Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 40 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Stekt kycklinglårfilé med ljummen sallad på Stellans potatis, ruccola och syltad silverlök,
serveras med bakad tomat, basilikayoghurt och rostade pumpakärnor samt tomatvinaigrette 149 kr

FISK
Vitvinspocherad kolja med dillkokt potatis från Stellan, serveras med hackat ägg,
handpillade räkor och riven pepparrot samt brynt smör smaksatt med soja 149 kr

VEG
Helstekt spetskål från Solmarka Gård med ljummen sallad på Stellans potatis, ruccola och syltad silverlök, serveras med bakad tomat, basilikayoghurt och rostade pumpakärnor samt tomatvinaigrette 139 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Lördagslunch 8 oktober - Serveras från 12.00

Veckans lördagsmeny presenteras på torsdag den 6 oktober.

349 kr

Endast varmrätt 249 kr

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Stekta kantareller från Värend med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby,
syrad kålrot, surdegskrutonger samt varm kantarellemulsion 269 kr
(Tillval: sommartryffel 50 kr)

PM:s crab cake på snökrabba och räkor smaksatt med sticklök och koriander, serveras med sesam-dressad
sallad på rättika, gurka och svensk pak choi samt en majonnäs på ingefära och lime 299 kr

Hälleflundra gravad med rosépeppar och fänkålsfrön, serveras med variation på
tomater från vårt växthus, picklad fänkål från Botulf och basilikayoghurt 279 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 249/299 kr (Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

VARMRÄTTER

Sotad broccoli och hjärtsallat med gulbetor och rostad chériepotatis från Vassmolösa,
picklad steklök och emulsion på rostad vitlök 269 kr (Tillval: sommartryffel 50 kr)

Piggvarfilé Meunière med stuvad spetskål och purjolök från Solmarka Gård smaksatt med kyndel,
stekta kantareller, varmrökt baconsida och vattenkrasse 499 kr

Krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med puré på färsk ekologisk majs från Botulf, sotad broccoli
samt vinaigrette på kräftor från Örken, grillat smör och rostade hasselnötter 379 kr

Stekt poussin med sotad hjärtsallat, gulbetor och rostad chériepotatis från Vassmolösa,
picklad steklök och emulsion på rostad vitlök 369 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med smörsvängda gröna bönor, purpurkål och färsk ekologisk majs från Botulf samt saltrostade Marconamandlar och rödvinssky med rökt oxmärg och husets pommes frîtes 425 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 179 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och sommartryffel 195 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med kompott på skogsbär, citronyoghurt-mousse
och citronglace samt mördegskex och färska skogsbär 139 kr

Variation på havtorn från Pukatorp med glass smaksatt med kaffebönor, bavaroise
på saltkola och brynt smör samt crunch med honungsrostade pumpafrön 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Stekta kantareller från Värend med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby,
syrad kålrot, surdegskrutonger samt varm kantarellemulsion 269 kr
(Tillval: sommartryffel 50 kr)

eller

Hälleflundra gravad med rosépeppar och fänkålsfrön, serveras med variation på
tomater från vårt växthus, picklad fänkål från Botulf och basilikayoghurt

 

HUVUDRÄTT

Krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med puré på färsk ekologisk majs från Botulf, sotad broccoli
samt vinaigrette på kräftor från Örken, grillat smör och rostade hasselnötter

eller

Stekt poussin med sotad hjärtsallat, gulbetor och rostad chériepotatis från Vassmolösa,
picklad steklök och emulsion på rostad vitlök

 

DESSERT

Helenas dessert i glas med kompott på skogsbär, citronyoghurt-mousse och citronglace
samt mördegskex och färska skogsbär

eller

Variation på havtorn från Pukatorp med glass smaksatt med kaffebönor, bavaroise på saltkola och
brynt smör samt crunch med honungsrostade pumpafrön

 

 

Trerättersmeny 645 kr

Tvårättersmeny 575 kr

Osttillägg 179 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 179 kr

 

MENU VIN

Tre glas 450 kr, två glas 299 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 45 kr

Rostade mandlar à la Valencia 39 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Hälleflundra gravad med rosépeppar och fänkålsfrön, serveras med variation på tomater
från vårt växthus, picklad fänkål från Botulf och basilikayoghurt 279 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 249/299 kr (Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

 

SALLAD & VARMRÄTTER

Sotad broccoli och hjärtsallat med gulbetor och rostad chériepotatis från Vassmolösa,
picklad steklök och emulsion på rostad vitlök 269 kr (Tillval: sommartryffel 50 kr)

Krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med gulbetor och dillsvängd kokt potatis
samt vinaigrette på kräftor från Örken, grillat smör och rostade hasselnötter 349 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes
Liten/Stor 249/299 kr (Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)

”Steak Minute” 150g hängmörad ryggbiff med sparrismajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 179 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 195 kr

Crème Brûlée 119 kr

Helenas dessert i glas med kompott på skogsbär, citronyoghurt-mousse
och citronglace samt mördegskex och färska skogsbär 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Blomsterbordet

En unik mötesplats i hjärtat av vårt hus
Läs mer

Vårt blomsterbord – Middag på ett helt nytt sätt!

I direkt anslutning till vår bistro och hotellreceptionen hittar ni dagtid våra florister i deras butik och showroom – Flora!

På kvällstid förvandlas lokalen till en unik plats för middagar. Oavsett om det är med kollegorna,
en bröllopsdag som skall firas eller kanske någon i familjen fyllt jämnt är detta vår mest privata miljö. Här sitter ni
bekvämt och njuter av god mat och dryck från vår bistro. Ni har egen servicepersonal som är helt fokuserade på endast
ert sällskap under kvällen och för att verkligen få känslan av att ni sitter mitt i en blomsterbutik har våra
duktiga florister samma dag dukat bordet fullt med vackert blomster.

Minimumantal för att boka vårt blomsterbord är 8 personer och vi kan bekvämt välkomna upp till 14 gäster.

Aktuell meny Blomsterbordet

Amuse bouche

Stekta kantareller från Värend med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby,
syrad kålrot, surdegskrutonger samt varm kantarellemulsion

Krondillsrimmad torskrygg från Norska havet med puré på färsk ekologisk majs från Botulf, sotad broccoli
samt vinaigrette på kräftor från Örken, grillat smör och rostade hasselnötter

Variation på havtorn från Pukatorp med glass smaksatt med kaffebönor, bavaroise
på saltkola och brynt smör samt crunch med honungsrostade pumpafrön

795 kr

Tillhörande vinpaket med tre glas 450 kr

 

För bokning och eventuella frågor, vänligen kontakta Samuel Sörgårn
via email samuel@pmrestauranger.se eller via telefon 0470-75 97 29

Close
Close

Afternoon Tea

Upplev PM & Vänner Atrium och förgyll din lördag med härliga godsaker från vårt hus
Läs mer

Vårt senaste tillskott till vårt hus är PM & Vänner Atrium. En underbar mötesplats i hjärtat av hotellet med FLORA, hotellreceptionen och vår bistro som närmsta grannar. Här serverar vi Afternoon Tea varje lördag med två fasta sittningstider, 13.00 och 15.00. Ta en paus från shoppingen på stan eller passa på att skämma bort någon du håller kär.

Väl på plats kan ni avnjuta smörrebröd, kringlor med marmelad, wienerbröd, pain au chocolate, praliner, ostkaka och mycket mer. Till detta serverar vi ett väl utvalt sortiment av te och önskar man champagne finns även det att beställa.

Pris:
295 kr (395 kr med ett glas champagne)
150 kr för barn under 12 år

Bokning görs enklast via denna länk: Boka bord

Varmt välkomna!

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 23.00
Tisdag 11.30 – 23.00
Onsdag 11:30 – 00.00
Torsdag 11:30 – 00.00
Fredag 11:30 – 01.00
Lördag 12.00 – 01.00
Söndag 17.00-22.00

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Bistro manager:
Samuel Sörgårn 

Food and Beverage manager:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close