Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 4 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Kålpudding med rårörda lingon, gräddsås och kokt potatis från Stellan i Bläsinge
149 kr

FISK
Örtpanerad stekt sej från Lofoten med råstekt broccoli och syrad lök, serveras med
kokt potatis från Stellan Bläsinge samt emulsion på sotad citron
149 kr

VEG
Råstekt broccoli och Ölandspumpa, serveras med bakat ekologiskt
ägg från Gårdsby, syrad lök och hasselnötsvinaigrette
139 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Lördagslunch 28 januari - Serveras från 12.00

Fänkålsgravad hälleflundra med bakad gulbeta från Botulf och marinerad gurka,
serveras med gräslöksemulsion, vinegar chips och rostad mandel
199 kr

Menu
Fänkålsgravad hälleflundra med bakad gulbeta från Botulf och marinerad gurka,
serveras med gräslöksemulsion, vinegar chips och rostad mandel

Helstekt flankstek med semitorkad tomat och gröna bönor slungade med schalottenlök,
serveras med rostad potatis från Stellan i Bläsinge samt vispat rödvinssmör smaksatt med lagerblad

349 kr
Endast varmrätt 249 kr

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Friterad krokett på rostad blomkål, mandelpotatis och Arla Unika Efterglöd, serveras med frissé- och
endivesallat svängd i sherryvinäger samt färska valnötter från Kristianstad och tryffelmajonnäs 239 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 99 kr)

Bakad lättrökt röding med syrad kålrabbi och pepparrotsemulsion, serveras med
dashi på gurka, dill och Urshultsäpplen samt dillolja 249 kr

Consommé på tupp från Dalby smaksatt med torkad svamp och sherry, serveras med
tuppmousseline och ankrillette samt bakad gulbeta från Vassmolösa 259 kr

Råbiff med klassiska tillbehör, dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Husets cannelloni fylld med svampduxelle, serveras med krämig velouté smaksatt med Gruyère och chili från vårt växthus, picklade trattkantareller, rostade jordärtskockor från Vrånghult och confiterad tomat 269 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 99 kr)

Halstrad uer med panerad och friterad svartrot, sjökorall och confiterade småtomater, emulsion på fermenterad vitlök och rimmad citron samt skaldjursvinaigrette smaksatt med krondill 379 kr

Ångad skreirygg från Lofoten med hollandaise på brynt smör, flädervinäger och forellrom, serveras med rostad chériepotatis från Stellan i Bläsinge, grönkål och fläderpicklad röd steklök 459 kr

Stekt innanlår på dovhjort från H.M.K:s Sollidens Slott med variation på rotselleri från Solmarka Gård, serveras med en velouté på karljohansvamp,inlagda trattkantareller, björnbär och blomsterkrasse 369 kr

Hängmörad svensk ryggbiff från utvalda gårdar med luftig puré på jordärtskockor från Vrånghult,
sallad med torrsaltad bacon och rostade hasselnötter, steksky smaksatt med dragon från vår trädgård och svartpeppar samt husets pommes frîtes 449 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 179 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 235 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert serverad i glas med variation på Valrhona-choklad, blåbärsgelé,
crunch på havrekaka och inlagda blåbär 139 kr

Bavaroise på rostad mandel och yuzucrème toppad med macaron, serveras med blodapelsinsorbet,
salt mandelcrunch och blodapelsin marinerad med citrontimjan 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer
samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Friterad krokett på rostad blomkål, mandelpotatis och Arla Unika Efterglöd, serveras med frissé- och
endivesallat svängd i sherryvinäger samt färska valnötter från Kristianstad och tryffelmajonnäs
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 99 kr)

eller

Bakad lättrökt röding med syrad kålrabbi och pepparrotsemulsion, serveras med
dashi på gurka, dill och Urshultsäpplen samt dillolja

 

HUVUDRÄTT

Halstrad uer med panerad och friterad svartrot, sjökorall och confiterade småtomater, emulsion på fermenterad vitlök och rimmad citron samt skaldjursvinaigrette smaksatt med krondill

eller

Stekt innanlår på dovhjort från H.M.K:s Sollidens Slott med variation på rotselleri från Solmarka Gård, serveras med en velouté på karljohansvamp,inlagda trattkantareller, björnbär och blomsterkrasse

 

DESSERT

Helenas dessert serverad i glas med variation på Valrhona-choklad, blåbärsgelé,
crunch på havrekaka och inlagda blåbär

eller

Bavaroise på rostad mandel och yuzucrème toppad med macaron, serveras med blodapelsinsorbet,
salt mandelcrunch och blodapelsin marinerad med citrontimjan

 

 

Trerättersmeny 645 kr

Tvårättersmeny 585 kr

Osttillägg 179 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 179 kr

 

MENU VIN

Tre glas 450 kr, två glas 299 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Bakad lättrökt röding med syrad kålrabbi och pepparrotsemulsion, serveras med
dashi på gurka, dill, och Urshultsäpplen samt dillolja 249 kr

Råbiff med klassiska tillbehör, dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

VARMRÄTTER

Husets cannelloni fylld med svampduxelle, serveras med krämig velouté smaksatt med Gruyère och chili, picklade trattkantareller, rostade jordärtskockor från Vrånghult och confiterad tomat 269 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 99 kr)

Ångad Skrei från Lofoten med dillsvängd potatis från Stellan, grönkål från Ruth och Botulf med fläderpicklad röd steklök och skaldjursvinaigrette smaksatt med krondill 349 kr

Råbiff med klassiska tillbehör, dijonmajonnäs och husets pommes frîtes Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

”Steak Minute” 150g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 279 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 269 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 179 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 235 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert serverad i glas med variation på Valrhona-choklad, blåbärsgelé,
crunch på havre-cookie och inlagda blåbär 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY SÖNDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Friterad krokett på rostad blomkål, mandelpotatis och Arla Unika Efterglöd, serveras med frissé- och
endivesallat svängd i sherryvinäger samt färska valnötter från Kristianstad och tryffelmajonnäs 239 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 99 kr)

Bakad lättrökt röding med syrad kålrabbi och pepparrotsemulsion, serveras med
dashi på gurka, dill och Urshultsäpplen samt dillolja 249 kr

Råbiff med klassiska tillbehör, dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Husets cannelloni fylld med svampduxelle, serveras med krämig velouté smaksatt med Gruyère och chili från vårt växthus, picklade trattkantareller, rostade jordärtskockor från Vrånghult och confiterad tomat 269 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 99 kr)

Halstrad uer med panerad och friterad svartrot, sjökorall och confiterade småtomater, emulsion på fermenterad vitlök och rimmad citron samt skaldjursvinaigrette smaksatt med krondill 379 kr

Stekt innanlår på dovhjort från H.M.K:s Sollidens Slott med variation på rotselleri från Solmarka Gård, serveras med en velouté på karljohansvamp,inlagda trattkantareller, björnbär och blomsterkrasse 369 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 179 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 235 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert serverad i glas med variation på Valrhona-choklad, blåbärsgelé,
crunch på havrekaka och inlagda blåbär 139 kr

Bavaroise på rostad mandel och yuzucrème toppad med macaron, serveras med blodapelsinsorbet,
salt mandelcrunch och blodapelsin marinerad med citrontimjan 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer
samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Julefrokost i vår bistro 2022

Läs mer
Succén från tidigare år är tillbaka, en äkta dansk julefrokost serveras i hjärtat av Småland. PM & Vänner är sedan 2018 danskt konsulat – ett uppdrag vi är otroligt glada och stolta över. Därför känns det helt rätt att hylla den danska gastronomin med en meny inspirerad av vårt kära grannland. Under fyra söndagar har ni chansen att uppleva en traditionell julefrokost som består av sex serveringar och som serveras i vår bistro.

 

Följande datum serverar vi julefrokost: 27/11, 4/12, 11/12 samt 18/12

 

MENU

1:a servering:
Christiansö sild
Hvide sild
Karry sild
Lättkokt ägg 
Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med inkokt fänkål, rostade hasselnötter och vit sparrisemulsion

Bröd, smör och krydderfett

2:a servering

Lun fiskefilet med remoulade

3:a servering

Lun leverpostej med torrsaltat bacon och stekt svamp

4:e servering

Ribbensteg af gris med spröd svål och och rosastekt andebryst med rödkål,
katrinplommon, rostad Chérie-potatis samt skysås

5:e servering

Ostvagn med Stilton rört med portvin och goda ostar från Arla Unika

6:e servering
Ris à la Mande med lun körsbärsås från konditoriet

 

Varmt välkomna till julen 2022 på PM & Vänner!

 

Tyvärr har vi inte möjligheten att servera vår julefrokost vegansk eller vegetarisk

Barn under 12 år äter för halva priset

Close
Close

Blomsterbordet

En unik mötesplats i hjärtat av vårt hus
Läs mer

Vårt blomsterbord – Middag på ett helt nytt sätt!

I direkt anslutning till vår bistro och hotellreceptionen hittar ni dagtid våra florister i deras butik och showroom – Flora!

På kvällstid förvandlas lokalen till en unik plats för middagar. Oavsett om det är med kollegorna,
en bröllopsdag som skall firas eller kanske någon i familjen fyllt jämnt är detta vår mest privata miljö. Här sitter ni
bekvämt och njuter av god mat och dryck från vår bistro. Ni har egen servicepersonal som är helt fokuserade på endast ert sällskap under kvällen och för att verkligen få känslan av att ni sitter mitt i en blomsterbutik har våra
duktiga florister samma dag dukat bordet fullt med vackert blomster.

Minimumantal för att boka vårt blomsterbord är 8 personer och vi kan bekvämt välkomna upp till 14 gäster.

Aktuell meny Blomsterbordet

Amuse bouche

Bakad lättrökt röding med syrad kålrabbi och pepparrotsemulsion, serveras med
dashi på gurka, dill och Urshultsäpplen samt dillolja 

Stekt innanlår på dovhjort från H.M.K:s Sollidens Slott med variation på rotselleri från
Solmarka Gård, serveras med en velouté på karljohansvamp,inlagda trattkantareller, björnbär och blomsterkrasse 

Helenas dessert serverad i glas med variation på Valrhona-choklad, blåbärsgelé,
crunch på havrekaka och inlagda blåbär

 

795 kr

Tillhörande vinpaket med tre glas 450 kr

 

För bokning och eventuella frågor, vänligen kontakta Samuel Sörgårn
via email samuel@pmrestauranger.se eller via telefon 0470-75 97 29

Avbokningar senare än 48 timmar innan ankomst debiteras med fullt menypris.

Close
Close

Afternoon Tea

Upplev PM & Vänner Atrium och förgyll din lördag med härliga godsaker från vårt hus
Läs mer

Vårt senaste tillskott till vårt hus är PM & Vänner Atrium. En underbar mötesplats i hjärtat av hotellet med FLORA, hotellreceptionen och vår bistro som närmsta grannar. Här serverar vi Afternoon Tea varje lördag med två fasta sittningstider, 13.00 och 15.00. Ta en paus från shoppingen på stan eller passa på att skämma bort någon du håller kär.

Väl på plats kan ni avnjuta smörrebröd, kringlor med marmelad, wienerbröd, pain au chocolate, praliner, ostkaka och mycket mer. Till detta serverar vi ett väl utvalt sortiment av te och önskar man champagne finns även det att beställa.

Pris:
295 kr (395 kr med ett glas champagne)
150 kr för barn under 12 år

Bokning görs enklast via denna länk: Boka bord

Varmt välkomna!

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 23.00
Tisdag 11.30 – 23.00
Onsdag 11:30 – 00.00
Torsdag 11:30 – 00.00
Fredag 11:30 – 01.00
Lördag 12.00 – 01.00
Söndag 17.00-22.00

 

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Bistro manager:
Samuel Sörgårn 

Food and Beverage manager:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close