Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 4 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

HUSMAN
Isterband från Åkes i Tingsryd med dillstuvad potatis samt rödlök, kapris och rödbetor
149 kr

DAGENS
Stekt torsk med crème på gröna ärtor, serveras med kokt potatis från Stellan i Bläsinge,
dillsvängd gurka, spenat samt vitvinssås smaksatt med dill och persilja
149 kr

VEG
Helstekt blomkål med puré på gröna ärtor, serveras med kokt potatis från Stellan i Bläsinge,
dillsvängd gurka, spenat samt vinaigrette med rostad mandel
139 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Lördagslunch 29 januari - Serveras från 12.00

Veckans meny presenteras fredagen den 28 januari

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 395 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram/25 gram 295 / 695 kr

Soppa på nyskördade jordärtskockor från Vrånghult med marinerat vinterpäron,
färska valnötter från Kristianstad samt bakad jordärtskocka och dragon 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Varmrökt sik från Pålsson i Klasamåla med varm potatisemulsion, fermenterad blomkål,
dillchips, picklad lök och fläderkapris från Odensjö 239 kr

Rimmad hälleflundra med svartrot och variation på tomater, serveras med ljummen
vinaigrette på havskräfta, saffran och citron samt emulsion på rostad vitlök 259 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten
Liten/Stor 219 kr/269 kr (Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med ekologisk svamp från Hällestad med bakad rotselleri och krispig grönkål
från Solmarka Gård samt lagrad prästost och vattenkrasse 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Rödtunga meunière med rostade mandlar och stekt blomkål,
vattenkrasse, syrad lök samt vitvinssås med forellrom och gräslök 379 kr

Ångad torsk från Norska havet med len pumpacrème och bakad jordärtskocka från Vrånghult,
serveras med vinaigrette på hummersmör, havtorn från Pukatorp och dillolja 349 kr

Brässerat lammlägg med variation på kål från Solmarka Gård, bakad rotselleri samt
inlagda Urshultsäpplen och Sauce Suprème smaksatt med sherry 339 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Hängmörad svensk ryggbiff med ljummen sallad på stekt purjolök från Botulf, rostade hasselnötter och torrsaltad bacon, serveras med vispat smör smaksatt med citron och krasse samt husets pommes frîtes 395 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 195 kr

Crème Brûlée 109 kr

Jons dessert i glas med variation på höstäpplen från Urshult, kanelbavaroise,
nougatine samt havrecrunch med kardemumma 129 kr

Chokladmousse på Valhrona Caraïbe med körsbärsglass, salta macadamianötter och varm körsbärsås 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Soppa på nyskördade jordärtskockor från Vrånghult med marinerat vinterpäron,
färska valnötter från Kristianstad samt bakad jordärtskocka och dragon
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

eller

Varmrökt sik från Pålsson i Klasamåla med varm potatisemulsion,
fermenterad blomkål, dillchips, picklad lök och fläderkapris från Odensjö

 

HUVUDRÄTT

Ångad torsk från Norska havet med len pumpacrème och bakad jordärtskocka från
Vrånghult, serveras med vinaigrette på hummersmör, havtorn från Pukatorp och dillolja

eller

Brässerat lammlägg med variation på kål från Solmarka Gård, bakad rotselleri
samt inlagda Urshultsäpplen och Sauce Suprème smaksatt med sherry
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

 

DESSERT

Jons dessert i glas med variation på höstäpplen från Urshult, kanelbavaroise,
nougatine samt havrecrunch med kardemumma

eller

Chokladmousse på Valhrona Caraïbe med körsbärsglass, salta macadamianötter och varm körsbärsås

 

 

Trerättersmeny 599 kr

Tvårättersmeny 529 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

 

MENU VIN

Tre glas 439 kr, två glas 299 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st 

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche och klassiska tillbehör 395 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche
eller krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram / 25 gram 295 kr/695 kr

Soppa på nyskördade jordärtskockor från Vrånghult med marinerat vinterpäron,
färska valnötter från Kristianstad samt bakad jordärtskocka och dragon 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes Liten/Stor 219/269 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med ekologisk svamp från Hällestad med bakad rotselleri och krispig grönkål
från Solmarka Gård samt lagrad prästost och vattenkrasse 249 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 95 kr)

Ångad torsk från Norska havet med bakad rotselleri och krispig grönkål från Solmarka Gård,
serveras med vinaigrette på hummersmör, havtorn från Pukatorp och dillolja 299 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes Liten 219 kr / Stor 269 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr  

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor,
kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap hommage à Magnus 249 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Crème Brûlée 109 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 189 kr

Jons dessert i glas med variation på höstäpplen från Urshult, kanelbavaroise,
nougatine samt havrecrunch med kardemumma 129 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 23.00
Tisdag 11.30 – 23.00
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00
Fredag 11:30 – 00.00
Lördag 12.00 – 00.00
Söndag Stängt

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close