Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lördaglunch 15 maj - Serveras från 12.00

Kallrökt Savolax med marinerade gulbetor från Solmarka Gård, luftig puré på
gröna ärtor samt färskpotatis och vinaigrette på inlagd citron och ramslök från Öland 179 kr

MENU 
Kallrökt Savolax med marinerade gulbetor från Solmarka Gård, luftig puré på
gröna ärtor samt färskpotatis och vinaigrette på inlagd citron och ramslök från Öland

Timjanstekt lammstek från slaktaren i Appeltorp med grön sparris, picklad silverlök,
rapsskott från Österlen samt emulsion på grillad sparris och rostad färskpotatis

299 kr
Endast varmrätt 199 kr

Lunch vecka 19 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30

KÖTT
Helstekt kotlettrad med risotto på gröna ärtor och lagrad prästost,
serveras med sallad på zucchini och rucola samt gremolata
139 kr

FISK
Stekt kolja med primörmorötter och spenat, serveras med citronmarinerad
sticklök och dillsvängd potatis från Stellan samt romsås
139 kr

VEG
Risotto på gröna ärtor med stekta primörer och lagrad svensk hårdost,
serveras med sallad på zucchini och rucola samt gremolata
139 kr

 

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 16.00 samt LÖRDAG från 15.30

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st  

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Rimmad Fröyalax med grön och lila rättika marinerad med fläderblomsvinäger,
serveras med broccoli och fläderkapris samt crème på fläderjuice, citron och yoghurt 229 kr

Egenrörd färsk stenbitsrom med puré på blomkål och crème fraîche,
bakat ekologiskt ägg från Gårdsby och vinägerchips 239 kr

Vit sparris glaserad med granskottsmör, serveras med gårdsskinka från Karlsfälts Gård,
emulsion på gräslök och vit sparris samt puffad råg och vårens första örter 249 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök,
serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

 

VARMRÄTTER

Sherrykokta rapsskott och sotad grön sparris med krispigt bovete, potatisstomp
smaksatt med lagrad Grevéost, serveras med sallad på örter, picklade nässlor och
inlagda trattkantareller samt pepparrotsmajonnäs 249 kr

Ångad hälleflundra med vasslekokt vit sparris, smörbakad färskpotatis samt
varm nässelemulsion, rostade hasselnötter och friterade nässlor 449 kr

Halstrad öring från Tjärö med hällstekt grön sparris och primörgurka, potatisstomp
smaksatt med lagrad Grevéost, picklad rabarber och pepparrotsmajonnäs 349 kr

Helstekt lår på primörlamm från slaktaren i Appeltorp med sauterad spetskål smaksatt
med ramslök från Öland, potatiskaka med prästostcrème och krispigt bovete samt
lammskysås med picklade senapsfrön 339 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med stekt och bakad purjolök, rapsskott från Österlen
med briochecrunch och syltade trattkantareller, serveras med vispat smör smaksatt
med sherrykokt lök och körvel samt husets pommes frîtes 395 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar 169 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 235 kr

Crème Brûlée 109 kr

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, gräddfilsmousse
och citroncurd samt spansk körvel och honungsrostad havre 115 kr

Chefskonditor Jons chokladdessert med bavaroise på mjölkchoklad och crème på
Valhrona Caraibe samt variation på jordnötter och saltkolaglass 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 16.00 samt LÖRDAG från 15.30

FÖRRÄTT

Egenrörd färsk stenbitsrom med puré på blomkål och crème fraîche, bakat ekologiskt ägg från Gårdsby och vinägerchips

eller

Vit sparris glaserad med granskottsmör, serveras med gårdsskinka
från Karlsfälts Gård, emulsion på gräslök och vit sparris samt puffad råg och vårens första örter

 

HUVUDRÄTT

Halstrad öring från Tjärö med hällstekt grön sparris och primörgurka, potatisstomp
smaksatt med lagrad Grevéost, picklad rabarber och pepparrotsmajonnäs

eller

Helstekt lår på primörlamm från slaktaren i Appeltorp med sauterad spetskål smaksatt med ramslök från Öland, potatiskaka med prästostcrème och krispigt bovete samt lammskysås med picklade senapsfrön

 

DESSERT

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, gräddfilsmousse och
citroncurd samt spansk körvel och honungsrostad havre

eller

Chefskonditor Jons chokladdessert med bavaroise på mjölkchoklad
och crème på Valhrona Caraibe samt variation på jordnötter och saltkolaglass

 

Trerättersmeny 599 kr

Tvårättersmeny 529 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 169 kr

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-16.00 samt lördag 12.00-15.30

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st 

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt
brioche och klassiska tillbehör 309 kr

Svensk ekologisk kaviar från Strömsnäsbruk (25gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 695 kr

Rimmad Fröyalax med grön och lila rättika marinerad med fläderblomsvinäger,
serveras med broccoli och fläderkapris samt crème på fläderjuice, citron och yoghurt 229 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök,
serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

 

VARMRÄTTER

Sherrykokta rapskott och sotad grön sparris med krispigt bovete, serveras med smörbakad färskpotatis och
sallad på örter, picklade nässlor och inlagda trattkantareller samt pepparrotsmajonnäs 249 kr

Halstrad öring från Tjärö med smörbakad färskpotatis,
grön sparris och primörgurka samt pepparotsemulsion och dill 269 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök,
serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 259 kr  

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor,
kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap hommage à Magnus 249 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Crème Brûlée 109 kr

Helenas dessert i glas med variation på rabarber, gräddfilsmousse
och citroncurd samt spansk körvel och honungsrostad havre 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG 16 MAJ - SERVERAS FRÅN 16.00

Trerätters meny till fast pris eller á la carte

TEMA SPARRIS

FÖRRÄTT
Vit sparrissoppa med lättrökt skinka från Karlsfälts Gård,
surdegskrutonger från bageriet samt rostade pumpafrön och körvel
179 kr

 

VARMRÄTTER
Stekt vårkyckling från Munka-Ljungby med sotad gemsallad, grön sparris och
kniplök samt syrad rödlök och emulsion på ramslök från Öland
289 kr
eller
Sherrykokt rapsskott och sotad grön sparris med krispigt bovete, serveras med
smörbakad färskpotatis och sallad på örter, picklade nässlor och inlagda trattkantareller samt pepparrotsmajonnäs
249 kr

 

DESSERT
Helenas dessert i glas med variation på rabarber, gräddfilsmousse och citroncurd samt honungsrostad havre
95 kr

Tre rätter 395 kr
Två rätter 345 kr
Varmrätt 295 kr / 245 kr 

 

 

KLASSIKER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kökets utvalda charkuterier och Almnäs Tegel-ost med oliver, cornichons
och semi-torkad tomat med syrad rödlök 189 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök,
serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

 

Halstrad öring från Tjärö med smörbakad färskpotatis, grön sparris
och primörgurka samt pepparotsemulsion och dill 269 kr

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

TAKE AWAY MENU - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 16.00 samt LÖRDAG från 15.30

FÖRRÄTTER

Kalix-löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 299 kr

Vit sparris glaserad med granskottsmör, serveras med gårdsskinka från
Karlsfälts Gård, emulsion på gräslök och vit sparris samt puffad råg och vårens första örter 225 kr

Rimmad Fröyalax med grön- och lila rättika marinerad med fläder,
serveras med broccoli och fläderkapris samt crème på fläder, citron och yoghurt 229 kr

PM:s råbiff på kalv smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och potatischips liten/stor 189/229 kr
(Tillval: Kalixlöjrom 69 kr) 

 

VARMRÄTTER

Sherrykokta rapsskott och sotad grön sparris med krispigt bovete, potatisstomp smaksatt med lagrad Grevéost, serveras med sallad på örter, picklade nässlor och inlagda trattkantareller samt pepparrotsmajonnäs 219 kr

Halstrad öring från Tjärö med hällstekt grön sparris och primörgurka, potatisstomp
smaksatt med lagrad Grevéost, picklad rabarber och pepparrotsmajonnäs 309 kr

Helstekt lår på primörlamm från slaktaren i Appeltorp med sauterad spetskål smaksatt med ramslök från Öland, potatiskaka med prästostcrème och krispigt bovete samt lammskysås med picklade senapsfrön 319 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med bakad stekt purjolök, rapsskott från Österlen med briochecrunch och syltade trattkantareller, serveras med vispat smör smaksatt med sherrykokt lök och körvel samt och potatiskaka 355 kr

 

OST OCH DESSERTER

Tre utvalda ostar 149 kr

Chefkonditor Jons cholkaddessert med saltkola, pekannötter och brownie 69 kr

PM:s klassiske citrontarte 49 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 59 kr

Tryfflar och praliner 19 kr/st

Close
Close

Söndagsmiddag

Avsluta veckan på bästa möjliga sätt med en härlig middag i vår bistro
Läs mer

Varje söndag från 16.00 har ni möjlighet att avsluta veckan på bästa möjliga sätt. Unna er en middag i vår bistro,
kom ner på ett glas vin eller kanske en dessert och något sött i glaset.

Vi erbjuder en trerätters meny för endast 395 kr och aktuell meny hittar ni här på vår hemsida.
Klicka in fliken Bistromeny. Utöver vår trerätters kan man också välja bland klassiker såsom vår råbiff eller kanske några ostron att inleda med. Önskar ni bara en varmrätt går det självklart också bra att beställa.

Varmt välkomna till söndagar med vännerna på PM & Vänner!

 

Close
Close

Afternoon Tea

Upplev PM & Vänner Atrium och förgyll din lördag med härliga godsaker från vårt hus
Läs mer

Vårt senaste tillskott till vårt hus är PM & Vänner Atrium. En underbar mötesplats i hjärtat av hotellet med FLORA, hotellreceptionen och vår bistro som närmsta grannar. Här serverar vi Afternoon Tea varje lördag med två fasta sittningstider, 13.00 och 15.00. Ta en paus från shoppingen på stan eller passa på att skämma bort någon du håller kär. Väl på plats kan ni avnjuta smörrebröd, kringlor med marmelad, wienerbröd, pain au chocolate, praliner, ostkaka och mycket mer. Till detta serverar vi ett väl utvalt sortiment av te och önskar man champagne finns även det att beställa.

Priset är 295 kr (395 kr med ett glas champagne) och bokning görs enklast här på vår hemsida.

Varmt välkomna!

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

Notera med anledning av rådande restriktioner är sista bokningsbara tid för middag 18.30

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 20.30
Tisdag 11.30 – 20.30
Onsdag 11:30 – 20.30
Torsdag 11:30 – 20.30
Fredag 11:30 – 20.30
Lördag 12.00 – 20.30
Söndag 16.00 – 20.30

 

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close