Våra menyer
Meny Matsal
TABBERAS – AVSMAKNINGSMENY
MENU TABBERAS
Kaviar från Strömsnäsbruk med ägg från Gårdsby smaksatt med dill och tång från vår egen boj
Abborre, enbärssalt och soja
”Bröd och Sovel”
Variation på vit sparris med vårens första stenbitsrom och nässlor
Blåmusslor från Bohuslän med rotselleri från Solmarka Gård, kvitten från Vemboö och fläderkapris från Odensjö
Gös med grillad vitkål från Tångagård, forellrom samt inlagd morot från trädgården
Tupp från Stackvallen i två serveringar:
Grillat lår på tupp från Stackvallen fyllt med dragon och höstens svampar, serveras med en buljong med svensk miso
Bröst på tupp från Stackvallen stekt på benet med sherrykokta rapsskott från Hällestad, färska murklor och ramslök
Ingrid Marie äpple med björnbär, hasselnötter, rosmarin och inlagda paradisäpplen från trädgården
”Fallen ek i stenröse”
2195 kr
Menyn serveras endast till samtliga vid bordet. Max antal gäster per bokning är 8 personer.
Vänligen notera vi ej kan tillgodose önskemål om vegansk eller mjölkproteinfri meny.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.
MENU VIN
Utvalda drycker 1995 kr
MENU GRAND VIN
Utvalda unika viner från vinkällaren 2995 kr
Missa inte att du som gäst har möjligheten att köpa ett signerat exemplar av vår bok Skog Äng Sjö för endast 495 kr (Ordinarie pris 695 kr) i samband med ett besök i vår matsal.
Barmeny
À LA CARTE
SERVERAS FRÅN 17.00 MÅNDAG-TORSDAG, FRÅN 15.00 PÅ FREDAGAR SAMT LÖRDAGAR FRÅN 12.00
SNACKS
Gordal oliver 69 kr
Ekologiska potatischips från Solmarka Gård med gräddfil och årets första stenbitsrom 69 kr
PM:s Dirty Fries med chilimajonnäs, gräddfil och riven Almnäs Tegel- ost 85 kr
Rökt dansk brisling i olja, serveras med grillat levainbröd från Bröd & Sovel, citron, pickles samt nyslagen majonnäs
159 kr
Kökets utvalda charkuterier och svenska ostar med nystekt levainbröd från Bröd & Sovel,
syrade grönsaker samt tomat- och böncrème 225 kr
FÖRRÄTTER & SHARING
Grov tartar på citrongräs-gravad lax från Skagenlax med ponzu, ingefära och soja, serveras med emulsion på rostade
sesamfrön, krispig rädisa, rimmad gurka, krasseskott samt frasig panko 195 kr
Vårrullar fyllda med handpillade räkor, ångat kål, gurka, ramslök och salladslök, serveras samt dip på honung från
Gemla och chili 209 kr
Vit sparris inkokt i yuzu och samjang, serveras med blekselleri-crudité, bakat ägg från Gårdsby,
örter samt rostade pinjenötter 225 kr
KLASSIKER & HUVUDRÄTTER
PM:s räksmörgås med handpillade räkor (100g) på levain från Bröd & Sovel,
ekologiskt ägg, hyvlad rödlök, nyvispad majonnäs, citron och dill 215 kr
Öring pocherad i buljong på sockertång från vår egen boj och grillade blåmusslor, serveras med sauterad rädisa, pak choi, ekologiska morötter från Solmarka Gård samt smörad buljong på blåmusslor smaksatt med fermenterad chili
349 kr
PM Bar:s hamburgare med nybakat bröd från Bröd & Sovel, 24 månaders lagrad grevéost, torrsaltad bacon, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 269 kr
Vegetarisk hamburgare med nybakat bröd från Bröd & Sovel, 24 månaders lagrad grevéost, krispig sallad, inlagd lök och saltgurka, serveras med dubbelfriterade pommes frîtes, dijonmajonnäs och hemgjord ketchup 269 kr
“Steak Minute“ på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, grillade rapsskott glaserade med rökt teryakisås, confiterad shiitake, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky 309 kr
PM:s sallad med grillad karré “bulgogi“, serveras med krispig sallat slungad i dressing på vit sparris från Vätterns strand smaksatt med vit miso, syrad och friterad lök samt koriander 289 kr
DESSERTER
Växtbaserad chokladdessert i glas med karamelliserad mjölkchokladmousse, brownie och saltkola 89 kr
Konditoriets havtornsdessert i glas med Dulcheychoklad-bavaroise, havtornsmousse, crunch på salt mandel och pistage samt havtornscurd 99 kr
PM:s glasspinne med vaniljglass doppad i choklad och mandel 89 kr
PM:s klassiska créme brûlée 119 kr
Praliner från vårt konditori 30 kr/st
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
PM BAR TVÅRÄTTERSMENY PRIX FIX
FÖRRÄTTER
Grov tartar på citrongräs-gravad lax från Skagenlax med ponzu, ingefära och soja, serveras med emulsion på
rostade sesamfrön, krispig rädisa, rimmad gurka, krasseskott samt frasig panko
eller
Vit sparris inkokt i yuzu och samjang, serveras med blekselleri-crudité, bakat ägg från Gårdsby,
örter samt rostade pinjenötter
VARMRÄTTER
Öring pocherad i buljong på sockertång från vår egen boj och grillade blåmusslor, serveras med sauterad rädisa, pak choi, ekologiska morötter från Solmarka Gård samt smörad buljong på blåmusslor smaksatt med fermenterad chili
eller
“Steak Minute“ på hängmörad ryggbiff med krispig sallad, picklad lök, grillade rapsskott glaserade med rökt teryakisås, confiterad shiitake, husets dubbelfriterade pommes frîtes samt rödvinssky
449 kr
Bistromeny
Lunch vecka 16 - Serveras måndag - torsdag 11.30 -13.30
KÖTT
Stekt kycklinglårfilé från Bjärehalvön med parmesan- och kaprisdressad romansallat, serveras med picklade småtomater, surdegskrutonger samt rostad potatis och purjolök
169 kr
FISK
Gravad lax med dillstuvad färskpotatis, serveras med nyvispad Sauce Nobis och citron
169 kr
VEG
Stekt ost från Kristianstad med parmesan- och kaprisdressad romansallat, serveras med picklade småtomater,
rostade mandlar, surdegskrutonger samt rostad potatis och purjolök
159 kr
Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.
Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.
Om du har några allergier, vänligen meddela oss
Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away
Lördagslunch 12 april - Serveras från 12.00
Menu
Carpaccio på odlad hälleflundra med mild vinaigrette på örter, jalapeño och vitlök, serveras med rimmad gurka och vattenmelonrättika samt färska valnötter från Kristianstad och kefirgrädde
Rosastekt ankbröst med potatiskroketter smaksatta med egen surkål, glaserade svartrötter, endivesallat,
äpple- och mirabelgelé, hasselnötscrunch samt sås aigre doux smaksatt med szechuanpeppar
Två rätter 345 kr
Endast varmrätt 245 kr
Med reservation för slutförsäljning
MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTTER
Ostron, Fine de Claires N°2 39 kr/st
Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr
Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr
Egenrörd färsk stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis, fläderkapris från Odensjö samt potatischips smaksatta med vinäger och dill 289 kr
Tysk vit sparris AAA med varm emulsion på fermenterad purjolök och ramslök från Öland,
serveras med friterad schalottenlök, brioche-crunch, krasse och ramslökskapris 299 kr
Nässelsoppa med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby och kallrökt lax från
Pålsson i Klasamåla samt inkokt fänkål och surdegskrutonger 279 kr
PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med årets första ramslök från Öland och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr
VARMRÄTTER
Risotto på tysk vit sparris AAA med lagrad prästost, fermenterad vit sparris, rostade hasselnötter och krasse 289 kr
Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård, serveras med färskpotatis samt vinaigrette på blåmusslor och fläderblom från Odensjö 445 kr
Ångad piggvar med stekt tysk vit sparris AAA, syrad kålrabbi och friterade nässlor, serveras med smörbakad färskpotatis samt vitvinssås på rostat skrov och gräslöksolja 575 kr
Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland, serveras med grillad grädde och ramslöksolja samt Pommes Lyonnaise med persiljecrème 449 kr
Hängmörad svensk ryggbiff från utvalda gårdar med sherrykokt spenat och rapsskott från Österlen,
serveras med rostade hasselnötter samt ramslöksemulsion och husets pommes frîtes 545 kr
OST & DESSERTER
Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr
Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 245 kr
PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr
Martinas dessert i glas med variation på rabarber, vaniljmousse, citronglace och havrecrunch 149 kr
Pistageglass med vit chokladbavaroise, halloncrème samt krisp på mandel och pistagenötter 169 kr
Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr
Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st
PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr
Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning
Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen
EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00
FÖRRÄTT
Egenrörd färsk stenbitsrom med luftig krondillscrème på syrad grädde, bakad färskpotatis, fläderkapris från Odensjö samt potatischips smaksatta med vinäger och dill
eller
Nässelsoppa med bakat ekologiskt ägg från Gårdsby och kallrökt lax från
Pålsson i Klasamåla samt inkokt fänkål och surdegskrutonger
HUVUDRÄTT
Bakad röding med inkokt rabarber, grillad primörgurka och rädisor från Solmarka Gård, serveras med färskpotatis samt vinaigrette på blåmusslor och fläderblom från Odensjö
eller
Helstekt lår på vårlamm från slaktaren i Appeltorp med späd spetskål och ramslök från Öland, serveras med grillad grädde och ramslöksolja samt Pommes Lyonnaise med persiljecrème