
PM & Vänners julbord - På äkta småländskt vis
Julen har i generation efter generation fört människor samman – så även i Småland. Här bland de djupa skogarna och gamla berättelserna från Katthult, lever traditionerna kvar.
Vi välkomnar dig till ett julbord i sann PM-anda – ett redigt tabberas i vår stämningsfulla festvåning.
Här samsas klassiska juldelikatesser med smaker från de småländska skogarna, sjöarna och ängarna. Med stolthet vågar vi säga att årets julbord är vårt bästa hittills.
Under ledorden värdskap, gastronomi och hållbarhet har våra kockar, konditorer och florister skapat en helhetsupplevelse – en jul fylld av dofter, smaker och gemenskap, för alla.
Julen känns kanske fortfarande något avlägsen men de populäraste datumen brukar bokas upp tidigt så vi uppmanar er alla att höra av er så snart som möjligt för att säkra ert favoritdatum. Vi finns redo via både telefon och mail för att hjälpa er med bokning och eventuella frågor.
Ni når oss på 0470-75 97 22 eller konferens@pmhotel.se
För bokning av julbord som privatperson 6/12 alternativt 13/12, vänligen Boka här.
JULBORD PÅ ÄKTA SMÅLÄNDSKT VIS – Tre serveringar och gottebord
Premiär 26 november. Pris 699 kr ex moms per person.
PM:s jultallrik 2025
Tourchon på varmrökt lax från Lillängshamnens rökeri med brynt smör och örter
Handpillade räkor med ekologisk ägghalva från Gårdsby samt nyvispad majonnäs
Vår klassiska gravlax med enbär och dill
PM:s terrine på morötter från Solmarka Gård med ingefära och nypon
Griljerad skinka från Glada Utegrisar i Vimmerby med vår egen senap
Lagrad prästost
À part i skålar på borden:
– Nykokt ekologisk sillpotatis
Varmrätt
ekologisk gulbeta samt skysås smaksatt med senapsfrö och långpeppar
Alternativt
Smörbakad fjordöring med dillslungad kål från Solmarka Gård,
serveras med apelsinbakad fänkål, potatis-terrine smaksatt med lagrad
cheddar samt klassisk vitvinsås smaksatt med forellrom och dillfrö
Alternativt
Krämig risotto med svampar från Smålandsskogarna samt odlad svamp,
serveras med inkokt gulbeta, sauterad svartkål, rostade morötter från
Solmarka Gård, krispig lök samt lagrad cheddar
Dessert
Konditoriets björnbärsdesset i glas med bavaroise smaksatt med
kardemumma, nykokt björbärkompott och mandel crunch med
malt samt björnbärskräm och tosca.
Gottebord
Apelsintarte med nejlika och italiensk maräng
PM:s knäck
Skogsbärsmarmelad
Körsbärs-marshmallows
Saffransmacaron
Lingonmarmelad
Fudge med mjölkchoklad och flingsalt
Saltkola och mörk chokladpralin
Mjölkchokladpralin
Havtornspralin med vit choklad
Chokladpeng med torkade björnbär
Vid eventuella kostavvikelser och allergier ber vi att få komma med förslag till upplägg