Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning
Bistro
Filosofi
Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta! En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.
Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.
Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.
Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.
Bistromeny
Lunch vecka 4 - Serveras måndag - fredag 11.30-13.30
KÖTT
Kålpudding med rårörda lingon, gräddsås och kokt potatis från Stellan i Bläsinge
149 kr
FISK
Örtpanerad stekt sej från Lofoten med råstekt broccoli och syrad lök, serveras med
kokt potatis från Stellan Bläsinge samt emulsion på sotad citron
149 kr
VEG
Råstekt broccoli och Ölandspumpa, serveras med bakat ekologiskt
ägg från Gårdsby, syrad lök och hasselnötsvinaigrette
139 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Lördagslunch 28 januari - Serveras från 12.00
Fänkålsgravad hälleflundra med bakad gulbeta från Botulf och marinerad gurka,
serveras med gräslöksemulsion, vinegar chips och rostad mandel
199 kr
Menu
Fänkålsgravad hälleflundra med bakad gulbeta från Botulf och marinerad gurka,
serveras med gräslöksemulsion, vinegar chips och rostad mandel
Helstekt flankstek med semitorkad tomat och gröna bönor slungade med schalottenlök,
serveras med rostad potatis från Stellan i Bläsinge samt vispat rödvinssmör smaksatt med lagerblad
349 kr
Endast varmrätt 249 kr
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr
Friterad krokett på rostad blomkål, mandelpotatis och Arla Unika Efterglöd, serveras med frissé- och
endivesallat svängd i sherryvinäger samt färska valnötter från Kristianstad och tryffelmajonnäs 239 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 99 kr)
Bakad lättrökt röding med syrad kålrabbi och pepparrotsemulsion, serveras med
dashi på gurka, dill och Urshultsäpplen samt dillolja 249 kr
Consommé på tupp från Dalby smaksatt med torkad svamp och sherry, serveras med
tuppmousseline och ankrillette samt bakad gulbeta från Vassmolösa 259 kr
Råbiff med klassiska tillbehör, dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)
VARMRÄTTER
Husets cannelloni fylld med svampduxelle, serveras med krämig velouté smaksatt med Gruyère och chili från vårt växthus, picklade trattkantareller, rostade jordärtskockor från Vrånghult och confiterad tomat 269 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 99 kr)
Halstrad uer med panerad och friterad svartrot, sjökorall och confiterade småtomater, emulsion på fermenterad vitlök och rimmad citron samt skaldjursvinaigrette smaksatt med krondill 379 kr
Ångad skreirygg från Lofoten med hollandaise på brynt smör, flädervinäger och forellrom, serveras med rostad chériepotatis från Stellan i Bläsinge, grönkål och fläderpicklad röd steklök 459 kr
Stekt innanlår på dovhjort från H.M.K:s Sollidens Slott med variation på rotselleri från Solmarka Gård, serveras med en velouté på karljohansvamp,inlagda trattkantareller, björnbär och blomsterkrasse 369 kr
Hängmörad svensk ryggbiff från utvalda gårdar med luftig puré på jordärtskockor från Vrånghult,
sallad med torrsaltad bacon och rostade hasselnötter, steksky smaksatt med dragon från vår trädgård och svartpeppar samt husets pommes frîtes 449 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar 179 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 235 kr
Crème Brûlée 119 kr
Helenas dessert serverad i glas med variation på Valrhona-choklad, blåbärsgelé,
crunch på havrekaka och inlagda blåbär 139 kr
Bavaroise på rostad mandel och yuzucrème toppad med macaron, serveras med blodapelsinsorbet,
salt mandelcrunch och blodapelsin marinerad med citrontimjan 159 kr
PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Tryfflar och praliner 30 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer
samt en kopp nybryggt kaffe 179 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Friterad krokett på rostad blomkål, mandelpotatis och Arla Unika Efterglöd, serveras med frissé- och
endivesallat svängd i sherryvinäger samt färska valnötter från Kristianstad och tryffelmajonnäs
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 99 kr)
eller
Bakad lättrökt röding med syrad kålrabbi och pepparrotsemulsion, serveras med
dashi på gurka, dill och Urshultsäpplen samt dillolja
HUVUDRÄTT
Halstrad uer med panerad och friterad svartrot, sjökorall och confiterade småtomater, emulsion på fermenterad vitlök och rimmad citron samt skaldjursvinaigrette smaksatt med krondill
eller
Stekt innanlår på dovhjort från H.M.K:s Sollidens Slott med variation på rotselleri från Solmarka Gård, serveras med en velouté på karljohansvamp,inlagda trattkantareller, björnbär och blomsterkrasse