Bistromeny

Lunch vecka 4 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30

KÖTT
Helstekt kotlettrad med rostad potatis och rödlök, serveras med tomatsky och basilikaemulsion samt
citrondressad mâchesallat och rostade pumpakärnor
169 kr

FISK
Havets wallenbergare med kokt potatis från Stellan i Bläsinge och gröna ärtor samt luftig skaldjurssås och citron
169 kr

VEG
Confiterad portabellosvamp med rostad potatis och rödlök, serveras med basilikaemulsion samt citrondressad mâchesallat och rostade pumpakärnor
159 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 18 januari - Serveras från 12.00

Menu

Krämig blomkålssoppa med rökta blåmusslor och Urshultsäpple samt persilje-olja och surdegskrutonger

Rosastekt ankbröst med potatisstomp smaksatt med vår egna surkål, rostad morot och baconkrisp samt skysås med picklade vinbär

Två rätter 395 kr
Endast varmrätt 295 kr

Med reservation för slutförsäljning

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Rimmad hälleflundra ”Escabeche” med saffransemulsion, lätttorkad tomat och inlagd paprika,
serveras med ljummen skaldjursvinaigrette smaksatt med fänkål och korianderfrön 289 kr

Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja 279 kr

Timjanbakad rotselleri och confiterad portabellosvamp, serveras med
rostade hasselnötter, picklade trattkantareller och varm emulsion på parmesanost 259 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Hummus på Vreta gulärt från Töreboda med bakade jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med grönkål från Botulf samt potatiskoketter med Gruyère-ost och surkål 279 kr

Halstrad gös med stekt karljohansvamp och variation på jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med marinerade vinterpäron, blomsterkrasse och beurre rouge 459 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Ångad torskrygg med len pumpacrème, serveras med sherrykokt grönkål och bakad purjolök från Solmarka Gård samt chilipicklad pumpa och vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan 399 kr

Stekt tuppbröst från Munka-Ljungby med brynta små champinjoner och
inkokt steklök, serveras med potatiskroketter smaksatta med Gruyère-ost och surkål samt
Sauce Blanquette smaksatt med sherry 379 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på gulbetor från Vassmolösa,
frissésallat och färska valnötter från Vinslöv, serveras med Sauce au Poivre och husets pommes frîtes 495 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 245 kr

Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med kompott på svarta vinbär, serveras med lemoncurd,
mousse på färskost smaksatt med vanilj samt havrecrunch och kardemumma 139 kr

Bavaroise på rostad mandel och Amaretto, serveras med ljummen körsbärssås, chokladglass samt
mandelcrunch och nybakad Madeleinekaka 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Timjanbakad rotselleri och confiterad portabellosvamp, serveras med
rostade hasselnötter, picklade trattkantareller och varm emulsion på parmesanost
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

eller

Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja

 

HUVUDRÄTT

Ångad torskrygg med len pumpacrème, serveras med sherrykokt grönkål och bakad purjolök från Solmarka Gård samt chilipicklad pumpa och vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan

eller

Stekt tuppbröst från Munka-Ljungby med brynta små champinjoner och
inkokt steklök, serveras med potatiskroketter smaksatta med Gruyère-ost och surkål samt
Sauce Blanquette smaksatt med sherry
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

DESSERT

Martinas dessert i glas med kompott på svarta vinbär, serveras med lemoncurd,
mousse på färskost smaksatt med vanilj samt havrecrunch och kardemumma

eller

Bavaroise på rostad mandel och Amaretto, serveras med ljummen körsbärssås, chokladglass samt mandelcrunch och nybakad Madeleinekaka

Trerättersmeny 695 kr

Tvårättersmeny 625 kr

Osttillägg 185 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 329 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja 259 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Hummus på Vreta gulärt från Töreboda med bakade jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med grönkål från Botulf samt potatiskoketter med Gruyère-ost och surkål 259 kr

Ångad torskrygg med bakad purjolök och sherrykokt grönkål från
Solmarka Gård, serveras med chilipicklad pumpa, kokt potatis från Stellan i
Bläsinge samt vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan 359 kr

Steak Minute 150 g hängmörad ryggbiff med stekt kål från Solmarka Gård, och svamp,
serveras med karljohan-majonnäs och husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 245 kr

Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med kompott på svarta vinbär, serveras med lemoncurd,
mousse på färskost smaksatt med vanilj samt havrecrunch och kardemumma 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Timjanbakad rotselleri och confiterad portabellosvamp, serveras med
rostade hasselnötter, picklade trattkantareller och varm emulsion på parmesanost 259 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja 279 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

VARMRÄTTER

Hummus på Vreta gulärt från Töreboda med bakade jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med grönkål från Botulf samt potatiskoketter med Gruyère-ost och surkål 279 kr

Ångad torskrygg med len pumpacrème, serveras med sherrykokt grönkål och bakad purjolök från Solmarka Gård samt chilipicklad pumpa och vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan 399 kr

Stekt tuppbröst från Munka-Ljungby med brynta små champinjoner och
inkokt steklök, serveras med potatiskroketter smaksatta med Gruyère-ost och surkål samt
Sauce Blanquette smaksatt med sherry 379 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 245 kr

Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med kompott på svarta vinbär, serveras med lemoncurd,
mousse på färskost smaksatt med vanilj samt havrecrunch och kardemumma 139 kr

Bavaroise på rostad mandel och Amaretto, serveras med ljummen körsbärssås, chokladglass samt
mandelcrunch och nybakad Madeleinekaka 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen