Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning.

Vi är stolta över att servera härliga lokala, säsongsbetonade råvaror noggrant utvalda och tillagade av våra kockar. Svamp, älgkorv, krispig ekologisk kål från Botulf, liksom sill och ostar från lokala mejerier är bara några av våra favoriter. Och såklart härligt färskt bröd från vårt eget bageri, Bröd & Sovel.

Smaklig spis!

// Vännerna på PM & Vänner Bistro

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 14 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30

KÖTT
Pannbiff på dovhjort från H:M:K:s Sollidens Slott smaksatt med varmrökt sidfläsk, serveras med sauterad lök,
pressgurka samt kokt potatis och champinjon-veloutésås

169 kr

FISK
Ångad kolja med rostade morötter och potatis, serveras med fänkålscrudité och apelsinsyrad morot samt
tomatiserad skaldjursvinaigrette smaksatt med saffran och ingefära

169 kr

VEG
Variation på morötter från Solmarka Gård med rostad potatis, serveras med ragu på gröna anicialinser och purjolök samt vinaigrette på fänkål och saffran
159 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 29 mars - Serveras från 12.00

Menu

Chèvre chaud på stekt levain från Bröd & Sovel med vår egen rosmarinhonung, senapsdressad sallad med picklade
krusbär från trädgården, rödbetor från Botulf och rostade pumpafrön

Bakad röding med broccolipuré, serveras med dillkokt potatis och örtsallad med picklad silverlök samt
smörsås smaksatt med fläder från Odensjö

Två rätter 345 kr
Endast varmrätt 245 kr

Med reservation för slutförsäljning

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr

Crème Ninon med ragu på ärtor, tryffel och hjärtsallat, serveras med
bakat ekologiskt ägg från Gårdsby samt mynta och rågkrutonger från bageriet 279 kr

Carpaccio på odlad hälleflundra med mild vinaigrette på örter, jalapeño och vitlök, serveras med rimmad gurka och vattenmelonrättika samt färska valnötter från Kristianstad och kefirgrädde 299 kr

Pata Negra Gran Reserva med krispig jordärtskocka och fermenterade champinjoner,
serveras med emulsion på Gammelknas-ost, rostade hasselnötter och krasse 289 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)

PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med cognac, krasse och senap,
serveras med variation på jordärtskockor från Vrånghult, vinterpäron och
rostad mandel samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)

 

VARMRÄTTER

Potatiskroketter med vår egen surkål toppade med riven parmesanost, serveras med glaserade svartrötter,
sotad hjärtsallat, citronpicklad silverlök, semitorkade småtomater samt emulsion på fermenterad vitlök 289 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)

Ångad skreirygg från Lofoten med len blomkålspuré, smörsauterad spenat och
purjolök samt Sandefjordssås med grillad grädde, ostron och forellrom 489 kr

Halstrad uer med lättrökta tomater och apelsinbakad fänkål, serveras med
brandade samt vinaigrette på havskräfta, pimentón och olivolja 435 kr

Rosastekt ankbröst med glaserade svartrötter och endivesallat, serveras med äppel- och mirabellgelé,
hasselnötscrunch samt Sauce Aigre Doux smaksatt med sichuanpeppar 409 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sotad hjärtsallat, citronpicklad silverlök,
semitorkade småtomater, krispig blekselleri samt majonnäs med fermenterad vitlök och husets pommes frîtes 535 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 245 kr

PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med citrontimjan-mousse, kompott på vinterpäron samt lingonglace och havrecrunch 149 kr

Mjölkchokladbavaroise med kanderade jordnötter och crème på dulce de leche samt saltkolaglass och jordnötspulver
169 kr

Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Crème Ninon med ragu på ärtor, tryffel och hjärtsallat, serveras med
bakat ekologiskt ägg från Gårdsby samt mynta och rågkrutonger från bageriet

eller

Pata Negra Gran Reserva med krispig jordärtskocka och fermenterade champinjoner,
serveras med emulsion på Gammelknas-ost, rostade hasselnötter och krasse
(Tillval: Tryffel från 50 kr)

 

HUVUDRÄTT

Halstrad uer med lättrökta tomater och apelsinbakad fänkål, serveras med
brandade samt vinaigrette på havskräfta, pimentón och olivolja

eller

Rosastekt ankbröst med glaserade svartrötter och endivesallat, serveras med äppel- och mirabellgelé,
hasselnötscrunch samt Sauce Aigre Doux smaksatt med sichuanpeppar
(Tillval: Tryffel från 50 kr)

 

DESSERT

Martinas dessert i glas med citrontimjan-mousse, kompott på vinterpäron samt lingonglace och havrecrunch

eller

Mjölkchokladbavaroise med kanderade jordnötter och crème på dulce de leche samt saltkolaglass och jordnötspulver

Trerättersmeny 745 kr

Tvårättersmeny 675 kr

Osttillägg 195 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 349 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr

Pata Negra Gran Reserva med krispig jordärtskocka och fermenterade champinjoner,
serveras med emulsion på Gammelknas-ost, rostade hasselnötter och krasse 259 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)

PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med cognac, krasse och senap,
serveras med variation på jordärtskockor från Vrånghult, vinterpäron och
rostad mandel samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Potatiskroketter med vår egen surkål toppade med riven parmesanost, serveras med glaserade svartrötter,
sotad hjärtsallat, citronpicklad silverlök, semitorkade småtomater samt emulsion på fermenterad vitlök 279 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)

Halstrad uer med lättrökta tomater och apelsinbakad fänkål, serveras med
kokt potatis och vinaigrette på havskräfta, pimentón och olivolja 375 kr

Steak Minute 150 g hängmörad ryggbiff med krispig sallat, citronpicklad silverlök, semitorkade småtomater
samt majonnäs med fermenterad vitlök och husets pommes frîtes 319 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 299 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 245 kr

PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med citrontimjan-mousse, kompott på vinterpäron samt lingonglace och havrecrunch 149 kr

Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr

Crème Ninon med ragu på ärtor, tryffel och hjärtsallat, serveras med
bakat ekologiskt ägg från Gårdsby samt mynta och rågkrutonger från bageriet 279 kr

Pata Negra Gran Reserva med krispig jordärtskocka och fermenterade champinjoner,
serveras med emulsion på Gammelknas-ost, rostade hasselnötter och krasse 289 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)

PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med cognac, krasse och senap,
serveras med variation på jordärtskockor från Vrånghult, vinterpäron och
rostad mandel samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Potatiskroketter med vår egen surkål toppade med riven parmesanost, serveras med glaserade svartrötter,
sotad hjärtsallat, citronpicklad silverlök, semitorkade småtomater samt emulsion på fermenterad vitlök 289 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)

Halstrad uer med lättrökta tomater och apelsinbakad fänkål, serveras med
brandade samt vinaigrette på havskräfta, pimentón och olivolja 435 kr

Rosastekt ankbröst med glaserade svartrötter och endivesallat, serveras med äppel- och mirabellgelé,
hasselnötscrunch samt Sauce Aigre Doux smaksatt med sichuanpeppar 409 kr
(Tillval: Tryffel från 50 kr)

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 245 kr

PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med citrontimjan-mousse, kompott på vinterpäron samt lingonglace och havrecrunch 149 kr

Mjölkchokladbavaroise med kanderade jordnötter och crème på dulce de leche samt saltkolaglass och jordnötspulver
169 kr

Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Blomsterbordet

En unik mötesplats i hjärtat av vårt hus
Läs mer

Vårt blomsterbord – Middag på ett helt nytt sätt!

I direkt anslutning till vår bistro och hotellreceptionen hittar ni dagtid våra florister i deras butik och showroom – Flora!

På kvällstid förvandlas lokalen till en unik plats för middagar. Oavsett om det är med kollegorna,
en bröllopsdag som skall firas eller kanske någon i familjen fyllt jämnt är detta vår mest privata miljö. Här sitter ni bekvämt och njuter av god mat och dryck från vår bistro. Ni har egen servicepersonal som är helt fokuserade på endast ert sällskap under kvällen och för att verkligen få känslan av att ni sitter mitt i en blomsterbutik har våra duktiga florister samma dag dukat bordet fullt med vackert blomster.

Minimumantal för att boka vårt blomsterbord är 8 personer och vi kan bekvämt välkomna upp till 16 gäster.

Aktuell meny Blomsterbordet

Amuse bouche

Crème Ninon med ragu på ärtor, tryffel och hjärtsallat, serveras med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby samt mynta och rågkrutonger från bageriet

Rosastekt ankbröst med glaserade svartrötter och endivesallat, serveras med äppel- och
mirabellgelé, hasselnötscrunch samt Sauce Aigre Doux smaksatt med sichuanpeppar

Martinas dessert i glas med citrontimjan-mousse, kompott på vinterpäron samt lingonglace och havrecrunch

895 kr

Osttillägg 195 kr

Tillhörande vinpaket med tre glas 499 kr

 

För bokning och eventuella frågor, vänligen kontakta Samuel Sörgårn
via email samuel@pmrestauranger.se eller via telefon 0470-75 97 29

Avbokningar senare än 48 timmar innan ankomst debiteras med fullt menypris.

Close
Close

Afternoon Tea

Upplev PM & Vänner Atrium och förgyll din lördag med härliga godsaker från vårt hus
Läs mer

Vårt senaste tillskott till vårt hus är PM & Vänner Atrium. En underbar mötesplats i hjärtat av hotellet med FLORA, hotellreceptionen och vår bistro som närmsta grannar. Här serverar vi Afternoon Tea varje lördag med två fasta sittningstider, 13.00 och 15.00. Ta en paus från shoppingen på stan eller passa på att skämma bort någon du håller kär.

Väl på plats kan ni avnjuta smörrebröd, kringlor med marmelad, wienerbröd, pain au chocolate, praliner, ostkaka och mycket mer. Till detta serverar vi ett väl utvalt sortiment av te och önskar man champagne finns även det att beställa.

Pris:
345 kr (445 kr med ett glas champagne)
175 kr för barn under 12 år

Vänligen notera vi inte kan tillgodose önskemål om vegansk kost.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.

Bokning görs enklast via denna länk: Boka bord

Varmt välkomna!

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 22.00
Tisdag 11.30 – 22.00
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00
Fredag 11:30 – 00.00
Lördag 12.00 – 00.00
Söndag 17.00 – 21.00

 

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Wine Director:
Rubén Sanz Ramiro

Head Sommelier:
Arvid Lundström

Bistro manager:
Samuel Sörgårn 

Food and Beverage manager:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Henrik Westin, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close