Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning
Bistro
Filosofi
Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta! En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.
Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.
Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.
Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.
Bistromeny
Lunch vecka 26 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30
KÖTT
Bakad svensk högrev med primörmorot och sticklök, serveras med kokt färskpotatis samt dragonvelouté
149 kr
FISK
Stekt citronrimmad sej från Lofoten med sotad romansallat, serveras med rostad broccoli
och bakad tomat samt picklad silverlök, krutonger och prästostdressing
149 kr
VEG
Sotad romansallat med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby, serveras med rostad broccoli,
bakad tomat och picklad silverlök samt krutonger och dressing på lagrad prästost
139 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Lördagslunch 2 juli - Serveras från 12.00
Toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel med liten sallad 199 kr
Menu
Liten toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel
Stekt ankbröst med smörsvängda gulbetor och färskpotatis från Solmarka Gård
samt krisp på Mörka Småland, örtsallad och krassesmör
349 kr
Endast varmrätt 249 kr
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr
Vasslebakad kålrabbi från Solmarka Gård med sallad på mâchesallad, hyvlad gurka och rågkrisp, samt riven
pepparrot, serveras med gazpacho på gurka, grön chili och libbsticka från vårt växthus 249 kr
Sotad pilgrimsmussla med variation på blomkål, riven sommartryffel,
citronmarinerat äpple, persilja och rostade hasselnötter 299 kr
Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med puré på broccoli från Solmarka Gård,
picklade gröna jordgubbar, forellrom samt majonnäs på vit sparris
från Vätterns strand och potatischips med citronsalt 279 kr
Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 249/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)
VARMRÄTTER
Risotto med primörer från våra bästa odlare samt pecorino och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 279 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)
Ångad bergtunga med nyplockade sommarkantareller, spritärter och spenat, serveras med
färskpotatis från Botulf, picklad röd steklök, forellrom samt Sandefjordsås med grillad grädde 449 kr
Bakad röding med primörmorötter smaksatta med ingefära, eldad knipplök marinerad med fläder
från Odensjö samt färskpotatis från Vassmolösa och varm emulsion på brynt skaldjursmör 389 kr
Stekt majskycklingbröst och terrin på confiterat lår från Munka-Ljungby med bakade champinjoner
från Markaryd, syrade rädisor, rostad potatis samt gröna bönor och luftig kycklingvelouté 369 kr
Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på Oramatomater,
picklade småtomater och Flavancetomater från Orelunds Gård samt isad silverlök och vinaigrette på örter
från PM:s trädgård, serveras med husets pommes frîtes och Sauce Béarnaise 425 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar 179 kr
Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 195 kr
Crème Brûlée 119 kr
Helenas dessert i glas med hallonkompott, myntamousse och bavaroise på karamelliserad
mjölkchoklad samt krisp på hallonchoklad 139 kr
Jordgubbar marinerade med lime och rosépeppar, serveras på en pistagebotten med curd
på fläder från Odensjö, vaniljbavaroise samt smultronsorbet 159 kr
PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Tryfflar och praliner 30 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Vasslebakad kålrabbi från Solmarka Gård med sallad på mâchesallad, hyvlad gurka och rågkrisp, samt riven
pepparrot, serveras med gazpacho på gurka, grön chili och libbsticka från vårt växthus
eller
Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med puré på broccoli från Solmarka Gård,
picklade gröna jordgubbar, forellrom samt majonnäs på vit sparris
från Vätterns strand och potatischips med citronsalt
HUVUDRÄTT
Bakad röding med primörmorötter smaksatta med ingefära, eldad knipplök marinerad med fläder
från Odensjö samt färskpotatis från Vassmolösa och varm emulsion på brynt skaldjursmör
eller
Stekt majskycklingbröst och terrin på confiterat lår från Munka-Ljungby med bakade champinjoner
från Markaryd, syrade rädisor, rostad potatis samt gröna bönor och luftig kycklingvelouté