Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 49 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Stekt kycklinglårfilé från Munka-Ljungby med romansallat svängd i kapris- och parmesanost-dressing, serveras med rostad purjolök och potatis från Stellan i Bläsinge, picklade småtomater samt levainkrutonger från bageriet
149 kr

FISK
Vitvinspocherad kolja med dillkoktpotatis från Stellan i Bläsinge, serveras med handpillade räkor, hackat ägg, riven pepparrot samt brynt smör smaksatt med soja
149 kr

VEG
Stekta champinjoner och kikärtor med romansallat svängd i kapris- och parmesanost-dressing, serveras med rostad purjolök och potatis från Stellan i Bläsinge, picklade småtomater samt levainkrutonger från bageriet
139 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Lördagslunch 9 december - Serveras från 12.00

Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger samt rostade pumpakärnor 199 kr

Menu
Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger samt rostade pumpakärnor

Rödvinsbrässerad oxkind med luftig puré på rotselleri från Solmarka Gård och rostad Amandine potatis från Stellan i Bläsinge, serveras med ragu på brysselkål, champinjoner och rökt sidfläsk samt rödvinssås

349 kr
Endast varmrätt 249 kr

Med reservation för slutförsäljning

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Hummerbisque med terrine på skaldjur, svartrot och morot ”barigoule”,
vattenkrasse samt smörstekt brioche smaksatt med torkad svamp 289 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Rimmad Fröya-lax med bakade gulbetor från Solmarka Gård, serveras med
puré på kvitten från Vemboö, valnötter från Kristianstad samt marinerade polkabetor och pepparrots-majonnäs 279 kr

Variation på jordärtskockor från Vrånghult, bakade och puré smaksatt med tryffel, serveras med Norröna matjessill, lättkokt vaktelägg och crunch på Mörka Småland samt inlagda krusbär från vår trädgård och blomsterkrasse 259 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp och granskottsolja från Värend, serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Stekt fänkål från Solmarka Gård med ragu på gröna Anicia-linser från Fagraslätt smaksatt med tryffel, serveras med bakade jordärtskockor från Vrånghult och potatiskroketter med gruyère och surkål 279 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Halstrad gös med stekt fänkål från Solmaka Gård, apelsinpicklade havtornsbär, forellrom
samt inlagda trattkantareller, fänkålscrudité och smörad skaldjursbuljong 449 kr

Ångad långarygg med krispig crunch på torkad svamp, serveras med stekt svartrot och grönkål,
kokt Laura-potatis från Vassmolösa och hollandaise smaksatt med ljus soja 389 kr

Stekt tupp från Munka-Ljungby med pannstekta små champinjoner, serveras med inkokt steklök,
potatiskroketter med gruyère och surkål samt sauce blanguette smaksatt med sherry 379 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på frisésallat, babyspenat,
rostade jordärtskockor från Vrånghult, torrsaltad bacon samt rostade hasselnötter, serveras med emulsion på karamelliserad lök och husets pommes frîtes 475 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 179 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 245 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med vaniljmousse, kompott på Urshultsäpplen och havtorn samt glace
på fläderblommor från Odensjö och havrecrunch smaksatt med kardemumma 139 kr

Bavaroise på rostad mandel och Amaretto med ljummen körsbärsås, chokladglass
samt mandelcrunch och nybakad Madeleinekaka 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Rimmad Fröya-lax med bakade gulbetor från Solmarka Gård, serveras med
puré på kvitten från Vemboö, valnötter från Kristianstad samt marinerade polkabetor och pepparrots-majonnäs

eller

Variation på jordärtskockor från Vrånghult, bakade och puré smaksatt med tryffel, serveras med Norröna matjessill, lättkokt vaktelägg och crunch på Mörka Småland samt inlagda krusbär från vår trädgård och blomsterkrasse 259 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

HUVUDRÄTT

Ångad långarygg med krispig crunch på torkad svamp, serveras med stekt svartrot och grönkål,
kokt Laura-potatis från Vassmolösa och hollandaise smaksatt med ljus soja

eller

Stekt tupp från Munka-Ljungby med pannstekta små champinjoner, serveras med inkokt steklök,
potatiskroketter med gruyère och surkål samt sauce blanguette smaksatt med sherry

 

DESSERT

Helenas dessert i glas med variation på björnbär, mjölkchokladmousse smaksatt
med te och glace på honung från våra egna kupor

eller

Nyponsoppa smaksatt med punsch, serveras med konditoriets mandelbiskvier, pannacotta
smaksatt med citrontimjan, vaniljglass samt Dulcey choklad och rostad mandel

 

 

Trerättersmeny 645 kr

Tvårättersmeny 585 kr

Osttillägg 179 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 450 kr, två glas 299 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Variation på jordärtskockor från Vrånghult, bakade och puré smaksatt med tryffel, serveras med Norröna matjessill, lättkokt vaktelägg och crunch på Mörka Småland samt inlagda krusbär från vår trädgård och blomsterkrasse 259 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp och granskottsolja från Värend, serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Stekt fänkål från Solmarka Gård med ragu på gröna Anicia-linser från Fagraslätt smaksatt med tryffel,
serveras med bakade jordärtskockor från Vrånghult och potatiskroketter med gruyère och surkål 279 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Ångad långarygg med krispig crunch på torkad svamp, serveras med stekt svartrot och grönkål,
kokt Laura-potatis från Botulf och pepparrotsmajonnäs 349 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp och granskottsolja från Värend, serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

”Steak Minute” 150 g hängmörad ryggbiff med stekta små champinjoner och grönkål från Solmarka Gård samt vattenkrasse, vispad örtsmör och husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 179 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 245 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med vaniljmousse, kompott på Urshultsäpplen och havtorn samt glace
på fläderblommor från Odensjö och havrecrunch smaksatt med kardemumma 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 16.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Rimmad Fröya-lax med bakade gulbetor från Solmarka Gård, serveras med
puré på kvitten från Vemboö, valnötter från Kristianstad samt marinerade polkabetor och pepparrots-majonnäs 279 kr

Variation på jordärtskockor från Vrånghult, bakade och puré smaksatt med tryffel, serveras med Norröna matjessill, lättkokt vaktelägg och crunch på Mörka Småland samt inlagda krusbär från vår trädgård och blomsterkrasse 259 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp och granskottsolja från Värend, serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Stekt fänkål från Solmarka Gård med ragu på gröna Anicia-linser från Fagraslätt smaksatt med tryffel, serveras med bakade jordärtskockor från Vrånghult och potatiskroketter med gruyère och surkål 279 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Ångad långarygg med krispig crunch på torkad svamp, serveras med stekt svartrot och grönkål,
kokt Laura-potatis från Vassmolösa och hollandaise smaksatt med ljus soja 389 kr

Stekt tupp från Munka-Ljungby med pannstekta små champinjoner, serveras med inkokt steklök,
potatiskroketter med gruyère och surkål samt sauce blanguette smaksatt med sherry 379 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 179 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 245 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med vaniljmousse, kompott på Urshultsäpplen och havtorn samt glace
på fläderblommor från Odensjö och havrecrunch smaksatt med kardemumma 139 kr

Bavaroise på rostad mandel och Amaretto med ljummen körsbärsås, chokladglass
samt mandelcrunch och nybakad Madeleinekaka 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Blomsterbordet

En unik mötesplats i hjärtat av vårt hus
Läs mer

Vårt blomsterbord – Middag på ett helt nytt sätt!

I direkt anslutning till vår bistro och hotellreceptionen hittar ni dagtid våra florister i deras butik och showroom – Flora!

På kvällstid förvandlas lokalen till en unik plats för middagar. Oavsett om det är med kollegorna,
en bröllopsdag som skall firas eller kanske någon i familjen fyllt jämnt är detta vår mest privata miljö. Här sitter ni
bekvämt och njuter av god mat och dryck från vår bistro. Ni har egen servicepersonal som är helt fokuserade på endast ert sällskap under kvällen och för att verkligen få känslan av att ni sitter mitt i en blomsterbutik har våra
duktiga florister samma dag dukat bordet fullt med vackert blomster.

Minimumantal för att boka vårt blomsterbord är 8 personer och vi kan bekvämt välkomna upp till 16 gäster.

Aktuell meny Blomsterbordet

Amuse bouche

Hummerbisque med terrine på skaldjur, svartrot och morot ”barigoule”,
vattenkrasse samt smörstekt brioche smaksatt med torkad svamp
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Stekt tupp från Munka-Ljungby med pannstekta små champijoner, serveras med inkokt steklök och
potatiskrokett med gruyère och surkål samt sauce blanguette smaksatt med sherry
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Helenas dessert i glas med vaniljmousse och kompott på Urshultsäpplen och havtorn samt glace på
fläderblommor från Odensjö och havrecrunch smaksatt med kardemumma

795 kr

Tillhörande vinpaket med tre glas 450 kr

 

För bokning och eventuella frågor, vänligen kontakta Samuel Sörgårn
via email samuel@pmrestauranger.se eller via telefon 0470-75 97 29

Avbokningar senare än 48 timmar innan ankomst debiteras med fullt menypris.

Close
Close

Afternoon Tea

Upplev PM & Vänner Atrium och förgyll din lördag med härliga godsaker från vårt hus
Läs mer

Vårt senaste tillskott till vårt hus är PM & Vänner Atrium. En underbar mötesplats i hjärtat av hotellet med FLORA, hotellreceptionen och vår bistro som närmsta grannar. Här serverar vi Afternoon Tea varje lördag med två fasta sittningstider, 13.00 och 15.00. Ta en paus från shoppingen på stan eller passa på att skämma bort någon du håller kär.

Väl på plats kan ni avnjuta smörrebröd, kringlor med marmelad, wienerbröd, pain au chocolate, praliner, ostkaka och mycket mer. Till detta serverar vi ett väl utvalt sortiment av te och önskar man champagne finns även det att beställa.

Pris:
295 kr (395 kr med ett glas champagne)
150 kr för barn under 12 år

Bokning görs enklast via denna länk: Boka bord

Varmt välkomna!

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 23.00
Tisdag 11.30 – 23.00
Onsdag 11:30 – 00.00
Torsdag 11:30 – 00.00
Fredag 11:30 – 01.00
Lördag 12.00 – 01.00
Söndag 17.00-22.00 (Köket är öppet till 21.00)

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Bistro manager:
Samuel Sörgårn 

Food and Beverage manager:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close