Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning.

Vi är stolta över att servera härliga lokala, säsongsbetonade råvaror noggrant utvalda och tillagade av våra kockar. Svamp, älgkorv, krispig ekologisk kål från Botulf, liksom sill och ostar från lokala mejerier är bara några av våra favoriter. Och såklart härligt färskt bröd från vårt eget bageri, Bröd & Sovel.

Smaklig spis!

// Vännerna på PM & Vänner Bistro

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 47 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30

KÖTT
Helstekt kotlettrad med rostad potatis och rödlök, serveras med tomatsky och basilikaemulsion samt
citrondressad mâchesallat och rostade pumpakärnor

159 kr

FISK
Havets wallenbergare med kokt potatis från Stellan i Bläsinge och gröna ärtor samt luftig skaldjurssås och citron 
159 kr

VEG
Confiterad portabellosvamp med rostad potatis och rödlök, serveras med basilikaemulsion samt
citrondressad mâchesallat och rostade pumpakärnor

149 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 23 november - Serveras från 12.00

Menu

Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet och rostade pumpakärnor

Helstekt älgryggbiff med variation på morötter från Solmarka Gård, potatiskroketter smaksatta med timjan och rostad vitlök, serveras med rödvinssås och liten sallad på mâchesallat, syrad rödlök och rostade hasselnötter

Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr

Med reservation för slutförsäljning

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Rimmad hälleflundra ”Escabeche” med saffransemulsion, lätttorkad tomat och inlagd paprika,
serveras med ljummen skaldjursvinaigrette smaksatt med fänkål och korianderfrön 289 kr

Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja 279 kr

Timjanbakad rotselleri och confiterad portabellosvamp, serveras med
rostade hasselnötter, picklade trattkantareller och varm emulsion på parmesanost 259 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Hummus på Vreta gulärt från Töreboda med bakade jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med grönkål från Botulf samt potatiskoketter med Gruyère-ost och surkål 279 kr

Halstrad gös med stekt karljohansvamp och variation på jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med marinerade vinterpäron, blomsterkrasse och beurre rouge 459 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Ångad torskrygg med len pumpacrème, serveras med sherrykokt grönkål och bakad purjolök från Solmarka Gård samt chilipicklad pumpa och vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan 399 kr

Stekt tuppbröst från Munka-Ljungby med brynta små champinjoner och
inkokt steklök, serveras med potatiskroketter smaksatta med Gruyère-ost och surkål samt
Sauce Blanquette smaksatt med sherry 379 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på gulbetor från Vassmolösa,
frissésallat och färska valnötter från Vinslöv, serveras med Sauce au Poivre och husets pommes frîtes 495 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 245 kr

Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med kompott på svarta vinbär, serveras med lemoncurd,
mousse på färskost smaksatt med vanilj samt havrecrunch och kardemumma 139 kr

Bavaroise på rostad mandel och Amaretto, serveras med ljummen körsbärssås, chokladglass samt
mandelcrunch och nybakad Madeleinekaka 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Timjanbakad rotselleri och confiterad portabellosvamp, serveras med
rostade hasselnötter, picklade trattkantareller och varm emulsion på parmesanost
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

eller

Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja

 

HUVUDRÄTT

Ångad torskrygg med len pumpacrème, serveras med sherrykokt grönkål och bakad purjolök från Solmarka Gård samt chilipicklad pumpa och vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan

eller

Stekt tuppbröst från Munka-Ljungby med brynta små champinjoner och
inkokt steklök, serveras med potatiskroketter smaksatta med Gruyère-ost och surkål samt
Sauce Blanquette smaksatt med sherry
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

DESSERT

Martinas dessert i glas med kompott på svarta vinbär, serveras med lemoncurd,
mousse på färskost smaksatt med vanilj samt havrecrunch och kardemumma

eller

Bavaroise på rostad mandel och Amaretto, serveras med ljummen körsbärssås, chokladglass samt mandelcrunch och nybakad Madeleinekaka

Trerättersmeny 695 kr

Tvårättersmeny 625 kr

Osttillägg 185 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 329 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja 259 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Hummus på Vreta gulärt från Töreboda med bakade jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med grönkål från Botulf samt potatiskoketter med Gruyère-ost och surkål 259 kr

Ångad torskrygg med bakad purjolök och sherrykokt grönkål från
Solmarka Gård, serveras med chilipicklad pumpa, kokt potatis från Stellan i
Bläsinge samt vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan 359 kr

Steak Minute 150 g hängmörad ryggbiff med stekt kål från Solmarka Gård, och svamp,
serveras med karljohan-majonnäs och husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 245 kr

Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med kompott på svarta vinbär, serveras med lemoncurd,
mousse på färskost smaksatt med vanilj samt havrecrunch och kardemumma 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Timjanbakad rotselleri och confiterad portabellosvamp, serveras med
rostade hasselnötter, picklade trattkantareller och varm emulsion på parmesanost 259 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja 279 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Hummus på Vreta gulärt från Töreboda med bakade jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med grönkål från Botulf samt potatiskoketter med Gruyère-ost och surkål 279 kr

Ångad torskrygg med len pumpacrème, serveras med sherrykokt grönkål och bakad purjolök från Solmarka Gård samt chilipicklad pumpa och vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan 399 kr

Stekt tuppbröst från Munka-Ljungby med brynta små champinjoner och
inkokt steklök, serveras med potatiskroketter smaksatta med Gruyère-ost och surkål samt
Sauce Blanquette smaksatt med sherry 379 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 245 kr

Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med kompott på svarta vinbär, serveras med lemoncurd,
mousse på färskost smaksatt med vanilj samt havrecrunch och kardemumma 139 kr

Bavaroise på rostad mandel och Amaretto, serveras med ljummen körsbärssås, chokladglass samt
mandelcrunch och nybakad Madeleinekaka 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Blomsterbordet

En unik mötesplats i hjärtat av vårt hus
Läs mer

Vårt blomsterbord – Middag på ett helt nytt sätt!

I direkt anslutning till vår bistro och hotellreceptionen hittar ni dagtid våra florister i deras butik och showroom – Flora!

På kvällstid förvandlas lokalen till en unik plats för middagar. Oavsett om det är med kollegorna,
en bröllopsdag som skall firas eller kanske någon i familjen fyllt jämnt är detta vår mest privata miljö. Här sitter ni bekvämt och njuter av god mat och dryck från vår bistro. Ni har egen servicepersonal som är helt fokuserade på endast ert sällskap under kvällen och för att verkligen få känslan av att ni sitter mitt i en blomsterbutik har våra duktiga florister samma dag dukat bordet fullt med vackert blomster.

Minimumantal för att boka vårt blomsterbord är 8 personer och vi kan bekvämt välkomna upp till 16 gäster.

Aktuell meny Blomsterbordet

Amuse bouche

Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med
picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet samt rostade pumpakärnor

Rödvinsbrässerad oxkind med luftig potatispuré och riven hösttryffel,
serveras med svartkål från Botulf, syrlig röd steklök, champinjonskott och baconcrunch

Martinas dessert i glas med päronkompott, mjölkchoklad-mousse,
havtornscrème och crunch på macadamianötter

795 kr

Osttilägg 185 kr

Tillhörande vinpaket med tre glas 499 kr

 

För bokning och eventuella frågor, vänligen kontakta Samuel Sörgårn
via email samuel@pmrestauranger.se eller via telefon 0470-75 97 29

Avbokningar senare än 48 timmar innan ankomst debiteras med fullt menypris.

Close
Close

Afternoon Tea

Upplev PM & Vänner Atrium och förgyll din lördag med härliga godsaker från vårt hus
Läs mer

Vårt senaste tillskott till vårt hus är PM & Vänner Atrium. En underbar mötesplats i hjärtat av hotellet med FLORA, hotellreceptionen och vår bistro som närmsta grannar. Här serverar vi Afternoon Tea varje lördag med två fasta sittningstider, 13.00 och 15.00. Ta en paus från shoppingen på stan eller passa på att skämma bort någon du håller kär.

Väl på plats kan ni avnjuta smörrebröd, kringlor med marmelad, wienerbröd, pain au chocolate, praliner, ostkaka och mycket mer. Till detta serverar vi ett väl utvalt sortiment av te och önskar man champagne finns även det att beställa.

Pris:
295 kr (395 kr med ett glas champagne)
150 kr för barn under 12 år

Bokning görs enklast via denna länk: Boka bord

Varmt välkomna!

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 23.00
Tisdag 11.30 – 23.00
Onsdag 11:30 – 00.00
Torsdag 11:30 – 00.00
Fredag 11:30 – 01.00
Lördag 12.00 – 01.00
Söndag 17.00-22.00

 

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Wine Director:
Rubén Sanz Ramiro

Head Sommelier:
Arvid Lundström

Bistro manager:
Samuel Sörgårn 

Food and Beverage manager:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Henrik Westin, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close