarka Gård och
vitvinssås på crème double, blåmusslor och Gudruns fläderblommor 519 kr

Grillad pluma från Halla Gård med glaserade primörer från våra bästa odlare,
serveras med ört-crunch, färskpotatis från Botulf samt skysås med picklade senapsfrön och grillad grädde 389 kr

Hängmörad ryggbiff från utvalda gårdar med sallad på Orama-tomater, Flavance-tomater och picklade småtomater från Orelunds Gård samt isad silverlök, serveras med vinaigrette på örter från PM:s trädgård,
husets pommes frîtes och Sauce Béarnaise 545 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 245 kr

PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr

Konditoriets dessert i glas med hallonkompott smaksatt med dragon från vår trädgård,
mjölkchoklad-mousse och vit chokladcrème samt salt maräng med dragon 149 kr

Pepparmarinerade jordgubbar på mandelkaka med brynt smör, serveras med bavaroise och
curd på fläder från Gudrun i Odensjö samt nyvevad vaniljglass på kärnmjölk från Wapnö Gård 169 kr

Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Odlad hiramasa från Hirtshals med picklad kålrabbi, grön tomat och omogna jordgubbar,
serveras med gazpacho på tomater från vårt växthus och jalapeño-olja

eller

Helstekt blomkål från Bjud på Söderslätt med Hallands Siren från Kvibille Mejeri,
blomkålscrème och krisp på Mörka Småland, serveras med spansk körvel från
vår trädgård, riven färsk sommartryffel samt vinaigrette på brynt smör och mandel

 

HUVUDRÄTT

Bakad svensk röding med sotad zucchini och crudité på rädisor från Solmarka Gård samt
marinerad gurka och inkokt rabarber, serveras med färskpotatis och varm emulsion på brynt smör,
soja och miso från Dalarna

eller

Grillad pluma från Halla Gård med glaserade primörer från våra bästa odlare,
serveras med ört-crunch, färskpotatis från Botulf samt skysås med picklade senapsfrön och grillad grädde

 

DESSERT

Konditoriets dessert i glas med hallonkompott smaksatt med dragon från vår trädgård,
mjölkchoklad-mousse och vit chokladcrème samt salt maräng med dragon

eller

Pepparmarinerade jordgubbar på mandelkaka med brynt smör, serveras med bavaroise och
curd på fläder från Gudrun i Odensjö samt nyvevad vaniljglass på kärnmjölk från Wapnö Gård

Trerättersmeny 749 kr

Tvårättersmeny 679 kr

Osttillägg 195 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 349 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Gillardeau N°6 45 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr

Odlad hiramasa från Hirtshals med picklad kålrabbi, grön tomat och omogna jordgubbar,
serveras med gazpacho på tomater från vårt växthus och jalapeño-olja 239 kr

Råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna med klassiska tillbehör samt husets pommes frîtes och dijon-majonnäs
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 45 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare samt skånsk ”Grana-ost” från Kristianstad och
lagrad Prästost, serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 299 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad svensk röding med sotad zucchini från Solmarka Gård, marinerad gurka och
inkokt rabarber, serveras med kokt färskpotatis från Botulf samt vitvinssås på crème double,
blåmusslor och Gudruns fläderblommor 395 kr

PM:s sallad med kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla och dillmarinerad färskpotatis från
Vassmolösa, serveras med lättkokt ekologiskt ägg från Gårdsby, gurka och rädisor från
Botulf samt emulsion på vit sparris och surdegskrutonger från Bröd & Sovel
Liten/Stor 249/289 kr

Steak Minute 150 g hängmörad ryggbiff med sallad på tomater från Orelund, isad silverlök och örtvinaigrette,
serveras med majonnäs på vit sparris och husets pommes frîtes 319 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 299 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 245 kr

PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr

Konditoriets dessert i glas med hallonkompott smaksatt med dragon från vår trädgård,
mjölkchoklad-mousse och vit chokladcrème samt salt maräng med dragon 149 kr

Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Gillardeau N°6 45 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr

Odlad hiramasa från Hirtshals med picklad kålrabbi, grön tomat och omogna jordgubbar,
serveras med gazpacho på tomater från vårt växthus och jalapeño-olja 279 kr

Helstekt blomkål från Bjud på Söderslätt med Hallands Siren från Kvibille Mejeri,
blomkålscrème och krisp på Mörka Småland, serveras med spansk körvel från
vår trädgård, riven färsk sommartryffel samt vinaigrette på brynt smör och mandel 269 kr

Pata Negra-kroketter med späd sallat från Botulf och krispig blekselleri, serveras med
skånsk ”Grana-ost” från Kristianstad och emulsion på hasselnötter från Piemonte 299 kr
(Tillval: Sommartryffel: 50 kr)

Råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna med klassiska tillbehör samt husets pommes frîtes och dijon-majonnäs
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 45 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare samt skånsk ”Grana-ost” från Kristianstad och
lagrad Prästost, serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 299 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad svensk röding med sotad zucchini och crudité på rädisor från Solmarka Gård samt
marinerad gurka och inkokt rabarber, serveras med färskpotatis och varm emulsion på brynt smör,
soja och miso från Dalarna 399 kr

Ångad hälleflundra från Norska havet med frikassé på sommarkål,
ärtor och mynta från vår trädgård, serveras med färskpotatis från Solmarka Gård och
vitvinssås på crème double, blåmusslor och Gudruns fläderblommor 519 kr

Grillad pluma från Halla Gård med glaserade primörer från våra bästa odlare,
serveras med ört-crunch, färskpotatis från Botulf samt skysås med picklade senapsfrön och grillad grädde 389 kr

Hängmörad ryggbiff från utvalda gårdar med sallad på Orama-tomater, Flavance-tomater och picklade småtomater från Orelunds Gård samt isad silverlök, serveras med vinaigrette på örter från PM:s trädgård,
husets pommes frîtes och Sauce Béarnaise 545 kr

 

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 245 kr

PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr

Konditoriets dessert i glas med hallonkompott smaksatt med dragon från vår trädgård,
mjölkchoklad-mousse och vit chokladcrème samt salt maräng med dragon 149 kr

Pepparmarinerade jordgubbar på mandelkaka med brynt smör, serveras med bavaroise och
curd på fläder från Gudrun i Odensjö samt nyvevad vaniljglass på kärnmjölk från Wapnö Gård 169 kr

Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Blomsterbordet

En unik mötesplats i hjärtat av vårt hus
Läs mer

Vårt blomsterbord – Middag på ett helt nytt sätt!

I direkt anslutning till vår bistro och hotellreceptionen hittar ni dagtid våra florister i deras butik och showroom – Flora!

På kvällstid förvandlas lokalen till en unik plats för middagar. Oavsett om det är med kollegorna,
en bröllopsdag som skall firas eller kanske någon i familjen fyllt jämnt är detta vår mest privata miljö. Här sitter ni bekvämt och njuter av god mat och dryck från vår bistro. Ni har egen servicepersonal som är helt fokuserade på endast ert sällskap under kvällen och för att verkligen få känslan av att ni sitter mitt i en blomsterbutik har våra duktiga florister samma dag dukat bordet fullt med vackert blomster.

Minimumantal för att boka vårt blomsterbord är 8 personer och vi kan bekvämt välkomna upp till 16 gäster.

Aktuell meny Blomsterbordet

Amuse bouche

Helstekt blomkål från Bjud på Söderslätt med Hallands Siren från Kvibille Mejeri,
blomkålscrème och krisp på Mörka Småland, serveras med spansk körvel från vår trädgård,
riven färsk sommartryffel samt vinaigrette på brynt smör och mandel

Bakad svensk röding med sotad zucchini och crudité på rädisor från Solmarka Gård samt marinerad gurka
och inkokt rabarber, serveras med färskpotatis och varm emulsion på brynt smör, soja och miso från Dalarna

Konditoriets dessert i glas med hallonkompott smaksatt med dragon från vår trädgård,
mjölkchoklad-mousse och vit chokladcrème samt salt maräng med dragon

895 kr

Osttillägg 195 kr

Tillhörande vinpaket med tre glas 499 kr

 

För bokning och eventuella frågor, vänligen kontakta Samuel Sörgårn
via email samuel@pmrestauranger.se eller via telefon 0470-75 97 29

Avbokningar senare än 48 timmar innan ankomst debiteras med fullt menypris.

Close
Close

Afternoon Tea

Upplev PM & Vänner Atrium och förgyll din lördag med härliga godsaker från vårt hus
Läs mer

Vårt senaste tillskott till vårt hus är PM & Vänner Atrium. En underbar mötesplats i hjärtat av hotellet med FLORA, hotellreceptionen och vår bistro som närmsta grannar. Här serverar vi Afternoon Tea varje lördag med två fasta sittningstider, 13.00 och 15.00. Ta en paus från shoppingen på stan eller passa på att skämma bort någon du håller kär.

Väl på plats kan ni avnjuta smörrebröd, kringlor med marmelad, wienerbröd, pain au chocolate, praliner, ostkaka och mycket mer. Till detta serverar vi ett väl utvalt sortiment av te och önskar man champagne finns även det att beställa.

Pris:
345 kr (445 kr med ett glas champagne)
175 kr för barn under 12 år

Vänligen notera vi inte kan tillgodose önskemål om vegansk kost.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.

Bokning görs enklast via denna länk: Boka bord

Varmt välkomna!

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

KÖKETS ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 22.00
Tisdag 11.30 – 22.00
Onsdag 11:30 – 22.00
Torsdag 11:30 – 22.00
Fredag 11:30 – 22.30
Lördag 12.00 – 22.30
Söndag 17.00 – 21.00

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Wine Director:
Rubén Sanz Ramiro

Head Sommelier:
Arvid Lundström

Bistro manager:
Samuel Sörgårn 

Food and Beverage manager:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Henrik Westin, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close