Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 22 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Husets klassiska Wallenbergare med gröna ärtor och rårörda
lingon samt luftig potatispuré och gräddsås smaksatt med calvados
149 kr

FISK
Fiskfrikassé med rostad blomkål, serveras med crudité på fänkål
och äpple, krutonger samt kokt färskpotatis och skaldjursvelouté
149 kr

VEG
Stekt blomkål med luftig potatispuré, sauterad spenat och äpple samt vinaigrette
på brynt smör, puy linser och rostade hasselnötter
139 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Lördagslunch 3 juni - Serveras från 12.00

Vit sparrissoppa med ärtor och grön sparris samt smörstekt Mörka Småland och körvel 199 kr

Menu
Vit sparrissoppa med ärtor och grön sparris samt smörstekt Mörka Småland och körvel

Bakad röding med örtkrisp, smör svängd sommarkål och picklad kålrabbi samt luftig ramslöksås 

349 kr
Endast varmrätt 249 kr

 

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Hälleflundra gravad med fänkål och rosépeppar, serveras med primörgurka, syrliga rädisor
samt yoghurt smaksatt med färsk vitlök och mynta från vårt växthus 259 kr

Vasslebakad vit sparris med vinaigrette på egenrörd färsk stenbitsrom och granskottsolja,
picklade nässlor, brioche-krisp och vårens örter 279 kr

Crème Ninon med champagne och ragu på spritärtor, sallad
och sommartryffel samt krispigt confiterat anklår 269 kr

PM:s råbiff smaksatt med ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar,
mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Färskpotatis gratinerad med vårens örter och lagrad ost, serveras med glaserade
primörer och sotad sallad med inlagd rabarber, primörgurka samt vit sparrismajonnäs 269 kr

Halstrad makrill från Kattegatt med sotad grön sparris från Vinslöv, forellrom, fermenterade och picklade
omogna jordgubbar samt färskpotatis och ramslöks hollandaise 389 kr

Friterad kolja med sallad på spenat från Solmarka Gård, blekselleri och råhyvlad rabarber, serveras med
skaldjursmajonnäs, grillad citron och husets pommes frîtes 359 kr

Vårkyckling från Munka-Ljungby med sotad sallad och primörgurka, serveras med inlagd rabarber och tomat
picklad med chili från vårt växthus samt vit sparrisemulsion 369 kr

Hängmörad svensk ryggbiff från utvalda gårdar med smörglaserade vårprimörer och
färskpotatis gratinerad med Efterglöd-ost samt skysås med ramslökskapris 465 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 179 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 195 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med variation på rabarber och fläderblom från
Odensjö, vaniljmousse och salt mandelcrunch 139 kr

Bavaroise på ängsyra med kompott på hallon och dragon samt luftig syrad grädde från
Löts Gårdsmejeri, crunch på vit choklad och havre samt hallonsorbet 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer
samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Hälleflundra gravad med fänkål och rosépeppar, serveras med primörgurka, syrliga rädisor
samt yoghurt smaksatt med färsk vitlök och mynta från vårt växthus

eller

Crème Ninon med champagne och ragu på spritärtor, sallad
och sommartryffel samt krispigt confiterat anklår

 

HUVUDRÄTT

Friterad kolja med sallad på spenat från Solmarka Gård, blekselleri och råhyvlad rabarber, serveras med
skaldjursmajonnäs, grillad citron och husets pommes frîtes

eller

Vårkyckling från Munka-Ljungby med sotad sallad och primörgurka, serveras med inlagd rabarber och tomat
picklad med chili från vårt växthus samt vit sparrisemulsion

 

DESSERT

Helenas dessert i glas med variation på rabarber och fläderblom från Odensjö, vaniljmousse och salt mandelcrunch

eller

Bavaroise på ängsyra med kompott på hallon och dragon samt luftig syrad grädde från
Löts Gårdsmejeri, crunch på vit choklad och havre samt hallonsorbet

 

 

Trerättersmeny 645 kr

Tvårättersmeny 585 kr

Osttillägg 179 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 179 kr

 

MENU VIN

Tre glas 450 kr, två glas 299 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Hälleflundra gravad med fänkål och rosépeppar, serveras med primörgurka, syrliga rädisor
samt yoghurt med färsk vitlök och mynta från vårt växthus 239 kr

PM:s råbiff smaksatt med ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar,
mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Färskpotatis gratinerad med vårens örter och lagrad ost, serveras med glaserade primörer och sotad sallad
med inlagd rabarber,  primörgurka samt vit sparrismajonnäs 249 kr

Friterad kolja med sallad på spenat från Solmarka Gård, blekselleri och råhyvlad rabarber,
serveras med skaldjursmajonnäs, grillad citron och husets pommes frîtes 339 kr

PM:s råbiff smaksatt med ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar,
mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

”Steak Minute” 150g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 179 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med variation på rabarber och fläderblom från Odensjö,
vaniljmousse och salt  mandelcrunch 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY SÖNDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 16.00

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Hälleflundra gravad med fänkål och rosépeppar, serveras med primörgurka, syrliga rädisor
samt yoghurt smaksatt med färsk vitlök och mynta från vårt växthus 259 kr

Crème Ninon med champagne och ragu på spritärtor, sallad
och sommartryffel samt krispigt confiterat anklår 269 kr

PM:s råbiff smaksatt med ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar,
mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Färskpotatis gratinerad med vårens örter och lagrad ost, serveras med glaserade
primörer och sotad sallad med inlagd rabarber, primörgurka samt vit sparrismajonnäs 269 kr

Friterad kolja med sallad på spenat från Solmarka Gård, blekselleri och råhyvlad rabarber, serveras med
skaldjursmajonnäs, grillad citron och husets pommes frîtes 359 kr

Vårkyckling från Munka-Ljungby med sotad sallad och primörgurka, serveras med inlagd rabarber och tomat
picklad med chili från vårt växthus samt vit sparrisemulsion 369 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 179 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 195 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med variation på rabarber och fläderblom från
Odensjö, vaniljmousse och salt mandelcrunch 139 kr

Bavaroise på ängsyra med kompott på hallon och dragon samt luftig syrad grädde från
Löts Gårdsmejeri, crunch på vit choklad och havre samt hallonsorbet 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer
samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Blomsterbordet

En unik mötesplats i hjärtat av vårt hus
Läs mer

Vårt blomsterbord – Middag på ett helt nytt sätt!

I direkt anslutning till vår bistro och hotellreceptionen hittar ni dagtid våra florister i deras butik och showroom – Flora!

På kvällstid förvandlas lokalen till en unik plats för middagar. Oavsett om det är med kollegorna,
en bröllopsdag som skall firas eller kanske någon i familjen fyllt jämnt är detta vår mest privata miljö. Här sitter ni
bekvämt och njuter av god mat och dryck från vår bistro. Ni har egen servicepersonal som är helt fokuserade på endast ert sällskap under kvällen och för att verkligen få känslan av att ni sitter mitt i en blomsterbutik har våra
duktiga florister samma dag dukat bordet fullt med vackert blomster.

Minimumantal för att boka vårt blomsterbord är 8 personer och vi kan bekvämt välkomna upp till 16 gäster.

Aktuell meny Blomsterbordet

Amuse bouche

Vasslebakad vit sparris med vinaigrette på egenrörd färsk stenbitsrom och granskottsolja,
picklade nässlor, brioche-krisp och vårens örter

Vårkyckling från Munka-Ljungby med sotad sallad och primörgurka, serveras med inlagd rabarber och tomat
picklad med chili från vårt växthus samt vit sparrisemulsion

Helenas dessert i glas med variation på rabarber och fläderblom från Odensjö, vaniljmousse och salt mandelcrunch

 

795 kr

Tillhörande vinpaket med tre glas 450 kr

 

För bokning och eventuella frågor, vänligen kontakta Samuel Sörgårn
via email samuel@pmrestauranger.se eller via telefon 0470-75 97 29

Avbokningar senare än 48 timmar innan ankomst debiteras med fullt menypris.

Close
Close

Afternoon Tea

Upplev PM & Vänner Atrium och förgyll din lördag med härliga godsaker från vårt hus
Läs mer

Vårt senaste tillskott till vårt hus är PM & Vänner Atrium. En underbar mötesplats i hjärtat av hotellet med FLORA, hotellreceptionen och vår bistro som närmsta grannar. Här serverar vi Afternoon Tea varje lördag med två fasta sittningstider, 13.00 och 15.00. Ta en paus från shoppingen på stan eller passa på att skämma bort någon du håller kär.

Väl på plats kan ni avnjuta smörrebröd, kringlor med marmelad, wienerbröd, pain au chocolate, praliner, ostkaka och mycket mer. Till detta serverar vi ett väl utvalt sortiment av te och önskar man champagne finns även det att beställa.

Pris:
295 kr (395 kr med ett glas champagne)
150 kr för barn under 12 år

Bokning görs enklast via denna länk: Boka bord

Varmt välkomna!

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 23.00
Tisdag 11.30 – 23.00
Onsdag 11:30 – 00.00
Torsdag 11:30 – 00.00
Fredag 11:30 – 01.00
Lördag 12.00 – 01.00
Söndag 16.00-22.00

 

AVVIKANDE ÖPPETTIDER

30 april Valborgsmässoafton – Från 15.00

1 maj – Från 15.00

18 maj Kristi Himmelsfärdsdag – Från 17.00

6 juni Nationaldagen – Från 16.00

 

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Bistro manager:
Samuel Sörgårn 

Food and Beverage manager:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close