Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Meny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

LUNCH MENY VECKA 34

SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-13.30

FISK
Ångad kolja med blomkålspuré och syrad fänkål samt dillsvängd färskpotatis och brynt skaldjurssmör
139 kr

KÖTT
Lammfärsbiff med tomatbrässerade grönsaker, serveras med rostad potatis och broccoli samt basilikayoghurt
139 kr

VEGETARISKT
Stekta champinjoner med tomatbrässerade grönsaker, serveras med rostad potatis och broccoli samt basilikayoghurt
129 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel
endast accepterar kortbetalning

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche
eller krispig råraka och klassiska tillbehör 309 kr

Småländsk kaviar från Strömsnäsbruk (30 gr.) med smörstekt
brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 595 kr

Helstekt blomkål från Botulf med vaktelägg från Lammhult, krispig crunch
på rågbröd från Bröd & Sovel och vinaigrette på krasse och libsticka från PM:s trädgård 229 kr

Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med broccoli och rädisor från Solmarka Gård
samt rostade hasselnötter och emulsion på vit och grön sparris 239 kr

Variation på gurka från Åsnenodlarna med sotad pilgrimsmussla
och yoghurt smaksatt med färsk vitlök samt pepparrot och dill 249 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(tillval: Ostron 39 kr eller Kalix löjrom 69 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med sommarprimörer från våra bästa odlare och lagrad prästost, serveras med
mild olja smaksatt med libbsticka och örter från PM:s trädgård 249 kr (tillval: sommartryffel 50 kr)

Halstrad gös med hällstekt nyplockad sallad och krabbkroketter,
serveras med tomatemulsion samt blekselleri, syltad tomat och röd basilika 449 kr

Bakad röding med puré på gröna ärtor smaksatt med tryffel, serveras med stekta
sommarkantareller samt picklad lök och vitvinssås med gräslöksolja 329 kr

Stekt majskyckling från Munka Ljungby med flädermarinerad zucchini från Solmarka Gård
samt bakad knipplök, stomp på  färskpotatis från Vrankunge med citron samt veloutésås
med körvel och fläder från Odensjö 299 kr

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med dagens nyskördade grönsaker
från våra bästa odlare, husets pommes frîtes och Sauce Béarnaise 395 kr

DESSERTER

Tre utvalda ostar 159 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och sommartryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ingrids dessert i glas med limemarinerade jordgubbar
och Mascarponemousse samt vit chokladcrème 115 kr

Variation på röda och svarta vinbär med mandelkaka och
mjölksorbet samt spansk körvel från vårt växthus 149 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer
samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Helstekt blomkål från Botulf med vaktelägg från Lammhult, krispig crunch
på rågbröd från Bröd & Sovel och vinaigrette på krasse och libsticka från PM:s trädgård

eller

Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med broccoli och rädisor från Solmarka Gård
samt rostade hasselnötter och emulsion på vit och grön sparris

HUVUDRÄTT

Bakad röding med puré på gröna ärtor smaksatt med tryffel, serveras med stekta sommarkantareller samt picklad lök och vitvinssås med gräslöksolja

eller

Stekt majskyckling från Munka Ljungby med flädermarinerad zucchini från
Solmarka Gård samt bakad knipplök, stomp på färskpotatis från Vrankunge
med citron samt veloutésås med körvel och fläder från Odensjö

DESSERT

Ingrids dessert i glas med limemarinerade jordgubbar
och Mascarponemousse samt vit chokladcrème

eller

Variation på röda och svarta vinbär med mandelkaka och
mjölksorbet samt spansk körvel från vårt växthus

 

Trerätters meny 575 kr

Tvårätters meny 475 kr

Osttillägg 169 kr

Digestive 169 kr
(PM-pralin och ett glas digestive
unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe)

 

MENU VIN

Tre glas 430 kr, två glas 290 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG FRÅN 11.30-17.00 SAMT LÖRDAG FRÅN 12.00-17.00

NÅGOT TILL FÖRDRINKEN

Gröna Picante-oliver från Salamanca 39 kr

Rostade mandlar à la Valencia 35 kr

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalix löjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche och klassiska tillbehör 309 kr

Småländsk kaviar från Strömsnäsbruk (30 gr.) med
smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 595 kr

Kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla med broccoli och rädisor från Solmarka Gård
samt rostade hasselnötter och emulsion på vit och grön sparris 239 kr

Råbiff med klassiska tillbehör och husets pommes frîtes liten/stor 209/259 kr
(tillval: Ostron 39 kr eller Kalix löjrom 69 kr)

 

VARMRÄTTER

Risotto med sommarprimörer från våra bästa odlare och lagrad prästost,
serveras med mild olja smaksatt med libbsticka och örter från PM:s trädgård 249 kr
(tillval: sommartryffel 50 kr)

Bakad röding med sommarprimörer från våra bästa odlare och
dillsvängd färskpotatis samt vitvinssås med gräslöksolja 259 kr

Råbiff med klassiska tillbehör liten/stor 209/259 kr
(tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 69 kr)

PM:s klassiska sallad med kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla, sallat från Sjöviksgård och färskpotatis, serveras med vaktelägg från Lammhult, blekselleri och rädisor samt vit och grön sparrisemulsion och surdegskrutonger från Bröd & Sovel liten/stor 179/239 kr

”Steak Minute”
150 g hängmörad ryggbiff med Karljohanmajonnäs och sallad samt husets pommes frîtes 239 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan,
rödbetor, kaprisäpplen, rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 249 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 169 kr

Hyvlad Tegelost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och sommartryffel 185 kr

Crème Brûlée 109 kr

Ingrids dessert i glas med limemarinerade jordgubbar och
Mascarponemousse och vit chokladcrème 115 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 89 kr

Tryfflar och praliner 25 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer
samt en kopp nybryggt kaffe 169 kr

 

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Bistroinformation

Läs mer

ÖPPETTIDER

Måndag 11.30 – 22.30
Tisdag 11.30 – 22.30
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00
Fredag 11:30 – 01.00
Lördag 12.00 – 01.00
Stängt Söndagar

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur:
Per Bengtsson

Kökschef:
Anders Lauring

Chefssommelier:
Rubén Sanz Ramiro

Barchef:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Arvid Lundström, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close