Platsen där stämningsfull atmosfär möter konst, design och musik
Filosofi
Detta är ingen vanlig bar! Nej för böveln! PM Bar är en åskådning i gott leverne där den sköna konsten att insupa en cocktail sträcker sig långt utanför den styrkande brygdens ramar.
Den smakfullt överdimensionerade baren med hänförande panoramafönster som överblickar downtown Växjö har med all rätt blivit haket där salongsfähiga exkursioner i synd och njutning möter civiliserad konversation.
Den småländska måttligheten gör sig definitivt inte påmind då den imposanta Steinway & Son-flygeln på regelbunden basis gästas av intelligentian av svenska och internationella toppmusiker som flyhänt kan tolka allt från Evert Taube, John Coltrane eller Alban Berg till bakgrundssorlet av krispig Champagne.
PM Bar har ohämmat återskapat begreppet cocktail som omfattar både klassisk elegans och dristig kreativitet. Det är en dryckeskultur som betonar och lyfter fram hantverksmässigt framställd sprit och likör med idérikedom och stil utan att maskera dryckens naturliga uttryck.
På denna kosmopolitiska mötesplats så föreligger det alltid en viss risk att vad som helst kan ske! Då de medryckande jazziga tonerna, spontana skratten och ett välklingande cocktailsorl tilltar, så sköljs stilig Manhattan, iskall GT och mer vidlyftiga kreationer ner framför den öppna brasan då nattimmarna sakteliga infinner sig.
Barmeny
À LA CARTE
SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00
SNACKS
Gordal oliver 69 kr
Ekologiska potatischips eller palsternackschips från Solmarka Gård med tryffelemulsion 69 kr
PM:s pommes frîtes och dijonmajonäs 69 kr
Isterbandskrokett med rödbetspuré, crème fraîche och friterad kapris .79 kr
Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd från Bröd & Sovel,
syrade grönsaker samt tomat- och böncrème 199 kr
FÖRRÄTTER – SHARING
Norrøna matjessill med bakad ekologisk äggula från Gårdsby, gräslöksemulsion, syrad rödlök, potatis- och purjolökscrisp,buljongkokt potatis med puder på brynt smör samt krasse och dill 179 kr
PM:s toast, smörstekt lantbröd toppad med rostbiff på sotad kalvfilé, serveras med coleslaw på säsongens
grönsaker från Solmarka Gård smaksatt med svart vintertryffel, picklade trattkantareller samt krasse 179 kr
Carpaccio på rimmad skreirygg med syltade omogna jordgubbar, serveras med saltbakad gulbeta
från Solmarka Gård, Marconamandel, späda skott samt dressing på syrad grädde och dill 169 kr
HUVUDRÄTTER
PM:s räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs,citron och dill 199 kr
PM:s klassiska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, torrsaltad bacon, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr
Vegetarisk hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr
”Steak Minute” på hängmörad ryggbiff med vintersallad, serveras med picklad lök, tryffelemulsion,
rostad jordärtsskocka, dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssås 289 kr
Sallad med Botulfs ekologiska Eldost glaserad med tryffel och honung från vår egen kupa, en
dressing med svartpeppar och citron, lätt syrade betor och fänkål samt smörstekta levainkrutonger 239 kr
Långbakad grissida med ljummen sallad på syrad kål och pumpa
från Vassmolösa, mandelpotatiscrème samt velouté smaksatt med dijonsenap 269 kr
DESSERTER
Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 95 kr
Konditoriets dessert serverad i glas med säsongens havtorn, vit choklad-crémeux
samt gran- och apelsinkaramell 95 kr
Klassisk citrontarte med italiensk maräng 59 kr
Glasspinne från Bröd & Sovel (fråga servis efter dagens smak) 59 kr
Praliner från vårt konditori 30 kr/st
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
PM BAR TVÅRÄTTERSMENY PRIX FIX
FÖRRÄTTER
PM:s toast, smörstekt lantbröd toppad med rostbiff på sotad kalvfilé, serveras med coleslaw på säsongens
grönsaker från Solmarka Gård smaksatt med svart vintertryffel, picklade trattkantareller samt krasse
eller
Carpaccio på rimmad skreirygg med syltade omogna jordgubbar, serveras med saltbakad gulbeta
från Solmarka Gård, Marconamandel, späda skott samt dressing på syrad grädde och dill
VARMRÄTTER
”Steak Minute” på hängmörad ryggbiff med vintersallad, serveras med picklad lök, tryffelemulsion,
rostad jordärtsskocka, dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssås
eller
Långbakad grissida med ljummen sallad på syrad kål och pumpa
från Vassmolösa, mandelpotatiscrème samt velouté smaksatt med dijonsenap
399 kr
Brunch
Finns det något härligare än att umgås med vänner och familj över en riktigt härlig brunch? Det är utan tvekan bland det bästa vi vet i alla fall. Därför serverar vi varje söndag en rejält tilltagen brunch bestående av det bästa från vår ordinarie frukost utökad med lite matigare rätter. Det kan vara allt från råraka med stenbitsrom till Caesarsallad.
Dessutom är dessertutbudet rejält utökad med macarons, brownies, energipinne, chokladbollar, citrontarte etc. Som om inte det vore nog ingår alltid ditt val av kaffe (ex espresso, latte, cappuccino), juice och smoothies. Vi erbjuder specialpriser på Champagne, Bloody Mary och Mimosa.
Vår brunch serveras från klockan 12.00. Vänligen notera att varje bokning har en tidsbegränsad sittningstid på 90 minuter. Bokning sker enklast online här på vår hemsida.
Pris: 299 kr för vuxna, 149 kr för barn under 12 år.
Information Bar
ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 15.00 – 23.00 (Köket öppnar 17.00)
Tisdag 15.00 – 23.00 (Köket öppnar 17.00)
Onsdag 15.00 – 00.00 (Köket öppnar 17.00)
Torsdag 15.00 – 00.00 (Köket öppnar 17.00)
Fredag 15.00 – 01.00
Lördag 12.00 – 01.00
Söndag från 12.00 (endast brunch)
ÖPPETTIDER PÅSKEN 2023
Skärtorsdagen 6/4 – 15.00 – 00.00
Långfredagen 7/4 – 15.00 – 00.00
Påskafton 8/4 – 12.00-01.00
Påskdagen 9/4 – Endast brunch
Annandag påsk 10/4 – Stängt