PM & Vänners Julbord 2.0

Vi serverar en unik meny med vår prisbelönta mat med favoriterna från både julbordet och ett dignande gottebord samt med en härlig och julig inramning skapad av Flora och hela teamet på PM.

Vi är både stolta och glada att kunna presentera ett vassare och generösare upplägg än någonsin tidigare och med ett tydligt hållbarhetstänk i PM & Vänners Festvåningar med

Stor premiär onsdagen den 27 November, och därefter fram tills jultomten är på ingång.

 PM & Vänners julmiddag: 595 kr exklusive moms

Julen känns kanske fortfarande något avlägsen men de populäraste datumen brukar bokas upp tidigt så vi uppmanar er alla att höra av er så snart som möjligt för att säkra ert favoritdatum. Vi finns redo via både telefon och mail för att hjälpa er med bokning och eventuella frågor.

Ni når oss på 0470-75 97 22 eller konferens@pmhotel.se

JULBORD 2.0 2024

 

PM:s jultallrik 2024 

Tourchon på varmrökt lax från Lillängshamnens rökeri med brynt smör och örter

Handpillade räkor med ekologisk ägghalva från Gårdsby samt nyvispad majonnäs

Vår klassiska gravlax med enbär och dill

PM:s terrine på morot från Solmarka Gård med ingefära och apelsin

Griljerad skinka från Glada Utegrisar i Vimmerby med vår egen senap

Lagrad prästost

À part i skålar på borden:

Husets klassiska löksill

PM:s sill 2024 med inlagda vinbär från vår trädgården och lök

Krämig sill med pepparrot och äpplen från Urshult

Nykokt ekologisk sillpotatis

Varmrätt

Örtbakad kalvhögrev med nyponrostade morötter och bakade gulbetor från Vassmolösa samt brässerad purjolök, serveras med en potatis- och purjolöksterrine smaksatt med lagrad hårdost samt gräddsås smaksatt med calvados

Alternativt

Bakad röding med säsongens kål från Solmarka Gård slungad i dill, serveras med  mörbakad fänkål, en potatis-och purjolöksterrine smaksatt med lagrad hårdost samt citrondoftande veloutésås smaksatt med forellrom

 Alternativt

Krämig risotto med svampar från Smålandsskogarna och odlade svampar, serveras med inkokt pumpa, rostade pumpafrön, krispig lök och kål samt riven Tegelost från Almnäs Bruk

Dessert

Konditoriets äppeldessert i glas med bavaroise smaksatt med ceylonkanel, nykokt äppelkompott och gräddkola, crunch på havre och honung från vår egen kupa samt äppelcrème

Gottebord

Apelsintarte med nejlika och italiensk maräng

PM:s knäck

Skogsbärsmarmelad

Körsbärs-marshmallows

Saffransmacaron PM:s pepparkaka

Lingonmarmelad

Fudge med mjölkchoklad och flingsalt

Saltkola och mörk chokladpralin

Mjölkchokladpralin

Havtornspralin med vit choklad

Chokladpeng med torkade björnbär

Vid eventuella kostavvikelser och allergier ber vi att få komma med förslag till upplägg