Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Meny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lördagslunch 23 februari

Skaldjurssoppa med sotad pilgrimsmussla och handskalade räkor, serveras med en variation på blomkål samt västerbottenbrioche
179 kr

Menu
Liten skaldjurssoppa med sotad pilgrimsmussla och handskalade räkor, serveras med en variation på blomkål samt västerbottenbrioche

Tryffelglaserad flankstek med variation på palsternacka från Solmarka Gård, ljummen sallad på spenat och purjolök samt vispat brynt smör

299 kr
Endast varmrätt 199 kr

LUNCH MENY VECKA 8

SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-13.30

HUSMAN
PM:s kålpudding med rårörda lingon, gräddsås och kokt potatis från Stellan i Bläsinge
139 kr

DAGENS
Örtpanerad stekt sej från Lofoten med råstekt broccoli och syrad lök, serveras med kokt potatis från Stellan i Bläsinge och romsås
139 kr

VEGETARISK
Råstekt broccoli och Ölandspumpa, serveras med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby samt syrad lök och hasselnötsvinaigrette
129 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel
endast accepterar kortbetalning

MENU À LA CARTE

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

En liten sked Carelian Caviar, 5 gr. med 2 cl isad Absolut Elyx eller ett glas champagne alternativt alkoholfritt 259/209 kr

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt Brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 299 kr Naturell hummer och sotad pilgrimsmussla, serveras med variation på blomkål och mandelpotatischips samt dragonemulsion 249 kr (tillval: Perigord tryffel 69 kr)

Bakad lättrökt röding med rimmad gurka och forellrom samt emulsion på confiterad citron, dill och krispig rågbröd från Bröd & Sovel 209 kr

Jordärtskockssoppa med lättkokt vaktelägg från Lammhult, bräserade jordärtskockor samt äppelcrème, hasselnötskrutonger och krasseolja 199 kr

Råbiff med klassiska tillbehör, dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr (tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 79 kr)

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med rökt tomatcrème, stekt svartrot och rostade mandlar samt
picklad tomat, vattenkrasse och velouté-sås med Almnäs Tegelost 249 kr

Ångad skreirygg från Lofoten med lättsyrad fänkål, brandade med crunch på surdegsbröd
från Bröd & Sovel och örter samt vinaigrette på blåmusslor och olivolja 309 kr

Halstrad uer med stekt svartrot och rökt tomatcrème samt bakad steklök,
vitlökchips och beurre blanc smaksatt med gräslök 339 kr

Stekt och pepparglaserat dovhjortsinnanlår från H.M.K:s Sollidens Slott med variation på rödbetor från Solmarka Gård och rökt rotselleripuré samt oxsvanssky smaksatt med kummin 329 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med ljummen sallad på confiterad portabello, vattenkrasse och syrad tomat samt svampemulsion och husets pommes frîtes 385 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 159 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och Perigord tryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

Chefskonditor Jons dessert i glas med plommonkompott och rom, gräddfilsmousse och crunch på surdegsbröd, moscovadosocker och brynt smör 115 kr

Bavaroise på rostad mandel med curd på blodapelsin och citrontimjan-maräng samt
blodapelsinsorbet och mandelcrunch 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – PRE FIX MENU TILL ETT FAST PRIS

FÖRRÄTT

Jordärtskockssoppa med lättkokt vaktelägg från Lammhult, bräserade jordärtskockor samt äppelcrème, hasselnötskrutonger och krasseolja

eller

Bakad lättrökt röding med rimmad gurka och forellrom samt emulsion på confiterad citron, dill och krispit rågbröd från Bröd & Sovel

HUVUDRÄTT

Ångad skreirygg från Lofoten med lättsyrad fänkål, brandade med crunch på surdegsbröd från Bröd & Sovel och örter samt vinaigrette på blåmusslor och olivolja

eller

Stekt och pepparglaserat dovhjortsinnanlår från H.M.K:s Sollidens Slott med variation på rödbetor från Solmarka Gård och rökt rotselleripuré samt oxsvanssky smaksatt med kummin

DESSERT

Chefskonditor Jons dessert i glas med plommonkompott och rom, gräddfilsmousse och crunch på surdegsbröd, moscovadosocker och brynt smör

eller

Bavaroise på rostad mandel med curd på blodapelsin och citrontimjan-maräng samt blodapelsinsorbet och mandelcrunch

Trerätters meny 565 kr

Tvårätters meny 475 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive 169 kr
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe)

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 35 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt Brioche eller krispig
råraka och klassiska tillbehör 299 kr

Råbiff med klassiska tillbehör, dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr (tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 79 kr)

Jordärtskockssoppa med lättkokt vaktelägg från Lammhult, bräserade jordärtskocka
samt äppelcrème, hasselnötskrutonger och krasseolja 199 kr

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med rökt tomatcrème, stekt svartrot och rostade mandlar samt
picklad tomat, vattenkrasse och velouté-sås med Almnäs Tegelost 249 kr

Ångad skreirygg från Lofoten med lättsyrad fänkål och dillsvängd potatis samt
vinaigrette på blåmusslor och olivolja 259 kr

Råbiff med klassiska tillbehör, dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr (tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 79 kr)

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 239 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor,
kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 249 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 159 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och Perigord tryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Bistro information

Läs mer

ÖPPETTIDER

Måndag 11.30 – 22.30
Tisdag 11.30 – 22.30
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00
Fredag 11:30 – 01.00
Lördag 12.00 – 01.00
Stängt Söndagar

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur:
Per Bengtsson

Kökschef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close