Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 30 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30

KÖTT
Husets klassiska Wallenbergare med gröna ärtor och rårörda lingon samt luftig potatispure och
gräddsås smaksatt med calvados
159 kr

FISK
Fiskfrikasse med rostad blomkål, serveras med crudite på fänkål och äpple,
krutonger samt kokt färskpotatis och skaldjursveloute
159 kr

VEG
Stekt Blomkål med luftig potatispure, sauterad spenat och äpple samt vinaigrette på brynt smör,
puylinser och rostade hasselnötter
149 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 27 juli - Serveras från 12.00

Menu
Liten toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel

Friterad kolja med sallad på mâche, blekselleri, äpple och rostad mandel serveras med vit-sparrisemulsion,
sotad citron och husets pommes frites

Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr

Med reservation för slutförsäljning

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Tartar på rimmad lax och rökt lax från Pålsson i Klasamåla, serveras med
forellrom, grön tomat och melon, krispig potatis samt tomatvatten smaksatt
med citronverbena från vår trädgård och jalapeñoolja 299 kr

Helstekt blomkål från Bjud på Söderslätt med rostade hasselnötter och
tryffelvinaigrette samt blomkålscrème och chips på Mörka Småland,
serveras med spansk körvel från trädgården och riven färsk sommartryffel 269 kr

Sotad pilgrimsmussla med picklad rättika och sjökorall, serveras med rimmad gurka och
rädisor från Solmarka Gård samt rostade frön och emulsion på svensk miso 279 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare samt pecorino och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 289 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad svensk röding med smörsvängda primörer från Vassmolösa och hasselnötskrisp,
färskpotatis med spenat samt vitvinssås med olja på gräslök och libsticka från trädgården 379 kr

Ångad hälleflundra från Norska havet med frikassé på sommarkål,
ärtor och mynta från växthuset, serveras med Botulfs färskpotatis och
buerre blanc smaksatt med Gudruns fläderblommor 489 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Grillad pluma från Halla Gård med ljummen sallad på sotade primörer och picklad rabarber från
trädgården, serveras med friterad färskpotatis samt majonnäs på rimmad citron och Nduja 369 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på Oramatomater,
Flavancetomater och picklade småtomater från Orelunds Gård samt isad silverlök och
vinaigrette på örter från PM:s trädgård, serveras med husets pommes frîtes och Sauce Béarnaise 495 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 219 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med hallonkompott smaksatt med mynta från växthuset,
mjölkchoklad-mousse och vit chokladcrème samt salt myntamaräng 139 kr

Limemarinerade jordgubbar på mandelkaka med brynt smör, serveras med
fläderbavaroise och limecurd samt nyvevad vaniljglass 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Helstekt blomkål från Bjud på Söderslätt med rostade hasselnötter och
tryffelvinaigrette samt blomkålscrème och chips på Mörka Småland,
serveras med
spansk körvel från trädgården och riven färsk sommartryffel

eller

Sotad pilgrimsmussla med picklad rättika och sjökorall, serveras med rimmad gurka och
rädisor från Solmarka Gård samt rostade frön och emulsion på svensk miso

 

HUVUDRÄTT

Bakad svensk röding med smörsvängda primörer från
Vassmolösa och hasselnöts-krisp, färskpotatis med spenat samt
vitvinssås med olja på gräslök och libsticka från trädgården

eller

Grillad pluma från Halla Gård med ljummen sallad på
sotade primörer och picklad rabarber från trädgården, serveras med
friterad färskpotatis samt majonnäs på rimmad citron och Nduja

 

DESSERT

Helenas dessert i glas med hallonkompott smaksatt med mynta från växthuset,
mjölkchoklad-mousse och vit chokladcrème samt salt myntamaräng

eller

Limemarinerade jordgubbar på mandelkaka med brynt smör, serveras med
fläderbavaroise och limecurd samt nyvevad vaniljglass

 

Trerättersmeny 695 kr

Tvårättersmeny 625 kr

Osttillägg 185 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 329 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Sotad pilgrimsmussla med picklad rättika och sjökorall, serveras med rimmad gurka och
rädisor från Solmarka Gård samt rostade frön och emulsion på svensk miso 259 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare samt pecorino och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 269 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad svensk röding med smörsvängda primörer från Vassmolösa och hasselnöts-krisp,
färskpotatis med spenat samt vitvinssås med olja på gräslök och libsticka från trädgården 369 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

PM:s sallad med kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla och dillmarinerad färskpotatis från
Vassmolösa, serveras med lättkokt ekologiskt ägg från Gårdsby, gurka och rädisor från
Botulf samt emulsion på vit sparris och surdegskrutonger från Bröd & Sovel Liten/Stor 229/269 kr

”Steak Minute” 150 g hängmörad ryggbiff med stekta små champinjoner och grönkål från Solmarka Gård samt vattenkrasse, vispat örtsmör och husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 219 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med hallonkompott smaksatt med mynta från växthuset,
mjölkchoklad-mousse och vit chokladcrème samt salt myntamaräng 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Tartar på rimmad lax och rökt lax från Pålsson i Klasamåla, serveras med forellrom,
grön tomat och melon, krispig potatis samt tomatvatten smaksatt
med citronverbena från vår trädgård och jalapeñoolja 299 kr

Helstekt blomkål från Bjud på Söderslätt med rostade hasselnötter och
tryffelvinaigrette samt blomkålscrème och chips på Mörka Småland,
serveras med spansk körvel från trädgården och riven färsk sommartryffe 299 kr

Sotad pilgrimsmussla med picklad rättika och sjökorall, serveras med rimmad gurka och
rädisor från Solmarka Gård samt rostade frön och emulsion på svensk miso 279 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare samt pecorino och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 289 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad svensk röding med smörsvängda primörer från Vassmolösa och hasselnötskrisp,
färskpotatis med spenat samt vitvinssås med olja på gräslök och libsticka från trädgården 379 kr

Ångad hälleflundra från Norska havet med frikassé på sommarkål,
ärtor och mynta från växthuset, serveras med Botulfs färskpotatis och
buerre blanc smaksatt med Gudruns fläderblommor 489 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Grillad pluma från Halla Gård med ljummen sallad på sotade primörer och picklad rabarber från
trädgården, serveras med friterad färskpotatis samt majonnäs på rimmad citron och Nduja 369 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på Oramatomater,
Flavancetomater och picklade småtomater från Orelunds Gård samt isad silverlök och
vinaigrette på örter från PM:s trädgård, serveras med husets pommes frîtes och Sauce Béarnaise 495 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 219 kr

Crème Brûlée 129 kr

Helenas dessert i glas med hallonkompott smaksatt med mynta från växthuset,
mjölkchoklad-mousse och vit chokladcrème samt salt myntamaräng 139 kr

Limemarinerade jordgubbar på mandelkaka med brynt smör, serveras med
fläderbavaroise och limecurd samt nyvevad vaniljglass 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Blomsterbordet

En unik mötesplats i hjärtat av vårt hus
Läs mer

Vårt blomsterbord – Middag på ett helt nytt sätt!

I direkt anslutning till vår bistro och hotellreceptionen hittar ni dagtid våra florister i deras butik och showroom – Flora!

På kvällstid förvandlas lokalen till en unik plats för middagar. Oavsett om det är med kollegorna,
en bröllopsdag som skall firas eller kanske någon i familjen fyllt jämnt är detta vår mest privata miljö. Här sitter ni bekvämt och njuter av god mat och dryck från vår bistro. Ni har egen servicepersonal som är helt fokuserade på endast ert sällskap under kvällen och för att verkligen få känslan av att ni sitter mitt i en blomsterbutik har våra duktiga florister samma dag dukat bordet fullt med vackert blomster.

Minimumantal för att boka vårt blomsterbord är 8 personer och vi kan bekvämt välkomna upp till 16 gäster.

Aktuell meny Blomsterbordet

Amuse bouche

Tartar på rimmad lax och rökt lax från Pålsson i Klasamåla, serveras med forellrom,
grön tomat och melon, krispig potatis samt tomatvatten smaksatt
med citronverbena från vår trädgård och jalapeñoolja

Grillad pluma från Halla Gård med ljummen sallad på sotade primörer och picklad rabarber från
trädgården, serveras med friterad färskpotatis samt majonnäs på rimmad citron och Nduja

Helenas dessert i glas med hallonkompott smaksatt med mynta från växthuset,
mjölkchoklad-mousse och vit chokladcrème samt salt myntamaräng

795 kr

Osttilägg 185 kr

Tillhörande vinpaket med tre glas 499 kr

 

För bokning och eventuella frågor, vänligen kontakta Samuel Sörgårn
via email samuel@pmrestauranger.se eller via telefon 0470-75 97 29

Avbokningar senare än 48 timmar innan ankomst debiteras med fullt menypris.

Close
Close

Afternoon Tea

Upplev PM & Vänner Atrium och förgyll din lördag med härliga godsaker från vårt hus
Läs mer

Vårt senaste tillskott till vårt hus är PM & Vänner Atrium. En underbar mötesplats i hjärtat av hotellet med FLORA, hotellreceptionen och vår bistro som närmsta grannar. Här serverar vi Afternoon Tea varje lördag med två fasta sittningstider, 13.00 och 15.00. Ta en paus från shoppingen på stan eller passa på att skämma bort någon du håller kär.

Väl på plats kan ni avnjuta smörrebröd, kringlor med marmelad, wienerbröd, pain au chocolate, praliner, ostkaka och mycket mer. Till detta serverar vi ett väl utvalt sortiment av te och önskar man champagne finns även det att beställa.

Pris:
295 kr (395 kr med ett glas champagne)
150 kr för barn under 12 år

Bokning görs enklast via denna länk: Boka bord

Varmt välkomna!

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 23.00
Tisdag 11.30 – 23.00
Onsdag 11:30 – 00.00
Torsdag 11:30 – 00.00
Fredag 11:30 – 01.00
Lördag 12.00 – 01.00
Söndag 17.00-23.00

 

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Wine Director:
Rubén Sanz Ramiro

Head Sommelier:
Arvid Lundström

Bistro manager:
Samuel Sörgårn 

Food and Beverage manager:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Henrik Westin, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close