Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning
Bistro
Filosofi
Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta! En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.
Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.
Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.
Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.
Bistromeny
Lunch vecka 22 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30
KÖTT
Husets klassiska Wallenbergare med gröna ärtor och rårörda
lingon samt luftig potatispuré och gräddsås smaksatt med calvados
149 kr
FISK
Fiskfrikassé med rostad blomkål, serveras med crudité på fänkål
och äpple, krutonger samt kokt färskpotatis och skaldjursvelouté
149 kr
VEG
Stekt blomkål med luftig potatispuré, sauterad spenat och äpple samt vinaigrette
på brynt smör, puy linser och rostade hasselnötter
139 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Lördagslunch 3 juni - Serveras från 12.00
Vit sparrissoppa med ärtor och grön sparris samt smörstekt Mörka Småland och körvel 199 kr
Menu
Vit sparrissoppa med ärtor och grön sparris samt smörstekt Mörka Småland och körvel
Bakad röding med örtkrisp, smör svängd sommarkål och picklad kålrabbi samt luftig ramslöksås
349 kr
Endast varmrätt 249 kr
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr
Hälleflundra gravad med fänkål och rosépeppar, serveras med primörgurka, syrliga rädisor
samt yoghurt smaksatt med färsk vitlök och mynta från vårt växthus 259 kr
Vasslebakad vit sparris med vinaigrette på egenrörd färsk stenbitsrom och granskottsolja,
picklade nässlor, brioche-krisp och vårens örter 279 kr
Crème Ninon med champagne och ragu på spritärtor, sallad
och sommartryffel samt krispigt confiterat anklår 269 kr
PM:s råbiff smaksatt med ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar,
mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)
VARMRÄTTER
Färskpotatis gratinerad med vårens örter och lagrad ost, serveras med glaserade
primörer och sotad sallad med inlagd rabarber, primörgurka samt vit sparrismajonnäs 269 kr
Halstrad makrill från Kattegatt med sotad grön sparris från Vinslöv, forellrom, fermenterade och picklade
omogna jordgubbar samt färskpotatis och ramslöks hollandaise 389 kr
Friterad kolja med sallad på spenat från Solmarka Gård, blekselleri och råhyvlad rabarber, serveras med
skaldjursmajonnäs, grillad citron och husets pommes frîtes 359 kr
Vårkyckling från Munka-Ljungby med sotad sallad och primörgurka, serveras med inlagd rabarber och tomat
picklad med chili från vårt växthus samt vit sparrisemulsion 369 kr
Hängmörad svensk ryggbiff från utvalda gårdar med smörglaserade vårprimörer och
färskpotatis gratinerad med Efterglöd-ost samt skysås med ramslökskapris 465 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar 179 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 195 kr
Crème Brûlée 119 kr
Helenas dessert i glas med variation på rabarber och fläderblom från
Odensjö, vaniljmousse och salt mandelcrunch 139 kr
Bavaroise på ängsyra med kompott på hallon och dragon samt luftig syrad grädde från
Löts Gårdsmejeri, crunch på vit choklad och havre samt hallonsorbet 159 kr
PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Tryfflar och praliner 30 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer
samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Hälleflundra gravad med fänkål och rosépeppar, serveras med primörgurka, syrliga rädisor
samt yoghurt smaksatt med färsk vitlök och mynta från vårt växthus
eller
Crème Ninon med champagne och ragu på spritärtor, sallad
och sommartryffel samt krispigt confiterat anklår
HUVUDRÄTT
Friterad kolja med sallad på spenat från Solmarka Gård, blekselleri och råhyvlad rabarber, serveras med
skaldjursmajonnäs, grillad citron och husets pommes frîtes
eller
Vårkyckling från Munka-Ljungby med sotad sallad och primörgurka, serveras med inlagd rabarber och tomat
picklad med chili från vårt växthus samt vit sparrisemulsion