Bistromeny

Lunch vecka 42 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30

KÖTT
Stekt fläsk med löksås, serveras med kokt potatis från Stellan i Bläsinge samt rårörda lingon
159 kr

FISK
Ångad torsk med blomkålspuré, serveras med dillsvängd potatis från Stellan i Bläsinge, stekt savoykål samt vinaigrette på matjessill, citron och brynt smör
159 kr

VEG
Bakat ekologiskt Ägg från Gårdsby med blomkålspuré, serveras med stekt svamp, savoykål och rostade hasselnötter samt vinaigrette på citron, örter och kallpressad rapsolja
149 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 19 oktober - Serveras från 12.00

Menu
Friterade Pata Negra-kroketter med emulsion på prästost, hjärtsallat med citronette,
rostade hasselnötter och inkokt steklök

Bakad röding med variation på blomkål och syrligt Urshultsäpple och dill samt vinaigrette på kräftbuljong och hjärtmussla

Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr

Med reservation för slutförsäljning

 

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

 

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Variation på jordärtskockor från Vrånghult med lagrad Norrøna matjessill,
serveras med brynt smör, gräddfil, dill och gräslök 269 kr

Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med
picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet samt rostade pumpakärnor 259 kr

Mjölkbakad gös med amandine-potatis från Stellan i Bläsinge, serveras med
vår egenrörda stenbitsrom och ostcrème på Gammel Knas samt krispigt bovete och fläderkapris från Odensjö 269 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)

 

VARMRÄTTER

Svamprisotto med stekt svamp från Smålandsskogarna, bakad jordärtskocka från
Vrånghult, lagrad prästost och syrat äpple från Urshult 289 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)

Halstrad öring från Värmland med glaserade gulbetor, rotselleri från Solmarka Gård,
äpple från Urshult samt havtorn och hollandaise på grillat smör 389 kr

Ångad bergtunga med stuvad spetskål och purjolök från Vassmolösa smaksatt med
kyndel från trädgården, serveras med stekta kantareller, varmrökt baconsida och vattenkrasse 495 kr

Rödvinsbrässerad oxkind med luftig potatispuré och riven hösttryffel,
serveras med svartkål från Botulf, syrlig röd steklök, champinjonskott och baconcrunch 379 kr

Utvald ryggbiff på älg med bakad jordärtskocka från Vrånghult och
potatiskroketter smaksatta med timjan och rostad vitlök, serveras med
friterad persilja, picklade blåbär och veloutésås smaksatt med enbär 495 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med päronkompott, mjölkchoklad-mousse,
havtornscrème och crunch på macadamianötter 139 kr

Nyponsoppa ”façon PM” smaksatt med punsch, serveras med konditoriets mandelbiskvier, vaniljglass,
pannacotta smaksatt med citrontimjan samt dulceychoklad och rostad mandel 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med
picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet samt rostade pumpakärnor

eller

Mjölkbakad gös med amandine-potatis från Stellan i Bläsinge, serveras med
vår egenrörda stenbitsrom och ostcrème på Gammel Knas samt krispigt bovete och fläderkapris från Odensjö

 

HUVUDRÄTT

Halstrad öring från Värmland med glaserade gulbetor, rotselleri från Solmarka Gård,
äpple från Urshult samt havtorn och hollandaise på grillat smör

eller

Rödvinsbrässerad oxkind med luftig potatispuré och riven hösttryffel,
serveras med svartkål från Botulf, syrlig röd steklök, champinjonskott och baconcrunch

 

DESSERT

Martinas dessert i glas med päronkompott, mjölkchoklad-mousse,
havtornscrème och crunch på macadamianötter

eller

Nyponsoppa ”façon PM” smaksatt med punsch, serveras med konditoriets mandelbiskvier, vaniljglass,
pannacotta smaksatt med citrontimjan samt dulceychoklad och rostad mandel

Trerättersmeny 695 kr

Tvårättersmeny 625 kr

Osttillägg 185 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 329 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (25 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med
picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet samt rostade pumpakärnor 229 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)

 

VARMRÄTTER

Svamprisotto med stekt svamp från Smålandsskogarna, bakad jordärtskocka från
Vrånghult, lagrad prästost och syrat äpple från Urshult 259 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)

Halstrad öring från Värmland med glaserade gulbetor och rotselleri från Solmarka Gård
samt äpple från Urshult, dillsvängd potatis och vinaigrette på havtorn och grillat smör 349 kr

Steak Minute 150 g hängmörad ryggbiff med stekt kål från Solmarka Gård, och svamp,
serveras med karljohan-majonnäs och husets pommes frîtes 289 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 279 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med bröd 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med päronkompott, mjölkchoklad-mousse,
havtornscrème och crunch på macadamianötter 139 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr

Kryddig soppa på Ölandspumpa smaksatt med ingefära, citrongräs och apelsin, serveras med
picklad och stekt pumpa, surdegskrutonger från bageriet samt rostade pumpakärnor 259 kr

Mjölkbakad gös med amandine-potatis från Stellan i Bläsinge, serveras med
vår egenrörda stenbitsrom och ostcrème på Gammel Knas samt krispigt bovete och fläderkapris från Odensjö 269 kr

PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)

 

VARMRÄTTER

Svamprisotto med stekt svamp från Smålandsskogarna, bakad jordärtskocka från
Vrånghult, lagrad prästost och syrat äpple från Urshult 289 kr
(Tillval: Hösttryffel 50 kr)

Halstrad öring från Värmland med glaserade gulbetor, rotselleri från Solmarka Gård,
äpple från Urshult samt havtorn och hollandaise på grillat smör 389 kr

Rödvinsbrässerad oxkind med luftig potatispuré och riven hösttryffel,
serveras med svartkål från Botulf, syrlig röd steklök, champinjonskott och baconcrunch 379 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar 189 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr

Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med päronkompott, mjölkchoklad-mousse,
havtornscrème och crunch på macadamianötter 139 kr

Nyponsoppa ”façon PM” smaksatt med punsch, serveras med konditoriets mandelbiskvier, vaniljglass,
pannacotta smaksatt med citrontimjan samt dulceychoklad och rostad mandel 159 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Tryfflar och praliner 30 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen