Julen 2024
PM & Vänners Julbord 2.0
Vi serverar en unik meny med vår prisbelönta mat med favoriterna från både julbordet och ett dignande gottebord samt med en härlig och julig inramning skapad av Flora och hela teamet på PM.
Vi är både stolta och glada att kunna presentera ett vassare och generösare upplägg än någonsin tidigare och med ett tydligt hållbarhetstänk i PM & Vänners Festvåningar med
Stor premiär onsdagen den 27 November, och därefter fram tills jultomten är på ingång.
PM & Vänners julmiddag: 595 kr exklusive moms
Julen känns kanske fortfarande något avlägsen men de populäraste datumen brukar bokas upp tidigt så vi uppmanar er alla att höra av er så snart som möjligt för att säkra ert favoritdatum. Vi finns redo via både telefon och mail för att hjälpa er med bokning och eventuella frågor.
Ni når oss på 0470-75 97 22 eller konferens@pmhotel.se
JULBORD 2.0 2024
PM:s jultallrik 2024
Tourchon på varmrökt lax från Lillängshamnens rökeri med brynt smör och örter
Handpillade räkor med ekologisk ägghalva från Gårdsby samt nyvispad majonnäs
Vår klassiska gravlax med enbär och dill
PM:s terrine på morot från Solmarka Gård med ingefära och apelsin
Griljerad skinka från Glada Utegrisar i Vimmerby med vår egen senap
Lagrad prästost
À part i skålar på borden:
PM:s sill 2024 med inlagda vinbär från vår trädgården och lök
Krämig sill med pepparrot och äpplen från Urshult
Nykokt ekologisk sillpotatis
Varmrätt
Örtbakad kalvhögrev med nyponrostade morötter och bakade gulbetor från Vassmolösa samt brässerad purjolök, serveras med en potatis- och purjolöksterrine smaksatt med lagrad hårdost samt gräddsås smaksatt med calvados
Alternativt
Bakad röding med säsongens kål från Solmarka Gård slungad i dill, serveras med mörbakad fänkål, en potatis-och purjolöksterrine smaksatt med lagrad hårdost samt citrondoftande veloutésås smaksatt med forellrom
Alternativt
Krämig risotto med svampar från Smålandsskogarna och odlade svampar, serveras med inkokt pumpa, rostade pumpafrön, krispig lök och kål samt riven Tegelost från Almnäs Bruk
Dessert
Konditoriets äppeldessert i glas med bavaroise smaksatt med ceylonkanel, nykokt äppelkompott och gräddkola, crunch på havre och honung från vår egen kupa samt äppelcrème
Gottebord
Apelsintarte med nejlika och italiensk maräng
PM:s knäck
Skogsbärsmarmelad
Körsbärs-marshmallows
Saffransmacaron PM:s pepparkaka
Lingonmarmelad
Fudge med mjölkchoklad och flingsalt
Saltkola och mörk chokladpralin
Mjölkchokladpralin
Havtornspralin med vit choklad
Chokladpeng med torkade björnbär
Vid eventuella kostavvikelser och allergier ber vi att få komma med förslag till upplägg