Våra menyer
Meny Matsal
TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY
MENU TABBERAS
Kaviar från Strömsnäsbruk med valnötter från Östra Göinge
Abborre, enbärssalt och soja
”Bröd och Sovel”
Blåmusslor från Bohuslän med primörgurka, omogna jordgubbar, färsk stenbitsrom och fläder från Odensjö
Piggvar med grillade rapsskott från Hällestad, picklade kantareller och forellrom
Lammbräss med variation på ramslök från Öland och blomkål
Vårlamm från Appeltorp med vit sparris. murklor och rosmarin
Rabarber med harsyra, syrad grädde från Löt och mandel
”Myrstack”
2195 kr
Menyn serveras endast till samtliga vid bordet. Max antal gäster per bokning är 8 personer.
Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.
MENU VIN
Utvalda drycker 1995 kr
MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 2995 kr
Missa inte att du som gäst har möjligheten att köpa ett signerat exemplar av vår bok Skog Äng Sjö för endast 495 kr (Ordinarie pris 695 kr) i samband med ett besök i vår matsal.
Barmeny
À LA CARTE
SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00
SNACKS
Gordal oliver 69 kr
Ekologiska potatischips från Solmarka Gård med tryffelemulsion 69 kr
PM:s pommes frîtes och dijonmajonäs 69 kr
Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd från Bröd & Sovel,
syrade grönsaker samt tomat- och böncrème 199 kr
FÖRRÄTTER
Norrøna matjessill med ekologiskt ägg från Gårdsby, serveras med tärnad potatis från Vassmolösa,
rödlök, gräslök, gräddfil och dill 169 kr
PM:s toast på nystekt bröd från Bröd & Sovel med lättgravad och rökt fjällröding, rimmad gurka, krispig rädisa, ramslök samt emulsion med grillad citron och örtsallad 189 kr
Algbakade ekologiska betor från Solmarka Gård ”Nobel 2023“, serveras med hemgjord ricotta, sockertång från Nordic Sea Farm marinerad med fjolårets chili från vårt växthus samt salt mandel och örter 169 kr
KLASSIKER & HUVUDRÄTTER
PM:s räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 199 kr
PM:s klassiska hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, torrsaltad bacon, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr
Vegetarisk hamburgare med bröd från Bröd & Sovel, gårdsost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 259 kr
Steak Minute på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, citron-inkokt svartrot, isad morot, ramslökssmör, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky 289 kr
PM:s sallad med varmrökt lax från Lillängshamnens Rökeri, serveras med ceasardressing, lättsyrade betor och fänkål, riven ost från Almnäs Bruk samt krispigt bröd från Bröd & Sovel 239 kr
Friterad torsk kryddad med fänkålspollen, serveras med potatis- och purjolökscrème, dillglaserad gulbeta, sauterad spetskål och purjolök samt vitvinssås med stenbitsrom och krabbolja 269 kr
DESSERTER
Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 95 kr
Helenas rabarberdessert i glas med vaniljbavaroise , nykokt rabarberkompott, citronglace, rabarbercrème,
havrecrunch och italiensk maräng 95 kr
Klassisk citrontarte med italiensk maräng 59 kr
Praliner från vårt konditori 30 kr/st
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
PM BAR TVÅRÄTTERSMENY PRIX FIX
FÖRRÄTTER
PM:s toast på nystekt bröd från Bröd & Sovel med lättgravad och rökt fjällröding, rimmad gurka, krispig rädisa, ramslök samt emulsion med grillad citron och örtsallad
eller
Algbakade ekologiska betor från Solmarka Gård ”Nobel 2023“, serveras med hemgjord ricotta, sockertång från Nordic Sea Farm marinerad med fjolårets chili från vårt växthus samt salt mandel och örter
VARMRÄTTER
Steak Minute på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, citron-inkokt svartrot, isad morot, ramslökssmör, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky
eller
Friterad torsk kryddad med fänkålspollen, serveras med potatis- och purjolökscrème, dillglaserad gulbeta, sauterad spetskål och purjolök samt vitvinssås med stenbitsrom och krabbolja
399 kr
Bistromeny
Lunch vecka 18 - Serveras måndag - tisdag & torsdag - fredag 11.30 -13.30
KÖTT
Pannbiff med persiljesvängd färskpotatis, serveras med pressgurka, svartvinbärsgelé och lökskysås
159 kr
FISK
Stekt panerad bleka med stomp på potatis och rostad blomkål, serveras med sallad på spenat och äpple,
remouladsås med spenat och ramslök samt grillad citron
159 kr
VEG
Bakat ekologiskt ägg från Gårdsby med rostade primörer och stomp på potatis och rostad blomkål, serveras med sallad på spenat och äpple samt vinaigrette på rabarber och kallpressad rapsolja
149 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away
Lördagslunch 4 maj - Serveras från 12.00
Menu
Chèvre chaud på stekt levain från Bröd & Sovel med vår egen rosmarinshonung samt senapsdressad sallad med Urshultsäpplen, rödbetor från Botulf och rostade pumpafrön
PM:s bouillabaisse med blåmusslor och räkor samt apelsinbakad fänkål och kokt färskpotatis,
serveras med surdegskrutonger från Bröd & Sovel och saffrans-aioli
Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr
Med reservation för slutförsäljning
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 395 kr / 25 gram 795 kr
Vår egenrörda färska stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis och fläderkapris samt potatischips med vinäger och dill 289 kr
Nässelsoppa med bakat ägg från Gårdsby och kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla samt
inkokt fänkål och surdegskrutonger 279 kr
Tysk vit sparris AAA med varm emulsion på grillad rapsolja och ramslök från Öland, serveras med friterad schalottenlök, brioche-crunch, krasse och ramslökskapris 299 kr
PM:s råbiff smaksatt med årets första ramslök och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat,
riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
(Tillval: Ostron 39 kr eller Kalixlöjrom 99 kr)
VARMRÄTTER
Risotto på tysk vit sparris AAA med lagrad prästost, fermenterad vit sparris, rostade hasselnötter och krasse 289 kr
Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård samt färskpotatis
och vinaigrette på fläderblom från Odensjö 379 kr
Ångad piggvar med tysk vit sparris AAA, syrad kålrabbi och friterade nässlor, serveras med smörbakad färskpotatis
och vitvinssås på rostat skrov och gräslöksolja 545 kr
Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland,
serveras med pommes Anna, grillad grädde och ramslöksolja 389 kr
Hängmörad ryggbiff på frigående djur från utvalda gårdar med sherrykokta rapsskott från Österlen,
marinerad spenat och rostade hasselnötter samt ramslöksemulsion och husets pommes frîtes 495 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar 189 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 225 kr
Crème Brûlée 129 kr
Helenas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch 139 kr
Pistageglass med vit chokladbavaroise, halloncrème samt krisp på mandel och pistagenötter 159 kr
PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Tryfflar och praliner 30 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Vår egenrörda färska stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis och fläderkapris
samt potatischips med vinäger och dill
eller
Nässelsoppa med bakat ägg från Gårdsby och kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla
samt inkokt fänkål och surdegskrutonger
HUVUDRÄTT
Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård samt färskpotatis och vinaigrette på fläderblom från Odensjö
eller
Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland,
serveras med pommes Anna, grillad grädde och ramslöksolja