Bistromeny
Lunch vecka 4 - Serveras måndag - fredag 11.30 -13.30
KÖTT
Helstekt kotlettrad med rostad potatis och rödlök, serveras med tomatsky och basilikaemulsion samt
citrondressad mâchesallat och rostade pumpakärnor
169 kr
FISK
Havets wallenbergare med kokt potatis från Stellan i Bläsinge och gröna ärtor samt luftig skaldjurssås och citron
169 kr
VEG
Confiterad portabellosvamp med rostad potatis och rödlök, serveras med basilikaemulsion samt citrondressad mâchesallat och rostade pumpakärnor
159 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away
Lördagslunch 18 januari - Serveras från 12.00
Menu
Krämig blomkålssoppa med rökta blåmusslor och Urshultsäpple samt persilje-olja och surdegskrutonger
Rosastekt ankbröst med potatisstomp smaksatt med vår egna surkål, rostad morot och baconkrisp samt skysås med picklade vinbär
Två rätter 395 kr
Endast varmrätt 295 kr
Med reservation för slutförsäljning
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr
Rimmad hälleflundra ”Escabeche” med saffransemulsion, lätttorkad tomat och inlagd paprika,
serveras med ljummen skaldjursvinaigrette smaksatt med fänkål och korianderfrön 289 kr
Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja 279 kr
Timjanbakad rotselleri och confiterad portabellosvamp, serveras med
rostade hasselnötter, picklade trattkantareller och varm emulsion på parmesanost 259 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
PM:s råbiff ”Skog” smaksatt med svamp från Värend och granskottsolja,
serveras med vattenlingon, syltade trattkantareller, råhyvlade champinjoner samt
dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
VARMRÄTTER
Hummus på Vreta gulärt från Töreboda med bakade jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med grönkål från Botulf samt potatiskoketter med Gruyère-ost och surkål 279 kr
Halstrad gös med stekt karljohansvamp och variation på jordärtskockor från Vrånghult,
serveras med marinerade vinterpäron, blomsterkrasse och beurre rouge 459 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
Ångad torskrygg med len pumpacrème, serveras med sherrykokt grönkål och bakad purjolök från Solmarka Gård samt chilipicklad pumpa och vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan 399 kr
Stekt tuppbröst från Munka-Ljungby med brynta små champinjoner och
inkokt steklök, serveras med potatiskroketter smaksatta med Gruyère-ost och surkål samt
Sauce Blanquette smaksatt med sherry 379 kr
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sallad på gulbetor från Vassmolösa,
frissésallat och färska valnötter från Vinslöv, serveras med Sauce au Poivre och husets pommes frîtes 495 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar 189 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 245 kr
Crème Brûlée 129 kr
Martinas dessert i glas med kompott på svarta vinbär, serveras med lemoncurd,
mousse på färskost smaksatt med vanilj samt havrecrunch och kardemumma 139 kr
Bavaroise på rostad mandel och Amaretto, serveras med ljummen körsbärssås, chokladglass samt
mandelcrunch och nybakad Madeleinekaka 159 kr
PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Tryfflar och praliner 30 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Timjanbakad rotselleri och confiterad portabellosvamp, serveras med
rostade hasselnötter, picklade trattkantareller och varm emulsion på parmesanost
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)
eller
Lättrökt bakad röding med marinerad gurka och broccolipuré, rostad mandel samt
krämig vinaigrette med pepparrot, forellrom och krasseolja
HUVUDRÄTT
Ångad torskrygg med len pumpacrème, serveras med sherrykokt grönkål och bakad purjolök från Solmarka Gård samt chilipicklad pumpa och vinagrette på ljus soja, havtorn och timjan
eller
Stekt tuppbröst från Munka-Ljungby med brynta små champinjoner och
inkokt steklök, serveras med potatiskroketter smaksatta med Gruyère-ost och surkål samt
Sauce Blanquette smaksatt med sherry
(Tillval: Vintertryffel från Périgord 100 kr)