Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 29 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Pannbiff med kokt färskpotatis serveras med pressgurka, svartvinbärsgelé och lökskysås
139 kr

FISK
Stekt panerad sej med stomp på potatis och rostad blomkål, serveras med sallad på spenat och äpple samt remouladsås med spenat och färsk vitlök och grillad citron
139 kr

VEG
Bakat ekologiskt ägg från Gårdsby med rostade primörer och stomp på potatis och rostad blomkål, serveras med sallad på spenat och äpple samt vinaigrette på rabarber och kallpressad rapsolja
139 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Lördagslunch 24 juli - Serveras från 12.00

Toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel med liten sallad 179 kr

MENU 
Liten Toast Skagen på smörstekt brioche från Bröd & Sovel

Halstrad öring från Tjärö med sotad broccoli och knipplök,
dillsvängd färskpotatis och hollandaise på brynt skaldjurssmör

299 kr
Endast varmrätt 199 kr

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 16.00 samt LÖRDAG från 15.30

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Helstekt blomkål från Botulf med vaktelägg från Lammhult och riven sommartryffel, serveras med krispiga smulor på Mörka Småland samt vinaigrette på krasse och libbsticka från PM:s trädgård 229 kr

Lättgravad hälleflundra med variation på tomater, rädisor från
Vassmolösa samt basilikayoghurt och crunch på rostade frön 259 kr

Sotad pilgrimsmussla med puré på broccoli från Solmarka Gård, picklade gröna jordgubbar,
lättrökt forellrom samt majonnäs på vit sparris från Vätterns strand och potatischips med citronsalt 239 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 79 kr)

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 249 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Ångad bergtunga med bönor, spritärtor och kyndel från vår trädgård samt färskpotatis
från Vassmolösa med dillcrisp, lättrökt vitvinssås och tomatolja 389 kr

Bakad röding med variation på blomkål, serveras med vinaigrette på grillat smör,
handpillade räkor, dill, riven pepparrot samt spenat och färskpotatis från Vassmolösa 339 kr

Stekt majskyckling från Munka-Ljungby med flädermarinerad zucchini från Solmarka Gård, picklad röd steklök och friterad ostronskrivling samt risotto med lagrad prästost och gräslöks-gremolata 329 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med dagens nyskördade
sommarprimörer från våra bästa odlare samt husets pommes frîtes och Sauce Béarnaise 395 kr

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och sommartryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

Helenas dessert i glas med hallonkompott, citronmousse och gelé
på vita persikor samt mördegskex och rostad vit choklad 115 kr

Jordgubbar marinerade med lime och rosépeppar, serveras på en pistagebotten med curd
på fläder från Odensjö, vaniljbavaroise samt smultronsorbet 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 16.00 samt LÖRDAG från 15.30

FÖRRÄTT

Helstekt blomkål från Botulf med vaktelägg från Lammhult och riven sommartryffel, serveras
med krispiga smulor på Mörka Småland samt vinaigrette på krasse och libbsticka från PM:s trädgård

eller

Sotad pilgrimsmussla med puré på broccoli från Solmarka Gård, picklade gröna jordgubbar,
lättrökt forellrom samt emulsion på vit sparris från Vätterns strand och potatischips med citronsalt

HUVUDRÄTT

Bakad röding med variation på blomkål, serveras med vinaigrette på grillat smör,
handpillade räkor, dill, riven pepparrot samt spenat och färskpotatis från Vassmolösa

eller

Stekt majskyckling från Munka-Ljungby med flädermarinerad zucchini från Solmarka Gård,
picklad röd steklök och friterad ostronskrivling samt risotto med lagrad prästost och gräslöks-gremolata

DESSERT

Helenas dessert i glas med hallonkompott, citronmousse och gelé på vita persikor
samt mördegskex och rostad vit choklad

eller

Jordgubbar marinerade med lime och rosépeppar, serveras på en pistagebotten
med curd på fläder från Odensjö, vaniljbavaroise samt smultronsorbet

Trerättersmeny 599 kr

Tvårättersmeny 529 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-16.00 samt lördag 12.00-15.30

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st 

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

Sotad pilgrimsmussla med puré på broccoli från Solmarka Gård, picklade gröna jordgubbar,
lättrökt forellrom samt majonnäs på vit sparris från Vätterns strand och potatischips med citronsalt 239 kr

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 249 kr
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

Bakad röding med sommarprimörer från våra bästa odlare och dillsvängd
färskpotatis från Vassmolösa samt brynt smör med räkor och pepparrot 259 kr

Råbiff med klassiska tillbehör liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

PM:s sallad med kallrökt lax och dillmarinerad färskpotatis från Vassmolösa, serveras med vaktelägg från Lammhult, broccoli och rädisor från Botulf samt emulsion på vit sparris från Vätterns strand och surdegskrutonger från Bröd & Sovel liten/stor 169/229 kr

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr  

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor,
kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap hommage à Magnus 249 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Crème Brûlée 109 kr

Helenas dessert i glas med hallonkompott, citronmousse och gelé
på vita persikor samt mördegskex och rostad vit choklad 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG 25 JULI - SERVERAS FRÅN 17.00

Trerätters meny till fast pris eller á la carte

FÖRRÄTT
Kallrökt Savolax med variation på broccoli från Solmarka Gård, fänkålscrudité och emulsion
på vit sparris från Vätterns strand samt crisp på Mörka Småland och rostade frön

VARMRÄTTER
Bakad och glaserad grissida med sotad hjärtsallad, rostad färskpotatis med äpple
och spenat samt dijonnaise med grovkornig senap
eller
Risotto med primörer från våra bästa odlare och lagrad prästost,
serveras med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård
(Tillval: Sommartryffel 50 kr)

DESSERT
Chefskonditor Jons dessert i glas med variation på svenska jordgubbar,
vaniljbavaroise och sockerkaksbotten på brynt smör

Tre rätter 395 kr
Två rätter 345 kr
Förrätt 195 kr
Varmrätt 295/245 kr
Dessert 95 kr
Ost 95 kr
Tryfflar och praliner 25 kr/st

KLASSIKER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 79 kr)

Bakad röding med sommarprimörer från våra bästa odlare och dillsvängd
färskpotatis från Vassmolösa samt brynt smör med räkor och pepparrot 259 kr

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

TAKE AWAY MENU - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 17.00 samt LÖRDAG från 15.30

FÖRRÄTTER

Kalix-löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 299 kr

Helstekt blomkål från Botulf med vaktelägg från Lammhult och riven sommartryffel, serveras med krispiga smulor på Mörka Småland samt vinaigrette på krasse och libbsticka från PM:s trädgård 209 kr

Sotad pilgrimsmussla med puré på broccoli från Solmarka Gård, picklade gröna jordgubbar, lättrökt forellrom samt majonnäs på vit sparris från Vätterns strand och potatischips med citronsalt 219 kr  

Råbiff med klassiska tillbehör och och potatischips liten/stor 189/229 kr
(Tillval: Kalixlöjrom 69 kr)

VARMRÄTTER

Risotto med primörer från våra bästa odlare och lagrad prästost, serveras
med rostade hasselnötter och örter från PM:s trädgård 219 kr
(Tillval: Sommartryffel 45 kr)

Bakad röding med variation på blomkål, serveras med vinaigrette på grillat smör,
handpillade räkor, dill och riven pepparrot samt spenat och färskpotatis från Vassmolösa 309 kr

Stekt majskyckling från Munka-Ljungby med flädermarinerad zucchini från Solmarka Gård, picklad röd steklök och friterad ostronskrivling samt risotto med lagrad prästost och gräslöks-gremolata 299 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med dagens nyskördade grönsaker
från våra bästa odlare samt stekt färskpotatis och Sauce Béarnaise 355 kr

OST OCH DESSERTER

Tre utvalda ostar 149 kr

Chefkonditor Jons cholkaddessert med saltkola, pekannötter och brownie 69 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 59 kr

Tryfflar och praliner 19 kr/st

Close
Close

Söndagsmiddag

Avsluta veckan på bästa möjliga sätt med en härlig middag i vår bistro
Läs mer

Varje söndag från 16.00 har ni möjlighet att avsluta veckan på bästa möjliga sätt. Unna er en middag i vår bistro,
kom ner på ett glas vin eller kanske en dessert och något sött i glaset.

Vi erbjuder en trerätters meny för endast 395 kr och aktuell meny hittar ni här på vår hemsida.
Klicka in fliken Bistromeny. Utöver vår trerätters kan man också välja bland klassiker såsom vår råbiff eller kanske några ostron att inleda med. Önskar ni bara en varmrätt går det självklart också bra att beställa.

Varmt välkomna till söndagar med vännerna på PM & Vänner!

 

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 23.00
Tisdag 11.30 – 23.00
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00
Fredag 11:30 – 00.00
Lördag 12.00 – 00.00
Söndag 17.00 – 22.00

 

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close